Προς το περιεχόμενο

gouzos

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    15
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή gouzos

0

Φήμη

  1. Αυτα που ανεφερες + Μια μεγγενη, πολλα γυαλοχαρτα, ρασπα χειρος, λιμες, κοπιδι, πολλοι σφιγκτηρες ολων των λογιων, πριονια χειρος, router... Αμα σκεφτω κι αλλα θα τα γραψω.
  2. IxNiLaTiS, η ερωτηση δεν ηταν τι ειναι το Tru-Oil, αλλα πως λεγεται στα ελληνικα το filler. Αν διαβασες το κειμενο, περνας με filler και μετα με το tru-oil. Tru-oil ξερω τι ειναι και πως χρησιμοποιειται.
  3. 1) Τα ξυλα για κιθαρα δεν ειναι καθολου "προσεγμενα". Το μαόνι και το swamp ash εχουν παρα πολυ βαθεις πορους. Αν δε θες να ειναι σαν φλουδα πορτοκαλιου πρεπει να τα γεμισεις. 2) Μιλαω για διαφανες βερνικι. Natural χρωμα. Για λαδι συγκεκριμενα. Δε θα μπει μπογια για να θελει ασταρι για να πιασει. 3) Οχι, sealer ειναι αλλο πραμα. Μπαινει πρωτο και ειναι κυριως για να κανει το ξυλο αδιαβροχο. Η μονη περιπτωση ειναι μηπως αραιωνεις στοκο (putty) για να κανεις το filler σου. Το ερωτημα φοβαμαι πως παραμενει. P.S. Η παρακατω διευθυνση εχει κατι φωτογραφιες πολυ αντιπροσωπευτικες του γιατι θελει filler το ξυλο http://www.unofficialwarmoth.com/index.php?topic=251.0
  4. Ξερει μηπως κανεισ σας πως λεγεται στα ελληνικα το filler (grain filler)? Ειναι το υλικο με το οποιο γεμιζουν τους πορους (τα νερα) του ξυλου. Περνας ενα χερι, γυαλοχαρτωνεις ισα με την επιφανεια του ξυλου και μετα περνας το βερνικι. Για να ειναι λεια η επιφανεια. Βγαινει και σε διαφορα χρωματα (διαφανες, καφε, μαυρο) Στο μαγαζι που πηγα δεν ξεραν. Μου λεγαν για ασταρι. Το ασταρι ειναι primer και ειναι για να κατσει καλα η μπογια απο πανω. Αλλο το filler.
  5. Οχι ρε παιδια. Τα καθαρα σταθερα απο τον Φεντερ. Ειναι οπως τα θελω. Εγω λεω για αλλες φορες που θελω ωραια βρωμια. Αν χρησιμοποιησω τον HotRod Deville ως καμπινα? Απο την εξοδο κεφαλης στα μεγαφωνα?
  6. Παιδια, το TubeKing το εχω. Παρολο που ειναι πολυ καλο, δε θα ελεγα οτι ειναι σαν αυτο που ελεγα. Ειναι πιο πολυ σαν overdrive. Λιγο μπλουζοφαση. Εγω σκεφτομουν κυριως προενισχυτη στην εισοδο του τελικου. Να παρακαμθει δηλ ο προενισχυτης του Fender.
  7. "Αλλον ενισχυτη" δεν απαντηση στην ερωτηση μου. Ξερω τις αδυναμιες του σχηματος που προτεινω σε σχεση με εναν ενισχυτη σχεδιασμενο για αυτον το λογο. Ιδανικη λυση σιγουρα δεν ειναι. Λεω αμα θα γινει δουλεια ή θα'ναι πολυ μαπα. Η ερωτηση μου στην ουσια ειναι: ποσο χρωματιζει ο τελικος; Ενας τετοιου ειδους προενισχυτης (πχ mesa v-twin, koch pedaltone, engl tube toner) θα ακουγεται καλα ή παντα θα ειναι Fender? Δηλ ο Fender ειναι Fender λογω προ- ή και λογω τελικου; Εγω ελεγα μεχρι 500 ΑΝ ειναι σχετικα καλη λυση. Αλλοιως παιρνω και κανα τετοιο: http://www.thomann.de/gr/koch_amps_studiotone_head.htm και γινεται καλυτερα η δουλεια.
  8. Εχω ανοιξει κι ενα αλλο θεμα οπου αναρωτιομουν ποιον μικρο ενισχυτη θα περνατε για αγριο ηχο. http://www.noiz.gr/index.php?topic=151034.msg151479#msg151479 Εχω δυο Fender ενισχυτες (Blues Jr + HotRod Deville) που με ικανοποιουν οσον αφορα τους Clean και Mild Overdrive ηχους. Για πιο metal φαση ομως; Ως πιο οικονομικη λυση (και ευελικτη) σκεφτηκα πρωτα κεφαλη αντι για combo και τον ενισχυτη μου ως καμπινα. Δεν ξερω. :-\ Τωρα σκεφτομαι αλλο: Preamp (κανονικο ή πεταλι τυπου v-twin) στο Poweramp του Fender. Τι λετε; Θα ήταν καλη λυση; Ο τελικος θα αναπαραγει σχετικα πιστα τον ηχο του προενισχυτη;
  9. gouzos

    Distortion

    Εγω να πω απλως οτι δεν τις πολυγουσταρω τις πεταλιερες. Τα εφφε αργα ή γρηγορα τα βαριεσαι και την πεταλιερα δυσκολα την ξεφορτωνεσαι. Ασε που μπορει να σαρεσει γενικα, απλα να σε χαλανε ενα δυο πραμματα και τοτε ειναι δωρο αδωρο. Παρε κατι ποιοτικο που να κανει μια δουλεια καλα και αυριο μερα ειναι. Ξαναμαζευεις λεφτα. Απο την αλλη, ωραια ειναι τα εχεις ολα πακετακι, εστω μονο για το χαβαλε που και που. Απλα δεν πολυαξιζει.
  10. http://www.rempetika.com/diafora/ergasthri.htm Ειναι φιλαρακι. Οχι πρωταρης αλλα αρκετα καινουριος για να κανει πολυ καλες τιμες.
  11. Να πω επεισης οτι δε με χαλαει και η ιδεα της κεφαλης, μια και μπορω να χρησιμοποιησω το ηχειο του Fender (ειναι και αλλαγμενο)
  12. Εχω εναν Fender Blues Jr που παιζω με μια Strat και ειμαι ικανοποιημενος απο τα καθαρα και τον οριακα βρωμικο blues ηχο που προκυπτει. Δεν καταφερνω να βγαλω ομως καλο hard/metal ηχο. Επειδη ομως δεν παιζω μονο blues ελεγα να παρω κανεναν μικρο αντιστοιχο ενισχυτη (διαμερισμα-προβα) αλλα για καλο βρωμικο ηχο. Οσον αφορα τα λεφτα, λεω το πολυ μεχρι 900. (Υπολογιζω να προκυψουν πουλωντας τον Fender HotRod Deville 410 που εχω και δεν χρησιμοποιω ποτε λογω εντασης) Σκεφτομουν για Mesa αλλα παραειναι ακριβοι. Ασε που και ο πιο μικρος τους νομιζω δε λεει για σπιτι. Σημ: Για τετοια πιο αγρια φαση παιζω πιο πολυ μια Ibanez που εχω. Σημ: Μη μου πειτε για πεταλακια. Εχω αρκετα και βρισκω ανεκτες λυσεις, κατι καταφερνω. Λεμε ομως για να γινει καλη δουλεια.
  13. Δεν ξερω αν ειναι ενεργο ακομα το thread, αλλα εγω θα σου ελεγα να παρεις μια με καλο σωμα(οχι basswood) και τους μαγνητες τους αλλαζεις αν δεν σου κανουν. Σχεδον ολοι καταληγουν να πειραματιζονται με τους μαγνητες. Παντως γενικα, αν και προτιμω alder, τις γουσταρω κι εγω πολυ τις Ibanez.
  14. Electric: Frankenstein strat (Allparts neck,Texas specials) Ibanez RG470(Seymour Duncan P-ups) Acoustic: Larrivee OM-03 Larrivee P-03 Classical: Admira Μπουζούκι Χειροποιητο απο ανερχομενο μαστορα φιλο Amps: Fender Hot Rod Deville 410 Fender Blues Jr. Fender Frontman 25R(for sale) Effects: Ibanez Tube-King Prescription Experience Mini Q-Tron Morley Wah Rocktron Vertigo ME-30(for sale)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου