Προς το περιεχόμενο

Ροδανθός

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    29
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Track Σχόλια από Ροδανθός

  1. 1 hour ago, Χάρης Ο said:

    Σαν ειδημονας  😎  στα ποντιακα θα πω οτι δεν μου αρεσε και ιδιαιτερα.

    Πολυ ασχημος ηχος κιθαρας. Πολυ χαλια. Συγγνωμη κιολας.

    Αν ...εφευγε η κιθαρα πιστευω οτι θα ηταν καπως καλυτερα.

    Για να το ακουσω ξανα, ......χλωμο.

    Αυτα.

    Καλη συνεχεια.

    Ευχαριστώ πολύ. 

  2. Μένω έκπληκτος. Είναι τέλειο. Απλά τέλειο. Κάποια θεματάκια στον ήχο κλπ. με αφήνουν αδιάφορο, τα θεωρώ λεπτομέρειες που ίσως 1 στους 1000 να ακούσουν. Επειδή είδα κάποια σηζήτηση για την φωνή, εγώ προσωπικά θα έβαζα gain στο φουλ....ξέρεις εκεινον τον παραμορφωμενο ήχο που εβγαζαν τα μικρόφωνα εκείνες τις εποχές που μεσουρανούσε αυτό το είδος μουσικής αλλά όχι στην αρχή που το κομμάτι είναι ήρεμο. 

    • Ευχαριστώ 1
  3. Το κομμάτι είναι πάρα πολύ καλό. Συνθετικά εγώ προσωπικά θα έβαζα κάτι απρόσμενο μετά την μέση γιατί θεωρώ ότι γενικότερα μετά που κλείνεις τον πρώτο κύκλο είναι κάπως προβλέψιμο. Στην ίδια λογική, ενώ το το μπουζούκι είναι πολύ ωραίο, ίσως τονικά να ανέβαινα οκτάβες εντός ενός κύκλου για να δώσω μια κορύφωση ...αλλά αυτά είναι ίσως λεπτομέριες. 

    • Ευχαριστώ 1
  4. Πολυ καλό κομμάτι, καταπληκτικό, πολύ καλή ερμηνεία. Όπως ειπώθηκε και πριν, το φλαουτο στην ειαγωγή ακούγεται ότι είναι από υπολογιστή. Χρειάζεται ίσως να του βάλεις κάποιο βιμπρατο και λίγο reverb για να ακούγεται πιο φυσικό μιας και οι νότες κοβονται κάπως΄αφύσικα απότομα. Όμως τώρα μιλάμε για λεπτομέρειες είναι πολύ καλό το όλο αποτέλεσμα. Με άγγιξε. 

  5. 1 hour ago, Yannis Methenitis said:

    Τα τύμπανα πολύ μεταλλικά σε ήχο αλλά και παίξιμο και γενικά η ενορχήστρωση είναι σκληρή και ακούγεται ψυχρή και ψηφιακή όπως θα λέγαμε παλαιότερα.

    Καταλαβαίνω τι λες για την προφορά μιας κι εγώ εφαρμόζω την ίδια τακτική με εσένα όταν μιλώ, (απο το σχολείο) ώστε να μην ακούγομαι Αγγλος. 

    Όμως αυτό είναι μεγάλη κουβέντα για το τραγούδι. Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει, αφού σε απασχολεί, πως ακόμα και οι Εγγλέζοι τραγουδούν... αμερικάνικα λες και είναι η καθιερωμένη προφορά. Το πρόσεξες; Σαν λινγκουα φράνκα του επαγγέλματος. Δεν ξέρω, απλά το αναφέρω.

    Έχετε ιδιαίτερο ύφος πάντως και ίσως μια διαφορετική προσέγγιση να το απογείωνε. Π.χ. τα φωνητικά σίγουρα θέλουν βοήθεια, είτε στη μείξη, είτε με δεύτερες φωνές είτε και τα δύο.

    Well done!

    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Ειλικρινά αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνω κάτι διαφορετικό από τα συμβατικά. Συμφωνώ με αυτά που λέτε. Προφανώς η ορχήστρα είναι από midi δεν είναι πραγματικά samples ορχήστρας αλλά δεν το θεωρώ κακό αυτό. Το αυτί του μέσου ανθρώπου έχει συνηθήσει σε αυτό. Γενικά έχω κάνει πολύ editing και ίσως αυτό να παίζει ρόλο, όμως εμένα δεν μου ακούγεται ψυχρό. Ναι βέβαια οι Εγγλέζοι τραγουδούν αμερικάνικα, όμως πολλοί μουσικοί από πολλά μέρη του κόσμου, που πουλάν εκατομμύρια δίσκους διατηρούν την προφορά τους (Scorpions, Shakira, αφρικάνοι λατινοαμερικάνοι κλπ κλπ.). Εδώ υπάρχουν κομμάτια που έχουν πουλήσει εκατομμύρια δίσκους και οι Εγγλέζοι ή οι Αμερικάνοι δεν καταλαβαίνουν καν τα λόγια.....που θεωρητικά είναι Αγγλικά. Άλλωστε πλέον όπως λένε και οι Άγγλοι αλλά και οι Αμερικάνοι υπάρχουν τόσες διαφορετικές Αγγλικές διάλεκτοι που δεν έχει νόημα ειλικρινά να προσπαθήσω εγώ να μιμηθώ μια από τις εκατοντάδες αυτές διαλέκτους.

    • Like 1
  6. 1 hour ago, cos_dr said:

    Moυ άρεσε αν και έχει προβλήματα στην παραγωγή.

     Τα drums δεν έχουν χαμηλές, έτσι το ακούω.

     Γενικά ενώ οι κιθάρες έχουν κάτσει καλά στη μίξη τα υπόλοιπα είναι πολύ ασθενικά σε χαμηλές και πολύ κομπρεσαρισμένα σε ψηλές.

     

     Κάπως έτσι.

     

    Χίλια ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Απλά να πούμε εδώ ότι υπάρχουν νταούλια και ολόκληρη ορχήστρα με κρουστά κλπ. μέσα που περιπλέκουν τα πραγματα λίγο από πλευράς παραγωγής. Κάτι πρέπει να κοπεί για να δώσει χώρο σε όλα αυτά. 

  7. On 12/28/2022 at 2:36 PM, Nestoras said:

    Πρέπει να είναι από τα πιο κακόφωνα πράγματα που έχω ακούσει εδώ μέσα. 

    Υπάρχει λόγος για την κακοφωνία. Η φύση γύρω σου εξελίσσεται μέσω του χάους (κακοφωνίας) που τελικά οδηγεί σε ένα είδος αρμονίας όπως την καταλαβαίνουμε εμείς. Άκουσε ακριβώς τι λένε οι στίχοι και θα καταλάβεις τον λόγο της κακοφωνίας. Όλες οι νότες είναι επιλλεγμένες μία έτσι ώστε να υπάρχει αυτή η αρμονική εξέλιξη από ευφωνία σε κακοφωνία και πίσω σε ευφωνία. Αυτό γίνεται στην φύση συνέχεια. 

  8. On 12/30/2022 at 8:54 AM, Alex Raptakis said:

    Δυστυχώς η μείξη και η εκτέλεση, και η προφορά της φωνής το ρίχνει πολύ. Προσωπικά δεν μου αρέσει η μπότα, είναι πολύ clicky για το είδος, πιστεύω. Επίσης κάτι στα βιολιά δεν μου κολλάει, μελωδικά. Κάτι φεύγει εκτός αρμονίας, μάλλον επίτηδες αλλά δεν μου κολλάει. Είναι καλοπαιγμένο όμως, και έχει ωραίες ιδέες.

    Ευχαριστώ για την κριτική σου. Δεν θέλω να σου αλλάξω την γνώμη, όμως θέλω να ξεκαθαρίσω 1-2 πράγματα. Τα Αγγλικά θέλω να είναι με Ελληνική - Μεσογειακή προφορά. Έχω ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου σε English-speaking environment Αγγλία Ιρλανδία, και ενώ μπορώ να μιλήσω τα Αγγλικά της βασίλισσας όπως τα λέμε με πολύ ευκολία μιας και διδάσκω δεκαετιες σε πανεπιστημιο, θεωρώ ότι αυτή η προφορά δίνει κάποια ταυτότητα. Δεν ντρέπομαι για την προφορά αυτή, και ούτε κανένας άλλος ντρέπεται που την ακούει εδώ στα μέρη που δίδαξα. Καταλαβαίνω ότι στην Ελλάδα κάποιοι μπορεί να ντρέπονται, όμως αυτό είμαι και αυτό θέλω να δείξω. Το ότι η ορχήστρα φεύγει εκτός αρμονίας είναι προφανώς επιτηδευμένο, καθώς το κομάτι αναφέρεται στην αρμονία της φύσης η οποία όμως είναι ασύμμετρη, σε αντίθεση με την ιδέα που έχουμε εμείς περί συμμετρίας στην φυση.

    • Like 3
  9. Πάρα πολύ καλοί. Συγχαρητήρια. Το βασικό είναι ότι υπάρχει προσωπικότητα, δηλαδή, αν σας ακουσω θα ξέρω ότι είστε εσείς, που είναι πολύ βασικό για να ξεχωρίσεις από την μάζα. 

    • Like 1
  10. Τι να πω, εμένα μου άρεσε πάρα πολύ το κομμάτι. Καταπληκτικό. Μου άρεσε ότι άρχισε με σόλο και μετά είχε τα λόγια και ότι δεν ακολουθούσε την συνηθισμένη δομή. Ειλικρινά πολύ ωραίο κομμάτι. Συγχαρητήρια. Προφανώς χρειάζεται καλύτερη παραγωγή γιατί η φωνή είναι αδυνατο να ακουστεί και η κιθάρα είναι πολύ δυνατά, όμως αυτό δεν μειώνει την ομορφιά της σύνθεσης.

    • Like 1
    • Συμφωνώ 1
  11. On 7/27/2022 at 5:48 PM, Marugen said:

    Ωραιος, εχεις πιασει μια ιδιαιτερη αισθητικη οπτικα και ακουστικα. Εβλεπα κατι video με Buckethead μολις πριν και σκαλωσα για λιγο xD. Το μονο που το κραταει πισω ειναι η παραγωγη, ειδικα στα τυμπανα. Με εναν καλυτερο ηχο γενικα θα μπορουσε να απογειωθει, αν και απο την αλλη σε avant garde φασεις ταιριζουν και πιο ωμες / lofi παραγωγες

    Έτσι όπως τα λες είναι. Ο Buckethead είναι και ήταν μεγάλη εμπνευση. Πολύ μεγάλος μουσικός. 

    On 8/1/2022 at 10:17 PM, rgxinap said:

    Μου άρεσε, ιδίως με τον ελληνικό στοίχο. Ωραίο και το σολάκι, μοντέρνο ( σε σχέση με τα στάνταρντς του 60!), συμφωνώ οτι φέρει μια άλφα βιντατζιά και στις μελωδίες / ενορχήστρωση αλλά και στον ήχο.

     

    Δηλ με πιο περίεργες μελωδίες (1990++) και drop tuning θα ακούγονταν πιο χτυπηστερό.

    Συμφωνώ. Ενορχηστρωτικά έτσι το ήθελα να είναι. Βγάζει μια βινταζιά όπως το είπες όμως έτσι το ήθελα, με μια μελαγχολία λόγω του θέματος, και να αλλάζει απότομα στο σημείο του ρεφραίν. Ο τρόπος που προσεγγίζω τα σόλα γενικά είναι ότι είναι μουσική και όχι τόσο ένα σημείο όπου έχω υποχρέωση να δείξω τι μπορώ να κάνω. Προφανώς και μπορώ να κάνω πολύ περισσότερα και στην κιθάρα αλλά και στο μπουζούκι όμως δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι να δέσει η μουσική. Για εμένα δεν υπάρχει η έννοια του σόλο. Όταν σταματά να τραγουδά ο τραγουδιστής συνεχίζεται η μουσική και η μουσική είναι μουσική. 

    • Like 1
  12. 1 hour ago, roberto30 said:

    Έχει ενδιαφέρον ο πειραματισμός με το μπουζούκι. Στα αυτιά μου το μπουζούκι ακουγόταν λίγο καλύτερα όταν έπαιζε μόνο του ενώ όταν έπαιζε μαζί με την κιθάρα έχανε πολύ και έριχνε και πολύ τον γενικό ήχο του κομματιού

     

    Το τραγούδι για εμενα απέκτησε νόημα με τον ελληνικό στίχο. Το πρώτο κουπλέ πιστεύω ότι θα ακουγόταν καλύτερα με ενα σωστότερο μέτρημα των συλλαβών των στίχων και με μεγαλύτερη προσοχή στις ριμες -ομοιοκαταληξίες.

     

    Μπράβο που τολμάτε και ψάχνεστε μακριά από το mainstream και το συνηθισμένο.

     

    Ευχαριστώ πολύ για την κριτική. 

     

  13. 2 hours ago, Κβαντική Διεμπλοκή said:

    Με ελληνικούς στίχους και distortion στο μπουζούκι θα ήταν κορυφή.

    Υπάρχει με Ελληνικούς στοίχους (δες παρακάτω). Distortion υπάρχει στο μπουζούκι, και μάλιστα πολύ. Είναι το μεγιστο που μπορεί να μπει όμως σε ακουστικό όργανο ηχογραφημένο με μικρόφωνο. Στο επόμενο στάδιο θα έχουμε μπουζούκι με μαγνήτες οπότε θα υπάρχει πιο πολυ distortion. 

     

    9 hours ago, Nestoras said:

    Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, το κομμάτι ή η προφορά.

    Ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Όσον αφορά το κομμάτι το να μην σου αρέσει είναι απόλυτα δεκτό. Όσον αφορά την προφορά, παρόλο που διδάσκω σε πανεπιστήμιο στην Αγγλία δεκαετίες, και θα μπορούσα να κάνω την τυπική Αγγλική προφορά δεν το ήθελα γιατί το κομμάτι έχει το Ελληνικό-Μεσογειακό στοιχείο και ήθελα σαν Metal να έχει μια δυνατή προφορά. Πάντως τα Αγγλικά και η προφορά είναι κλάσης ανωτερα από χιλιάδες συγκροτήματα Metal από μη Αγγλόφωνες χώρες που έχουν πουλήσει εκατομμύρια άλμπουμ επομένως δεν με ενδιαφέρει ειλικρινά (π.χ. Σκορπιανς ....and you better get out of their wee). Θεωρώ και ως μέρος της ταυτότητας την Ελληνική προφορά. Ευχαριστώ πάλι για το σχόλιό σου. 

    58 minutes ago, Panos Kostagiannis said:

    Μ αρεσει η τρελα σου ρε φιλε.Νομιζω οτι με Ελληνικο στιχο θα ηταν καλυτερο

    Ευχαριστώ πολύ, χρειάζεται τρέλλα για να σπάσεις ταμπου νομίζω. Το έχω κάνει και με Ελληνικό στοίχο. Εδώ είναι 

     

    • Like 1
  14. 2 ώρες πριν, musician είπε

     

     

    Φιλικά εννοείται, κάτι δε ''κολλάει''...μια χαρά οι κιθάρες σου,η φωνή και η σύνθεση.  Όμως πέρα από την συμμετοχή του τζουρά σαν εικόνα,δεν υπάρχει τίποτε απολύτως μέσα στο κομμάτι που να στηρίζει την επιχειρηματολογία σου περί καινοτομίας με μπουζούκια κ.λ.π...δεν είναι θέμα μίξης, είναι θέμα μουσικής γραφής και ενορχήστρωσης.

    Δεν είδα καμία επιχιρηματολογία και ούτε καν ανέφερα την λέξη καινοτομία. Μήπως με μπερδεύεις με κάποιον άλλον; 

  15. 24 minutes ago, fusiongtr said:

     

    Να απαντήσω ...

     

    1. Υπάρχουν πχ καταστάσεις διαταραχής της προσωπικότητας όπως μανιοκατάθλιψη, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, που άνετα μπαίνουν στο ίδιο πλαίσιο. 

    -Συμφωνώ όμως όπως σου είπα δεν είναι αρνητικό να ταιριάζει και σε άλλες καταστάσεις. Μιλάει βεβαια το κομμάτι για κάποιο σημείο που ο άνθρωπος θα πει την αλήθεια και περιμένει να τον αγαπήσουν (coming out). 

     

    2. Μιλάω για μουσική "έκπληξη". Για κάποιου είδους αλλαγή στην αρμονία, στο mood, στο ρυθμικό μοτίβο, κλπ.

    -Δεν μπορεί να γίνεται σε ολα τα κομμάτια αυτό. Το ήθελα αυτό το κομμάτι μικρό και περιεκτικό. 

     

    3. Δεν ξέρω αν διεκπεραιώνεις, αλλά δεν είπα ότι το κάνεις.

    Μην με παρεξηγείς εδώ. Μίλησα για ένα σόλο που δεν έχει την απαραίτητη (για μένα) δομή.

    Storytelling (ακόμα κι αν είναι μικρό), κορύφωση, δυναμικές. 

    -Ο στόχος είναι να δώσω την συναισθηματική φόρτηση ενός ομοφυλόφιλου με δραμματικό τρόπο. Τέλος πάντων δεν υπάρχει ένας τρόπος.......

     

    4. Σεβαστό το ότι δεν πρέπει να είναι μπροστά το μπουζούκι. Όμως δεν ξεχωρίζει μέσα στην μίξη και θα μπορούσε να είναι κάλλιστα κάποιο άλλο όργανο με παρόμοιο ήχο (δεν είναι τελικά μπουζούκι).

    -Τι να πω....εγω το ακούω έτσι όπως είναι. Όμως όπως είπα δεν είναι ακριβώς μπουζούκι, εχει μικρότερο μήκος χορδής και είναι τρίχοδρο.....δειαφέρει από το συνηθες μπουζούκι......και είναι ακουστικό χωρίς μαγνήτη. 

     

    5. Προσωπικά αμφιβάλλω αν θα ήταν τα πράγματα διαφορετικά, αλλά δεν έχει σημασία η γνώμη μου εδώ και το ξέρω.

    Ο συνθέτης έχει δίκιο (αυτός το "ακούει" αλλιώς οπότε ...).

    - Θεωρώ ότι αν έβγαιναν οι τζουράδες πιο μπροστά θα έκοβαν κάπως την αγριάδα από τις ηλεκτρικές κιθάρες. 

     

    Να πω εδώ ότι η γνώμη μου, εκτός από απόλυτα προσωπική, είναι η χαζή γνώμη ενός μέσου ακροατή.

    - Μα ο μέσος ακροατής είναι το βασικό.

     

    Οπότε άνετα την προσπερνάς ....

    - Συζήτηση κάνουμε γιατί να σε αγνοήσω; 

     

     

  16.  

    fusiongtr ευχαριστώ για την κριτική σου. Ειλικρινά σέβομαι την άποψή σου και κατανοώ ότι δεν μπορεί η μουσική μου να αρέσει σε όλους. Οι στίχοι  πάντως αναφέρονται στην ψυχική κατάσταση του ανθρώπου αυτού. Αναφέρονται σε ένα στίγμα, και κάτι το οποίο κρύβει και όμως γεννήθηκε με αυτό. Αν το σκεφτείς καλά .....δεν μένουν και πολλά άλλα εκτός της ομοφυλοφιλίας. Άλλα το ότι θεωρείς ότι μπορούσε να αγγίξει και άλλους ανθρώπους σε άλλες καταστάσεις το θεωρώ θετικό. Τι θεωρειται έκπληξη είναι μεγάλη συζήτηση. Αν σου έλεγε κάποιος ότι έγραψε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, είτε ακόμα και τώρα ένα κομμάτι Heavy Metal για την ομοφυλοφιλία με μπουζούκια ντραμς και με αυτό το σόλο θα του έλεγες ότι δεν σε εκπλήσει; Δεν νομίζω ότι είναι συνήθες.....αλλά τι εκπλήσει τον καθένα είναι δικό του θέμα. Θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω ότι δεν διεκπεραιώνω ... νομίζω αυτό φαίνεται από τον τρόπο που παίζω τα όργανα, και γράφω και το καταλαβαίνουν όλοι. Αυτός που διεκπεραιώνει είναι ο μεταλάς που παίζει στο σκυλάδικο και δεν βλέπει τον χρόνο να τελειώσει το πρόγραμμα και να πάει για ύπνο.....Εγω συνθέτω την μουσική μου, γράφω τους στίχους, παίζω όλα τα όργανα, χτυπιέμαι.....δεν διεκπεραιώνω την μουσική κάποιου άλλου. Το μπουζούκι δεν πρέπει να είναι μπροστά......αν και δεν είναι ακριβώς μπουζούκι αυτό αλλά τζουράς που βγάζει κάπως πιο πριμαριστό ήχο από το μπουζούκι. Το μπουζούκι δεν είναι μαρκίζα και το κατανοείς αυτό..... και προφανώς δεν έχω προσωπικά δει άνθρωπο στον πλανήτη να παίζει έτσι όπως εγώ το μπουζούκι.....παλι και αυτο δεν σε εκπλήσει; Θα ακουγόταν εντελώς διαφορετικα πάντως χωρίς το μπουζούκι, καλά δεν το συζητώ αν ήταν μπαγλαμάς εκεί θα ήταν εντελώς άλλο πράγμα. Προσωπικες απόψεις παντα και φιλικά.  

  17. roberto30 ευχαριστώ πολύ για την κριτική. Εγώ το ακούω το μπουζούκι. Δεν πρέπει να είναι μπροστά στην μίξη σε αυτό το κομμάτι. Αλλά εφόσον θεωρείς ότι δεν το ακούς, έτσι πρέπει να είναι στο δικό σου ηχοσύστημα. 

     

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου