Προς το περιεχόμενο

Dragonlord

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    86
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Dragonlord

  1. Με γειες! Πώς και το πήγες σε simple machines? Υπέθετα πως η λογική κίνηση θα ήταν phpbb 3.0, που θα ήταν και πιο εύκολο για τα μέλη...
  2. Ωραία είναι τα EBS, αλλά μην απορρίπτεις τα markbass. Φίλος μου που είχε combo EBS των 1900ε και combo markbass των 1000ε πρόσφατα πούλησε τον ebs γιατί προτιμά τον markbass. Έχουν πολύ καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής... και ειδικά αν πρόκειται να πάρεις ebs με τις τιμές του Λογοθέτη, ούτε να το σκέφτεσαι κατά τη γνώμη μου.
  3. Τσέκαρε βασικά τον ενισχυτή Little Mark II της MarkBass. Αν σου κάνει, τότε σου λύνει το πρόβλημα της μεταφοράς σε μεγάλο βαθμό, καθώς είναι μόλις 3 κιλά...
  4. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με το Glockenklang rig μου, αλλά μου φαίνεται προς λάμπα είσαι ηχητικά... οπότε υποθέτω μία καλή αρχή θα ήταν Ampeg SVT. Τσέκαρε και mesa boogie, έχουν και φουλ λάμπα και hybrid (λάμπες στην προενίσχυση και solid state power section).
  5. Όχι behringer για κεφαλή. Για άλλα πραγματάκια ναι, για κεφαλή/καμπίνα όχι.
  6. Όταν το είχα πάρει (πριν από αρκετά χρόνια) μου το είχε σετάρει ο ίδιος και είχε κάνει μια χαρά δουλειά από όσο μπορούσα να καταλάβω τότε - του είχα ζητήσει πολύ ψηλό action (που οκ, δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο) και μου το έφτιαξε ακριβώς όπως το ήθελα. Ένας φίλος μου που εμπιστεύομαι το πηγαίνει σ'αυτόν και μου έχει πει επίσης πολύ καλά λόγια. Απλά δεν ξέρω αν τα κάνει πάντα αυτός, οπότε ρίξε ένα τηλέφωνο και ρώτα καλύτερα.
  7. Πάντα σε καμπίνες με κόρνα έπαιζα. Το σετάπ μου όταν το πούλησα ήταν Eden κεφαλή με καμπίνες Schroeder, πάνω από 3000 ευρώ κόστος, και το είχα δοκιμάσει με μερικούς ενισχυτές ακόμα. Θέμα γούστου είναι μάλλον... έχω διαβάσει κι άλλη άποψη, ότι θέλει λαμπάτο ενισχυτή, αλλά δεν πείθομαι καθώς το έχω δοκιμάσει και με έναν orange και πάλι δε μου άρεσε. Πάντως ναι, και η ebs βγάζει πολύ ωραία πραγματάκια, όταν ήμουν στην αγορά είχα δοκιμάσει και το multidrive αλλά τελικά κατέληξα στο fulltone, όμως ήταν η δεύτερή μου επιλογή.
  8. Μείνε μακριά από το ODB-3 της Boss πάντως. Προσωπικά το καλύτερο που έχω ακούσει (και αυτό που έχω) είναι το Fulltone Bassdrive. Σε κανα δίμηνο μάλλον θα μου έρθει ένα άλλο από Γερμανία, οπότε αν προτιμώ εκείνο μπορεί να πουλήσω το fulltone, το οποίο πάντως είναι κορυφή. Το sansamp το είχα και το πούλησα.
  9. Αν θέλεις να μάθεις πώς να κάνεις setup μόνος σου, ρίξε μια ματιά στο site του Gary Willis.
  10. Το Bass Guitar νομίζω έκλεισε σχετικά πρόσφατα. Υπάρχει και ένα "Bass Musician Magazine" αλλά δεν έχω ιδέα τι λέει...
  11. Έχω συνδρομή στο bass player. Έχεις δίκιο, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, δε νομίζω να την ανανεώσω, πάντως σε όσες παρόμοιες συζητήσεις έχω πετύχει συνήθως θεωρείται το καλύτερο.
  12. Δεν έχω παίξει thunderbird, οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω, πάντως το corvette που είχα ενώ στην αρχή δεν με ενοχλούσε που έπρεπε να στηρίζω το μπράτσο ένα τσακ με το αριστερό μου χέρι όταν έπαιζα, σιγά σιγά με κούρασε αρκετά (σε συνδυασμό και με το βάρος του). Το thumb ήταν αισθητά χειρότερο από αυτό, οπότε προσωπικά ξέρω ότι δεν θα το άντεχα... δοκιμάζεις και βλέπεις.
  13. ...συγκεκριμένα, πρέπει να πας τον καβαλάρη προς τα "κάτω" (αντίθετα από το μπράτσο).
  14. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι το thumb έχει πολύ χαρακτηριστικό ήχο, οπότε πριν το αγοράσεις πρέπει να είσαι σίγουρος ότι δε θα σε κουράσει σύντομα... Επίσης οπωσδήποτε παίξ'το αρκετή ώρα φορώντας το με ζώνη, καθώς έχει σοβαρό πρόβλημα neck dive. Πολλούς δεν τους ενοχλεί οπότε δοκίμασε και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα - για μένα είναι από τα πιο άβολα όργανα που έχω παίξει. Dingwall δοκίμασες; Πώς σου φάνηκαν;
  15. Θα έλεγα να υπολογίσεις άπειρο. Δε θα μου έκανε καμία εντύπωση αν σε έγραφαν κανονικότατα και δεν επικοινωνούσαν ποτέ μαζί σου (ή σε αρκετές εβδομάδες). Πάρε τηλέφωνο.
  16. Γενικά οι έλληνες κουριεράδες είναι λίγο ξύστες. Κι εγώ όπως εσύ είχα ανησυχήσει... αλλά απλώς πρέπει να το πακετάρεις, να συμπληρώσεις τα χαρτιά που ήρθαν και να πάρεις ένα τηλέφωνο το τοπικό γραφείο του κούριερ που σου το έφερε και να τους πεις να έρθουν να παραλάβουν ένα δέμα. Τους το δίνεις μαζί με τα χαρτιά που σου έστειλαν από τόμαν και τους λες να τα κολλήσουν επάνω σε έναν διαφανή φάκελο - λογικά ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν, αλλά δε χάνεις και τίποτα να τους εξηγήσεις ότι τα χαρτιά πρέπει να πάνε στον παραλήπτη μαζί με το δέμα.
  17. Δεν υπάρχει διαφορά στον ήχο. Ούτως ή άλλως, είναι ίδιο φινίρισμα πάνω κάτω (satin), απλά το ένα είναι χρωματισμένο. Πάντως φαίνονται τα "νερά" του ξύλου μέσα από το nirvana black αν θυμάμαι καλά, πρέπει να είναι transparent.
  18. Εντάξει, τελικά μια χαρά είναι, ευχαριστώ πολύ! :D
  19. Δεν είναι για μένα, το πήρα για δώρο, απλά επειδή ήταν μεταχειρισμένο θέλω να σιγουρευτώ ότι δουλεύει... Τα καταφέρνω να βγάλω νότα, απλά δεν ακούω διαφορά όταν χρησιμοποιώ τα υπόλοιπα πλήκτρα εκτός από το πρώτο. Ίσως να φταίει ότι έχει περίπλοκους δακτυλισμούς, θα δοκιμάσω αύριο αυτούς που έχει στο wiki, ευχαριστώ, κάτι τέτοιο έψαχνα!
  20. Ναι, έχω αρχίσει να το σκέφτομαι κι αυτό. Δεν ξέρω να παίζω, απλώς υπέθεσα ότι λειτουργεί περίπου όπως η φλογέρα - προφανώς λανθασμένα. Είναι με πλήκτρα τα οποία σκεπάζουν τις τρύπες, οπότε υποθέτω από τα λεγόμενά σου πως είναι το απλό μαθηματικό μοντέλο. Αν μπορείς να μου υποδείξεις κάποιους δακτυλισμούς ή κάποιο site θα βοηθούσες πολύ.
  21. Λοιπόν, αγόρασα ένα μεταχειρισμένο φλάουτο για δώρο. Το συναρμολόγησα κουτσά-στραβά, προσπάθησα να παίξω, χωρίς τα πλήκτρα έβγαλε ήχο, με το πρώτο (τα πρώτα 2 δηλαδή, όποιος ξέρει κατάλαβε) άλλαξε η νότα, από εκεί και πέρα τίποτα... όλα τα υπόλοιπα πλήκτρα δε φαίνεται να κάνουν τίποτα. Υπάρχει μία πιθανότητα να του έκανα κι εγώ ζημιά συναρμολογώντας το, καθώς το ζόρισα λίγο και ίσως να λύγισα κάποιο πλήκτρο, αλλά είναι λογικό να μην κάνουν τίποτα και τα υπόλοιπα; Τέσπα, αυτό που ήθελα είναι συμβουλές για το πώς φτιάχνεται (αν φτιάχνεται) και/ή να μου συστήσετε κάποιον ειδικό να του ρίξει μια ματιά, χωρίς όμως να μου κοστίσει και πολύ καθώς το αγόρασα πολύ φτηνά και αν είναι να δώσω άλλα 50+ ευρώ για να το φτιάξω δε νομίζω ότι αξίζει... ευχαριστώ
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου