Προς το περιεχόμενο

mevsem

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    5
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από mevsem

  1. mevsem

    Ex Girlfriend's Perfume - Make it Real

    Ταξιδιάρικο άσμα, όμορφη μελωδία, αιθέρια τα φωνητικά της κοπέλας...Εύχομαι τα καλύτερα!
  2. <off topic> Έχει παράδοση στις ασχημο-κιθάρες ο Zakk.</off topic>
  3. Η κιθάρα επωλήθει για να πάρω κάτι πιο φθηνό που θα το κουβαλάω - πετάω - κόβω σαλάμι επάνω του (Epiphone LP) και κάτι για πειραματισμούς (Jackson 7-χόρδη). Τα εν λόγω σετ τα είχα ακουστά αλλά όχι του κ.κ. Wylde (ο οποίος ξεκίνησε την δικιά του σειρά από κιθάρες, ενισχυτές κτλ.). Όπως και να έχει, για να επανέλθουμε στο θέμα για το οποίο άνοιξε ο φίλος την κουβέντα, το Whammy το χρησιμoποιούν καλλιτέχνες όπως οι Gilmour, Vai, Satriani, Morello, Page, Hammett κτλ. αρά καταλαβαίνεις πόσο μεγάλο είναι το εύρος στο κιθαριστικό ρεπερτόριο στο οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
  4. Καλησπέρα και από εμένα (έστω και καθυστερημένα), Έχω το πετάλι της Digitech 'The Drop' και ο δάσκαλος μου το 'Whammy' (ποιοτικά και τα 2). Μπαίνοντας στο ψητό έχω να σημειώσω τα εξής: 1.) Υπάρχει μια απειρο-ελάχιστη καθυστέρηση στην έξοδο του σήματος της κιθάρας (αυτό δεν το γλιτώνεις μιας και το 'καθαρό' σήμα υπόκειται επεξεργασία). 2.) Είναι απίστευτα βολικά πετάλια και τα δύο και ειδικά για το down tuning, dive bombing και τρελά bends (αν ακούς Pantera, ρίξε μια αυτιά στο 'Becoming'). 3.) Σίγουρα το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο αποδοτικό με το να έχεις μια 2η κιθάρα κουρδισμένη πιο χαμηλά ΑΛΛΑ το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι έχεις στα χέρια σου την ίδια κιθάρα, με το ίδιο πάχος στις χορδές καθώς και αίσθηση (σε Gibson LP με 11άρες κουρδισμένη σε C η αίσθηση δεν μου 'έκατσε' - ένιωθα ότι έχω κάτι 'χαλαρό' στα χέρια μου). Προσωπικά η ευκολία του Drop Tuning με έχει βόλεψει πάρα πολύ και υπερκαλύπτει την μικρή καθυστέρηση στην έξοδο. Ελπίζω να σε βοήθησα να αποφασίσεις. Τους χαιρετισμούς μου! ΥΓ1: Αν είχα ανακαλύψει γρηγορότερα αυτό το πετάλι θα το είχα προσθέσει στην πεταλιέρα μου από την αρχή. ΥΓ2: Κόστος κτήσης κοντά στα 160€ για το Drop. ΥΓ3: Σε όποια λύση και να καταλήξεις, το πετάλι συνίσταται να μπει πρώτο στην αλυσίδα με τα effects σου.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου