Προς το περιεχόμενο

Ridergr

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    12
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή Ridergr

0

Φήμη

  1. Δεν τα έχω ακούσει φίλε αλλά από τα ριβιού που διαβάζω φαίνεται να ισχύει το ''Ότι πληρώνεις παίρνεις''
  2. Ποιον Crown θέλεις να πάρεις? Όι Crown Γενικά είναι πολύ καλοί αλλά πρέπει να πάρεις και τα κατάλληλα Watt. Από EV τα συγκεκριμένα δεν τα έχω δουλέψει αλλά γενικά σαν ηχεία είναι πάρα πολύ καλά, ειδικά για Live για μένα είναι τέλεια. Έχω εμπειρία από παλιές σειρές μέχρι και τα http://www.thomann.de/gb/ev_tourx_tx1152.htm τα οποία απλά σπέρνουν... Εξαρτάται και που παίζεις βέβαια, τι ήχο θες να βγάλεις κτλ. Για ποιο οικονομικό σύστημα με επίσης πολύ καλή απόδοση προτείνω YAMAHA P series amp και C-115v Ηχεία, τα δουλεύω τώρα και είμαι πολύ ευχαριστημένος, ειδικά για κλειστούς χώρους χωρίς Sub είναι κανόνια. Korg φίλε, Korc το έγραψες :-)
  3. Από την στιγμή που έχεις 2ο ενισχυτή και θέλεις μία απλή έξοδο για να του δώσεις ήχο υπάρχουν πολλές πατέντες που μπορείς να κάνεις. Δεν ξέρω τα χαρ/κα της κάρτας σου ή του 1ου ενισχυτή σου αλλά όλο και κάπου θα υπάρχει κάποιο Headphone out (στην χειρότερη) που θα μπορείς να δώσεις ήχο στον 2ο ενισχυτή σου (με jack=>2 RCA για παράδειγμα)
  4. Φίλε gdevelek Ο ενισχυτής λογικά θα είναι μόνιμα στο τέρμα και η ένταση παίζει από την κονσόλα, αν οδηγήσεις τα ηχεία σου στην τσίτα λογικό να καούν, αυτό μπορεί να συμβεί και με μικρότερο ενισχυτή και λάθος ρύθμιση συχνοτήτων, είναι θέμα χειρισμού. Εγώ επιμένω πως δεν θα έχει πρόβλημα, ίσα ίσα είναι πολύ καλή επιλογή ο ενισχυτής για τα ηχεία. Τόνισα το ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ της ποιότητάς του όχι τυχαία αλλά γιατί στα 950 αυτός ο ενισχυτής ΔΕΝ θα παίξει ποτέ καθαρά, εδώ δεν τα καταφέρνουν πολύ ποιοτικότεροι τελικοί... Και επαναλαμβάνω πως ο 2χ350 που λες δεν κάνει ούτε για πλάκα, για να το πω μπακάλικα, σε μικρομεσαίας ποιοτικής κατηγορίας συστήματα ο ενισχυτής θέλει να είναι τουλάχιστον 20% πιο δυνατός στα RMS από τα ηχεία για να βγάλεις 'καλό' ήχο. Λίγη προσοχή να μην τα τσιτώνεις φίλε και θα είσαι οκ, μην ανησυχείς, έτσι και αλλιώς θα προσέξεις παραμόρφωση στα όριά τους αν πικάρουν οπότε πρόχειρα μπορείς να υπολογίσεις που παίζεις. Επίσης προσοχή στο σήμα από την πηγή, να μην είναι στα κόκκινα...
  5. Πες μου ότι κάνεις πλάκα... Τα Ηχεία είναι 500RMS. Τα 950 του ενισχυτή είναι μια χαρά δεδομένης της ποιότητάς του. Γενικά ο Ενισχυτής ΠΡΕΠΕΙ να είναι μεγαλύτερος από τα ηχεία για να μπορέσει να τα οδηγήσει καθαρά -χωρίς παραμορφώσεις- στα RMS τους. Εξ άλλου πικάρουν στα 2000Watt οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και φυσικά ούτε πρόκειται να τα κάψει. Το 2χ350 σόρρυ αλλά είναι αστείο.... Πάντως επιμένω, αφού θες να πας σε καλύτερο εξοπλισμό μετά, πάρε τα πάντα σε Behringer που θα έχεις 100% συνεργασία μεταξύ τους. Η κονσόλα είναι υπερβολική, επιμένω. Μπορείς να πάρεις κάποια YAMAHA μικρότερη, στα λεφτά τους οι YAMAHA με έχουν αφήσει πολύ, μα ΠΟΛΥ ευχαριστημένο, ''Ακούει'' πολύ καλά στο παραμικρό άγγιγμα ενώ σε αντίστοιχη Behringer πρέπει να γυρίσω το μισό ποντεσιόμετρο για να δω την διαφορά που θέλω. Τις περισσότερες φορές μάλιστα η YAMAHA με καλύπτει και χωρίς ΕQ. Επίσης αν βρεις μοντέλο με Εφέ μπορεί να μη χρειαστείς καν το fx, δεν θα κάνει ίδια δουλειά βέβαια αλλά έχει καλά εφέ για βάθος. Η αντίστοιχη behringer... Ας πούμε ότι δεν έχει καλά εφέ :-P Τέλος δε θα σε χαλάσει καθόλου να δεις για 15άρια μόνιτορ, ίσα ίσα που σε μεγάλες εντάσεις θα ακούς πιο καθαρά. Επειδή μιλάμε για φθηνά μόνιτορ προτείνω 15''.
  6. Αν θες πες μας και κάτι ουσιαστικό, όπως τι θέλεις να κάνεις με τα ηχεία/ενισχυτή. :P Θα είναι για home Use, Για Live, για μαγαζί, για τι????? Τι χώρο θα καλύψουν, τι μουσική θα παίζουν, τι απαιτήσεις έχεις κλπ. Η Κονσόλα είναι υπερβολική, το FX τι το χρειάζεσαι? To eq άμα δεν κάνεις κάτι εξεζητημένο/στήσιμο σε μαγαζί με παράξενη ακουστική είναι περιττό, ακόμα και το 2600 είναι προαιρετικό. Όπως και να'χει, σε άλλο θέμα που έχω ανοίξει τονίζω ότι δεν ξέρω πολλά για Behringer, απο αυτά που ακούω καλύτερα να μην συνοδέψεις άλλη μάρκα ηχείων οπότε μπορείς να δεις και αυτά => http://www.thomann.de/gr/behringer_vp_2520.htm http://www.thomann.de/gr/behringer_eurolive_b2520.htm
  7. Εγώ αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί συνεχίζουμε και μιλάμε για 12αρια από την στιγμή που τα έχω αποκλείσει :-P Τα Ηχεία τα αλλάζω γιατί α) Τα EV κάψανε κόρνες και ένα Crossover (καιρός τους ήταν) β) Βρήκα αγοραστή για το ΣΕΤ σε αρκετά καλή τιμή, όπως είναι, με καμένες τις κόρνες γ) Οι συγκεκριμένες κόρνες είναι πανάκριβες και δ) Είναι 10ετοίας, πόσα ακόμα Live να αντέξουν έστω και αν τα φτιάξω??? Μιλάμε για μεγάλες εντάσεις και πολλές ώρες λειτουργίας.... Καιρός για αλλαγή λοιπόν. Επί της ουσίας όμως σε αυτά που ρωτάω, υπάρχει καμιά απάντηση???
  8. Δεν τα έχει δουλέψει κανείς σας ρε παιδιά?? Μία βοήθεια, όχι για μένα, για το καημένο το Band μου... ;D ;D ;D
  9. ΗΧΕΙΑ Μικρός χώρος, 2 12ιντσα θα ήταν αρκετά (π.χ. http://www.thomann.de/gr/behringer_eurolive_vs_1220.htm) αλλά αν παίζει σχετικά δυνατά επειδή οι συχνότητες της φωνής είναι λίγο ζόρικες μπορεί να βάλει και 15ιντσα. Το μόνο κακό με τα 15άρια σε τέτοιο χώρο είναι ότι θα μικροφωνίζουν πιο εύκολα. Δες αυτά http://www.thomann.de/gr/peavey_pvi_115_b_stock.htm ή http://www.thomann.de/gr/behringer_eurolive_vs_1520.htm. σε κάτι τέτοιο θα πάει.Όπως και να 'χει η τιμή θα βγει 150-200€ και τα 2 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ Ενισχυτής και κονσόλα μπορούν να είναι 2 σε 1 όπως: http://www.thomann.de/gr/behringer_pmp_1000.htm. Τιμή 299€ ΑΛΛΑ Απο κει και πέρα θα χρειαστεί ένα μικρόφωνο (τουλάχιστον) και φυσικά το πισι/λαπτοπ του, που θα συνδέει στην TV για το καραόκε. Τηλεόραση και Πισι υποθέτω πως έχει, για μικρόφωνο δεν νομίζω να χρειαστεί κάτι καλύτερο από: http://www.thomann.de/gr/shure_pg58xlr_performance_gear.htm 50€ Σύνολο 500-550€ και να υπολογίζεις άλλα 50-70€ για Καλώδια και στάντ ηχείων (καλό είναι να υπάρχουν) Τώρα βέβαια για 3 πάρτι τον χρόνο παρά-είναι καλό το σύστημα αλλά για να γλυτώσει 150€ δεν αξίζει να πάει σε χάλια επιλογές. Είναι και all around σύστημα για μουσικούλα/ταινίες να ουμ' :-P Βέβαια υπάρχει και η λύση του μεταχειρισμένου
  10. Και γω θέλω να πάρω αμάξι, ξέρεις τι χαρτιά χρειάζομαι και πόσο θα μου βγει τελική τιμή??? Με άλλα λόγια: Πόσο καλό καραόκε θέλει να στήσει Πόσα είναι διατεθειμένος να ξοδέψει περίπου Πόσο μεγάλο είναι το δωμάτιο που θα γίνει το σύστημα και λοιπές πληροφορίες.
  11. Κατ' αρχάς ευχαριστώ για την απάντηση. Τα JBL είναι καλά αλλά έχουν και πολύ ''ξερό'' ήχο για τα προσωπικά μου γούστα στο Live (Τα δούλευα καιρό). Προσωπικά άμα δεν ήταν θέμα τιμής δεν θα σκεφτόμουν καν, θα έπαιρνα αμέσως τα Tour X της EV, έχουν ακριβώς τον ήχο που θέλω αλλά... Επίσης Τα ηχεία προορίζονται για να καλύψουν τον χώρο και όχι για μόνιτορ. Μόνιτορ έχω, γιαυτό και σκέφτομαι ΚΑΙ τα διπλά της Behringer. Επίσης για 12ιντσα δεν το συζητώ καν για τις εντάσεις που παίζουμε.
  12. Καλημέρα. Κατ' αρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί αν και δεν συμμετέχω ενεργά, πολλές φορές μου λύσατε μουσικές απορίες :-) Στο.. Θέμα μου λοιπόν. Ήρθα ο καιρός να αλλάξω ένα κομμάτι από το PA που χρησιμοποιώ για τα Live που κάνουμε με το συγκρότημά 'μου' σε εσωτερικούς χώρους. Ουσιαστικά κρατάω τα μόνιτορ, ενισχυτές, κονσόλα και αλλάζω τα ηχεία (2 15άρια EV και 2 Woofer 18'' επίσης EV), ένα Crossoverάκι και ίσως να προσθέσω ακόμα έναν ενισχυτή για τα καινούρια Woofer αντί του μικρού πια P3500S (που είναι και 10ετοίας) Επειδή λοιπόν τα Live που καλύπτω εγώ τον ήχο μας γίνονται σε μαγαζιά έως και 200τμ το πολύ, δεν έχω υπερβολικές ανάγκες, αν και καλοέμαθα στα EV.... ΗΧΕΙΑ Επειδή λοιπόν σε ηχεία πάντα δούλευα με YAMAHA-EV-JBL και πιο σπάνια με Peavey, Δεν έχω ιδέα από άλλες μάρκες. Ψάχνοντας για την Behringer κατάλαβα ότι είναι αυτό ακριβώς που ψάχνω αυτή τη στιγμή που είναι οι καιροί μας δύσκολοι :-P. Δηλαδή Τιμή: 10++ Απόδοση: 7 Αξιοπιστία:8++ Σκεφτόμουνα λοιπόν Να πάρω 2 Woofer=> http://www.thomann.de/gr/behringer_b_1800_x_pro.htm και 2 Ηχεία => http://www.thomann.de/gr/behringer_b1520_eurolive_pro.htm αλλά μετά είδα σε εξευτελιστική τιμή Αυτά => http://www.thomann.de/gr/behringer_vp_2520.htm και αυτά => http://www.thomann.de/gr/behringer_eurolive_b2520.htm Αν κάποιος γνωρίζει από Behringer καλύτερα ας μου πει τι είναι προτιμότερο.... Τα 2πλα ηχεία, μου μπήκαν στο μάτι περισσότερο γιατί θα με καλύπτουν σε μικρότερα μαγαζιά χωρίς τα Woofer. Από την άλλη θυμάμαι με τα αντίστοιχα της JBL πως είχα ένα μικρό πρόβλημα με τις υψηλές συχνότητες, λογικό με 2 15''άρια και μία κόρνα ανά ηχείο.... ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ Ο Ενισχυτής θα χρησιμοποιηθεί πότε μόνο για τα Woofer (άρα από ξεχωριστή έξοδο στην κονσόλα) και πότε μαζί με τον P7000S (YAMAHA) και για τα 2 ζευγάρια (Τα μόνιτορ παίζουν με ξεχωριστό) Λόγω της πρώτης περίπτωσης σκεφτόμουν κάτι οικονομικό όπως => http://www.thomann.de/gr/behringer_ep4000_europower.htm Αλλά δεν ξέρω πως θα συνεργαστεί με τον YAMAHΑ (Σε ενισχυτές επίσης δεν έχω εμπειρία απο Behringer παρά μόνο από YAMAHA, CROWN, EV) Οι ενισχυτές είναι λίγο υπερβολή σε δύναμη αλλά θέλω να έχω περίσσευμα μήπως και χρειαστεί να οδηγήσουν σε καμιά δουλειά και ακόμα 2 500άρια που έχω για προσωπική χρήση (C115 YAMAHA) CROSSOVER Ένα απλό http://www.thomann.de/gr/behringer_cx3400_super_x_pro.htm πιστεύω θα ήταν αρκετό... ΚΟΝΚΛΟΥΖΙΟΝ :-P Απ' ότι καταλαβαίνετε δεν έχω τρελές απαιτήσεις από τον ήχο, ούτε πάω να φτιάξω κάνα professional PA σύστημα. Θέλω κάτι απλό και αρκετά αποδοτικό για εσωτερικούς χώρους και επειδή κουβαλάμε τρέλα και για κανένα παρτάκι σε εξωτερικό χώρο (καλά αυτό είναι το λιγότερο). Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε συμβουλή/πρόταση μπορείτε να προσφέρετε, κυρίως επειδή δεν έχω ιδέα από Behringer αλλά και επειδή εδώ μέσα υπάρχουν πολλοί με απείρως μεγαλύτερη γνώση/εμπειρία από μένα επί του θέματος. Ευχαριστώ, Μιχάλης.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου