Προς το περιεχόμενο

vidshark7

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    41
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από vidshark7

  1. vidshark7

    longshadow - Exercise #68

    Φίλε longshadow, δηλώνω fan σου... ;) Χαλάλι ο πονοκέφαλος! :)
  2. vidshark7

    Smooth'n'Groovy BT impro

    Εγώ δεν έχω, παρά να συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες... Απλά φανταστικό! Good job! ;)
  3. vidshark7

    Waves of Shred laaaaaate entry :P

    Και μένα μου άρεσε! ;) Ειδικά στο 0:55 απογειώνεται... :) Good job Sir! 8)
  4. Καλορίζικο και καλόπαιχτο! :) Όπως είπαν και οι υπόλοιποι ποτέ δεν είναι αργά! Τώρα όσο για links που είπες εγώ ξέρω αυτό το site : http://scottsbasslessons.com/ http://scottsbasslessons.com/online-video-bass-lessons Μπορείς να ρίξεις μια ματιά. Επίσης ό,τι θες, μπορείς να το ψάξεις στο google και στο youtube. Καλή αρχή! ;)
  5. vidshark7

    LPB-1 DIY - Θέμα

    Παιδιά, βρήκα μετά κόπων και βασάνων αντίσταση 390Ω και όλα δουλεύουν κανονικότατα!!, η ένταση όταν είναι το ποτενσιόμετρο στο τέρμα είναι η τριπλάσια από την αρχική. Να πω πως έβαλα το 2Ν3904 και όλα είναι οκ. Θα παίξω λίγο και με πυκνωτές διαφόρων τιμών και όταν καταλήξω θα ανέβει και φώτο. Respect στον warpie και ευχαριστώ και πάλι όλους όσους βοήθησαν! ;)
  6. vidshark7

    LPB-1 DIY - Θέμα

    OH MY GOD!! Σήμερα που τακτοποιούσα αντιστάσεις, πυκνωτές κτλ, μέτρησα τις αντιστάσεις από αυτό το site http://www.csgnetwork.com/resistcolcalc.htmll και διαπίστωσα πως αυτές που νόμιζα πως ήταν 390 Ω ήταν τελικά 3.9Κ!!! Άρα παίζει να είναι αυτό το πρόβλημα και όχι το τρανζίστορ;; ???
  7. vidshark7

    LPB-1 DIY - Θέμα

    @Suede Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω :) Ευχαριστώ και πάλι όλους σας! ;)
  8. vidshark7

    LPB-1 DIY - Θέμα

    Τελικά δούλεψε! Όχι όσο ήθελα/νόμιζα, αλλά τουλάχιστον πολύ καλύτερα από πριν. Έβαλα το BC109, θα δοκίμαζα και το BC337 αλλά άλλη φορά.. :) Χίλια ευχαριστώ παιδιά για το ενδιαφέρον που δείξατε! ;)
  9. vidshark7

    LPB-1 DIY - Θέμα

    @Illuvatar Πόσο μικρότερη;; Π.χ.??
  10. vidshark7

    LPB-1 DIY - Θέμα

    Παιδιά, πρώτα απ'όλα ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις σας! :) Ένας ένας με την σειρά. @P.Sotiropoulos Οχι δεν έβαλα κάποια αντίσταση ούτε στην είσοδο ούτε στην έξοδο.. Ενδιαφέρον όμως, θα το δοκιμάσω.. :)] @panafana Ήδη το έχω φτιάξει δεύτερη φορά και πάλι δεν μου βγαίνει όπως το θέλω.. :) Όσο για τις βάσεις, όντως είναι πολύ χρήσιμες και χρηστικές, σήμερα θα πάω να πάρω αν βρω... Δηλαδή απ'ότι κατάλαβα λέτε να δοκιμάσω κάθε npn τρανζίστορ που έχω;; Ή να δοκιμάσω και αυτό το schematic που έχει διαφορετικές τιμές;; Και κάποιες ίσως εντελώς noobάδικες ερωτήσεις: Αν βάλω ποτενσιόμετρο μεγαλύτερο από 100k τι θα γίνει;; Θα βρωμίσει πιο πολύ;; Και επίσης όταν χρησιμοποιούμε 3pdt και μοιράζουμε το + της μπαταρίας στο κύκλωμα και στο ledάκι χάνουμε σε γενικότερα ισχύ και δύναμη από το πεταλάκι;;
  11. vidshark7

    LPB-1 DIY - Θέμα

    Καλησπέρα σε όλο το forum. Εδώ και δύο μέρες προσπαθώ να φτιάξω έναν κλώνο του Lpb-1 σύμφωνα με αυτό το schematic Το τρανζίστορ 2N5088 δεν το βρήκα και το αντικατέστησα με ένα 2Ν3904. Ενώ η όλη κατασκευή έγινε κανονικά (και το κύκλωμα και το bypass δουλεύουν κανονικά) το boost για τα αυτιά μου είναι ελάχιστο, ίσα που καταλαβαίνεις ότι αυξήθηκε η ένταση. Έλεγξα κάθε κόλληση, σύνδεση κ.τ.λ. και δεν υπήρχε κάποιο θέμα. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι: Γίνεται κάπως να αλλάξω κάποια τιμή κάποιου εξαρτήματος στο κύκλωμα για να αυξηθεί το boost? Ίσως αντιστάτες, πυκνωτές, ποτενσιόμετρο;; Αυτή η μηδαμινή αύξηση οφείλεται στο τρανζίστορ ?? Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο και το ενδιαφέρον σας! :) *καθώς και τον toneless και τα άλλα παιδιά του forum που μου μετέδωσαν το μικρόβιο του DIY ;) ** Επίσης να πω ότι έχω και τα εξής τρανζίστορ : 2Ν5551, 2Ν5401 2Ν3906, PN2907, PN2222, BC557, BC337, BC327. Μπορώ να χρησιμοποιήσω κάτι από αυτά αντί για το 2Ν3904??
  12. vidshark7

    Diy project: Noiz overdrive

    Καλησπέρα παιδιά! Τελικά το πεταλάκι δούλεψε! Όμως όπως ειπώθηκε και μένα μου ακούστηκε αρκετά μουντό και αρκετά "μπασάτο". Οπότε έχει συνέχεια η δουλειά. Στο thread διάβασα πως αυτό λύνεται με αλλαγή πυκνωτών. Όσο "μεγαλύτεροι" τόσο πιο μπάσο περνάει (καλά δεν τα λέω?) Οπότε τι πυκνωτές μπορώ να χρησιμοποιήσω έτσι ώστε να πέσει κατά πολύ αυτή η μουντάδα και να υπάρχει λίγο παραπάνω treble?? Και τέλος για gain control -όπως διάβασα- μπορώ να αντικαταστήσω το R2, με ένα ποτενσιόμετρο 22k? (λογαριθμικό και αυτό??) Πώς όμως το συνδέω αυτό στο κύκλωμα;(Ποια πινάκια χρησιμοποιώ κτλ..) Ευχαριστώ και πάλι όλους όσοι βοήθησαν και ειδικότερα τους kbasilis και toneless ! *Κλιπάκια και φωτογραφίες θα ανεβάσω όταν το τελειώσω ολοκληρωτικά... ;)
  13. vidshark7

    Diy project: Noiz overdrive

    Καλημέρα παίδες! Θέλω να ρωτήσω και κάτι τελευταίο. Τι διαφορά υπάρχει ανάμεσα στο λογαριθμικό ποτενσιόμετρο και στο γραμμικό; Και με τα δύο βγαίνει το project?? Αν χρησιμοποιήσω γραμμικό τι θα γίνει;; Και πάλι ευχαριστώ! :)
  14. vidshark7

    Diy project: Noiz overdrive

    Ουφ, επιτέλους! ;D Οπότε μάλλον από αύριο πιάνω δουλειά.. ;) Thanks again!
  15. vidshark7

    Diy project: Noiz overdrive

    Γεια και πάλι! Πρώτα απ' όλα ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και για τον χρόνο σας. Λοιπόν. Έκατσα λίγο και ξαναείδα όλα τα διαγράμματα. Έχουμε και λέμε: Εάν κατάλαβα καλά γίνεται το εξής: "Φεύγει" το σήμα από την κιθάρα και ακουμπάει το ένα πινάκι του jack (input). Από αυτό το πινάκι πηγαίνει στο αριστερό μεσαίο του DPDT. Από το πάνω πινάκι συνεχίζει και κατευθύνεται στο κύκλωμα. Αφού περάσει από όλο το κύκλωμα, στο τέλος του κυκλώματος (μεσαίο πινάκι ποτενσιομέτρου) πηγαίνει στο δεξί μεσαίο του DPDT και από το από πάνω πινάκι στο output jack, και τέλος στον ενισχυτή. Τα κάτω δύο πινάκια του διακόπτη συνδέονται και έτσι έχουμε το true bypass. Τώρα το πλην της μπαταρίας, οι γειώσεις των input και output jack, καθώς και οι γειώσεις των R3 και των διόδων ενώνονται όλα μαζί και έτσι γειώνουμε το όλο θέμα. Καλά μέχρι εδώ ή λέω μπαρούφες;; ::) Ευχαριστώ και πάλι! *Sorry για το τεράστιο και ίσως δυσνόητο ποστ... :) **Σε όλα τα παραπάνω που λέω, αναφέρομαι σε mono jacks, και στην είσοδο και στην έξοδο.
  16. vidshark7

    Diy project: Noiz overdrive

    Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ. Από χτες κι εγώ προσπαθώ να φτιάξω το εν λόγω πεταλάκι, αλλά μέχρι τώρα χωρίς αποτέλεσμα (λογικό, καθώς πρώτη φορά ασχολούμαι με diy electronics κτλ.) Όπως καταλαβαίνετε, έχω κάποιες απορίες: 1) Ποιο jack πάει που; (Stereo - Είσοδος / Mono - Έξοδος ??) Και πού ακριβώς κολλάω τις γειώσεις;; Έχω μπερδευτεί ταμάλα.. :) 2) Επίσης πολύ μπέρδεμα έπεσε με τον διακόπτη. Μπορεί κάποιος να ανεβάσει φωτό - είτε από τον δικό του διακόπτη, είτε σε σχεδιάγραμμα- τι ακριβώς κολλάω πού, να είναι λίγο πιο κατανοητά για μένα (σκράπας γαρ.. :P) Αυτά προς το παρόν, και συγγνώμη για το πρήξιμο και την ασχετοσύνη μου. :) Edit: Και κάτι που ξέχασα να ρωτήσω(εγκυκλοπαιδικά): Έχω βρει ποτενσιόμετρο και λογαριθμικό και γραμμικό. Ποια η διαφορά τους; Όποιο και να χρησιμοποιήσω θα βγει η δουλειά;
  17. vidshark7

    Boiling Point DIY

    @full shred Sorry για το off-topic, αλλά από πού προμηθεύτηκες τα υλικά; :)
  18. Για τα ακουστικά χρησιμοποιείς adaptorάκι;; Αν ναι, μήπως αυτό είναι "χαλασμένο";;
  19. Πραγματικά KICK-ASS!! ;) Πώς ακριβώς μπορώ να πάρω το Cd όταν κυκλοφορήσει?? Congrats again and keep rocking! :)
  20. Έχεις επιλέξει τις σωστές ρυθμίσεις;; (Input-Output)
  21. Φίλε, είσαι μαμάτος, απλα! Good luck! ;)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου