Προς το περιεχόμενο

kilon

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    1.178
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από kilon

  1. Αυτό όμως σου λέει, έγραψες κάτι υπερβολικά γενικό χωρίς να δώσεις λεπτομέρειες. Ο καθένας θα μπορούσε να το μεταφράσει κατά το δοκούν  ;)

     

    είμαι απο την φύση μου γενικός και αόριστος.

     

    Αν κάποιος ζητάει λεπτομέριες , είχε γράψει πρίν πολλούς μήνες το soundonsound κάτω απο ποιές συνθήκες μπορεί να είναι αποτελεσματική η μίξη με ακουστικά.

     

    Ένα άθρο που που αναλυτικά τεκμηριώνει την άποψη μου για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

     

    http://www.soundonsound.com/sos/jan07/articles/mixingheadphones.htm

     

    Ψάξε - μάθε. Δεν θα κανουμε hijack αυτό το θέμα.

     

    λυπάμαι που θα σε αγνοήσω , αλλά εχω μάθει να αγνοώ  ανθρώπους που απλώς πετάνε ένα επιχείρημα χωρίς να το στηρίζουν. Όταν έχεις μια βάση , ευχαρίστως να το συζητήσουμε.

  2. Έγραψες:

     

    Εννοείς ότι τα ακουστικά έχουν απόκριση μέχρι 10-12 kHz?

     

    συνήθως μέχρι 22 Khz . Eπιπλέον και το γεγονός ότι υστερούν στο θέμα του μπάσου και είναι δύσκολο να αντικαταστήσουν ένα σχετικά καλό subwoofer. 

  3. Αμάν ρε kilon... Ας έλεγες την άποψη σου όπως πολλοι άλλοι, χωρίς να χρειάζεται να εξηγήσεις κιόλας όταν δεν μπορείς, γιατί αυτό που κάνεις είναι σκέτη παραπληροφόρηση. Ο μόνος λόγος που δεν στέκει για να υπερτερούν τα ηχεία σε σχέση με τα ακουστικά, είναι αυτός που αναφέρεις!  ::) Κι εσύ με αυτό τον τρόπο αποδυναμώνεις αντί να ενισχύεις, την θέση υπέρ των ηχείων. Το θέμα έχει συζητηθεί αναλυτικά παλαιότερα, περισσότερες από μια φορά.

     

    Αν εξηγήσεις για ποιόν λόγο παραπληροφορώ τότε , ευχαρίστως να το αποδεχτώ και να μάθω και εγώ κάτι.

     

     

     

  4.  

    Για εξοικονομηση χρονου εκανα upgrade στο υπερμηχανημα 6128 (με πρασσινη οθονη!!!!!). Τωρα πια οι ταχυτητες της δισκετας ηταν αστραπιαιες.....

    673pxamstradcpc6128ge1.jpg

     

     

    Αυτόν τον υπολογιστή πήρα και εγώ το 1988 ως δώρο απο τον πατέρα, ( παρόλο που τον παρακαλούσα για amiga ή έστω AMSTRAD με έγχρωμη οθόνη) με την δέσμευση ότι δεν θα παίζω παιχνίδια αλλά θα μάθω προγραμματισμό. Έτσι και έγινε για πολλά χρόνια παιδευόμουν με την GWBASIC και μετα συνέχισα με όλες τις άλλες γλώσσες. Απο εκεί και πέρα η πορεία ήταν ---> 486 DX 60Mhz (με αυτόν ξεκίνησα ηλεκτρονική μουσική με τον screamtracker) --> pentium 200 Mhz ΜΜΧ (αυτός ήταν η αρχή της ηλεκτρονική μουσική με ημιεπαγγελματική κάρτα ήχου και midi keyboard, εδώ ξεκίνησα και 3d graphics)  ---> laptop COMPAQ Pentium 1 Ghz ---> laptop multirama pentium 2 GHz ---> iMAC Core2Duo 2.0 Ghz.

     

     

    Παιχνίδια δεν έπαιζα και τόσο πολυ , κυρίως προγραμματισμό έκανα και πολύ αργότερα , ηλεκτρονική μουσική και γραφικά. Αυτά όμως που ξεχωρίζω είναι του Amstrad ορίστε μερικά.

     

    http://www.classic-retro-games.com/Roland-in-Time_137.html

    http://www.youtube.com/watch?v=10qKg4xgQMI

    (φοβερη μουσική και ένα απο τα αγαπημένα μου παιχνίδια)

    (αυτό το έπαιζα σε ενός φίλου τον 464 , πολύ καλό)

     

     

     

  5. Αν δεν κάνω λάθος, το PC3 διαθέτει και τη μηχανή KB3 για προσομειώσεις organ ήχων.

    Το οποίο φυσικά είναι ακόμα ένα πλεονέκτημα.

     

    είσαι αίλουρος, μου δίεφυγε εντελώς, όντως ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα.

  6. Γινεται να μιξάρεις σωστά μονο με ακουστικα;;;; :(

     

    οσο για το Γκαριταν περσοναλ ορκεστρα

     

    δες εδω μια : http://www.youtube.com/watch?v=lONTObO0HFg !!!!!

     

    όχι δεν γίνεται μιας και τα ακουστικά αποκρίνονται στις μισές συχνότητες συνήθως απο αυτές ενός επαγγελματικού ηχείου.

  7. ok τότε, ρίξε μια ματιά εδώ αν υπάρχει συμβατότητα των pc εξαρτημάτων σου με το MACOSX . Αν υπάρχει τότε μπορείς να βάλεις MACOS , αν όχι τότε μάζευε λεφτά για την προηγούμενη λύση

     

    http://www.insanelymac.com/osx86db/

     

    Εύκολο , δεν είναι αλλά σίγουρα είναι ανέξοδο.

  8. +

     

    καλωδιο VGA to DVI = 20 €

     

    2G ram = 40€

     

    τεσπα, ουτος η αλλως αυτο θα κανω στην τελικη. Απλα αναρωτιομουν εαν γινόταν με πιο ευκολο τρόπο...

    Διοτι ώντας φοιτητης, δυσκολα τα πράγματα. Αλλα, μουσικη = money..

     

    Οποτε ευχαριστω για τις απαντισεις. ;)

     

     

     

     

     

    θα εξαρτηθεί στο τι hardware έχεις. Εχείς ήδη κάποιο pc  ?

     

     

  9. χαχα ενδιαφερον αν και εχω σκεπτει ολες τις πιθανότιτες...Υπαρχει μια μικρη διαφορά.

     

    $$$$$$ €€€???

     

     

     

     

     

     

    usb hub ---> 20 euros

     

    κουτι για εσωτερικό σκληρό ---> 20 ευρώ

     

    οθόνη μεταχειρισμένη TFT 19''---> 50 ευρώ

     

    σύνολο 90 ευρώ.

  10. Αν θές περισσότερες θύρες USB τότε πάρε ένα USB HUB.

     

    Αν θές πιο μεγάλο σκληρό δίσκο , τότε πάρε ένα εξωτερικό σκληρό Usb ή firewire. Αν σου περισεύει ήδη εσωτερικό σκληρός τότε μπορείς να το βάλεις σε κουτί και να τον κάνεις εξωτερικό.

     

    Αν θές νε επεκτείνεις την επιφάνεια προβολής τότε πάρε μια δεύτερη οθόνη που θα χρησιμοποείς ως επέκταση της κυρίας.

     

    κτλ

     

     

  11. Κι εγώ θα μπορούσα να βασιστώ στο PC3 (ιδιαιτέρως στο PC361), αλλά με χαλάει η έλλειψη sampling.

    Όχι τόσο πολύ για το sampling καθαυτό, αλλά για την έλλειψη εισαγωγής δειγμάτων σαν sample player.

    Αν υπήρχε αυτό, μαζί με μία λίγο μεγαλύτερη οθόνη, θα ήταν ο παράδεισος του πληκτρά. ;D

     

    Ποιος ξέρει, ίσως να δούμε κάποια στιγμή τον πολυαναμενόμενο διάδοχο της σειράς K.

     

    Αν θέλεις να βάλεις κάποιο δείγμα , σίγουρα ο sampler είναι απαραίτητος , αλλά στον να δημιουργείς ήχους όταν συγκρίνεις την απλοική μηχανή του ΧS με το γεγονός ότι το PC3 έχει όχι μόνο ενσωματομένη μηχανή VA, όχι μόνο επιπλεόν την μηχανή VAST που είναι τελείως modular , αλλά το γεγονός ότι επιτρέπει 32 layers σε μόνο ένα ήχο , δεν είναι και τόσο δύσκολο να διαλέξεις μεταξύ των δύο . Και φυσικά απο εκεί και περά υπάρχει μια ολόκληρη στρατία απο εξτρά θετικών στοιχείων , πχ οι 16 arpeggiators vs 4 (XS) , 11 completely routable insert effect (8 non routable insert effects for xs ) με πάνω απο 500 Presets, unlimited midi tracks in sequencer etc. etc. Και φυσικά όλα αυτά σε μια τιμή που είναι 500 ευρώ λιγότερο. Δεν νομίζω ότι η μεγάλη οθόνη και ο sampler μπορούν να σε κρατήσουν.

  12. και έφτιαξα και το www.customshop.gr που ξανάπιασα αερογράφους που τους είχα παρατήσει από τότε (το 87) που ανακάλυψα το Photoshop

     

    πανέμορφο το website σου marathon , μπράβο , έχεις πολύ καλό χέρι. Και εγώ παιδεύομαι με τα τρισδιάστα γραφικά τον τελευταίο καιρό.  Απότι βλέπω πολλοι ειναι οι μουσικοι που ασχολούνται και με τα γραφικά/ ζωγραφική.

     

    http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=43&t=729345&page=3

     

    σόρρυ για το offtopic.   Aλλά μιας και είσαστε ήδη offtopic.... ;)

  13. Bγηκε. Οτι δεν υπαρχουν virtual pianist προς το παρων.

     

    φυσικά και υπάρχει. Και όχι μόνο virtual πιανίστας αλλά και virtual μουσικός. Εννοείται ότι η τεχνολογία είναι ακόμη σε βρεφικό στάδιο , μιας κατι τέτοιο απαιτεί όχι μόνο μεγάλη επεξεργαστική ισχύ αλλά και πολύπλοκο software. Αλλά όπως όλα τα πράγματα σε αυτόν τον κόσμο είναι θέμα χρόνου.

     

    Να σας γνωρίσω τον πρώτο virtual μουσικό , τον iME

     

    http://www.eetimes.com/showArticle.jhtml?articleID=210300239

  14. εγω σοκαριστηκα οταν ειδα να μην εχει step recording στο Motif XS...ελα που εχω και τα 2..ES/XS ειναι πιο αναλυτηκο με περιτερα πραγματακια στο XS.. οχι οτι καθομαι στο οργανο πανω να γραψω..αλλα καμια φορα σε πιανει το αισθημα αυτο που λες "ολα με το motif (seq)θα τα κανω", εκανα ενα κοματι παιδια προσφατα που για να εχω περισοτερα εφε εκανα ανα 8αδες τα καναλια export σε wav και τα εστελνα στα τελευτεα καναλια 15-16...πλακα ειχε και τελικα η ποιοτητα κορυφαια! πιγκ πογκ κανονηκα...να ητανε και λιγο ελαφρια τα μοτιφ(ES7 20κιλα περιπου, XS8 34 νομιζω περιπου)...θα αγορασω και ενα mo6 με 10 κιλακια να το περνω παντου.θλαση επαθα μια φορα που διανησα πολλα τετραγωνα..

     

    To motif για μένα είναι η ραχοκοκκαλία της δουλειάς μου, χρησιμοποιώ πάρα πολυ τον sequencer του , τον οποίο έχω βουλευτεί πλέον πάρα πολύ. Έχω εγκαταλήψει ολικά το software εδώ και 1 χρόνο. Που και που χρησιμοποίω το ableton live για κάποιο editing στην μίξη.

     

    Το step sequencer δεν το χρησιμοποιώ , θεωρώ όμως το XS ώς ενα απογοητευτικό απόγονο του ES , μιας και έχει προσθέσει πολύ λίγα πράματα. Σκέφτομαι πλέον πολύ σοβαρά την αγορά του KURZWEIL PC3 (όχι PC3X μιας και προτιμώ τα semiweighted ) το οποίο πλέον θεωρώ εκ μακράν το κορυφαίο στην κατηγορία του. Αυτό και το Prophet 8 είναι 2 αγορές που σίγουρα θα κάνω.


  15.  
    1.Οι MacBook έχουν 1 θύρα FireWire. Υπάρχει τρόπος επέκτασης των Θυρών; Αν ναι, πρακτικά
    θα υπάρχει μείωση της απόδοσης της θύρας;

     

     

    Φυσικά και μπορείς , θα χρειαστείς ένα firewire hub που είναι παρόμοιο με τα usb hubs . Θεωρητικά υπάρχει θέμα απόδοσης της θύρας αν συνδέσεις πολλές ενεργοβόρες συσκευές. Όπως και με την USB θύρα , ή Firewire θύρα δεν είναι μόνο μέσο επικοινωνίας της εξωτερικής συσκευής με τον υπολογιστή αλλά και μέθοδο τροφοδοσίας . Αν υπερβείς τις ικανότητες της τότε δεν θα μπορεί να τροφοδοτεί όλες τις συσκευές και κατά συνέπεια δεν θα τις "βλέπει". Βέβαια τα περισσότερα hubs έρχονται με δικιά τους τροφοδοσία που κατά ένα ποσοστό μειώνει το πρόβλημα , καλά είναι όμως να μην το παρακάνεις.  

     

    αυτό εδώ φένεται να δουλεύει μια χαρά για macbook , δες τα reviews.

     

    http://www.amazon.com/Belkin-FireWire-6-Port-Hub-F5U526-APL/dp/B0006BHCEK/ref=pd_cp_e_1?pf_rd_p=413863501&pf_rd_s=center-41&pf_rd_t=201&pf_rd_i=B0009VU7BW&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=06PCB1B4YVKZG66DMZ9H

     

    Εννοείται ότι δεν θα έχεις πρόβλημα στην δεύτερη ερώτηση σου.

  16.  

    Ανεμιστήρα δεν νομίζω να έχει. Και να έχει δεν ξέρω πως ακούγεται. Η δεν έχει ανάψει ποτέ ή δεν κάνει θόρυβο.

     

     

    Και ανεμιστήρα έχει και θόρυβο κάνει αλλά απαιτεί ο υπολογιστής να δουλεύει στο μέγιστο για να θερμαίνεται ο επεξεργαστής τόσο ώστε να δουλεύει στο μέγιστο και ο ανεμιστήρας. Αν θυμάμαι καλά είναι περισσότεροι απο ένας.

     

    Ειναι όμως λίγο δύσκολο να ακούσεις τον ανεμιστήρα , απαιτεί να βάλεις το αυτί σου πάνω στην οθόνη, πάντα κάνει ένα αναπαίσθητο ήχο σαν ελαφρό αεράκι. Αυτό όμως που ακούγεται ξεκάθαρα είναι ο σκληρός δίσκος.Αυτόν μπορείς να τον ακούσεις ξεκάθαρα ακόμα και από απόσταση μερικών μέτρων(2-3 μέτρα) αλλά μόνο αν δουλεύει ενταντικά , δηλαδή πχ αντιγράφει μεγάλο όγκο αρχείων ή όταν ξεκινάει το λειτουργικό . Και φυσικά για να τα ακούσεις όλα αυτά απαιτεί να μένεις σε αθόρυβη περιοχή.

     

    Εγώ εύκολα θα αντάλλασα τον  αθόρυβο iMAC μου για μια εξίσου αθόρυβη Αθήνα.

  17. Ευχαριστώ για την απάντηση. :)

     

    ευχαρίστηση μου....

     

    να θυμήσω εδώ ότι άλλο οι ήχοι που αποθηκεύουμε στο voice mode και άλλο στο mixing mode [ performance, pattern, song] . Αυτή είναι η μεγάλη μαγκιά του μοτίφ ότι σου επιτρέπει να αφήνεις τα factory presets απείραχτα ενώ αποθηκεύεις τα δικά σου voices μαζί με το pattern, performance ή song.

  18. Παιδιά, ερώτηση (καθόσον δεν έχω το Motif, απλά μου γεννήθηκε η απορία αυτή από τη συζήτησή σας): Δε μπορείς να αφιερώσεις 1-2 εφέ ως send FX στα οποία θα τρέχουν 2 ή παραπάνω parts?

    Εκτός από τα master FX, μόνο insert FX υπάρχουν???

     

    Θενξ. :)

     

    δεν υπάρχουν send στο μοτιφ , μονο Insert και master.

  19. ασε που στο song mode οι 8 απο τους 16 ηχους στερουντε απο insert fx...δηλ δεν ειναι ο ατοφιος ηχος οπως πρεπει αλλα μονο με reverb-master eq-chorus..

     

    Το ιδιο ισχύει και στο master. Αυτό είναι περιορισμός της μηχανής και όχι του Mode.

  20. Γεια χαρά!

    Το θέμα που με απασχολεί είναι η μουσική επεξεργασία και ηχογράφηση σε φορητό υπολογιστή. Ψάχνοντας στα θέματα που υπάρχουν αλλά και & γενικότερα στο internet κατάλαβα πως πλέον μπορείς να κάνεις την δουλεία σου είτε με Laptop είτε με Mac.

     

    Πολύ σωστά

     

    Η απόφαση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει κάποιος, αλλά για να φτάσεις στο ποσό θεωρώ πως πρώτα θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις τις απαιτήσεις από τον υπολογιστή, τα λειτουργικά συστήματα, να ορίσεις τις ανάγκες κλπ.

     

    Σωστό και αυτό . Προφανώς οι μάκ δεν στοχεύουν χρήστες που αναζητούν τον πιο οικονομικό υπολογιστή.

     

    Έτσι μετά τον πρόλογο μπαίνω στην κύρια ερώτηση:

    Ποιές είναι οι απαιτήσεις σε περίπτωση Laptop με Windows (hardware αλλά και λειτουργικό) και αντίστοιχα σε Mac και γιατί?

     

    Πολυ δύσκολη ερώτηση. Αλλά γενικά το λειτουργίκο δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ο τρόπος που θες να δουλέψεις.

     

    ΠΧ ένα VA , physical modeling etc soft synth , εύκολα μπορει να στραγγίξει τον επεξεργαστή  σου. Ενώ ενα rompler, sampler εύκολα μπορεί να στραγγίξει την μνήμη σου.

     

    Υπάρχουν οστώσο πολλέ τεχνικές που μπορούν να κάνουν ακόμα και σχετικά αδύναμο υπολογιστή να φαίνεται παντοδύναμος.

     

    Επιτρέψτε μου να επιμείνω στο γιατί. Θα βοηθήσει πάρα πολύ (όχι μόνο εμένα αλλά και πολύ κόσμο εδω μέσα) να καταλάβουμε πως καθορίζονται οι απαιτήσεις από το να φτιάξουμε μία λίστα με αυτές.

    Περιμένω τις απόψεις σας!

     

    γενικώς τις απαιτήσεις θα τις καθορίσει η τσέπη σου, αγοράζεις τον καλύτερο υπολογίστη που αντέχει η τσέπη σου χωρίς να ματώσει και απο εκεί και πέρα υπαρχούν διάφοροι τρόποι να αποφύγεις τους διάφορους περιορισμούς.

     

    Μην σε αγχώνει πάντος το θέμα , δεν παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.

     

    Φυσικά μιλάμε για δουλειά με ήχο και όχι με γραφικά. Στα παιχνίδια ξεκινάει ο ανεμιστήρας φυσικά.

     

    Νομίζεις οτι ο ήχος δεν μπορεί να κάνει ακόμα και ένα οχταπύρινο να γονατίσει ? Πανεύκολο.

     

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου