Προς το περιεχόμενο

Waterfall-K

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    10.765
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    30

Waterfall-K ήταν Μέλος της ημέρας 1 Μαΐου

Waterfall-K είχε την πιο δημοφιλή συμμετοχή!

3 Followers

Bio

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

95.257 προβολές προφίλ

Συμμετοχή Waterfall-K

Noizholic

Noizholic (4/4)

  • Αξιόλογες συμμετοχές Rare
  • Αξιόλογες συμμετοχές Rare
  • Συζητητής Rare
  • Αξιόλογες συμμετοχές Rare

Badges

521

Φήμη

  1. @Μανώλης Χναράκης, προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα εδώ. Δεν μετράμε την ποσότητα όλων των single waves, μετράμε την ποσότητα των waveforms, τα οποία μπορούν να αποτελούνται από ένα wave μέχρι Χ waves (ως 128 στην περίπτωση της Yamaha, και φαντάζομαι και των υπόλοιπων romplers). Αν κάτσουμε και μετρήσουμε όλα τα single samples ξεχωριστά, τουλάχιστον στην περίπτωση της Yamaha θα γράψουμε εξαψήφιο αριθμό! Αλλά ξαναλέω, στα romplers μετράμε την ποσότητα των waveforms και μόνο. Και o αριθμός των waveforms που κουβαλάνε τα Fantom είναι περίπου το 1/3 των waveforms που διαθέτουν τα romplers των ανταγωνιστών. Όλα μέσα ήταν. Το ίδιο συμβαίνει και με τη λίστα των Fantom, η οποία περιέχει και αυτή όλα τα waveforms του οργάνου, συμπεριλαμβανομένων και των αντίστοιχων ντραμς, κρουστών, ηχητικών εφέ κλπ. Παράδειγμα από την waveform list των Fantom: Οπότε, τα Fantom όντως διαθέτουν μόνο 2,108 waveforms για χρήση από τις Zen Core & SuperNatural engines. Αυτό δείχνει στο επίσημο manual της εταιρείας. Λες να έχουν άλλα τόσα waveforms και να μας τα κρύβουν? Γιατί? Κλεμμένα τα έχουν?
  2. Ξανά πίσω στον δρόμο οι γέροντες, στον φυσικό τους χώρο δηλαδή τα τελευταία 50 χρόνια, και ήδη άρχισαν να παίζουν κάποια νέα τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ. Τόπο στα γηρατειά! (γιατί τα σημερινά νιάτα είναι δια τις εμποροπανήγυρεις)
  3. ούτε το Πάσχα δεν βρίσκουμε ηρεμία μ'αυτόνανε...
  4. Όχι, δεν είναι. Αλλά τα Fantom δεν είναι μόνο romplers, κουβαλάνε και άλλες virtual sound engines που δεν στηρίζονται στις waveforms, όπως η V-Piano engine που χρησιμοποιεί physical modelling. Οπότε τα 3,668 patches εύκολα δημιουργούνται από τον συνδυασμό sample & VA engines. Όπως και να έχει πάντως, η sample-rom των Fantom είναι πάρα πολύ περιορισμένη με βάση τα σύγχρονα δεδομένα. Αυτό βέβαια εν μέρει ξεπερνιέται μια και τα synths μπορούν να φορτώσουν νέα waveforms και user samples. Για το flagship Fantom μιλάω κυρίως, γιατί η σειρά Fantom-0 με τα μόλις 256ΜΒ για νέα waveforms είναι άλλο ανέκδοτο. Ελπίζω να ξεκλειδώσουν τα 2GB σε κάποιο μελλοντικό update. Single & multi-samples, τι άλλο να εννοώ? Για την sample-rom συζητάμε, η οποία στα Fantom απ'οτι διαβάζω ειναι τραγικά μικρή για τα σημερινά δεδομένα. Romplers 15ετίας διέθεταν αρκετά παραπάνω waveforms, σου έγραψα ήδη ένα παράδειγμα με το Motif XS (2,670 waveforms) του 2007. To δε Motif ES διέθετε 1,859 waveforms πίσω στο 2003. Οπότε όπως καταλαβαίνεις, είναι τουλάχιστον αστείο να μιλάμε για sample-rom των 2,108 waveforms σε ένα flagship workstation του 2019.
  5. Ένας Θεός ξέρει πως από το " Never Let You Go" φτάσαμε στα σημερινά (και χθεσινά και προχθεσινά και...) καραγκιοζιλίκια...
  6. Οι ενδιαφερόμενοι ξέρουν τι είναι το Fantom EX, οι περισσότεροι το περίμεναν μεν πιο ακριβό από το προηγούμενο -και ίδιο- Fantom, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι οι νέες τιμές θα είναι στον Δία. Εγώ όπως έγραψα περίμενα το 6ΕΧ κάπου στα €3,5Κ, φαντάζομαι οι περισσότεροι εκεί γύρω το περίμεναν. Θα ήταν μια λογική τιμή αφού κουβαλάει την ΕΧ επέκταση, και με μια ελάχιστα τσιμπημένη τιμή και η εταιρεία θα έβγαζε παραπάνω κέρδος και οι υποψήφιοι πελάτες θα αγόραζαν χωρίς να σκεφτούν καν την εναλλακτική της αγοράς ενός original Fantom μαζί με την EX επέκταση. Θα προτιμούσαν φαντάζομαι ένα ολοκαίνουργιο Fantom 6 EX στα €3,5Κ παρά ένα original Fantom 6 + την ΕΧ επέκταση στα €3,225. Αλλά εδώ το πράγμα ξέφυγε, άλλο €3,5Κ και άλλο €4,166 (Thomann) με €4,375 (Music Store). Πιστεύω κανείς δεν θα αγοράσει σε αυτές τις τιμές. Θα το συζητούσαμε αν το EX ήταν ένα πραγματικά νέο και αρκετά καλύτερο flagship workstation από το προηγούμενο, έτσι ώστε να δικαιολογεί κάπως αυτή την τιμή. Αλλά δεν είναι και αυτό το ξέρουν όλοι. Δεν θα πουλήσει λοιπόν όσο οι τιμές είναι εκεί που είναι. Όποιος θέλει να αγοράσει workstation σήμερα θα κοιτάξει στις Yamaha, Korg, Akai και Kurzweil, την Roland θα την γράψει εκεί που δεν πιάνει μελάνι, ή το πολύ πολύ να προτιμήσει κάποιο μοντέλο από τη σειρά Fantom-0. Το "νέο" flagship δεν θα το αγγίξει κανείς, πλην ίσως ελαχίστων πυροβολημένων fanboys ή κάποιων παντελώς ανίδεων και άσχετων με την synth/workstation πραγματικότητα. Αναφέρεται στην τιμολογιακή πολιτική των τελευταίων δεκαετιών, που όριζε ότι οι Ευρωπαϊκές τιμές είναι πάντα ελάχιστα πιο χαμηλές ή πιο υψηλές από τις Αμερικανικές τιμές. 'Έτσι, κάποιος που βλέπει το Fantom 6 EX στα $3,200 στο Sweetwater, θα περιμένει στην Ευρώπη να το δει να παίζει max στα €3,5Κ, όχι στα...€4,375. Αυτές οι τιμές είναι εντελώς παρανοϊκές απ'όπου κι αν τις πιάσεις.
  7. Με πρόλαβες, τα ίδια πάνω κάτω σκεφτόμουν να γράψω.
  8. Για όλους είναι σημαντική η sample memory. Απλά αυτό που έκανε η Roland στο Fantom-0, να κρατήσει δηλαδή 2GB μόνο για τα pads και να αφήσει το -αστείο για τα σημερινά δεδομένα- μέγεθος των 256ΜΒ για νέα waveforms και επεκτάσεις για το κυρίως όργανο, είναι πέρα από κάθε λογική. Αυτό είναι και το κύριο -αν όχι το μόνο- μειονέκτημα του Fantom-0, γι αυτό και το επικρίνουν οι πάντες, ακόμα και Roland fans. Η 2GB ram θα έπρεπε να είναι διαθέσιμη στον χρήστη να τη χρησιμοποιήσει όπως και όπου θέλει πάνω στο όργανο, όπως συμβαίνει στο flagship Fantom και όπως συμβαίνει σε όλα τα υπόλοιπα ανάλογα όργανα άλλων εταιρειών.
  9. Aν διέθετε αρκετή ram, γιατί όχι? Τι θα πει "τόσες επεκτάσεις που έχει και δωρεάν, τι να την κάνω την sample ram για τα πλήκτρα"? Όλες αυτές οι επεκτάσεις που φορτώνονται, στη sample ram δεν φορτώνονται? Τα 256ΜΒ ram για όργανο του 2024 είναι αστεία. Έχουν δεσμεύσει 2GB στα pads για ποιο λόγο? Δεν μιλάμε για κάποιο MPC εδώ, για πληκτροφόρο/workstation μιλάμε, και τα 2GB θα έπρεπε πρωτίστως να είναι διαθέσιμα για νέα waveforms, sound packs και επεκτάσεις. Τα Montage/MODX πχ έχουν διαθέσιμη 1,7GB ram για έξτρα waveforms & sound packs, οπότε είναι αστείο να υπάρχει μόνο 256ΜΒ για τα πλήκτρα/sound engine στο Fantom-0 και να έχει κλειδωμένα 2 ολόκληρα GB μόνο στα pads. Αυτό είναι κάτι που έχει δεχτεί αρνητικές κριτικές παντού, όπου και να διαβάσεις γνώμες ή reviews για το Fantom-0 πέφτει κράξιμο γι αυτά τα 256ΜΒ ram. Ένα δείγμα από το περσινό review του SOS: Παρεμπιπτόντως, διάβαζα πριν τις waveform lists (πριν τις ποστάρεις εδώ με λινκ) και μου έκανε εντύπωση ότι τα δύο synths έχουν μεν την ίδια waveform list, αλλά αυτή αποτελείται από 2,108 waveforms μόνο. Είναι δυνατόν? Αυτός ο αριθμός παραπέμπει σε synths δεκαπενταετίας. Το Motif XS για να καταλάβεις είχε 2,670 waveforms το 2007, ενώ τα Montage/MODX έχουν 6,347 waveforms και το Montage M ανέβηκε στα 7,620. Παίζει κάτι άλλο εδώ με τα Fantom, μου διαφεύγει κάτι ή όντως η waverom τους είναι τόσο μικρή? Μου κάνει μεγάλη εντύπωση αυτός ο αριθμός, δεν περίμενα να τον δω σε σύγχρονα romplers όπως τα Fantom.
  10. Πόσα expansions να χωρέσει αυτή η έρμη 256ΜΒ! μνήμη? Είχα διαβάσει ότι δεν είναι. Έψαξα λίγο μπας και βρω την wave list των Fantom & Fantom-0 αλλά δεν βρήκα κάτι. Αν υπάρχουν οι λίστες κάπου και ξέρεις, ρίξε ένα λινκ. Και τι να την κάνεις την 2GB ram ωρέ Μανώλη? στα...pads? Εντελώς άχρηστη δυνατότητα, εκτός κι αν το Fantom-0 δεν απευθύνεται σε πληκτράδες αλλά σε DJs. Η 2GB ram θα έπρεπε να είναι προσβάσιμη (και) για τα multisamples της sound engine. Τα 256ΜΒ που άφησαν free μόνο για την sound engine είναι τουλάχιστον ανέκδοτο για τα σημερινά δεδομένα.
  11. Όταν λέει "συγκρίσιμο" μάλλον εννοεί "της ίδιας κατηγορίας", και το Fantom 0 δεν είναι της ίδιας κατηγορίας. Και δεν μιλάω βέβαια για κατηγορία τιμής αλλά για δυνατότητες. Στο είπα και χτες, η περίπτωση των Fantom & Fantom-0 δεν είναι ανάλογη της περίπτωσης των Montage & MODX+, στην πρώτη περίπτωση έχουμε δύο διαφορετικά όργανα ενώ στη δεύτερη έχουμε το ίδιο όργανο σε δύο διαφορετικές "συσκευασίες". Στo Fantom-0 πχ λείπει η V-Piano engine που υπάρχει στο Fantom, ενώ διαθέτει μικρότερη wave-rom και το μόλις 1/8 της sample-ram του Fantom. Στα Montage & MODX+ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, και στα δύο υπάρχουν οι δύο ίδιες sound engines (AWM2 & FM-X) με τις ίδιες ακριβώς δυνατότητες και πολυφωνία, η ίδια wave-rom, οι ίδιοι ήχοι (performances), τα ίδια effects, η ίδια user-ram, τα ίδια arpeggios κλπ κλπ. Με λίγα λόγια, η Yamaha βγάζει το ίδιο ακριβώς synth/workstation σε δύο διαφορετικές hardware εκδόσεις, την ακριβή με την ονομασία Montage και την πιο φτηνή με την ονομασία MODX+ (τα ίδια πάνω κάτω έκανε και με τις σειρές Motif και MO τα προηγούμενα χρόνια). Όποιος θέλει τα έξτρα hardware καλούδια του Montage, αγοράζει Montage, όποιος δεν..., αγοράζει MODX+ και σε λιγότερο απ'τη μισή τιμή του Montage. Όλα αυτά κάνουν το MODX+ μακράν το πιο VFM synth/workstation της αγοράς, ή όπως έγραφε και το SOS, "a synth with a staggering price/performance ratio". ΙΜΟ, το μόνο synth που μπορεί να κοιτάζει "αφ΄ υψηλού" τα Montage/MODX+ είναι το νέο Montage M, που είναι ένα μεγάλο βήμα πιο μπροστά. Αυτά λοιπόν που ισχύουν με την περίπτωση Montage/MODX+ δυστυχώς δεν ισχύουν με τα Fantom & Fantom-0, οι διαφορές τους δεν είναι μόνο στον hardware τομέα κι αυτό κάνει τη σειρά Fantom-0 αρκετά υποδεέστερη. Υποδεέστερη πάντα σε σύγκριση με το flagship Fantom, γιατί σαν synth/workstation γενικά το Fantom-0 είναι εξαιρετικό και σε πάρα πολύ καλή τιμή.
  12. Oι Yamaha / Korg / Kurzweil / Akai έχουν ανάλογα flagship workstations με τιμές που κυμαίνονται από €1,300 ως λίγο κάτω από €4,000. Όχι, δεν είμαστε όλοι κορόιδα. Προσωπικά θα ήμουν κορόιδο -μη πω τίποτα βαρύτερο- αν αύριο η Yamaha κυκλοφορούσε το MODX++ το οποίο θα ήταν εσωτερικά και εξωτερικά ολόιδιο με το MODX+ και €1,000 ακριβότερο κι εγώ έτρεχα να το αγοράσω, γνωρίζοντας μάλιστα ότι αγοράζω το ίδιο ακριβώς όργανο που μέχρι χτες κόστιζε €1Κ φτηνότερα.
  13. Μακάρι όλες οι μπάντες του πλανήτη να έφταναν στο 1/10 του "βάθους" που είναι οι DP και για 50 χρόνια, θα ήταν τρισευτυχισμένοι, διάσημοι και εκατομμυριούχοι. Έλα, ρούφα κάνα Πασχαλινό αυγό τώρα και πέσε για ύπνο.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου