Προς το περιεχόμενο

J.B.

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    15
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή J.B.

0

Φήμη

  1. Άρα καταλαβαίνω ότι από τη στιγμή που είναι στο balance σου δεν θεωρούνται ότι βρίσκονται σε ελληνικό λογαριασμό με ότι περισορισμό αυτό συνεπάγεται. Για να τα βάλεις μπορείς μέρος του ποσού (500 € max / μήνα) μέσω της επιλογής top up του paypal (έχει μικρότερη προμήθεια) και τα υπόλοιπα με send ή request όπως λες με προμήθεια ~3,5 %
  2. Γνωρίζει κανείς ή ακόμα καλύτερα να το έχει ήδη κάνει, αν μπορείς να γίνει αγορά από ebay με paypal για ποσό μεγαλύτερο από 500 € εφόσον βέβαια έχει φροντίσει να υπάρχουν στο balance του paypal του ?
  3. Το ότι δεν χρειάζεται να πάρεις balanced PI έχει να κάνει με το γεγονός ότι το υπόλοιπο κύκλωμα του ενισχυτή είναι συνήθως unbalanced σχεδιασμένο οπότε πρακτικά δεν κερδίζεις κάτι. Θεωρητικά μόνο, μια balanced PI tube δίνει συμμετρικά σήματα στις τελικές, οπότε οδηγούνται αποτελεσματικότερα και χωρίς να παραμορφώνει "άσχημα". Βέβαια σε τελικό ενισχυτή κιθάρας που είναι σχεδιασμένος διαφορετικά από ένα ενισχυτή hi-fi δεν είναι το ζητούμενο πάντα η συμμετρία και ίσως να μην είναι προς όφελος τελικά, μιας και οι αρμονικές είναι που δίνουν τον χαρακτήρα στον ήχο.. Πάντως όντως είναι κοροϊδία τα 40 € για την GT. Στα περισσότερα ξένα sites σε χρεώνουν περίπου 2$ περισσότερο αν θες να είναι balanced. Για τέτοια διαφορά ίσως και να είχε κάποιο νόημα (ψυχολογικά κυρίως).
  4. Καταρχήν σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Σχετικά με την απορία με την 12ΑΤ7 αυτό που κατάλαβα είναι ότι έχει μικρότερο gain αλλά πολύ μεγαλύτερο output current (~8 φορές περισσότερο). Η PI tube τροφοδοτεί με τη σειρά της τις τελικές. Αυτό που με φοβίζει διαβάζοντας το είναι μήπως αυτό το ρεύμα εξόδου προκαλέσει κάποια ζημιά.. Επίσης θα ήθελα να καταλάβω τι σημαίνει ποιοτικά ο όρος "transconductance". Τι κερδίζω ή χάνω όταν βάλω 12ΑΤ7 αντί της 12AX7 Πέραν από το γενικό χαρακτήρα των αποριών μου θα ήθελα να ρωτήσω πιο συγκεκριμένα αν μια τέτοια αλλαγή θα είχε κάποιο όφελος στον δικό μου ενισχυτή (Marshall JVM 205H, 5x12AX7 pre-amp,2xEL34 power amp)). Πάντως πέραν από τις χρήσιμες πληροφορίες και εξηγήσεις που υπάρχoυν σε αυτά τα links από το αρχικό μου post, αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι αφού εξηγούν μετά καταλήγουν (όλως τυχαίως?) σε συγκεκριμένες κατασκευάστριες (GT ο ένας και JJ ο άλλος)..
  5. Καλησπέρα. Ψάχνοντας κάποιες παραπάνω πληροφορίες σχετικά με το ρόλο των λυχνιών σε ένα λαμπάτο ενισχυτή και το πώς αυτές επηρεάζουν τη συμπεριφορά του, έπεσα πάνω στο εξής άρθρο: http://www.guitaramplifierblueprinting.com/files/Phaseinverter.pdf Ουσιαστικά αναφέρεται στο ρόλο της phase inverter και καταλήγει και σε κάποια δικά του συμπεράσματα. Επειδή γενικά υπάρχει πολλή πληροφορία στο internet, την οποία και δεν είναι πάντα εύκολο να αξιολογήσει κανείς, θα ήθελα τη δική σας γνώμη με βάση τις εμπειρίες αλλά και τις γνώσεις σας. Είναι όντως τόσο σημαντικός ο ρόλος της phase inverter? Πρέπει αυτή να είναι balanced ή δεν έχει και τόσο σημασία? Έχετε κάνει δοκιμές με διάφορους τύπους/μάρκες και έχετε καταλήξει κάπου ως προς το αποτέλεσμα που παίρνετε? Επίσης απ’ ότι κατάλαβα διαβάζοντας το άρθρο αντί της 12ΑΧ7 μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά οι 5751, 12ΑΥ7, 12AU7 αλλά ΟΧΙ η 12ΑΤ7. Σωστά? ??? Γενικά πάντως περνώντας μια βόλτα από τα sites http://www.guitaramplifierblueprinting.com/index2.html καθώς και http://www.eurotubes.com/ υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες απόψεις/απαντήσεις σχετικά με τους λαμπάτους. Υπάρχουν και κάποια άλλα αντίστοιχα sites που έχει κανείς να προτείνει? Ευχαριστώ
  6. Στην κιθάρα μου έχω την συνδεσμολογία μαγνητών που φαίνεται στο παρακάτω link: http://img167.imageshack.us/i/wiringvy3.jpg/ με τη μόνη διαφορά ότι για Di Marzio έχω Seymour Duncan. Έχοντας ελέγξει τις διαφορές στα χρώματα μεταξύ των 2 εταιριών η συνδεσμολογία είναι ΟΚ. Ο επιλογέας είναι της ο stock της Ibanez (Ibanez Part# 3SW1JPM3T: http://www.ibanez.com/parts/2003_PARTS/el_guitar/parts/3SW1JPM3T.html ) που είναι ένας «περίεργος» διακόπτης 3 θέσεων με 12 terminal switches. Μια περιγραφή ενός ίδιου προϊόντος είναι: http://www.guitarelectronics.com/product/SWT36-17/ Αυτό που θα ήθελα να κάνω είναι στη μεσαία θέση του switch να παίζουν σε σειρά τα εξωτερικά πηνία των humbuckers μιας και στην υπάρχουσα που φαίνεται στο link που έδωσα παραπάνω παίζουν τα εσωτερικά. Μπορείτε να με καθοδηγήσετε ποια είναι η αλλαγή που πρέπει να κάνω στο διάγραμμα αυτό? (τις αλλαγές που πρέπει να κάνω λόγω των Seymour θα τις αναλάβω.. :)) Επίσης όταν ο διακόπτης μεταβαίνει προς τη θέση που παίζει μόνο ο bridge μαγνήτης αρκετές φορές δεν δίνει σήμα στην έξοδο. Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να φταίει για να το ελέγξω? ??? ???
  7. Λόγω του ότι οι 3 μπάσες είναι πιο χοντρές από τα 3 καντίνια ο μαγνήτης θα πρέπει να είναι πιο ψηλά κάτω από τα καντίνια ώστε η απόσταση του από την κάθε χορδή να είναι παραμένει η ίδια (θα έχει ελαφριά κλίση δηλ και δεν θα είναι παράλληλος με το σώμα της κιθάρας). Για τα pole pieces τώρα προκειμένου πάλι να έχουμε ομοιομορφία στην ένταση του ήχου αυτά θα πρέπει να ακολουθούν το radious της ταστιέρας, εφόσον βέβαια αυτά μπορούν να ρυθμιστούν σε ύψος (όπως βέβαια η γέφυρα αλλά και το nut).
  8. Αυτά που σου έγραψα είναι από προσωπική μου εμπειρία με τον εν λόγω κατάστημα. Για αν μη σε παίρνω στο λαιμό μου θα πρέπει να πάρεις τις απαντήσεις σου από το κατάστημα και την τράπεζα αντίστοιχα. Θεωρώ πάντως ότι το θέμα με το "Verified by Visa" έχει να κάνει με το ότι είχα διαφορετική shipping και billing address (αυτό ισχύει πχ για αγορές από το dv247).
  9. Το κάνουν για όλες τις πιστώτικές εκτός Αγγλίας κι απ' ότι μου είχαν πει είναι για να εξασφαλίσουν αυτοί ότι θα πάρουν τα χρήματα τους, γιατί σε παλιότερες περιπτώσεις τους είχε τύχει να πουλήσουν μέσω κάρτας αλλά στο τέλος να μην τους δίνει η τράπεζα τα χρήματα!! Γιατί αυτές οι τράπεζες συνεργάζονται με το προγραμμα "Verified by Visa" αυτή τη στιγμή (παρόλα αυτά μίλα με την τράπεζα σου να δεις τι ισχύει). ;)
  10. Σύμφωνα με το Link: http://www.visa.gr/cardsforyou/shoppingonline/vbv/signup.jsp μάλλον δεν γίνεται με την Probank, αλλά επικοινώνησε με την τράπεζα να σου το επιβεβαιώσουν. Τώρα για τα μεταφορικά ναι δεν έχει Ελλάδα γι' αυτό στείλ' τους ένα e-mail για όλα τα παραπάνω και θα σου απαντήσουν άμεσα. Πάντως δεν οι τιμές για μεταφορικά δεν είναι κάτι το τραγικό. Οι συγκεκριμένοι απ' όσο ξέρω χρησιμοποιούν την ukmail για τις αποστολές τους και τιμές μπορέις να δεις από το http://www.ukmail.biz/assets/RateCardEngwales.pdf Ελπίζω να βοήθησα
  11. Καλησπέρα. Έχω πραγματοποιήσει πρόσφατα (πριν 2 εβδομάδες) συναλλαγή με το guitarguitar και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Η όλη συμπεριφορά τους ήταν πολύ επαγγελματική. Προσοχή όμως στο εξής: αν πας να κάνεις συναλλαγή με πιστωτική (το πιθανότερο) πρέπει να προχωρήσεις από τα εικονίδια "Verified by VISA" ή " Mastercard Secure Code". Με την απλή VISA/Mastercard η συναλλαγή δεν θα προχωρήσει και το ποσό που θα κρατηθεί θα σου ξαναεπιστραφεί στην κάρτα σε 1 μέρα (ήμουν παθών!). Το πρόβλημα το ξεπερνάς με 2 τρόπους: αν έχεις VISA Εμπορικής ή Πειραιώς μπορείς να την κάνεις "Verified by VISA" αλλίώς καταθέτεις τα χρήματα με web-banking (γύρω στα 8 € προμήθεια και 1 εβδομάδα περίπου για να φτάσουν στο λογαρισμό τους) σε λογαριασμό που θα σου δώσουν. Καλή τύχη
  12. Το παληκάρι δεν παίζεται!! Μπορείς να δεις κι άλλα κορυφαία βίντεο από τον τύπο στο: http://www.nimportequi.com/ Πάντως πέρα από την πλάκα είναι και μεγάλος μπαλαδόρος, όπως θα 'λεγε κι ο μέγας Αλέφας!! :P
  13. Σχετικά με το rewiring που αναφέρεις,τα ηχεία που φοράει η καμπίνα σου είναι 16 Ohm το καθένα τα οποία σε παράλληλη σύνδεση δίνουν 8 Ohm, οπότε δεν παίζει να γίνει η συνολική εμπέδηση της καμπίνας σου 4 Ohm. http://www.marshallamps.com/product.asp?productCode=ExtCabs&pageType=SPECS Αυτό μπορέι να γίνει αν πάρεις 2 Celestion ίδιου τύπου (αν σου αρέσει ο ήχος τους) αλλά στα 8 ohm το κάθένα και τα συνδέσεις παράλληλα (όπως είναι ήδη συνδεδεμένα στην καμπίνα σου) ώστε να πάρεις τα 4 Ohm που θέλεις.
  14. Φίλε Arxonta. Η αλήθεια είναι πως οι επιλογές που έχεις με αυτά τα χρήματα είναι αρκετές. Το θέμα είναι να συνεχίσεις την έρευνα αγοράς που πολύ σωστά έχεις ξεκινήσει. Προσωπική μου γνώμη είναι να ακούσεις και τον Marshall JVM 205 H, ο οποίος θεωρώ ότι είναι αρκετά ευέλικτος (50 Watt, 2 channels , 3 modes each, MIDI inerface) και ποιοτικός ενισχυτής κον΄τα στο ηχόχρωμα που αναζητάς (hard rock) http://www.thomann.de/gr/marshall_jvm205h.htm?sid=d04d80caa50a503fda330e375d3868dc Για καμπίνα μπορείς να δεις την Marshall 1936 V (2x12, Celestion V30). http://www.thomann.de/gr/marshall_jvm205h.htm?sid=d04d80caa50a503fda330e375d3868dc Κι όλα αυτά μαζί με κάτω από 1.600 €.
  15. Καλησπέρα. Νομίζω πως και με όποια κι από τις 2 εταιρείες να το στείλεις μετην parcelforce θα αποσταλεί. Αν θες ρίξε μια ματιά στα παρακάτω links: http://www.royalmail.com/portal/rm/content3?mediaId=51000710&catId=400031 http://www.ems.coop/site/Main.php?Oid=273&Lid=1 Με EMS συνήθως στέλνουν από Ανατολικές χώρες, πχ Κίνα Εναλλακτικά μπορείς να δεις τιμές για αποστολή από UK και στο http://www.ukmail.biz/index.html που νομίζω ότι έχει και τις χαμηλότερες τιμές.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου