Προς το περιεχόμενο

odis13

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    6.065
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    6

odis13 ήταν Μέλος της ημέρας 10 Απριλίου 2023

odis13 είχε την πιο δημοφιλή συμμετοχή!

2 Followers

Bio

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

7.285 προβολές προφίλ

Συμμετοχή odis13

  1. Aν το εννοεις σαν γενικη αρχη/διαπιστωση, συμφωνω και επαυξανω - ειμαι γενικα υπερ της υπαρξης κρατικων μεσων, για πολλους και διαφορους λογους, και συμφωνος με την χρηματοδοτηση τους μεσω φορολογικων μεσων. Δεν ειμαι/ημουν δηλαδη υπερ του κλεισιματος της ΕΡΤ, δεν το εγραψα για αυτο το παραπανω - απλα θυμαμαι να μου φαινεται περιεργο τοτε να ακουω παντου σε καναλια, συζητησεις κλπ οτι το Συνταγμα προβλεπει και θεσπιζει κρατικη τηλεοραση και εγω να μη βρισκω τιποτα σχετικο στα αρθρα του, ε και μετα ηρθε και η αποφαση του ΣτΕ και εδεσε.
  2. Η ερμηνεια και η πληρης κατανοηση του Συνταγματος και τον προεκτασεων που εχουν τα αρθα του ειναι δουλεια (αν οχι εργο ζωης) για τους συνταγματολογους, κατι που εγω δεν ειμαι. Αλλα μια αναγνωση εστω την εχω κανει, δεν ειναι ουτε τρομερα μεγαλο ουτε τρομερα δυσνοητο (κατα το μεγαλυτερο μερος του) το Συνταγμα μας, ενα διαβασμα οφειλουμε ολοι να του εχουμε κανει σε καποιο σταδιο. Το κομματι που αναφερεται σε τηλεοραση, ραδιοφωνια, σινεμα κλπ κλπ ειναι το παρακατω 'Αρθρο 15: (Κινηματογράφος, φωνογραφία, ραδιοφωνία, τηλεόραση) 1. Oι προστατευτικές για τον τύπο διατάξεις του προηγούμενου άρθρου δεν εφαρμόζονται στον κινηματογράφο, τη φωνογραφία, τη ραδιοφωνία, την τηλεόραση και κάθε άλλο παρεμφερές μέσο μετάδοσης λόγου ή παράστασης. **2. Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους. O έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι ανεξάρτητη αρχή, όπως νόμος ορίζει. O άμεσος έλεγχος του Κράτους, που λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης άδειας, έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την υποχρεωτική και δωρεάν μετάδοση των εργασιών της Βουλής και των επιτροπών της, καθώς και προεκλογικών μηνυμάτων των κομμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-15/ Δεν υπαρχει μεσα κατι αμεσα σχετικο με υποχρεωση του κρατους να παρεχει δημοσια/κρατικη τηλεοραση, ποσο μαλλον να την οριζει ως "συστατικο του πολιτευματος". Ειχε γινει προσφυγη της ΠΟΣΠΕΡ κατα της αποφασης κλεισιματος της ΕΡΤ επι Σαμαρα ως αντισυνταγματικη, και το ΣτΕ την εκρινε συνταγματικη εν τελει (φευ). Nομιζω το επιχειρημα κινουταν επι της τελευταιας προτασεως, οπου πρεπει να υπαρχει καπως δωρεαν μεταδοση των εργασιων της Βουλης, αν θυμαμαι καλα απο οταν ηταν στην επικαιροτητα το θεμα. https://www.lawspot.gr/nomika-nea/ste-syntagmatiki-i-apofasi-gia-kleisimo-tis-ert
  3. Τα μικρα Zoom ειναι μια χαρα μηχανηματακια για ηχογραφηση on the go. Αν τυχον χρειαζεστε παραπανω απο 4 καναλια υπαρχουν και τα παλαιοτερα Zoom R16, αν βρειτε καποιο σε καλη τιμη μεταχειρισμενο ειναι μια επιλογη και αυτα.
  4. SF αυτο μαντευω ειναι απο το Gretsch Book του Tony Bacon? Θελω να παρω ενα για τη βιβλιοθηκη, υπαρχει νομιζω σε 2-3 παραλλαγες/εκδοσεις, ποια εχεις? Edit: Α καλα, με το που ποσταρα διαβασα το επομενο ποστ και ειδα οτι εχεις απαντησει. Λακη και εσυ αυτον έχεις ή την προσφατη 60 Anniversary?
  5. Δεκτον, ειδικα αφου σου εχουν κατσει σειρα η HB να μου πεις γιατι να αλλαξεις. Αλλα αν πχ ηταν και αυτη HB και εκανε 100-150 ευρω πανω απο το αλλο μοντελο θα ελεγα οτι αξιζε το εξτραδακι.
  6. Και εχει και τα "σωστα" inlay, με την εννοια του οτι ειναι (ενα απο) τα χαρακτηριστικα inlay της Gretsch που δεν βλεπεις σε αλλες εταιρειες, εχει και τους διπλους διακοπτες στο upper bout, εχει και πιο σωστες (μπαμπατσικες) διαστασεις στο headstock, εχει πιο σωστο προφιλ στο pickguard (τι αηδια ειναι γενικα μιλωντας το διαφανο raised pickguard) - ΔΑΓΚΩΤΗ ψηφος για Fame, ειδικα αφου δεν εχουν διαφορα τιμης. Και να ερθει και να θελει ταστοφινιρισματα και σεταπ και παλι θα την προτιμουσα αν ηθελα γκρετσοειδες. Να επανεξεταστει η ενσταση κυριε συνηγορε
  7. Ειναι γνωστη και παλια εταιρεια η Minotaur, θυμαμαι μια εποχη προ 10ετιας και βαλε που αναφεροταν συνεχως εδω στο φορουμ. Θυμαμαι μαλιστα πολλους να κανουν custom παραγγελιες για Gilmour-style straps - νομιζα οτι ημουν ο μονος νοιζας τοτε που δεν ειχε ενα!
  8. https://vintagefenderamprepair.com/pages/library-schematics-layouts Εδω μπορεις να βρεις το schematic για την ακριβης εκδοση του Twin Reverb σου και να το τσεκαρεις. Με μια γρήγορη ματια παντως φαίνεται να ειναι 100ΚΩ LINEAR. Φανταζομαι για να σκοπευεις να βαλεις χερι ξερεις τι κανεις, και κυριως πως να το κανεις χωρις να κινδυνευσεις, ναι?
  9. Σε αυτη τη περιπτωση ενα εξωτερικο video mic σαν αυτο που σου προτεινε ο npap ειναι η καλυτερη λυση. Aκομα και ενα πολυ φθηνο θα ειναι μερα με τη νυχτα με το onboard της καμερας. Και χωρις να εχω ο ιδιος εμπειρια ειτε απο το συγκεκριμενο Rode ειτε απο το Superlux (εχω αλλα μικροφωνα τους ομως) θα πω οτι ΜΑΛΛΟΝ δεν αξιζει τα 3πλασια λεφτα του το Rode στην περιπτωση σου.
  10. Θα σου κανω την προφανης ερωτηση - υπαρχει καποιος λογος που κοιτας σε stereo μικροφωνα για καμερες? Αυτα υπαρχουν για εναν και μονο λογο - για να επιτρεπουν μια αξιοπρεπη καταγραφη, σε στερεο, κατα τη διαρκεια βιντεοληψιας οταν δεν υπαρχει outboard ηχος. Ρωταω γιατι ετσι οπως εθεσες το ερωτημα σου δεν ειναι ξεκαθαρο το οτι αναφερεσαι σε τετοιο σκηνικο ηχογραφησης στα πλαισια βιντεο. Γιατι αν οντως δεν σε ενδιαφερει, και θελεις απλα να ηχογραφησεις ακουστικα οργανα πραγματικα δε βλεπω τον λογο να παρεις κατι τετοιο, μπορεις καλιστα να βρεις ενα ταπεινο αλλα αξιοπρεπες stereo mic pair με 200-250 ευρω.
  11. Σαν σημερα 28 Φλεβαρη του 2001 πεθανε ο John Fahey. Τα γενεθλιά του θα ήταν στις 28 Φλεβαρη, οπότε για αυτη τη βδομάδα ο μαστερ πάει σερί στο playlist. Εδω ενα εξαιρετικό casual set γυρισμένο στο υπόγειο του σπιτιού στη Santa Monica το '81.
  12. Eιναι φοβερο αυτο το μαραφετι, και εξαιρετικα έξυπνη η ιδεα του. Oκ ειναι ακριβο αλλα στην τελικη με αυτο κανεις μια αγορα και "σωζεις" ταυτοχρονα ολες σου τις ακουστικες, φτανει να εχουν πανω piezo ή καποιο bridgeplate transducer.
  13. Καλα, ουτε και εγω ειμαι ιδιαιτερος φαν του τρεμολο γενικα, ποσο μαλλον locking. Αλλα αν τυχον καταληξει στα χερια σου, αμαρτια ειναι να την αλλαξεις - ολος ο χαρακτηρας της ειναι αυτο το περιεργο hardware, ενα snapshot του κατα που πηγαινε η Fender (και γενικα μεγαλο μερος του κιθαριστικου κοσμου) εκεινο τον καιρο. Χαμηλωσε το φουλ, πακτωσε το να ειναι σαν fixed οσο γινεται και enjoy it. Και να το βγαλεις το routing δε θα ταιριαζει με νορμαλ τρεμολο νομιζω, θα πρεπει να βουλωσεις τρυπες και να ξανασκαψεις, το ιδιο και στο headstock - υπερβολικη ταλαιπωρια (και εννοεται κοστος) και για ποιο λογο? Τοσες αλλες "συμβατικες" της εποχης υπαρχουν.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου