Προς το περιεχόμενο

Νεα Thinline Telecaster (partcaster)


odis13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Slew Rate
Το post επιλέχθηκε από τον Slew Rate.

Στον odis13 απονεμήθηκε το badge 'Αξιόλογες συμμετοχές' και 5 πόντοι συμμετοχής.

Ας αλαφρύνουμε λίγο το κλίμα και ας δούμε τον πραγματικό λόγο της απουσίας του φίλου Φιούζιου την τελευταία βδομάδα - πήρα tele. 😆

Παρακολουθούσα ένα auction την προηγούμενη βδομάδα γιατί υπήρχαν μερικά άλλα πραγματάκια που με ενδιέφεραν, και μέσα στο χαμό πέτυχα την παρακάτω Thinline Telecaster, φτιαγμένη απο aftermarket parts. Η βασική μου ηλεκτρική ειναι μια 52-ish parts tele και χρόνια με φαγούριζε η ιδέα μιας 2ης με maple board, ισως και thinline. Αλλά μιας και τα τελευταία χρόνια η ενασχόληση με την ηλεκτρική είχε πέσει σε μίνιμαλ επίπεδα ήταν πολύ χαμηλά στη λίστα προτεραιοτήτων. Ε, λίγο που η συγκεκριμένη τύχανε να τικάρει πολλά απο τα κουτάκια, λίγο που τελευταία ξανάπιασα την ηλεκτρική, λίγο η (αναμενόμενα) χαμηλή τιμή είπα να την χτυπήσω.

pic4.thumb.jpg.16276631852f541d4c70c35bc5b49134.jpg
(H βαλίτσα έχει μέσα άλλο πρόσφατο και αρκετά παλαβό απόκτημα που θα σας δείξω άλλη φορά.)

pic2.thumb.jpg.ea6f8afe173d04e33e3b926d0050c30d.jpg

 

Εχουμε και λέμε:

- Swamp Ash Thinline σώμα απο Allparts UK, blonde finish. Δεν το είχα πάρει χαμπάρι από τις online φωτό αλλα το φινίρισμα είναι nitro, και μάλιστα lightly aged - σε παρακάτω φωτό φαίνεται το lacquer checking. 
- Maple Neck w/ Maple Fretboard, σχετικα παχύ αλλα όχι σε επίπεδα baseball bat. 0.9'' στο 1ο σταστο, φουλ 1'' στο 12ο. 21 Medium jumbo ταστα, 12αρι radius. 
- Tonerider μαγνητες, Hot Classic set (σιγουρα ο bridge, πρεπει να τσεκαρω τον neck διοτι δεν ειμαι σιγουρος 100% αν ειναι το σετ ή mismatched). 

- 3-saddle παραδοσιακη through-body γέφυρα με compensated brass saddles και δυνατοτητα top-loading.

- Standard tele ηλεκτρικά με CTS pots και 3-θεσιο. 
- Wilkinson Kluson-style vintage tuners, bone nut.

- Βαρος 2,8kg.

 

pic1.thumb.jpg.e7545c902e35ae02fbd0999038cdd66b.jpg

 

Εχει ενα περίεργο στυλιστικό χαρακτηριστικό που μου έχει αρέσει τρομερά και νομίζω έχω δεί μόνο άλλη μια φορά, σε κάτι Hansen - συνδυάζει το Type I Thinline pickguard με το παραδοσιακό control plate. To εν λόγω control plate ήταν επίσης ήδη εγκατεστημένο ανάποδα, που κατ'εμε ειναι η μια μοντα που πρέπει να γίνεται σε κάθε τελε, it just makes so much more sense! Α, και της έλειπε το switch tip οπότε παρήγγειλα ένα κρεμ barrel-style (we are not having tophats in this house) που έφτασε σήμερα.

 

Η κιθάρα εχει παραδοσιακό spanky Tele ηχο, όπως θα περίμενε κανείς δηλαδή... Βοηθάει και το υπερ-ελαφρύ σώμα στον ανοιχτό ήχο προφανώς. O neck μαγνήτης ειδικά μου έχει αρέσει τρομερά, παραπάνω απ'ότι στην αλλη tele μου παρόλο που ειναι παρόμοιας φιλοσοφίας σετ. Γενικά ο ήχος μου έχει αρέσει πολύ και τα overall specs είναι λες και τα διάλεξα εγώ, οπότε έχει έρθει γάντι η κατάσταση.

 

Α, και μου κόστισε 245 ευρώ (μαζί με το switch tip που έλειπε). Νταξ, θα μπορούσα να είχα πάρει μια Squier Affinity αλλα τι α κανς θα βγούμε και με αυτη. 

pic3.thumb.jpg.82d7194d017d36cbae6437d5411f829d.jpg

Sidenote: η κιθάρα κάποτε είχε και Fender decal στο headstock το οποίο έχει αφαιρεθεί σε κάποιο στάδιο. Πολύ δύσκολα διακρίνεται το ghost του, εδώ με ένα blacklight να βοηθάει. Ισως να αφαιρέθηκε και απο το auction house για νομικούς λόγους, έχω ακούσει ότι τα αφαιρούν όταν γίνονται consigned non-Fender partcasters για να είναι καλυμμένοι. 

Ορίστε και ένα βιαστικό βιντεάκι με απαράδεκτο noodling. H κιθάρα είναι καρφί στον ενισχυτή σε break-up ήχο με λίγο reverb. Ηχογραφημένη με ένα Rode M3 με μινιμαλ eq και compression στο DAW. 
 

 

  • Like 19
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Ακριβώς αυτό που προτιμώ στις thinline, κούφια με παραδοσιακό control plate, μεγειά!

Χρόνια έπαιζα με τέτοια, ο συνδυασμός ash body - maple neck 99% είναι συνταγή επιτυχίας, το maple cap βέβαια έχει μια διαφοροποίηση απο το ένα κομάτι στο μπράτσο, όπως και η ποιότητα ξύλων & κατασκευής. Εκεί παίζονται και πολλές διαφορές, γιατί το neck είναι καθοριστικό για την αίσθηση του παιξίματος αλλά τα τονικά χαρακτηριστικά. Αν μετά απο λίγο καιρό σου κάθεται όμορφα, κράτα τη και άλλαξε τους μαγνήτες για ένα πρώτης τάξης όργανο.

  • Like 2

The music you listen to, becomes the soundtrack of your life

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σούπερ και ΤΖΑΜΠΑ.

Αγαπώ thinline και λατρεύω maple cap λόγω stifness ,spankiness και σταθεροτητας (οι original vintage Fender Thinline I είχαν maple cap το 1968 και από το 1969-1972 one piece)

 

Και εγώ αν έπρεπε να κρατήσω ΜΙΑ κιθάρα την.. περίπου 30χρονη partscaster μου θα κράταγα (το μπράτσο είναι 30 ετών το σώμα 12).

 

WP_20160910_10_19_39_Pro.thumb.jpg.84c3c4d3fb78e6d2b1a6b207dfff31ba.jpg

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Like 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κουκλα και με γειες. Μου βαζεις ιδεες.

 

Μια απο τις κιθαρες που ανεκαθεν ονειρευομουνα και ουδεποτε τελεσφορησε η κατασκευη της ειναι μια thinline tele me 2 X P90

  • Like 1

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Thank you thank you people!
 

21 ώρες πριν, ez είπε

Αν μετά απο λίγο καιρό σου κάθεται όμορφα, κράτα τη και άλλαξε τους μαγνήτες για ένα πρώτης τάξης όργανο.

Ναι θα το δω εν καιρω αυτο - αν την κρατησω και βλεπει χρηση θα το κοιταξω ισως και για διαφορετικης φιλοσοφιας μαγνητες, μου αρεσουν αρκετα οι Joe Barden α λα Danny Gatton (funnily enough υπηρχε ενα σετ προς πωληση την ιδια μερα με την κιθαρα αλλα ειπα να μην παρασυρθω περαιτερω). Ισως σε αυτη, ισως στην αλλη, θα δουμε. Αλλα και οι τωρινοι, ειδικα ο neck εχει κατσει πολυ στα γουστα μου οποτε δεν το βιαζομαι.
 

 

7 ώρες πριν, fenderiarhs είπε

Κουκλα και με γειες. Μου βαζεις ιδεες.

 

Μια απο τις κιθαρες που ανεκαθεν ονειρευομουνα και ουδεποτε τελεσφορησε η κατασκευη της ειναι μια thinline tele me 2 X P90

Η Fender Modern Player Thinline Deluxe P90 με ειχε βαλει σε πειρασμο αρκετες φορες!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου