Προς το περιεχόμενο

cp1

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    3
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Πλήκτρα
    DJ - MC
  • Gear List
    keyboard
  • Day job
    Teacher
  • Τόπος
    Somewhere

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή cp1

1

Φήμη

  1. Και στην τελική, θα πω και γω και κάτι άλλο κι ας σηκωθεί η τρίχα πολλών. Από το να σκεφτούν αυτό με το Κλειδί του ΦΑ, για ποιο λόγο να είναι ΠΕΝΤΑΓΡΑΜΜΟ και όχι ΕΞΑΓΡΑΜΜΟ ή ΕΦΤΑΓΡΑΜΜΟ, εάν δεν θες πολλές βοηθητικές γραμμές; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που πρέπει οι γραμμές να ξεκινούν από την ΜΙ και να τελειώνουν στην ΦΑ; Γιατί να μην τελειώνουν στην ΛΑ; Πιο γρήγορα θα εξοικειωθείς και πάλι με αυτό. Προφανώς, γιατί για τα περισσότερα κομμάτια, αυτές οι νότες επαρκούν για το ΔΕΞΙ χέρι. Δεν επαρκούν όμως για το ΑΡΙΣΤΕΡΟ χέρι. Υιοθέτησε το 6-γραμμο τότε. Αυτό που σκέφτηκαν με το ΦΑ ήταν για πολύ dedicated άτομα. Είναι γνωστό πόσο ξύλο έφαγαν κάποιοι μεγάλοι μουσουργοί από δασκάλους και γονείς για να προχωρήσουν. Στην σημερινή εποχή θέλουμε να κάνουμε την μουσική προσβάσιμη σε όσο γίνεται περισσότερο κόσμο Επισυνάπτω φώτο από βιβλίο για αρχαρίους.
  2. Συμφωνώ. Πεντάγραμμο με κλειδί του ΣΟΛ 1 επάνω για το δεξί χέρι. Πεντάγραμμο με Κλειδί του ΣΟΛ 2 για το αριστερό χέρι.
  3. Μπορεί να έχει "λυθεί" η προβληματική που έθεσε ο killbill σε αυτό το post. Θα ήθελα να πω κι εγώ την εμπειρία μου. Σταμάτησα την μουσική λόγω του κλειδιού του ΦΑ, νομίζω. Πριν από καμιά 30αριά χρόνια αυτό. Ταυτίζομαι απόλυτα με τον killbill. Αυτό που κερδίσαν με την επινόηση του κλειδιού του ΦΑ είναι λιγότερο από αυτό που έχασαν. Ναι, πιστεύω ότι είναι ευκολότερο να μάθεις ότι στην 3 ή 4 ή και 5 βοηθητική γραμμή είναι αυτές οι νότες παρά να φέρεις όλο το Πεντάγραμμο τούμπα. Γιατί θα το μάθεις για ένα Πεντάγραμμο και τέλος. Είμαι μεσήλιξ πια και θέλω να ξαναξεκινήσω το πιάνο. Του εξήγησα του νέου μου δασκάλου. Εγώ, κλειδί του ΦΑ δεν μαθαίνω. Φέρε μου παρτιτούρες και θα τις μεταγράφω εγώ. Τρομάζουν τα καημένα τα παιδάκια, όπως ορθώς λέει ο killbill να αρχίζουν να παίζουν με τα δύο χέρια και από πάνω του λες ότι άλλο ισχύει στο ένα χέρι και άλλο στο άλλο... Σαν να διαβάζεις ένα κείμενο και μισές λέξεις να τις προφέρεις αγγλικά και άλλες γαλλικά... Το ξέρω ότι για όσους ανδρώθηκαν με την καθεστηκυία μεθοδολογία, τους φαίνεται αλλόκοτο αυτό. Κάποια στιγμή, αυτό που προτείνει ο killbill μπορεί να τύχει ευρείας αποδοχής. Εγώ πιστεύω ότι περισσότερα παιδιά θα συνέχιζαν έτι περαιτέρω τις σπουδές τους στο πιάνο, αν απλοποιούταν αυτή η κατάσταση. (killbill, χάρηκα που δεν είμαι ο μόνος που το είχε σκεφτεί. Εγώ στον γιο μου έτσι θα τον διδάξω. Ναι, δεν θα μπορέσει να διαβάσει παρτιτούρα άλλων. Ίσως βρεθεί λύση και γι' αυτό, ίσως και απλά να πρέπει να κάνει χωρίς αυτές. Σίγουρα, θα απογοητευτεί από την ενασχόλησή του με το πιάνο πολύ αργότερα απ' ότι άλλοι, άποψή μου.)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου