Προς το περιεχόμενο

Evarian

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    61
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Evarian

  1. Γεια χαρα. Τον νοέμβριο ειχα παρει και εγω το σετάκι αυτο απο το πλαισιο. σημερα και μετα απο λογική χρηση (χωρις να τα εχω λειτουργήσει ποτε σε ψηλες εντασεις) το ένα απο τα δυο ηχεία "πεθανε". αναβουν κανονικα τα λαμπακια του. άλλαξα την ασφάλια απο πίσω μπας και είχε καεί ή τπτ σχετικό αλλά τπτ δεν άλλαξε. το μόνο που ακούω είναι πάρα πολύ χαμηλά να βγαινει ήχος από το τουϊτερ του. από το γούφερ τπτ. υπάρχει τπτ που να μπορώ να δοκιμάσω εγώ πριν φτάσω σε σημειο να επικοινωνήσω με την αντιπροσωπία? πληροφοριακά συνεργάζονται με καποιο καταστημα στην θεσσαλονικη για να παω εκει το ηχειο η θα πρεπει να το στειλω στην αθηνα ;
  2. Επειδη ακριβως το ιδιο ψαχνουμε και εμεις, σε νιωθω φιλε. μονο που ο δικος μας πληκτρας ξυνεται γενικα :P φαντασου οτι εγω του εδειξα πως να βαζει εφφε στους ηχους του και τι κανει περιπου το καθε εφφε (σε ενα korg pa-50). καλα για σαμπλς και λουπς ειναι τα μιντι κοντρολλερς που ειναι καπως ετσι : http://www.thomann.de/gr/akai_mpd_16.htm αυτο το πιστευω γιατι ειναι καλυτερα να επιλεγει ο πληκτρας ποτε θα παιξει ενα σαμπλ η ενα μικρο εφφε παρα να εχει φορτωμενο απο πισω ενα arranger που εχει ολο το κομματι με μετρονομο και τα εφφε ακριβως οπως πρεπει να ειναι on tempo ειδικα εαν τα μπλιμπλικια ειναι πολλα! (το περασα και αυτο με μια αλλη μπαντα) απο την αλλη αυτο ειναι απλα δικη μου ιδεα και ειμαι και εγω κιθαριστας (φαντασου).
  3. εχει πανω στην 2η η 3η μπαρα με τα τουλς ενα κουμπι που γραφει 4/4 διπλα απο το κουμπι των οπλισμων απο εκει επιλεγεις τι μετρο θες να βαλεις.
  4. ο δισκος σιγουρα δεν πλησιαζει το ghost reveries αλλα ειναι κατι αρκετα διαφορετικο. η σπεσιαλ εκδοση εχει ενα ντιβιντι με βιντεο απο τις προβες που κανανε και εχει και 3 εξτρα κομματια. ο δισκος στην αρχη με ξινισε αλλα μετα απο μερικες ακροασεις μου αρεσει πλεον παρα πολυ. ειναι πολυ πιο "κακος" δισκος μουσικα. ο ακερφελντ εχει βελτιωσει απιστευτα τα καθαρα φωνητικα του οπως ακουγεται. η παραγωγη παρα πολυ καλη. ο νεος κιθαριστας και αυτος πολυ καλος και εκει που νομιζεις οτι παει να γινει υπερβολικος με το παιξιμο του το σωζει απιστευτα χωρις να περασει την λεπτη γραμμη που ξεχωριζει το feeling απο το "παιζω οσο πιο πολλα μπορω σε οσο λιγοτερο χρονο γινεται". γενικα ειναι διαφορετικος δισκος αλλα χωρις να σημαινει οτι δεν ειναι πολυ καλος.
  5. αυτο το ψηφιακο φιζζ που λετε (το οποιο το καταλαβαινω) δεν μπορει να μειωθει δραματικα με ενα EQ πριν περασει το σημα στο τελικο σταδιο (π.χ. το return του effects loop ενος ενισχυτη ή την καρτα ηχου) ???? εγω που χρησιμοποιω το toneport αφου ηχογραφισω τα καλουδια μου παταω ενα τελικο eq στο cubase με ενα κοψιματακι κοντα στα 10 khz και στρωνουν τα παντα.
  6. εγω καποτε επαιζα με τις υλτεξ της ντανλοπ απο .65 μετα τις ιδιες στο 1.00. μετα αρχισα να παιζω (μεχρι να την λιωσω εντελως) με την πενα του steve vai με την τεραστια μυτουλα. αφου την ελιωσα για τα καλα ειπα να παω να δω καμια αλλη. πηρα 4 jazz III xl και απο τοτε δεν εχω αλλαξει (και δεν σκοπευω..)
  7. και μια σχετικη ερωτηση. σκεφτομαι να αλλαξω ταστα σε μια ηλεκτρικη μου και να περασω jumbo ταστα. (βεβαια αυτο θα γινει σε αντιστοιχο καταστημα). ξερει κανεις ποσο περιπου θα μου κοστισει αυτη η αλλαγη περιπου?
  8. δεν γνωριζω καταποσο θα σε βοηθησει αλλα μηπως να κοιτουσες το preamp-booster της behringer? http://www.behringer.com/PB100/index.cfm?lang=eng απλα αυτο που εχω στο μυαλο μου ειναι λιγο κλακετες. θα πρεπει να πατας το sansamp και το preamp ταυτοχρονα για να αλλαζεις απο βρωμικα σε καθαρα.
  9. λογικα εαν βγαλεις ενα ελατηριο παλι θα εχει καλη επαναφορα και θα ειναι και σαφως πιο μαλακο στο παιξιμο. το σιγουρο ειναι οτι θα θελει σεταρισμα για να ερθει και να κατσει σωστα κατι που θα σου φαει πολυ χρονο.
  10. το pocket pod ειναι παραπολυ καλη φαση. αλλα αυτο που θα ηθελα εγω μιας και θα το χρησιμοποιουσα μονο για προβα και για live θα ηταν μια εξοδο για καποιο foot controller ειτε της line 6 ειτε καποιο midi controller. οσο για την καθυστερηση το να χρησιμοποιεις ιδια καμπινα και ενισχυτη σε δυο θεσεις παλι δινει καθυστεριση απλα ειναι σαφως μικροτερη απο το να αλλαζει και ενισχυτη.
  11. για να σου δωσω να καταλαβεις. δεν υπαρχει καθυστερηση οπως στο pc που εχεις μερικα ms καθυστερηση ηχου. αυτο που εχουν ολα τα πολυεφφε ειναι μια καθυστερηση ενεργοποιησης του ηχου που επελεξες. δλδ εαν εχεις καθαρο και αλλαζεις σε γκαζι πρεπει να πατησεις το κουμπι λιγο πιο πριν απο την στιγμη που θες το γκαζι. και μεχρι το μηχανιμα να αλλαξει τις επιλογες ηχων σταματαει να ακουγεται το σημα σου για κανα δευτερολεπτο το πολυ. αυτο ειναι και το ενοχλητικο. ενω εαν εχεις πεταλακια με το που το πατας λειτουργει. τελος. απλα πραγματα. απλα το να στησεις εναν live ηχο μονο απο πεταλακια και βωμιες και τα σχετικα ειναι ζορικη υποθεση.
  12. κιθαρα σε bass v-amp το οποιο εαν το κοιταξεις εχει εξομοιωσεις για ενισχυτες μπασσου, κιθαρας, πληκτρων και ακουστικων οργανων. 1000 φορες amplitube παρα guitar rig... οσο για λαπτοπ και guitar rig (το οποιο τον παιρνει πολυ ασχημα απο αποψη ηχου..) δεν ειναι καθολου αξιοπιστο για live κατασταση. τουλαχιστον εγω δεν θα επαιρνα το λαπτοπ μαζι μου στο live με μεταλλαδες απο κατω. ασε που εαν δεν εχεις καποιο midi controller η το controller που βγαινει με το guitar rig τοτε δεν θα μπορεις να αλλαζεις και ηχους...
  13. ειτε bass v-amp ειτε v-amp 2 η τεχνολογια και η συνδεσμολογια ειναι εντελως ιδια. εαν βαλω και τα δυο σε κονσολα εγω απο που θα με ακουω? οταν λεω καθυστεριση δημιουργιτε ενα σαν κουφο κλικ οταν αλλαζεις ηχο μονο. αυτο νομιζω ισχυει για ολα τα πολυεφφε που κυκλοφορουν στην αγορα τωρα και γι αυτο ειχα ξεκινησει τα προηγουμενα χριστουγεννα να ασχολουμαι με ξεχωριστα πεταλακια. απλα απο ενα σημειο και μετα ... δεν παιζεις κιθαρα αλλα κλακετες...
  14. βασικα και εγω θα ηθελα να μαθω σχετικα με το ολο θεμα modeling και live γιατι στα κοντα μπορει να βγουμε για κανα live και να μην εχω πολλους ηχους κατι που μετραει πολυ σε μια progressive μπαντα.... η αληθεια ειναι οτι εχω απο οταν επαιζα ακομα μπασσο το bass v-amp το οποιο εχει και καποιες εξομοιωσεις ενισχυτων κιθαρας. για live ομως τι setup να κανω? κατευθιαν απο v-amp σε καμια κονσολα και μονιτορ οπως ειπε καποιος πιο πανω ή να το συνδεω στο effects loop return του ενισχυτη για να εχω το power amp του και μετα να βγαινει στην καμπινα??? το δευτερο σκεφτομαι να το δοκιμασω αυριο στην προβα στο στουντιο. απο την αλλη καποια πεταλιερα με μηδενικη (μα μηδενικη) καθυστεριση θα ηταν κατι πολυ καλο... εχετε να προτινετε κατι ???
  15. ean barieste na ta katebasete ta exw kai sto mousiko mou myspace apla exoun arketa meiwmenh poitotita (p.x. to hihat akougetai me to zori ktl ktl epeidh to myspace rixnei thn poiotita sta 96kbps apo ta 192 pou ta exw egw kanonika) www.myspace.com/iovisilias
  16. Γεια χαρα μετα απο καποιο καιρο χωρις να εχω κανει και κανα ποστ. Ειπα λοιπον και εγω να δειξω καποιες δοκιμαστικες "δουλειες" μου (καθως ολες απο την βαρεμαρα μου τις ολοκληρωνω βιαστικα σε ενα απογευμα). http://rapidshare.com/files/41178821/Evarian_-_Smoothy_Today.mp3.html (πιο jazzy κομματι. η πρωτη μου ολοκληρωμενη δουλεια.) http://rapidshare.com/files/67999750/Evarian_-_Midnight_In_A_Dream.mp3.html (ακομα ενα μελωδικουτσικο κομματι. και αυτο εννοειτε βιαστικα ολοκληρωμενο.) http://rapidshare.com/files/67830056/Evarian_-_Question.mp3.html (πιο προσφατη δουλεια. ολοκληρωθηκε εχθες.) ολες οι κιθαρες ειναι ηχογραφημενες μεσω Gearbox της Line6 απο το Toneport UX1. στο smoothy today το μπασσο ειναι κιθαρα μια οκταβα κατω. στα αλλα το μπασσο ειναι μπασσο μεσω Gearbox:P τα ντραμς ειναι απο το ezdrummer με δικο μου arrenging που και που. το σαξοφωνο στο smoothy ειναι απο το orchestral και το εγραψα μεσω midi editor του cubase γι αυτο στους εξοικιομενους (λιγο πολυ ολους δλδ) μπορει να ακουστει λιγο ψευτικο. στο τελευταιο κομματι "τραγουδαω" εγω. επιτειδες εβαλα χαμιλα την φωνη για να μην τραβαω την προσοχη του ακροατη απο τις μελωδιες της κιθαρας. μιξαρισμα εγινε με κατι ακουστικα phillips (προφανως οχι επαγγελματικα ουτε φτιαγμενα για τετοιο σκοπο). plz comment :D
  17. μμμμμ οντως πολυ δυσκολη ερωτηση... 1Dream theater-scenes from a memory 2Queensryche - Operation mindcrime 3Tool - 10.000 days 4Portal - Element 5Ayreon - The Human Equation 6Pain of salvation - perfect element 7Pain of salvation - remedy lane 8Vauxdvihl - To Dimension Logic 9Symphony X - Odyssey 10Sikth - Death of a dead day 11Evergrey - Inner Circle 12Yes - Tales from a topographic ocean 13Jethro tull - Thick as a brick 14Freak Kitchen - Move 15Planet X - Quantum :) ειναι καποια που θα ηθελα ουτως η αλλως και καποια λογω προσφατης απολαυσεως.
  18. Evarian

    fusion κιθαριστες

    ο κυριος αυτος εχει κανει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ δουλεια με τον james labrie στο elements of persuasion. εννοειτε οτι εχουμε καλυτερες γκομενες απο αυτον :P κατα τα αλλα υπαρχουν και αλλοι πολυ "καλυτεροι" κιθαριστες... (και παντα θα υπαρχουν). για μενα πλεον περισσοτερο μετραει η ρυθμικη γνωση καποιου παρα η σολιστικη.
  19. στην μουσικη πλεον υπαρχει ενας κανονας. εαν ειναι καλο στο αυτι, κρατα το. δεν υπαρχουν τονικοτιτες. μην κλεινεσε σε αυτες. χωνε οτι θες χρωματικα αρκει να βγαινει μουσικη και οχι ασιναρτισια.
  20. πολυ καλη φαση να εχεις δικο σου χωρο να απλωνεσαι! αυτο που πιστευω οτι πρεπει να κανεις ειναι να μεταφερεις ενισχυτες και μικροφωνα ειτε στο μικρο δωματιακι (δεν γνωριζω εαν εχεις τπτ αλλο εκει αλλα δειχνει πολυ καλο σαν χωρος) γιατι ενιχυτης και μικροφωνα ειναι κοντα σε παραθυρο και υπολογιστη και οπως και να το κανουμε η ηχογραφιση δεν θα ειναι και η πιο καθαρη που μπορεις να βγαλεις με τα εργαλεια σου. οποτε τα περι ηχογραφισεως σε ενα δωματιο και απλωνεις καλωδιο κιθαρας και ηχογραφεις μπροστα στο παραθυρο σου με καλυτερη ποιοτητα και γραφεις και φωνες η οτι αλλο θες ποιο καλα στο αλλο δωματιακι. εαν δεν μπορεις στο αλλο δωματιο τοτε απλα μετακινησε τα. απο εκει και περα τον υπολογιστη σου εαν μπορεις απομονοσε τον καπου αλλου και απλωσε καλωδια για οθονη καρτα ηχου μικροφωνα πληκτρολογιο μαους και μονιτορς ή καν'τον εντελως αθοριβο (πολλα λεφτα). τελος τα μονιτορς οχι τοσο κοντα στον τοιχο. γιατι θα εχεις αντανακλασεις οταν θα πας να κανεις την μιξη σου. αυτα θα αλλαζα εγω. εισαι πολυ τυχερος που εχεις τον χωρο σου....και εγω θελω... :( υ.γ. με ποιο προγραμματακι εκανες τον χωρο??? θα ηθελα να σχεδιασω το ιδανικο μου home studio και να ονειρευομαι ... :P
  21. να ρωτησω κατι πιο απλο. που θα την κανεις την μιξη?? αντε ετσι απλα στο γραφειο σου ας πουμε? το να εχει σωστη ακουστικη ενα δωματιο ωστε να γινει σωστη μιξη(δλδ ολες οι συχνοτητες να ειναι ξεκαθαρες και να μην επικαλυπτονται απο διαφορες αντανακλασεις του ηχου) ειναι κατι κοστοβόρο για εναν απλο ανθρωπο. μην επιχειρισεις ουτε για αστειο να κανεις μιξη σε εναν οτι να ναι οπως να ναι χωρο οπου υπαρχει εστω και ελαχιστος θορυβος και δεν υπαρχει σωστη ηχομονωση. αμα ηταν τοσο απλο τοτε η μουσικη βιομηχανια θα ειχε κλεισει.... και μια ερωτηση. στο mastering τι ακριβως κανουνε????
  22. Γεια χαρα και καλες διακοπες. με εναν φιλο φτιαξαμε 2 cigarbox guitars και αυτο που θελω να κανω μιας και το αλλο το παιδι δεν εχει ιδεα απο ηλεκτρικα και τετοια και μιας και ασχοληθηκα λιγο με κατι πεταλακια θελω λοιπον να φτιαξω εναν μαγνητη η καλυτερα κατι σε μικροφονακι ποθ να πηγαινει σε 1/4 καρφι κανονικα και να μπαινει σε ενισχυτη και να ακουγεται καλουτσικα η κιθαρα. αυτο που δοκιμασα να κανω αλλα κατι δεν παει καλα ειναι να παρω ενα μικροφωνακι για Η/Υ, εκοψα το καλωδιο και εβαλα το ασπρο καλωδιο στο τιπ του τζακ και το συρμα απο το υπολοιπο καλωδιο το εβαλα στην γειωση του τζακ. το τζακ ειναι μονοφονικο. οταν ενωνα με το δακτυλο μου το τιπ με την ακιδα την κανονικη ακουγοταν πιο εντονα ο ηχος. ανιγουει εχετε τπτ να μου προτινετε να κανω??? απλα πραγματακια δλδ. ευχαριστω.
  23. παιδια και εγω ειμαι σχετικα καινουργιος στην ολη υποθεση της ηχογραφισης ολοκληρου κομματιου(παλια αντε κανα ριφφ για να μην το ξεχναω) εχει 3-4 μερες που πηρα το toneport ux1 της line6 και το ιδιο βραδυ εγραψα ενα κομματι ψιλο τσιλ σμουδ τζαζ κι ετσι χωρις σολακια και τετοια. http://rapidshare.com/files/41178821/Evarian_-_Smoothy_Today.mp3.html η ολη διαδικασια εγινε σε 2 ωρες (συνθεση και ηχογραφιση) οι κιθαρες και το μπασσο ειναι ηχογραφιμενες με το εργαλειο (το μπασσο ειναι κιθαρα μια οκταβα κατω γιατι απλα βαριομουν να βγαλω το μπασσο απο την θηκη.) ντραμς απο το ezdrummer τρομπετα απο το orchestral ολη η δουλεια εγινε στο cubase sx3. λοιπον πως ακουγεται? τι θα ηταν καλο να εχω στον νου μου στις υπολοιπες δουλειες μου?
  24. Evarian

    Dream Theater

    στο λαιβ ειχαν απαισιο ηχο επειδη μας χωσανε σε εναν τενεκε μεσα που δεν αποροφουσε τπτ γι αυτο ακουγοταν μια βαβουρα. τωρα για το extreme οσο να ναι ειδος τους καλο ηχο εχουν.
  25. Evarian

    Dream Theater

    οι μαστοντον λενε αρκετα μουσικα (βασικα το τελευταιο αλμπουμ τους). εχουν τεχνικα προγκ στοιχεια αλλα γενικα ειναι χεβι με θρας στοιχεια. (ο ταμπελακιας :P) τα προηγουμενα τους με εξαιρεση μερικα κομματια ειναι πολυ καφριλα. το νεο αλμπουμ παλευεται ανετα απο ενα προγκα. οσο για λαιβ που τους ειδα με τους τουλ τον δεκεμβριο ο ηχος τους ηταν απλα απαραδεκτος και ακουγες μονο μια βαβουρα. θα ηθελα να τους ξαναδω με κανονικο ηχο καποια φορα παντως.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου