Προς το περιεχόμενο

antonis(mcbrain)

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    16
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή antonis(mcbrain)

0

Φήμη

  1. Καλησπέρα, φίλε, Το ίντερνετ έχει κάνει σε πολλά πράγματα καλό και σε πολλά κακό. Ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις είναι να κάτσεις να μάθεις ντραμς από το ίντερνετ. Πώς κρατάς τις μπαγκέτες, πώς βάζεις τα χέρια σου και πώς βγάζεις ήχο, δεν μπορεί να στα δείξει κανένας από το ίντερνετ, μόνο ένας καλός δάσκαλος. Το καλύτερο θα είναι να βρεις να πας ένα χρόνο να ξεκινήσεις να μάθεις να διαβάζεις και να κάτσεις σωστά και μετά ίσως να μπορείς να βγάλεις άκρη μόνος σου. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας! (στο λέει αυτό κάποιος που έπαιζε 10 χρόνια μόνος του και τώρα αξιώθηκε να πάθει ωδείο! Σε δέκα μαθήματα έχω μάθει όσα δεν είχα μάθει σε 10 χρόνια!). Όλα αυτά στα λέω για καλό, και ελπίζω να μην με παρεξηγήσεις. :)
  2. Καλησπέρα. Καλή η σπαζοκεφαλιά! Όσο το σκέφτεσαι τόσο προβληματίζεσαι, χωρίς να είναι κακό αυτό. Τα yahama θα τα βρεις στον Νάκα. Εγώ τα είχα δοκιμάσει, αλλά ένα από τα θέματα που με προβλημάτισαν και δεν τα πήρα είναι ότι ο εγκέφαλος δεν έπαιρνε επέκταση (ήθελα να προσθέσω 2-3 pads ακόμα για πιατίνια και δεν θα είχα τη δυνατότητα να το κάνω, οπότε τα απέρριψα). Σίγουρα η καλύτερη λύση είναι η roland αλλά πιθανότητα σε ένα σχετικά καλό σετ, γιατί τώρα μπορεί να μη σε απασχολεί, αλλά σε 5-6 μήνες που θα αρχίσεις να παίζεις, σίγουρα θα ζητάς παραπάνω. Εγώ δεν πήρα roland γιατί αυτά που ήθελα μου έβγαιναν γύρω στα 1600 ευρώ (TD9 από drumstore, πολύ εξυπηρετικοί, συζητήσιμοι αλλά δεν είχαν κάτι άλλο εκτός από roland). Εγώ πήρα αυτό από το Θωμά (http://www.thomann.de/gr/millenium_mps300dm5_mesh_special_set.htm), συν 2-3 pads ακόμα, ένα καινούριο πετάλι (pearl eliminator). Μου βγήκε γύρω στα 800 ευρώ και προς το παρόν είμαι πλήρως ικανοποιημένος. Η επιλογή και τα λεφτά δικά σου! :)
  3. Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Με βοήθησες αρκετά.
  4. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα καλούτσικο πετάλι για την μπότα (σε e-drums). Θέλω να είναι γρήγορο. Παίζω μονόκαση. Ξέρει κάποιος ποια είναι η διαφορά μεταξύ αλυσίδας και "ιμάντα"; Μου έχουν προτείνει το Pearl 9000 (νομίζω). Ποια είναι η γνώμη σας; Διαθέτω μέχρι 150 €.
  5. Καλησπέρα, συνονόματε! Το σετάκι που έχεις διαλέξει νομίζω ότι είναι πολύ καλό. Βασικό ρόλο παίζει το τι μουσική έχεις στο μυαλό σου να παίζεις. Σε αυτό το μήνυμα http://www.noiz.gr/index.php?topic=166210.msg296840#msg296840 έχω φωτογραφία και κάνω μια μικρή ανάλυση σε αυτά που πήρα εγώ και είμαι σούπερ ικανοποιημένος. Από Thomann δεν είχα κανένα πρόβλημα, αν εξαιρέσεις ότι άργησαν λίγο μέχρι να ετοιμάσουν την παραγγελία μου (βέβαια έκανα την παραγγελία μέσα στα Χριστούγεννα). Νομίζω ότι αυτά που πήρα είναι ίσως λίγο καλύτερα, επειδή έχουν δέρματα και έχουν πολύ καλή αίσθηση, με ίσως λίγο παραπάνω θόρυθο. Καλή τύχη και καλό ψάξιμο! Βέβαια τα πάντα είναι προσωπική άποψη...
  6. Στο Drums Store, έχουν περίπου 25 ευρώ, είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει ποιοτικά, δεν φθείρονται καθόλου εύκολα. Εγώ προσωπικά κατέστρεψα ένα διχτάκι Trigger (νομίζω) του ταμπούρου μέσα σε δύο εβδομάδες. Επίσης το Roland το καλό που έχει είναι ότι είναι διπλό, γι' αυτό και δεν χαλάει εύκολα. Υ.Γ. Προσωπική μου άποψη, αν μάθεις να προσαρμόζεσαι σε κάθε drums που παίζεις, είτε ηλεκτρονικά είτε ακουστικά, νομίζω ότι θα σε βοηθήσει πολύ στο παίξιμό σου και δεν θα σε μπερδέψει.
  7. Τέλεια! Σε ευχαριστώ πολύ! Αν βρεις και κανένα Maiden (ή έστω μέταλ) δε θα πω όχι :)
  8. Εγώ θα προτιμούσα αυτό. Δικά σου είναι όμως τα λεφτά, εσύ αποφασίζεις. Εγώ που μένω Αθήνα το έψαξα, και έψαξα και αρκετά στο ίντερνετ, για να μπορέσω να βρω ένα μαγαζί στην Αθήνα που να έχει κάτι παρόμοιο. Δε βρήκα κανένα μαγαζί πλην του Drum store, το οποίο μου πρότεινε μόνο το Roland ενώ το Alesis δεν το συζητούσε καν! Στη Γερμανία μπορείς να βρεις σετ από 150 ευρώ μέχρι και 5.000. Όσο για το service (=εξυπηρέτηση+επισκευές), η προσωπική μου άποψη και μόνο είναι ότι είμαστε δεκαετίες πίσω σε όλα τα προϊόντα, σε όλους τους χώρους...
  9. Καλησπέρα, φίλε. Εγώ μόλις πήρα τα MPS300 Special set DM5. Ικανοποιημένος γιατί με 780 ευρώ έχω ένα σετ ακριβώς όπως το θέλω για εξάσκηση στο σπίτι. Δοκίμασα τα TD9 και ήταν σίγουρα καλύτερα από τα Millennium στις δυναμικές και στα πιάτα, που σου έδιναν τη δυνατότητα να έχεις δύο ήχους (δηλαδή στο ride είχες και καμπάνα μαζί). Δε διευκρινίζεις ακριβώς για τι τα θες. Εγώ προτίμησα να μη δώσω 1.500 ευρώ που μου έβγαιναν τα Roland, με τη λογική ότι ήταν υπερβολικό για να τα έχω απλώς στο σπίτι. Αυτό που είχε καλό το TD9 ήταν ότι έχει USB και μπορείς να ακούς μουσική και να παίζεις συγχρόνως, βάζοντας π.χ. το MP3 player. Εγώ πάντως έχω βρει πατέντες να μπορώ να τα κάνω και τα δύο συγχρόνως με ακουστικά! Τα MPS300 με έχουν καλύψει και προς το παρόν δεν έχω μετανιώσει καθόλου. Τα pads έχουν δέρματα από ντραμς και σε αυτά τα λεφτά δε θα βρεις κανένα σετ να έχει βάση για hi hat. Πάντως αυτό που έχει δουλεύει μια χαρά. Δοκίμασα επίσης και τα DTX και μάλιστα την ακριβή σειρά, που μου είπαν ότι είχε περίπου 3.500 ευρώ αυτό που είδα, αλλά θα απογοητεύσω τον φίλο Chembeast. Το drum module δεν δίνει καμία απολύτως δυνατότητα επέκτασης του σετ αν θες ένα πιατίνι παραπάνω ή οτιδήποτε θες να βάλεις. Το σετ που κάνει ανάλυση ο tugito σε κάποιο άλλο θέμα νομίζω ότι σε καλύπτει αφού θες να είσαι μέσω υπολογιστή (MPS300 Alesis I/0 PC II set). Απ’ ό,τι είδα όμως είναι out of stock στο Thomann. Οποιοδήποτε που έχει midi in/out μπορεί να δεχτεί ήχους από υπολογιστή και το έχουν σχεδόν όλα. Το σετ που πήρα εγώ έχει ταμπούρο με mesh head και είναι πολύ καλό σε αίσθηση και σε παίξιμο. Ελπίζω να βοήθησα και να μη σε μπέρδεψα! Στη φωτογραφία είναι το σετ που πήρα (MPS300 Special set DM5 με δύο εξτρά πιατίνια).
  10. Πήρα και εγώ τα ΕΧ29 από το Drum Store. Τα είχε 68 ευρώ, νομίζω όσο και ο Thomann. Παίζουν σούπερ, καθαρά, δυνατά, κόβουν εξωτερικούς ήχους και φαντάζομαι ότι μπορούν να συνδεθούν σε MP3, drum module ή όπου αλλού γουστάρεις.
  11. Μόλις εχτές τα παρέλαβα από το Thomann, αφού καθυστέρησαν περίπου δύο εβδομάδες μέχρι να τα στείλουν. Το δικαιολογώ όμως λόγω Χριστουγέννων και φόρτου εργασίας και για το πολύ καλό σέρβις που έχουν. Σε αντίθεση με τον φίλο tugito, τα έστησα εύκολα, παιδεύτηκα πολύ λίγο στο να μπορέσω να φτιάξω ένα δικό μου πρόγραμμα και να φτιάξω δικούς μου ήχους, το οποίο μου έφαγε περίπου μία ώρα. Δεν έχω παίξει πάνω από δύο ώρες αλλά η πρώτη εντύπωση είναι παραπάνω από θετική. Το μόνο πρόβλημα (και όχι για μένα αλλά για τους γύρω μου) είναι ο θόρυβος της μπότας. Κοίταξα στο Thomann και είδα ότι έχει διχτάκια στο ίδιο μέγεθος. Ξέρει κανείς αν μπορώ να τα βάλω, αν θα δουλεύουν και αν θα είναι πιο αθόρυβα; Αυτά σε πρώτη φάση. Θα τα παίξω λίγο και θα δώσω παραπάνω πληροφορίες σε 4-5 μέρες.
  12. Καλησπέρα και καλή χρονιά! Το έχω ψάξει αρκετά το θέμα και αυτό που έχεις δει με τα "κανονικά πιατίνια" είναι αρκετά καλό. Έχω παραγγείλει από Thomann και περιμένω αυτή τη βδομάδα να μου έρθει αυτό το σετ http://www.thomann.de/gr/millenium_mps300dm5_mesh_special_set.htm, οπότε αν έχεις υπομονή περίμενε να τα στήσω, να τα παίξω και να σου πω τη γνώμη μου. Εγώ προσωπικά στο ίδιο σετ έχω βάλει δύο πιατίνια παραπάνω. Πήγα και δοκίμασα τα TD-9K, ήταν σούπερ αλλά πάρα πολλά λεφτά για να τα πάρω και να παίζω στο σπίτι. Αυτά που πήρα μου βγήκαν μισά λεφτά και λίγο λιγότερο.
  13. Τα patch που θα πάρω δεν είναι Alesis, είναι Millennium και δίνει διαφορετικό ταμπούρο από αυτό που δίνει η Alesis. Module είναι ο εγκέφαλος.
  14. Καλησπέρα, Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Μετά από αρκετό ψάξιμο έβγαλα μια άκρη τι γίνεται γενικά, είχα και μια αναλαμπή και αποφάσισα ότι θα πάρω τελικά αυτό το σετ που αναφέρω στο πρώτο μήνυμα από το Thomann, παρ' ότι κάποια στιγμήν σκέφτηκα να πάρω τα Roland, που όμως είναι πολύ ακριβά για το σπίτι. Το σετ όπως θα το παραγγείλω μου βγαίνει γύρω στα 750 ευρώ, γιατί θα βάλω και δύο εξτρά πιατίνια. Θα συνδέσω το ένα από τα δύο εξτρά πιατίνια με ένα καλώδιο από το πιατίνι να βγαίνει δύο στο DM5, για να μου υποστηρίξει τον στερεοφωνικό ήχο (θα το χρησιμοποιήσω για ride). Μπορείς να παίξεις και με ακουστικά, αλλά αν έχεις ένα ηχοσύστημα που να δίνει έξοδο AUX μπορείς από το phones να το συνδέσεις εκεί πέρα και να ακούς μέσω του ηχοσυστήματος. Υπολογίζω να τα παραγγείλω πριν την Πρωτοχρονιά, για να τα έχω την εβδομάδα των Φώτων, οπότε ό,τι ανακαλύψω θα το γράψω για να το δεις. Χωρίς να ξέρω να το κάνω, μπορείς να ψάξεις στο ίντερνετ και να βρεις ό,τι ήχους θέλεις και σου αρέσουν, για να τους φορτώσεις στο Alesis.
  15. Σε ευχαριστώ πολύ που αφιέρωσες το χρόνο σου για να μου απαντήσεις. :) Οι πληροφορίες σου μου είναι πολύ χρήσιμες, αν και για να πω την αλήθεια με πονοκεφάλιασαν πιο πολύ... ??? Ακουστικό σετ έχω ήδη, αλλά επειδή μετακόμισα σε καινούρια γειτονιά και δεν με ξέρουν θέλω κάτι πιο αθόρυβο! ;D Εσύ ασχολείσαι με αυτά; Έχω δει και τα Roland TD-9. Είναι σούπερ αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω τόσα λεφτά για μελέτη και για παίξιμο στο σπίτι.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου