Προς το περιεχόμενο

Andrew Wires

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    134
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από Andrew Wires

  1. 39 λεπτά πριν, Alex Raptakis είπε

    Εγώ νόμιζα ότι θα τα έβαζες σε "δευτερεύον" υπολογιστή, και ότι έχεις μόνιτορ. Αν θες να μιλήσουμε για μείξη, τότε η απάντηση είναι σίγουρα μόνιτορ. Βέβαια το "πρόβλημα" είναι στο ότι θα χρειαστείς και κάρτα ήχου, αν δεν έχεις ήδη, το οποίο αυξάνει και το κόστος περίπου κατά 60 με 100 ευρώ, ανάλογα το τι θα πάρεις. Τώρα για την "κούραση", δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.

     

    Μερικές επιλογές που έχεις σε αυτό το budget: Presonus Eris 3.5, Mackie CR3-X, M-Audio BX4 και Alesis Elevate 4.
    Έκανα πρόσφατα έρευνα αγοράς για ένα φίλο, και κατέληξα στα Eris. Η ποιόητα ήχου είναι πολύ καλή αλλά επειδή είναι μικρά δυστυχώς έχουν περιορισμένη ένταση. Για ένα μικρό δωμάτιο είναι μια χαρά όμως.

     

    Τώρα για τα Ζ333, για 50 ευρώ πόσο κάνουν, η ποιότητα ήχου σε γενικότερο επίπεδο είμαι σίγουρος πως θα σε ικανοποιήσει, αλλά θεωρούνται budget multimedia ηχεία, όχι για να φτιάξεις μουσική. Tweeters έχει καλέ, είναι τα μικρά κυκλάκια πάνω από το κεντρικό ηχείο.

    Ναι, δεν διευκρίνισα. Την μίξη την έκανα εως τώρα σε ακουστικά (krk kns 8400). Δεν έχω πάρει ακόμη μόνιτορ από τσιγκουνιά ουσιαστικά. Κάρτα ήχου έχω. Κούραση με τα μόνιτορ για γενική χρήση εννοώ ότι έχω διαβάσει σε αρκετά μέρη απόψεις του στυλ ότι επειδή είναι φλατ εξ ορισμού δεν είναι απολαυστικά για casual χρήση (εκτός μίξης) και ότι σε κουράζουν. Δεν έχω προσωπική εμπειρία για να κρίνω. Εσύ από ότι καταλαβαίνω δεν είχες κάποια ενόχληση, σωστά;

     

    Τα tweeters των z333 και νομίζω και των z533 είναι ψεύτικα/διακοσμητικά (θεούληδες της logitech)

    Screenshot 2023-06-08 at 21-52-41 z333 no tweeters - Google Search.png

    • Χαχα 3
  2. 5 ώρες πριν, Alex Raptakis είπε

    Τσέκαρε τα Logitech Z333 ή τα Ζ533. Παλαιότερα είχα τα Ζ333 αλλά πλέον έχω μόνο τα monitors.

     

    4 ώρες πριν, gkourmoul1 είπε

    Γιατί δεν θέλεις ένα ζευγάρι ωραία μονιτορακια στα ~100 ευρω, και θες 2.1 σύστημα?

    Αυτό είναι ένα άλλο δίλημμα που έχω. Αντί για απλά ηχεία να δώσω κάτι αρκετά παραπάνω και να πάρω 2 monitor μπας και κάνω κάποτε καμια μίξη (κάπως) της προκοπής. Αλλά δεν ξέρω πως θα είναι τα monitor για γενική χρήση (απλή ακρόαση μουσικής, ταινίες, gaming, youtube κλπ) και αν θα είναι κουραστικά. Πέρα του Alex οι υπόλοιποι τα ακούτε όλα στα monitor ή έχετε και άλλα για γενική χρήση;

     

    4 ώρες πριν, npap είπε

    από την άλλη, τα Logitech Z333 που διάλεξε η γυναίκα μου για το pc της (ανάμεσα από δεκάδες άλλα μέχρι 100€), με έχουν ψαρώσει ουκ ολίγες φορές ακούγοντας jazz και ακουστικά σύνολα (ειδικά σκεπτόμενος το είδος και την τιμή τους)...

    πάντως όταν μιλάμε για entry level κατηγορίες στα ηχεία όπου οι εν γένει αδυναμίες είναι πολλές και διάφορες καλό είναι να ακούς οπωσδήποτε πριν αγοράσεις...

    Για εκεί πήγαινα (Ζ333 ή Ζ533) αλλά διάβασα στις κριτικές ότι δεν έχουν tweeters και δεν ξέρω πως μεταφράζεται αυτό ηχητικά. Δυστυχώς στην επαρχία η δυνατότητα να ακούσεις/δοκιμάσεις κάτι πριν το πάρεις είναι ανύπαρκτη συνήθως.

  3. Καλημέρες! Μετά από 12+ χρόνια τα ηχεία που είχα στο pc (Logitech z506) παρέδωσαν πνεύμα και ψάχνω να πάρω καινούρια. Ψάχνω κάτι σε 2.1 για γενική χρήση αλλά όπως είναι ευνόητο θέλω να παίζουν αξιοπρεπώς-καλά μουσική. Έχετε καθόλου προτάσεις; Το budget είναι ας πούμε 100 €. Έχω ψάξει λίγο αλλά σε αυτό το εύρος τιμής διαβάζω έχουν αρκετά ελαττώματα όπως θόρυβος όταν δεν παίζουν, να μην έχουν καν tweeters κλπ. Εσείς τι έχετε στο pc σας;

  4. Ευχαριστώ πολύ όλους ειλικρινά για τις απαντήσεις σας και την διάθεση να βοηθήσετε. Ειδικά τον Slew Rate. Και χαίρομαι που το κομμάτι γέννησε ένα κάποιο ενδιαφέρον ώστε να ασχοληθείτε. Κατέληξα στην τελική μίξη με την οποία θα ανέβει. Να είστε όλοι καλά!

    • Like 2
  5. Όπως σου είπανε και τα παιδιά windows παίρνεις κλειδί και ram σίγουρα παίρνεις 2 στικάκια για να σου δουλεύουν σε dual channel. 2 των 16 GB θα σου πρότεινα εγώ που είναι υπεραρκετά και να υπάρχει και δυνατότητα στο μέλλον να βάλεις άλλα 2 αν χρειαστεί (που δεν το νομίζω). Κάρτα γραφικών αν δεν παίζεις παιχνίδια πήγαινε σε κάτι μέχρι 150 ευρώ. Εκτός κι αν θελήσεις να δουλέψεις πρόγραμμα με επεξεργασία βίντεο οπότε μείνε εκεί στα 300 ευρώ το πολύ. Δες προσφορές για κανένα deal.

     

    Τώρα για το θέμα σου με το κουτί και την συμβατότητα του με τα parts που θα βάλεις υπάρχει το πολυ ωραίο site https://pcpartpicker.com/

    Συμπληρώνεις τα parts που θέλεις και σε ενημερώνει αν κάτι δεν χωράει. Τα πάντα. Αν χωράει η ψύκτρα στο κουτί,  η κάρτα γραφικών, αν χωράνε οι μνήμες κάτω από την ψύκτρα και άλλα πολλά

    • Like 2
  6. Ευχαριστώ @mpamps

     

    Γενικά  εμένα μου φαίνονται τα εξής:

     

    Η φωνή είναι πιο καθαρή αλλά ο τόνος της δεν είναι ωραίος, ειδικά στα ρεφρέν. Πολλές λέξεις, κυριώς άρθρα δεν ακούγονται. Οι 2ες έχουν λάθος τοποθέτηση και χάνουν γενικά το impact που είχαν. Όλα τα όργανα χάνονται-ακούγονται από λίγο εως καθόλου, ειδικά τα πλήκτρα. Το κορυφαίο είναι ότι το πληκτροσόλο στο 2:52-3:12 έχει πάει τόσο πίσω που δεν ακούγεται καθόλου. Δηλαδή ποιό μπορεί να ήταν το σκεπτικό του; "Τα σόλο δεν είναι της μόδας, σβήστο"; Γενικά σε όλο το κομμάτι ακούγεται μόνο μια δυνατή ψιλή φωνή και μια μπότα. Όλος ο χαρακτήρας του εξαφανίστηκε.

     

    Δεν ήθελα να επηρεάσω τις απαντήσεις αλλά δεν κρατιόμουν, ήθελα να τα πω. Αν κάνω λάθος παρακαλώ πείτε μου.

    • Like 1
  7. Επανέρχομαι με το τραγούδι-γεφύρι της Άρτας! Τελικά έστειλα το κομμάτι σε έναν ...επαγγελματία και αυτό είναι το αποτέλεσμα παρακάτω. Προσωπικά μου φαίνεται τρισχειρότερο από την δική μου μίξη αλλά θέλω να ακούσω πιο αντικειμενικές απόψεις από την δική μου. Πώς σας φαίνεται συγκριτικά;

    Το δικό μου:

    Το δικό του:

  8. 14 λεπτά πριν, cos_dr είπε

    Εγω τα άκουσα και τα δύο και με το συμπάθιο επειδή αξίζει τα είπα 

     Στείλτο μου νσ παίξω, γουστάρω ❤️❤️

     Και πήγαινε το σε κάποιον παράλληλα να τα συζητήσετε. 

    Ναι το ξέρω, φυσικά και δεν παίρνω τίποτα αρνητικά. Χάρη μου κάνετε που ασχολείστε, θα στραβώσω κι από πάνω;! Θα σου τα στείλω, εννοείται, με καθυστερεί το Cubase, πρέπει να κάνω export ένα ένα τα tracks (δεν εχει επιλογή για όλα μαζί) και τις μισες φορές κλείνει το προγραμμα κατά το export. Κοντεύω πάντως

  9. Επειδή έχω μπερδευτεί αρκετά, όπως είπε και ο @Alex Raptakis μήπως ακούσατε μόνο την πρώτη έκδοση; Γιατί έχω ανεβάσει και μια δεύτερη στην 4η σελίδα του ποστ με διορθώσεις που μου είχαν προταθεί.

    @cos_dr@MGs

    Μικροδιορθώσεις μπορώ να κάνω εδώ και εκεί αλλά κάτι δραματικά καλύτερο όχι, μου λείπει η πείρα και οι γνώσεις. Αν ακούγεται χάλια, το αδικεί πολύ δηλαδή, να ψάξω κανέναν στο fiverr να κάνει την μίξη

  10. 7 λεπτά πριν, Slew Rate είπε

     

    να το πρώτο πρόβλημά σου.

    -10 είναι ψηλά ακόμα και για high-end κονβέρτορες.

    Πόσο μάλλον με τη scarlet.

     

    Γράφε ΠΟΛΥ πιο σιγά. Τα δυνατά σου σημεία να μην είναι πάνω από το -25dBFS. Ο λόγος είναι ότι τα αναλογικά στάδια του κονβέρτορα της scarlet της scarlet βγάζουν άσχημη παραμόρφωση όσο τα πουσάρεις. (credit στον @Phase Shift)

     

    Ο λόγος που ρωτάω είναι επειδή ακούω προβληματικιά τη φωνή, και υποψιάζομαι ότι έρχεται και από το recording. 

    Νάτο το καλό τιπ. Ούτε που θα το είχα σκεφτεί ποτέ αυτό

  11. 14 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

    Αντρέα, το κομμάτι (στο ξαναλέω) τα σπάει. Η μελωδική γραμμή της φωνής σε συνδυασμό με τη γεμάτη χροιά σου, δίδουν ένα μαγικό αποτελεσμα. Έχει προδιαγραφές, με σωστή μίξη, να πρωταγωνιστήσει. Εάν είχα ραδιοσταθμό, θα το έβαζα βιτρίνα, άνετα.

     

    Κυνήγησε το και φτιάξε τη μίξη. 

     

     

    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Γιώργο, να' σαι καλά! Το παλεύω με τη μίξη, προς το παρόν με δέρνει αλλά θα δούμε!

  12. 8 λεπτά πριν, Slew Rate είπε

     

    σε τι level είσαι;

    δηλαδή τι τιμές βλέπεις την ηχογραφημένη φωνή στο dBFS scale στο daw όταν είναι σε ένα κανάλι και το fadeer είναι στο 0 και χωρίς processing?

    (-5? -10? -25?)

    Στο 0 χωρις processing δείχνει από -30 εως -10, μέση γύρω στο -18db. (αν λέω ασχετίλες πες μου)

  13. 3 λεπτά πριν, Slew Rate είπε

    δεν είναι εύκολο να δοθούν τιπς. ο καθένας ακούει αλλιώς, μεταφράζεται αλλιώς γραπτώς, και μεταφράζεται και σε εσένα αλλιώς όταν το διαβάζεις, και μεταφράζεται και αλλιώς στο monitoring σου. πιασ'ταυγόκαικούρευτο.

     

    εκτός αν είχαμε μια έτοιμη μίξη, τότε θα μπορούσαμε να πούμε ένα τσακ κάτω εκείνο, λίγο πάνω αυτό, ενα τσακ παραπάνω πρίμα όλο κτλ.

     

    rode N1A -> μετά; στην Scarlet;

    Ναι. Rode>Scarlett 2i4>pc

  14. 8 λεπτά πριν, Slew Rate είπε

     

    Πολύ ωραίο κομμάτι, μπράβο. Το ακούω 2η φορά απανωτά. 

     

    Το χεις πάει ok, αλλά πάει πιο πάνω. Βασικό σε αυτό που ακούω είναι το πως κάθεται η φωνή.

     

     πφ, τώρα είδα ότι ανέβασες revision.

     

    ερώτηση: πως ηχογραφείς τη φωνή;

    Ευχαριστώ πολύ! Με ένα Rode Nt1a. Αλλά ακούγεται έτσι από ένα plugin που έβαλα (CLA vocals). 'Εχει μπόλικο compression και τώρα που ακούω σαν να γρατσουνάει. Ακούγεται πιο έντονο το γρατσούνισμα τώρα που χαμήλωσα τις μεσοχαμηλές στα pads. Οποιοδήποτε tip καλοδεχούμενο!

  15. 1 ώρα πριν, cos_dr είπε

    θέλεις να μου στείλεις το multitrack σε εμένα?

     Να παίξω μαζί του έτσι για άσκηση να δω τι μπορώ να κάνω?

    Αφού βαριέμαι να γράψω μουσική αυτό τον καιρό, στο να μιξάρω δεν λέω όχι.

     Σκέψου το. Από εμένα είναι δωρεάν ούτως η άλλως. Ενδιαφέρομαι γιατί μου άρεσε το κομματάκι, είναι γουστόζικο🤑

    Aν θέλεις, εννοείται! Θα σου στείλω άυριο link! Ευχαριστώ!

  16. 30 λεπτά πριν, cos_dr είπε

    πρέπει να διορθώσεις τις εντάσεις, τη στερεοφωνία και τη συχνότητα των οργάνων της ενορχήστρωσης έτσι ώστε να μην ακούγεται έτσι όπως ακούγεται γιατί δυστυχώς ακούγεται χάλια. Δηλαδή δεν ακούγεται ευχάριστα έτσι ώστε να αποκαλεί για επανακρόαση και να εντυπωθεί.

     Είναι λάθος οι εντάσεις, δεν διαχωρίζονται καλά τα όργανα και μπουκώνουν οι συχνότητες. 

     

     Οι περισσότεροι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε στις παραγωγές μας όταν τα κάνουμε όλα μόνοι μας και όπως εγώ π.χ. δεν έχουμε την απαραίτητη εκπαίδευση και βασιζόμαστε στο αυτί, στην εμπειρία και ότι διαβάζουμε γύρω γύρω.

     Είναι και τέχνη η μίξη και η παραγωγή όπως όλα

     Είναι και τέχνη και επιστήμη.

     

     Δεν μπορώ τώρα να σου γράφω λεπτομέρειες για όλα τα σημεία, δεν έχει και νόημα.

     Πειραματισου, άκουσε, διάβασε, ψάξε, ή  δώστο σε κάποιον  επαγγελματία και δώσε 50 ψωροευρώ🤣 εκεί να τελειώνεις🤣 Πες του να μην κόψει απόδειξη🤣🤣

    Συμπληρώνω και στα τεχνικά μέσα που διαθέτουμε.

     

    Οπότε μάλλον κατάφερα να το κάνω ακόμα χειρότερο από ότι στην αρχή!  Ένα βήμα εμπρός, 3 πίσω! 😅

    Ξέρουμε κανεναν επαγγελματία ή να οργώσω το fiverr;

  17. 11 λεπτά πριν, cos_dr είπε

    θέλει δουλειά η μίξη.

     Είναι πολύ ωραίο όμως.

     Άμα καταφέρεις και το μιξάρεις σωστά θα σπέρνει θα έλεγα. 👌

     Σε κάθε περίπτωση μπράβο σου πραγματικά.

     Μου άρεσε. Είναι πάρα πάρα πολύ καλό αν παρακούσω την παραγωγή!!!!👌

    Σε ευχαριστώ πολύ! Τι θα μπορούσα να κάνω στην μίξη;

  18. Καλησπέρες! Εφάρμοσα πολλές από τις υποδείξεις σας στο κομμάτι και αυτο είναι το αποτέλεσμα! Βελτιώθηκε καθόλου ή...;

    Χαμήλωσα τα pad σε ένταση, τους έκανα και high pass, διαφορετικό eq, έβαλα τις φωνές δεξιά-αριστερά, αφαίρεσα/μείωσα το reverb σε αρκετά στοιχεία (εκτός από κάποια που αφαιρώντας το χαλούσε τελείως τον ήχο τους), έβαλά ελάχιστο reverb σε όλο το master και άλλα.

  19. 24 λεπτά πριν, κωνσταντινος2 είπε

     

    Ευχαριστώ όσοι μπήκατε στο κόπο να απαντήσετε,θα προσπαθήσω να κάνω αυτά που μου είπατε και θα ανεβάσω ένα κομμάτι 

    Υπάρχει ένα κανάλι στο YouTube με όνομα wickiemedia (όχι wikipedia) που μπορείς να μάθεις όλα τα βασικά για την μίξη. Το προτείνω ανεπιφύλακτα. Ψάξε τα παλιότερα του βίντεο και δες τα με χρονολογική σειρά.

     

    Έχει το βασικό καλό ότι σου διδάσκει τα βασικά με δομημένο τρόπο. Αρχή, μέση και τέλος. Είναι σαν κανονικά μαθηματα. Θα παρεις μια πολύ καλή ιδέα. Όλα τα άλλα παρόμοια κανάλια που υπάρχουν έχουν ασύνδετα βίντεο με τιπς που προϋποθετουν να ξέρεις τα βασικά.

     

    Από εκεί και πέρα θέλει εξάσκηση το πράγμα, όσο περισσότερο ασχοληθείς τοσο καλύτερος θα γίνεσαι

    • Ευχαριστώ 1
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου