Προς το περιεχόμενο

sephiroth

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    38
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από sephiroth

  1. Έχε υπ'όψιν σου ότι οι tune-o-matic χρειάζονται και μεγαλύτερη γωνία μεταξύ μπράτσου και σώματος απ'ότι το τρέμολο. Εκτός και αν ο μάστορας που θα σου κάνει τη δουλειά σκάψει το σώμα ώστε η γέφυρα να κατέβει στο ύψος που είναι τώρα το τρέμολο. Εν κατακλείδι δεν αξίζει η διαδικασία. Πούλησέ τη και πάρε μία κιθάρα όπως τη θες.
  2. Το ουσιαστικό (και μετρήσιμο) όφελος που έχω δει πρακτικά όσο καιρό περνάω τις χορδές από πάνω είναι ότι δεν βρίσκουν στο πίσω μέρος της γέφυρας και αυτό βοηθάει λίγο στο κούρδισμα. Το ίδιο πετυχαίνεις εάν σηκώσεις το tailpiece λίγο παραπάνω. Αισθητικά (και μόνο) το προτιμώ χαμηλά και γι'αυτό περνάω έτσι τις χορδές.
  3. Δεν χρειάζεται μεγάλο κομμάτι πανί. Ένα λεπτό κομμάτι φανέλας κάνει τη δουλειά, ίσα-ίσα να ακουμπάει πάνω στα ελατήρια ώστε να μην τρίζουν. Το μόνο πρόβλημα που θα σου δημιουργήσει αυτό είναι ότι εάν χρησιμοποιείς το τρέμολο θα πιάνεται το πανί στο σπείρωμα του ελατηρίου. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να δοκιμάσεις λύσεις όπως λαστιχένια σωληνάκια, αθόρυβα ελατήρια κλπ. Ψαξε στο youtube, υπάρχουν άπειρα βίντεο.
  4. Κατά πάσα πιθανότητα είναι τα ελατήρια του τρέμολο. Ξεβίδωσε το καπάκι στο πίσω μέρος της κιθάρας και δοκίμασε να βάλεις κάτι το οποίο θα αποτρέπει τους κραδασμούς των ελατηρίων (π.χ ένα κομμάτι πανί). Υπάρχουν λύσεις γι'αυτό το πρόβλημα (ειδικά ελατήρια, λαστιχένια σωληνάκια κλπ), απλά προσδιόρισε πρώτα ότι όντως αυτό είναι το πρόβλημά σου.
  5. Δοκίμασε να τις εναλλάξεις μεταξύ τους. Δοκίμασε να βάλεις τη λυχνία του βρώμικου καναλιού στο καθαρό και αντίστροφα.
  6. http://www.orangeamps.com/rockerverb-50100-mkii-heads/ Εδώ θα βρείς τί λάμπες παίρνει ο ενισχυτής σου. Έχε υπ' όψιν σου όμως ότι θα χρειαστεί ρύθμιση του bias του ενισχυτή. Κρίνοντας από το γεγονός ότι ρωτάς, θα σου πρότεινα να πάς εκεί απ'όπου αγόρασες τον ενισχυτή, να τους εξηγήσεις το πρόβλημα και να ζητήσεις να σου το φτιάξουν.
  7. Αυτό δεν αποκλείει πρόβλημα με τις λάμπες. Προσπάθησε να αποκλείσεις όλα τα άλλα, καλώδια, κιθάρες κλπ.
  8. Καλησπέρα φίλε μου. Το πρόβλημα όπως το περιγράφεις μου φαίνεται ότι έχει να κάνει με τις λάμπες του ενισχυτή. Ο μικροφωνισμός και η απώλεια έντασης είναι κλασσική ένδειξη του ότι οι λάμπες θέλουν αλλαγή.
  9. Καλημέρα. 1) Έχω την εντύπωση ότι οι Crawlers δεν είναι wax potted (το λέω αυτό με κάθε επιφύλαξη), οπότε μπορεί να σου προκαλούν feedback σε μεγάλες εντάσεις. 2) Δοκίμασε αφού κάνεις mute τις χορδές να πιάσεις τον μαγνήτη. Μου έχει τύχει σε κιθάρα το ίδιο πρόβλημα με το δικό σου και διαπίστωσα ότι σε σχετικά μεγάλες εντάσεις, επειδή κινούνταν ελάχιστα ο μαγνήτης μου δημιουργούσε feedback. Αν φταίει αυτό, βάλε λίγο αφρολέξ ανάμεσα στο μαγνήτη και τα τοιχώματα της φωλιάς του.
  10. Καλημέρα φίλε μου! Η πλειοψηφία αυτών που γράφουν στο mylespaul ασχολείται περισσότερο με το εάν το χρώμα των πλαστικών της κιθάρας είναι vintage-correct παρά με την ίδια την κιθάρα. Το sustain έχει να κάνει περισσότερο με το σετάρισμα της κιθάρας παρά με οτιδήποτε άλλο. Έχει καλά κομμένο Nut? Έχει πολύ χαμηλό action?, οπότε αναπόφευκτα οι χορδές βρίσκουν στα τάστα και χάνεις λίγο sustain, τί μέγεθος χορδών φοράς? κλπ. Επίσης είναι λογικό στις ανοιχτές χορδές να έχεις περισσότερο sustain καθώς το μήκος τους είναι μεγαλύτερο και συνεπώς η ταλάντωσή τους. Στο 12ο τάστο οι χορδές έχουν μικρότερο μήκος μέχρι τη γέφυρα και συνεπώς η ταλάντωσή του είναι συντομότερη. Εάν η κιθάρα δεν έχει κάποιο κατασκευαστικό πρόβλημα (ελατωματική γέφυρα πχ), θα σου έλεγα να μην προβληματίζεσαι με τη διάρκεια του sustain. Άλλωστε οι ηλεκτρικές κιθάρες έχουν φτιαχτεί για να παίζονται ΜΕ ενισχυτή. Οπότε μή σε αγχώνει το γεγονός ότι ακουστικά δεν ακούς sustain για ώρες. Αυτή την εμμονή με το sustain δεν την κατάλαβα ποτέ (δεν αναφέρομαι σε σένα Goumis, είναι γενικό το σχόλιο). Κιθάρα σωστά σεταρισμένη αποκλείεται να μην έχει sustain μερικών δευτερολέπτων. Αν δε σου φτάνει αυτό κάνε vibrato.
  11. Στο manual λέει ότι το presence επιρρεάζει όλα τα κανάλια. Οπότε δοκίμασε τις συμβουλές του ginargiros
  12. συγνώμη που ξαναεπεμβαίνω, αλλά μου φαίνεται λίγο περίεργο να μην ξέρεις εάν έχει presence control ο ενισχυτής και να συζητάς για αλλαγή λυχνιών. Πρωτού προβείς σε αγορές τσέκαρε οτι δεν είναι κάτι τόσο απλό όσο οι ρυθμίσεις σου.
  13. Θα σου πρότεινα να παίξεις λίγο με το χειριστήριο του presence. Βάλε το κάτω από τη μέση και δές τι γίνεται.
  14. Καλημέρα φίλε μου, όταν λές ότι ο ενισχυτής τσιρίζει εννοείς ότι ο ήχος του είναι πολύ πρίμος ή ότι μικροφωνίζει; Πειραματίσου λίγο με το presence του ενισχυτή (αν δεν το έχεις κάνει ήδη). Το ίδιο πρόβλημα σου παρουσιάζει είτε έχεις συνδεδεμένο το G major είτε όχι; Δοκίμασε τον ενισχυτή χωρίς αυτό.
  15. Καλησπέρα. Τη μπάρα (το σιδεράκι που λές) θα πρέπει να την κατεβάσεις τόσο, ώστε οι χορδές από την μπάρα μέχρι τα κλειδιά να είναι παράλληλες με το headstock. Δές αυτή την εικόνα πχ http://www.ibanezcollectors.com/discus/messages/14/3102.jpg
  16. Χαζή ερώτηση, αλλά εφ'όσον έχει λάμπα στην προενίχυση μήπως το πρόβλημα είναι η λάμπα? Δεν αναφέρεις κάπου αν την άλλαξαν ή όχι...
  17. Θα σου πρότεινα να κάνεις τον έλεγχο με ενημερωμένο αντιϊκό καθώς μπορεί να κόλλησες κάποιο "φρέσκο" ϊό. Έχει σημασία να προσέχεις τα περιεχόμενα των flash drives καθώς είναι από τα κύρια μέσα μεταφοράς ιών. Καλό είναι να ρυθμίσεις στα Folder Settings των Windows να σου δείχνει και τα hidden files. Εάν δείς στο φλασάκι αρχεία που είσαι σίγουρος ότι δεν έβαλες ή που έχουν κατάληξη exe τότε μάλλον έχεις ίο.
  18. Καλησπέρα φίλε μου. Εφ'όσον δεν μπορείς να κάνεις κάτι, κατά την εκκίνηση του Pc πάτα F8 και από το μενού επέλεξε Safe Mode. Εάν έχεις εγκατεστημένο κάποιο αντιϊκό θα σου πρότεινα να το τρέξεις. (από δωρεάν μπορείς να δοκιμάσεις τα Avast, Avg, είναι ικανοποητικά) Υπάρχει περίπτωση να έβαλες κάποιο φλασάκι στο pc? Μάλλον έχεις κολλήσει κάποιο ενοχλητικό trojan ϊο.
  19. Αν δε βιάζεσαι θα σου πρότεινα να αφήσεις την κιθάρα ως έχει. Έχω διαβάσει και το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη ότι οι γυαλιστικές κρέμες κάθονται πάνω από το βερνίκι και δεν το αφήνουν να "ξεραθεί" φυσικά. Αν αυτό είναι λάθος ας με διορθώσει κάποιος που ξέρει. Η δική μου η Les Paul Classic είχε αυτή την αίσθηση στο μανίκι και σκεφτόμουνα και εγώ να την τρίψω. Τελικά αποφάσισα να μην το κάνω και να αφήσω το βερνίκι να "σκληρύνει" μόνο του. Έπαιζα με καθαρά χέρια και αφού τελείωνα απλά τη σκούπιζα με ένα βαμβακερό πανί (η φανέλα κάνει μια χαρά). ( Η προηγούμενη πρόταση είναι ταμάμ για μαύρο κουτί ;D :P ) Πήρε γύρω στα 2 χρόνια (με συνεχές παίξιμο και εκτός βαλίτσας),αλλά τώρα το μανίκι είναι μια χαρά, είναι σα να πιάνεις γυαλί.
  20. Ως κάτοχος μίας Classic του 2005 μπορώ με βεβαιότητα να πώ τα εξής: 1) Η κιθάρα έχει swiss cheese κατασκευή (όπως και όλες οι μη custom shop Les Paul εδώ και πολλά χρόνια). Από τα τέλη του 2005 και μετά έγιναν chambered. 2) Φοράει τους κεραμικούς 500Τ και 496R. Τώρα αν σου αρέσουν έιναι θέμα γούστου. 3) Κατασκευαστικά είναι ίδια με τη Standard εκτός από - το μανίκι που είναι "λεπτό" 60s style (περίππου 2 εκ. πάχος στο 1ο τάστο) - τους μαγνήτες (βλ 2) - τα inlays (έχουν μία πρασινωπή χροιά) - το binding που είναι creme και όχι άσπρο Για το βερνίκι (3 αντί για 6 στρώματα) και για την ποιότητα των ξύλων δεν ξέρω για να σχολιάσω. Υποθέτω πάντως ότι όλες οι Gibson που παράγονται στη γραμμή παραγωγής έχουν τα ίδια ξύλα. Δε νομίζω να κάθονται να διαλέγουν με το χέρι ξύλα εκτός Custom shop. Τονίζω όμως οτι απλά υποθέτω. Τα παρκάτω είναι καθαρά προσωπική εκτίμηση: Η δική μου Classic με έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο με μόνη εξαίρεση τους μαγνήτες οι οποίοι χωρίς να είναι άσχημοι ηχητικά, δεν είχαν πολύ καθαρό ήχο. Άρπαζαν εύκολα στα καθαρά και στα γκάζια ήταν παραπάνω βρώμικοι απ'ότι θα τους ήθελα. Κατά τα άλλα, δεν έχω κανένα παράπονο κατασκευαστικά. Δεν θα μπώ στα ηχητικά θέματα γιατί είναι πολύ υποκειμενική υπόθεση. H 60s VOS και η Classic διαφέρουν "ριζικά". Η VOS κατασκευάζεται στο Custom shop της Gibson(long neck tenon, solid back, flame top κλπ) ενώ η Classic (plain maple top, short tenon, swiss cheese 'η chambered back) στην κανονική γραμμή παραγωγής. Η μόνη ουσιαστική ομοιότητά τους είναι στο πάχος του μανικιού που είναι λεπτότερο.
  21. Εκτός από W.E.T και Winger που είναι κορυφαίοι δίσκοι, να προσθέσω και κάτι λίγο διαφορετικό, The Protomen - Act II
  22. Ένα από τα προτότυπα της JEM το είχε φτιάξει ο Tom Anderson.
  23. @hampis Των Ark λέγεται John Macaluso. Εγώ να προσθέσω στους κορυφαίους και τον Sean Reinert (Cynic, Aghora, Death)
  24. Καλησπέρα! Νομίζω ότι η συζήτηση περί watt είναι λίγο άσκοπη. Εξηγούμαι... Εδώ και ένα χρόνο είμαι κάτοχος μίας κεφαλής Diezel Einstein 100 Watt την οποία ακούω μέσα από μία καμπίνα VHT 1x12. Έχω διαπιστώσει ότι ένας ενισχυτής με πολύ καλό master volume όπως ο Diezel, ή ο Elmwood Modena μπορούν να προσφέρουν πολύ καλό ήχο σε σχετικά χαμηλές εντάσεις (ας πούμε τηλεόραση σχετικά δυνατά). Αυτό το πετυχαίνουν επειδή ο τελικοί τους είναι "hi-fi", δηλαδή χρωματίζουν ελάχιστα τον ήχο, ενώ το ηχόχρωμα σχηματίζεται στην προενίσχυση. Εννοείται ότι όσο τους ανοίγεις, τόσο αναπνέουν και αποδίδουν καλύτερα (βέβαια μπλέκονται πλέον και άλλα πράγματα στη μέση όπως η απόκριση των ηχείων/μεγαφώνων κλπ). Τα δικά μου συμπεράσματα είναι τα εξής λοιπόν: Εάν κάποιος είναι διατεθημένος να κάνει κάποιες μικρές παραχωρήσεις σε ποιότητα ήχου, δηλαδή να μην περιμένει τον ήχο ενός τσιτωμένου λαμπάτου μέσα από full stack στο δωμάτιό του, τότε ένας καλός λαμπάτος με καλό master volume είναι πολύ καλυτερος από έναν ενισχυτή με attenuator. Μπορέι να επιτευχθεί αξιοπρεπέστατη ποιότητα ήχου σε εντάσεις δωματίου. Βέβαια πλέον h modelling τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά (βλ Fractal Audio AxeFX) προσφέροντας ενναλακτικές λύσεις. Αλλά αυτό είναι μία άλλη κουβέντα...
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου