Προς το περιεχόμενο

gkourmoul1

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    9.439
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    90

gkourmoul1 ήταν Μέλος της ημέρας 9 Ιουνίου

gkourmoul1 είχε την πιο δημοφιλή συμμετοχή!

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Style
    Alt. Rock
    Blues
    Classic Rock
    Hard Rock
    Rock
  • My Band(s)
    Triple Trouble
  • Day job
    Τουρισμός
  • Soundcloud
  • Τόπος
    ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

12.204 προβολές προφίλ

Συμμετοχή gkourmoul1

  1. δεν είναι ίδιας κατηγορίας και φιλοσοφίας. Και το ampero mini έχει ενισχυτές και ήχους, αλλά αυτό είναι modeler, πάλι διαφορετική κατηγορία.
  2. String Tension: Neck relief can affect the overall feel of the strings on the guitar. If there is too much relief (the neck is too bowed), it can make the strings feel looser and affect the tension, making it harder to play and causing buzzing on the frets. On the other hand, if there is too little relief (the neck is too straight), it can make the strings feel tighter and increase the tension, making it harder to press down the strings and play comfortably.
  3. Όταν είναι χαμηλά οι χορδές, πιέζονται ευκολότερα για να κάνεις μπαρέδια κλπ. Σύμφωνοί. Αυτό θα εννοείς εσύ "βούτερο". Να παίζει σαν καλοσεταρισμένη ακουστική. Για bend μίλησα και bend δεν μπορείς να κάνεις με χαμηλά τις χορδές, ειδικά με τίποτα vintage ταστα. Και φυσικά δεν είναι ιδέα μου, καθώς ΔΕΝ μπορώ να παίξω με χαμηλά τις χορδές. Αλίμονο....
  4. To relief δεν αυξάνει το tension. Ίσα ίσα ρε! Το λεει και το όνομά του.... Με μηδενικό relief, οι χορδες τεντώνονται περισσότερο. Κάνε bend σε μια κιθάρα με μηδενικο relief (πχ στο 5ο ταστο), και κάνε το ίδιο δίδοντας λίγο relief. Θα αλλάξεις άμεσα άποψη.
  5. H φυσική, όπως την αντιλαμβάνομαι, λέει ότι έαν έχει πχ μηδενικό relief μια κιθάρα, τότε έχουμε μεγαλύτερο μήκος μεταξύ γέφυρας και nut, σε σχέση με το να υπάρχει relief. Και όσο μεγαλύτερο το μήκος, τόσο περισσότερο τεντώνουν οι χορδές, τόσο λιγότερο βούτυρο είναι κιθάρα. Εάν υπάρχει relief και το μανίκι κάνει bow, τότε το μήκος μικραίνει, και η κιθάρα έχει πολύ μαλακότερη αίσθηση στα bends (άρα είναι και "βούτυρο"). Με τεντωμενο μανίκι χρειάζεται πολλή πολλή προσπάθεια για bending.
  6. Μια χαρά ακούγονται τα νούμερα. Εάν το ύψος ειναι άνετο σε όλη την ταστιέρα και παίζεις άνετα, έχεις βρει τη ρυθμισή σου. Στο εξής, θα πειράζεις μόνο το relief εάν το δεις και αλλάζει λόγω αλλαγής καιρού. Να σημειώσεις τις τιμές στο action, ώστε να έχεις έναν μπούσουλα. Καλά παίξίματα! Έκανες καλά και το παλεψες, διότι έτσι έμαθες καλύτερα την κιθάρα σου. Έχω και εγώ φάει ατελειώτες ώρες προσπαθώντας να κάνω το ίδιο πράγμα.
  7. τοσο δυνατά παίζεις και στην πραγματικότητα? Εάν ναι, τοτε αύξησε λιγο το relief ή/και δοκίμασε να αυξήσεις λίγο το action στις χοντρές χορδές.
  8. Συμφωνώ, χαλάει τον ήχο. Αλλα με μηδενικό relief, κάθε άλλο παρά βούτυρο είναι. Είναι λες και έχεις ανεβάσει το gauge. Κακή ιδέα για lead παίξιμο.
  9. Οταν το μανίκι έχει μηδενικό relief και σηκώνουμε το action όσο χρειάζεται, μπορούμε να επιτύχουμε playability, αλλά η κιθάρα παύει να παίζει σαν “βούτυρο”. Όλα σκληραίνουν και για τα πάντα θα χρειάζεται παραπάνω κόπος ώστε να γίνουν. Εαν το κανω αυτό με 9αρες, θα δυσκολεύομαι για το κάθε bend. Το σύνηθες είναι, όπως είπε ο SF, ένα ελάχιστο relief, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες μιας κιθάρας.
  10. Με ελαφριά καμπύλη, συνήθως. Ειδικά στην περίπτωση σου, που έχεις θέματα buzz στα πρώτα ταστα.
  11. Screenshot από YouTube. Σας φαίνονται γνώριμοι ο κάτω αριστερά και ο πάνω?
     

    IMG_8980.thumb.jpeg.52b26ae7a696bcbb5820afcca544bd14.jpeg

    1. Terry RoscoeBeck5

      Terry RoscoeBeck5

      Εεεε; 😂 Άτιμη τεχνολογία...

  12. Με 10αρες θα έχεις λιγότερο buzz. Εάν έχεις buzz μόνο με ανοιχτές χορδές και όχι σε πχ 1o-2o ταστο, τοτε είναι χαμηλό το nut. Δεν θα κερδίσεις κάτι εάν τη αφήσεις χωρίς χορδές ένα βραδυ. Ίσα ίσα που θα θέλει άλλο ένα βράδυ να περάσει, με χορδές πάνω, για να κατασταλάξει το μανίκι εκεί που ήταν την προπροηγούμενη.
  13. Μηπως μένεις σε περιοχή με μικρές αυξομειώσεις θερμοκρασίας/υγρασιας? πχ εδώ που μένω χθες είχε 41 βαθμούς με <30% υγρασίας, ενώ σήμερα είναι 28 βαθμοί με 60+ υγρασία… Επίσης, είναι ανάλογα και το παίξιμο του καθενός, αλλά και τα γούστα του, γενικώς. Αλλιώς αντολαμβανεται και αξιολογεί ο κάθενας μια μικρη μεταβολή στο bow.
  14. Ακριβώς Τι περισσότερες φορές που πιάνω μια κιθάρα, κρατώ μαζί μου το truss rod για κάποια μικρό διόρθωση. Εαν έχουν ξεκουρδισει όλες οι χορδές είναι σημάδι ότι το μανίκι θέλει ρύθμιση (ισχύει πάντα)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου