Προς το περιεχόμενο

komis dracoulas

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    68
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από komis dracoulas

  1. 5 ώρες πριν, Miltos23 είπε

    Πραγματικα απορώ πως σου φθείρονται τα τάστα τόσο γρήγορα.. Εγκυκλοπαιδικά δηλαδή!

     

    Είχα παίξει με ατσαλινα και μου άρεσαν, όταν θα χρειαστει refret η καλή μου κιθαρα θα της βάλω τέτοια. 

     

    Έχοντας διαβασει τις απαντήσεις των υπολοιπων νομίζω ότι ειναι καθαρά θέμα αν θες να ρισκάρεις ή οχι. Νομίζω ένας τεχνικός θα μπορέσει να σε κατατοπίσει παραπάνω για τις αλλαγές στον ήχο.

    καλησπερα ειναι θεμα χρονου και παιξιματος...παιζω 3 με 4 ωρες την ημερα κατα μεσο ορο,μετα την δουλεια μου ασχολουμε μονο με την μουσικη,ακουω μουσικη και παιζω μουσικη,εχω σταματησει tv, pc παιχνιδια  video games κτλ εδω και πολλα χρονια..επισης χρησιμοποιω αρκετα το αριστερο χερι στην ταστιερα μονο του χωρις το δεξι για πενα,αυτο χωρις  πολυ gain θελει δυναμη στα δαχτυλα και ετσι την πληρωνουν τα ταστα...

     

    • Like 3
  2. 6 ώρες πριν, Κβαντική Διεμπλοκή είπε

    Έβαλα σε μια squier protone ατσάλινα τάστα από allparts(Jumbo μέγεθος).Η καλύτερη αναβάθμιση σε μια κιθάρα καθώς αν τα γυαλίσεις σωστά έχουν φοβερή αίσθηση και τα δάχτυλα δεν ακουμπάνε ποτέ στην ταστιέρα το οποίο εμένα με βολεύει πολύ.Bending κτλ είναι παιχνίδι.

    Απλά αν το κάνεις μόνος σου να ξέρεις ότι είναι πολύ επίπονη εργασία και χρειάζονται κατάλληλα εργαλεία καθώς είναι απίστευτα σκληρά.

     

    οχι δεν ξερω να αλλαζω ουτε τα γυαλιζω,σε τεχνικο θα την παω,80% των κιθαριστων ελληνες και ξενοι προτεινουν αλλαγη με ατσαλινα,η μονη ενσταση μου ειναι οτι χανει το οργανο fender stratocaster american std λιγο απο την προσωπικοτητα της δεν γνωριζω ομως ποσο λιγο....τεσπα σε ευχαριστω πολυ,μαλλον παω για ατσαλινα!

    12 ώρες πριν, kpeyos είπε

     

    Επειδή έχω βρεθεί άπειρες φορές να κάνω κύκλους γύρω απ τον εαυτό μου, μετά από 20 χρόνια βάλε βγάλε ο χρυσός μου κανόνας είναι: αν ακούγεται ήδη όπως το θες μην πειράζεις τίποτα. Δεν υπάρχει "αναβάθμιση" που να μην αλλάζει την εξίσωση έστω και λίγο.

    το ποσο λιγο ειναι το ζητουμενο...παω για ατσαλινα,σε ευχαριστω πολυ

  3. 2 ώρες πριν, Superfunk είπε

    Αν μπορείς βάλε ατσάλινα. 

    No muss no fuss ;)

    σε ευχαριστω !!!

     

    1 ώρα πριν, kpeyos είπε

    Είχα κιθάρα την οποία μετέτρεψα σε ανοξείδωτα ταστα. Η αίσθηση τους είναι φοβερή για πάντα. Αλλάζουν λίγο τον ήχο προσθέτοντας λίγα πρίμα παραπάνω. Αυτό μπορείς να το ισοφαρίσεις με διάφορους τρόπους αλλά προσωπικά δεν θα τα έβαζα ξανά σε ένα όργανο που ακούγεται ήδη ακριβώς όπως το θέλω. 

    αυτο  ακριβως ειναι το προβλημα μου ...οτι οι κιθαρες μου ακουγονται εξαιρετικα !! σε ευχαριστω πολυ !!!

  4. 9 λεπτά πριν, Solitude είπε

    Όταν λες "αρκετά γρήγορα";

     

    Anyway δες εδώ, όχι πολυ προσφατες οι κουβέντες αλλά περιεκτικές:
     

     

     

    καλησπερα σε ευχαριστω πολυ,το εχω δει το βιντεο οπως και τα περισοτερα στο you tube,αλλα ηθελα και προσωπικες γνωμες απο κιθαριστες που τα εχουν δουλεψει, καθως με αυτα τα λιγα που εχω ακουσει απο καποιους κιθαριστες οι γνωμες διιστανται.... δεν εχω βγαλει τελικο συμπερασμα αν αλλαζει πολυ τον ηχο προς το χειροτερο αλλα οχι τοσο οσο αξιζει το κοστος της φθορας....τα νικελ ταστα μου κρατησαν περιπου 2 με 2,5 χρονια απο την τελευταια φορα που τα εβαλα.οταν βαλω τα καινουργια μεχρι το καλοκαιρι θα πρεπει να αλλαξω τα ταστα στην δευτερη κιθαρα.για αυτο σκεφτομαι να βαλω στην μια απο τις 2 ατσαλινα και θελω γνωμες

  5. Καλησπέρα ,επειδή βαρέθηκα να αλλάζω αρκετά γρηγορά τα τάστα ,αλλά και λογο κόστους, μου πρότειναν τα ατσάλινα .εχει βάλει κάποιος ώστε να μου πει την γνώμη του οσο αφορά την αλλαγή στον ήχο  της κιθάρας η τις οποιες άλλες διάφορες σε σχέση με τα νικελ ?

     

  6. σαν demo δεν επιδέχεται σοβαρών τεχνικών παρατηρήσεων... είναι όντως μια χαρά και υπηρετεί άψογα τον ρόλο του (οι ευπρόσδεκτες μεν υποκειμενικές δε επισημάνσεις που τυχόν σου γίνουν, περί χρήσης effect ας πούμε, θέλουν προσοχή και "φίλτρο" εκ μέρους σου για να μην γίνουν "αντιπαραγωγικές" κόντρα στο προσωπικό σου αισθητήριο στα πλαίσια της αναζήτησης του "δικού" σου ήχου)...  ;)

     

    το επόμενο στάδιό του είναι το "pro touch" σε όλα τα στάδια παραγωγής (plan, recording, editing, mix, mastering) για να ανέβει "επίπεδο", αλλά είναι κάτι που ξεπερνά τα όρια του δωματίου και της γνώσης που απαιτείται να κατέχεις για να λειτουργήσεις απλά και "δημιουργικά" μέσα σε αυτό...

    μην τα πολυλογώ, πιστεύω ότι βρίσκεσαι τεχνικά σε αυτό το level που πλέον επί το πλείστον η η δημιουργική σου ανησυχία πρέπει να διοχετεύεται στη μουσική σου (παρεμπιπτόντως ωραίο και το κομμάτι) γιατί την καταγραφή της στο επίπεδο της "ιδέας - επίδειξης" την κατέχεις σε ικανοποιητικό βαθμό (εκτός αν στο πίσω μέρος του μυαλού σου έχεις το να ασχοληθείς σοβαρά με την ηχοληψία πέραν του "φτιάχνω demo" οπότε αλλάζει το πράμα)...

    σε ευχαριστώ φιλε μου για τα καλα σου λογία και τις συμβουλές σου ,πραγματικά μου δίνεις θαρος !!! δεν εχω πρόθεση να ασχοληθώ με την ηχοληψία μιας και μου αρέσει να παραμείνω κιθαρίστας!!! ο λογος που ανέβασα το κομμάτι είναι για να διαπιστώσω πως ακούγετε σε κάποιον άλλο τουλάχιστον στο θέμα του ήχου, ώστε να ξερω ότι εκεί βαβίζω σωστά και δεν ακούγεται μόνο στα δικα μου αφτιά οκ !!! σε ευχαριστώ πολύ !!!

  7. Θεωρώντας ότι πρόκειται περί σπιτικής μίξης, δεν έχω να πώ πολλά για διόρθωση, μόνο ένα, νομίζω ότι αν ελαττώσεις ελάχιστα το reverb θα ακούγεται ακόμα καλύτερο, σε κάποια σημεία τουλάχιστον. Μου ακούγεται μια χαρά γενικά.

    νομίζω ότι συμφωνω μαζί σου.....εννοείς μάλλον στα σολο και ιδικά στο δεύτερο.....θα το τσεκάρω .σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!!!

  8. Στην αρχή με ψάρωσες και νόμιζα ότι θα παίξει Alice Cooper, σε ένα κομμάτι του η εισαγωγή είναι (πολύ) κάπως έτσι. Το κομμάτι ακούγεται μια χαρά και μάλιστα είναι ωραίο κομμάτι. Ποιό Sonar χρησιμοποιείς;

    σε ευχαριστω φιλε για τα καλα σου λογια , χρησιμοποιω το sonar 8 producer !!! και εφέ κιθάρας μπάσου ένα guitar port line 6.με ευχαριστει ιδιαιτερα ότι σου αρεσει και ακούγεται καλα !!! θα ηθελα να μου πεις αν έχεις κάποια σημεία που θεωρείς ότι θέλουν διόρθωση οσο αφορά τον ηχο!!! και παλι σε ευχαριστώ για τα καλα σου λογια !!!

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου