Προς το περιεχόμενο

chris_vas

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    37
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από chris_vas

  1. Έλληνες κατασκευαστές ;) www.alkis-guitars.com www.gypasguitars.com www.alectorguitars.com www.guitar.com.gr www.nickguitars.com www.theartofwood.gr
  2. Κατά τη γνώμη μου οι καλύτεροι Έλληνες κατασκευαστές είναι ο Γύπας και ο Ευθυμιάδης. Έχω κιθάρα του Ευθυμιάδη (2006) αλλά πιστεύω πως του Γύπα όπως είπε και ο spimav_z είναι ένα κλικ παραπάνω...Βέβαια είναι και ένα κλικ παραπάνω στη τιμή :-\
  3. είμαι στο ψάξιμο, πριν 2-3 βδομάδες έδωσα το maxon..κατά πάσα πιθανότητα θα αγοράσω ένα ctc ziggy, το οποίο μου έχει κάνει πάρα πολύ καλή εντύπωση ;)
  4. Ανάμεσα σε Maxon OD-9 και Ibanez TS-9, το Maxon μου ακουγόταν πολύ καλύτερο. Βασικά μου ακουγόταν καλύτερο από όλα τα tubescreamers που είχα ακούσει (ts-9, ts-808, visual sound route 66, ts-9dx, SD-1, BD-2, digitech hardwire) πριν το αγοράσω (και το visual sound είναι ωραίο και έχει και τον κομπρέσορα) . Το πούλησα πριν λίγο καιρό επειδή έφτασα στο συμπέρασμα μετά από έξι μήνες μαζί του, ότι τελικά δεν μου αρέσουν και τόσο τα συγκεκριμένου τύπου πετάλια 8)
  5. Οι καλύτερες κιθάρες που έχω ακούσει σε αυτή τη κατηγορία τιμής, και πάνω κάτω και στο ίδιο στύλ, είναι η Parker PM-20 (Parker Stinger μαγνήτες) και η Parker PM-20 PRO (SD μαγνήτες Jazz και JB). Μου άρεσαν περισσότερο και από τις Epiphone Les Paul (έχω μια Custom) και από τις PRS SE. Πολύ ευέλικτα και ευκολόπαιχτα όργανα ;)
  6. Σπίτι παίζω αυτό το καιρό μόνο και δεν έχω κάποιο πρόβλημα, παίζω με το volume περίπου στο 2-3 και το εξωτερικό volume της tonelab στα 3/4 και ακούγεται μια χαρά. Σχετικά με το πόσο καθαρός είναι ο ενισχυτής, εγώ παίζω με διπλούς και αρχίζει να σπάει αν το volume περάσει το 5, και πίστεψε με στο 5 είναι ήδη πάρα πολύ δυνατός. Και όλα αυτά στο high input του ενισχυτή. Μιλάω πάντα για το καθαρό κανάλι. Το 2ο κανάλι του ενισχυτή από τη στιγμή που έχει master και gain, μπορείς να το ρυθμίσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
  7. Έχω και εγώ τόσο τον Fender Blues Deluxe, όσο και μια Tonelab. Είναι πολύ ωραίος ενισχυτής, τόσο για ένα βασικό καθαρό, όσο και για να βγάλεις έναν σπασμένο καθαρό προς overdrive ήχο. Όσα πετάλια του έχω βάλει πάνω ήταν μια χαρά. Η καλύτερη χρήση κατά τη γνώμη μου είναι να έχεις 2-3 πετάλια για βρώμικους ήχους και να παίρνεις από τη tonelab modulation, delay, reverb καθώς και να χρησιμοποιείς κάποια πολύ καλά πετάλια που έχει (πχ orange dist, univibe, bootique od, bi phase). Όλα αυτά στον καθαρό ήχο του Blues Deluxe.
  8. Επειδή το είχα ψάξει το θέμα για ένα παιδάκι που ήθελε να αρχίσει ηλεκτρική, για κοίτα στο www.dv247.com Έχει πολύ καλές τιμές, για ενισχυτή κοίτα αυτό: http://www.dv247.com/invt/34885/
  9. Στο video στο οποίο παίζει ο P.R.Smith με τον Boogie, επειδή μου είχε κάνει και εμένα εντύπωση όταν το είχα δει, μάλλον ο ήχος είναι περισσότερο θέμα ενισχυτή και λιγότερο κιθάρας.
  10. Φίλος που παιζει επαγγελματικά μπουζούκι ψάχνει να βρει μεταχειρισμένο λαμπάτο fender ενισχυτή. Δεν τον ενδιαφέρει το θέμα βάρους, θα τον έχει μόνιμα στο εκάστοτε μαγαζί, θέλει να δώσει 400-500 ευρώ. Υπάρχει περίπτωση να βρει κάτι σε αυτά τα λεφτά και αν ναι σε τι κατάσταση; Γενικά υπάρχει κάποια πρόταση;
  11. Ένα όργανο το οποίο μου έκανε μεγάλη εντύπωση για τα λεφτά του, το δοκίμασα την προηγούμενη εβδομάδα και είναι η PARKER PM 20 (420E). Μάλιστα έπαιξα την έκδοση 2009 με τα 2 volume + 2 tone knobs και το καινούργιο 3+3 headstock. Πολύ ευέλικτη και βολική κιθάρα. Υπάρχει και η έκδοση PM 20 PRO με Seymour Duncan μαγνήτες, ενώ αναμένεται και η PM24v με piezo και tremolo parker. Έχει κάποιος άλλος εμπειρία με τις συγκεκριμένες κιθάρες;
  12. Είμαι και εγώ κάτοχος του Fender Blues Deluxe και σκέφτομαι να τσιμπήσω κάποια στιγμή το weber mini mass attenuator στα 50W. Έχω διαβάσει καλά σχόλια αλλά δυστυχώς δεν το έχω ακούσει. Είναι σχετικά φθηνή λύση πάντως (περί τα 100 ευρώ). Αν θες κοίτα και προς τα εκεί. Το master volume το έχω εδώ και αρκετό καιρό, κάνει κάποια δουλεία, αλλά φαντάζομαι πως η λύση του attenuator θα είναι σαφώς καλύτερη.
  13. Αναμενεται συντομα να βγει και μια ακομα εκδοση της tonelab, η tonelab st..Δυστυχως δεν εχω περισσοτερες πληροφοριες, φαινεται απο τη φωτογραφια πως θα μια πιο μικρη και πιο απλη εκδοση.
  14. για το θεμα του τοπικ και αναλογα το budget και τις απαιτησεις πιστευω πως οι καλυτερες λυσεις ειναι fender blues junior, fender blues deluxe, fender blues deville. Έχουν ολοι πολυ ομορφα καθαρα και ολοι μπορουν να βγαλουν εναν σπασμενο καθαρο-blues ηχο. Ο πρωτος με χρηση master volume-volume, οι δυο δευτεροι με τα βρωμικα τους καναλια. Εγω προσωπικα εχω τον blues deluxe (miu,1995) και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τον ενισχυτη, τοσο οταν παιζω καρφι τη κιθαρα και στα δυο καναλια, οσο και οταν χρησιμοποιω πεταλια.
  15. Κλασσικη Λυση, δυνατος, πολυ ωραια καθαρα, πολυ καλη βαση για πεταλια-πεταλιερες, ελαφρυς, με 1χ12 ηχειο ;) http://www.dv247.com/invt/34790/
  16. chris_vas

    Hardwire

    Εχω ακουσει τα hardwire delay και reverb και ηταν πολυ καλα. Πολυ καλυτερα απο αντιστοιχα πεταλια του εμποριου θα ελεγα. Και εκει που τα ακουσα ειχαν και αρκετα καλες τιμες, φθηνοτερα και απο αγγλια αυτη τη στιγμη.
  17. το θεμα ειναι πολυ απλο..ο συγκεκριμενος ενισχυτης ειναι στη παρακατω τιμη αυτη τη στιγμη http://www.dv247.com/invt/50047/ πρεπει να τον συγκρινουμε με ενισχυτες αντιστοιχης τιμης για να τον κρινουμε. Δεν εχει νοημα να τον συγκρινουμε με τα bogner των 3000 ευρώ. Τωρα το αν ειναι κατασκευασμενος στη Κινα κτλ, πιστευω πως το πιο σημαντικο ειναι το πως ακουγεται και οχι η χωρα κατασκευης ;)
  18. Ο Fender Blues Deluxe οπως και ο Hot Rod Deluxe μια χαρα τα παιρνουν τα πεταλια, δεν εχεις παρα να το δοκιμασεις και ο ιδιος. Οσο για τον γλυκο-καθαρο ηχο που ζητας ειναι οτι πρεπει ειδικα αν ανοιξεις λιγο το volume του ενισχυτη. Τελος, οτι και να σου πουμε εδω μεσα, αν δεν κανεις μια γυρα απο τα μαγαζια να δεις τι παιζει και να ακουσεις, δεν θα κανεις δουλεια ;)
  19. Ο καλυτερος συνδυασμος που εχω χρησιμοποιησει ειναι: HANNABACH ή D'ADDARIO (Hard) για μπασα Savarez Alliance Corum Blue για καντινια Εξαρταται βεβαια και απο τη κιθαρα που θα βαλεις τις χορδες. Αν με ρωταγανε για σετ, θα ελεγα D'ADDARIO (Hard) μιας και οι Savarez αν και καλυτερες ειναι δυστυχως πολυ ακριβες και αν χρειαζεσαι συχνες αλλαγες χορδων κοστιζει πολυ. Οι D'ADDARIO πιστευω πως εχουν και τη μεγαλυρη αντοχη.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου