Προς το περιεχόμενο

αλλαξτε τα φωτα και τις....λαμπες σε marshall AVT20!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπον εχω ενα marshall-ακι AVT 20 κοντα στα 8 χρονια τωρα και θελω να ρωτησω ολους εδω τους παρευρισκομενους σχετικα με την αλλαγη λαμπας...Πρωτα απο ολα χωρις να εχω ΚΑΜΙΑ ιδεα σχετικα με τα τεχνικα θεματα παρατηρησα οτι ανοιγοντας το καπακι με τον ενισχυτη ανοιχτο (ισως και να κανα μ#$%#$ εδω :o) η λαμπα εβγαζε κατι μικρα πορτοκαλι φωτακια και μου φανηκε οτι εχει καει....Βεβαια δεν το χα δοκιμασει παλιοτερα για να συγκρινω...Το μονο που ξερω εστω και με οχι καλα εκπαιδευμενο αυτι ειναι οτι ο ηχος δεν εχει αλλαξει δραματικα τα τελευταια 1-2 χρονια αλλα και παλι ισως να πεφτω εξω

.Τεσπα οπως και να χει, εχετε καμια μαρκα λαμπας να προτεινετε για τον εν λογω ενισχυτη??? και αν ξερεις καποιος σε ποιο μαγαζι μπορω να τις βρω..

Αυτα... :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ¨λάμπα¨ σου είναι μια χαρά. Όπως όλες οι λάμπες εκπέμπουν φως έτσι και οι ¨λάμπες¨ των ενισχυτών (και γενικός όλες οι λυχνίες) εκπέμπουν φως όταν λειτουργούν.

Όταν καίγετε η λυχνία του ενισχυτή

Α. συνήθως μαυρίζει και

Β. πάντα δεν λειτούργει ο ενισχυτής. ::)

 

Τώρα στην δίκια σου περίπτωση. ATV χρησιμοποίει λυχνία μονό για προενίσχυση. Οπότε δεν νομίζω ότι θα καίγετε τόσο εύκολα. Αφού και μετά άλλα και πριν από αυτήν όλα είναι ψηφιακά (λέω τώρα εγώ).

 

Πρέπει να γράψω κάτι έξυπνο και γρήγορα…εεε -ΟΥΓΚ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακριβώς. Είναι απόλυτα φυσιολογικό αυτό το φως. Τώρα για νέα λυχνία βρες τι τύπο παίρνει (πχ 12AX7, 12AT7 κλπ) ψάξε στα μαγαζιά και πάρε 2-3-4-5 να δοκιμάσεις. Δεν είναι (συνήθως) ακριβές...  ;)

Shoot him again. His soul is still dancing...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για το ψηφιακο με πιανεις φυσικα αδιαβαστο γιατι δεν σκαμπαζω μια απο τεχνικα θεματα ;D....Τεσπα και εγω φανταστηκα οτι επειδη ειναι σε προ ενισχυση και οχι φουλ λαμπατος θα καιγοταν λιγοτερο...ασε που και 8 χρονια χρησης πρεπει να βαλει πολλα διαστηματα "νεκρα" απο παιξιμο (στρατος,μετακομισεις κλπ κλπ κλπ)

Ευχαριστω για την απαντηση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παντως παιζει επειδη ειναι στην προ-ενισχυση η λαμπα να μου λειτουργει το marshallaki μονο με τα τρανζιστορ του και να μην το χω παρει πρεφα? :D αυτο το χαμηλο αμυδρο φως που εβγαζε η λαμπα καπως με παραξενεψε...ειμαι και ασχετος παναθεμα με :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό το αμυδρό φως σημαίνει πως ρέουν ηλεκτρόνια μέσα από τη λυχνία. Είναι απόλυτα φυσιολογικό, και οι δικές μας λυχνίες έτσι κάνουν.  ;D

Αν για κάποιο λόγο η λυχνία καεί, ο ενισχυτής σου θα πάψει να λειτουργεί. Συνήθως, λίγο πριν καεί μία λυχνία καίει την ασφάλεια συνέχεια. Τώρα μετά από 8 χρόνια αν έχει πέσει η απόδοσή της είναι άλλο θέμα. Πάρε μία καινούρια να δοκιμάσεις, δεν είναι ακριβές.

Shoot him again. His soul is still dancing...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου