Προς το περιεχόμενο

DimitrisBo

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    144
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Day job
    musician/cook
  • Τόπος
    ρΑΦΗΝΑ

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή DimitrisBo

Artist

Artist (1/4)

0

Φήμη

  1. Προς θεου, δεν εχει 0,12! Εχει 0,012 !! Εκτος αν αυτο εννοουσες ;D
  2. το nut φιλε uano απο αποψη υψους ειναι ιδανικο. Απο αποψη "χαραμαδων" δε ξερω αλλα βεβαια στις δυο E ξεσταταρει λιγο πιο ευκολα σε βιμπρατα απο το συνιθησμενο.
  3. Το κακο ειναι οτι δεν ειναι τελειως καινουρια - την εχω απο περυσι το Νοεμ αρα ειναι 1 ετους - βλεπεις θεωρουσα οτι θα κατσει- οτι θα την tweakαρω - οτι στο τελος θα το βρω - και μου αρεσει πολυ οπως ειπα οτι εχει σπανιο resonance ακουγεται διπλη απο την αλλη custom shop που εχω -δε θα ηθελα να αλλαξω το body με τιποτα. Δε ειναι οτι το προβλημα δειχνει ανυπερβλητο. Απλα η ελπιδα ηταν να μη χρειαζεται καποια βαρια δουλεια. Ισως αν για πρωτη φορα παω την κιθαρα σε καποιον να ανακαλυψω οτι μπορουν και τα απλα πραγματα να τα κανουν καλυτερα απο εμενα - ή ισως να θελει απλα 1 ταστο μονο κανα recrowning. Τι στο διαολο ποσα ταστα να ειναι εκτος σε custom shop κιθαρα?
  4. Δεν εφταιγαν οι στροφες στο tuner - τα ιδια σκατα και με πολλες στροφες.
  5. Τεσπα - η λυση προφανως ειναι να το τσεκαρει καποιος με περισσοτερες γνωσεις απο εμενα και κυριως στο μπελαλιδικο ταστοσυστημα - απλως δεν μου εχει τυχει ποτε 25 χρονια να χρειαστω για σεταρισμα καποιον γιατι απλα δεν μου εχει τυχει να χρειαστω fretdressing ποτε και στα λοιπα συνηθως relief, action, μαγνητες, intonation κλπ τα παω μια χαρα. Θα δοκιμαζα και μονος μου να δω τι παιζει με τα ταστα- αλλα δε λεει να κανω καμια μαλακια που θα κοστιζει χειροτερα. Με fret dressing σε 9105 ελπιζω να περισσεψει ψαχνο και για το μελλον.
  6. xaxa Οχι απλα τα tools που εχω ειναι της Fender και ειναι σε ιντσες. Αλλα το action sto 21 ειναι ακριβως αυτο 2.1-2.2 μμ . Τριζει περισσοτερο μεταξυ 8-10 και κυριως η Ε περισσοτερο απο την Α. Απλα το θεμα ειναι οτι τριζει το ιδιο ακομα και οταν ανεβαζω το action υπερβολικα που ειναι υποπτο να μη φταιν τα ταστα.
  7. Οι μαγνητες ειναι 3/32'' treble και 1/8'' bass.
  8. Ο τυπος του τριξιματος ειναι ηχος κλασσικου ακουμπισματος σε fret ακουστικα δυστυχως, ομως οταν παταω την χορδη πισω απο το nut διορθωνεται πολυ το προβλημα και η αληθεια ειναι οτι δεν εχει ουτε καν εναν ολοκληρο κυκλο στο tuner. Αλλα οταν την πιεζω μεγαλωνει η ταση και μειωνεται η δονηση της χορδης ετσι και αλλιως αρα με την κανονικη ταση δεν θα ακουγεται παλι? - θα αλλαξω βεβαια την χορδη για να την βαλω με πολλους κυκλους μπας και ειναι αυτο. Και η αληθεια νικο ειναι οτι σιγα σιγα δεν τριζει. Ομως σε αλλη strat βαραω με τραβηγμα 5 εκατοστα και δε τριζει - γιατι να τριζει αυτη?
  9. Ρε Νικο και "πνοη" λετε να φταει αυτο - (που τετοια τυχη βεβαια) - παω να το δοκιμασω.
  10. Α, ναι και φιλε "πνοη" τριζουν οι ΜΙ και Λα κυριως μεταξυ 3-8 - ακριβως στο σημειο δηλαδη που το relief 0,012'' που ειναι οριακα υπερβολικο θα επρεπε να το εχει λυσει το θεμα.
  11. Αυτο που λες φιλε δε το εχω ξανακουσει με τισ στροφες στο tuner - θα το δοκιμασω. Το nut σε custom shop να εχει κοπει λαθος ουτε που το σκεφτηκα. Βεβαια προφανως κατι δεν εχουν κανει σωστα οποτε μπορει να ειναι και αυτο - που δυστυχως ξεφευγει απο τις γνωσεις μου. Δεν μου εχει τυχει ποτε να μη μπορω να σεταρω μια κιθαρα. Και κατα αλλα ειναι τοσο γλυκο και ωραιο το οργανο που σου σπαει τα νευρα να σκεφτεσαι οτι μπορει να φταει το nut ή καποιο ταστο.
  12. Μα καλα οι μαλακες στο custom shop δε τσεκαρανε levelling? To radius ειναι 9,5 by the way. Δε το περιμενα σε custom shop να χρειαζεται κατευθειαν redressing. Και κατα τα αλλα γαμαει γιατι εχει το περισσοτερο resonance σε φυσικο ηχο (χωρις ενισχυτη) που εχω ακουσει σε fender - ισως για αυτο προσεχω περισσοτερο το τριξιμο. Γαμω την πουτανα μου.
  13. ααα - δοκιμασα να την κανω και heavy bottom με 10....-38-48 αλλα τα ιδια.
  14. Παροτι λιγο να τριζει μια strat ειναι σχεδον φυσιολογικο κατα τις φημες - σε μια καινουρια CS strat η E και η A τριζουν σχετικα πιο ευκολα απο τις αλλες strat που εχω. Ο ηχος ακουγεται ελαφρως καποιες φορες και απο τον ενισχυτη. το σεταρισμα που εχω κανει ειναι relief 0.012'' action 5/64 bass και 4/64 treble στο 12 μαγνητεσ δοκιμασα τα παντα. Τωρα λιγο τριξιματακι δε με πειραζει - και σε αλλη CS strat που ειναι πολυ λιγοτερο ουτε που το προσεχω - εχει κανεις καμια ιδεα τι στο διαολο μπορει να παραβλεπω πριν να χρειαζεται τριψιμο σε ταστα? Δηλαδη το ερωτημα ειναι εαν εχεις πειραξει το relief και το εχεις παει εως 0.012, το action σε medium κατασταση- μπορει να υπαρχει τιποτα αλλο που θα της κανει μαστορας εκτος απο τριψιμο σε ταστο?
  15. φιλε, με όλα τα πιο vintage fuzz με germanium μπορεις με το volume της κιθάρας, να βρεις ακριβως το low gain sweet spot που θελεις (πολυ αγγλικα ρε γ***το). Hendrix style.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου