Προς το περιεχόμενο

TakisB

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    35
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

Αναρτήσεις από TakisB

  1. 9 minutes ago, Waterfall-K said:

    Εσύ μένεις "παγωτό", άλλοι πάλι όχι. Όταν μάθεις πως "παίζουν" οι περισσότεροι dance DJs ελπίζω να είσαι μακριά από ανοιχτά παράθυρα και αιχμηρά αντικείμενα, για την δική σου ασφάλεια...😌

    Το πώς παίζουν on stage τυχαίνει να το ξέρω καλά, ξέρω όμως και το πώς γράφουν/δημιουργούν και εκεί βασικά είναι το εντυπωσιακό. Συν ότι από DJs έχουν βγει και κάμποσα υπέροχα κομμάτια με αξιομνημόνευτες μελωδικές γραμμές.

  2. 43 minutes ago, Waterfall-K said:

    Επίσης, και στο έχω ξαναπεί νομίζω, δίνεις πολύ βάρος στο επάγγελμα του DJ, το οποίο έχει πάρει διαστάσεις θεοποίησης.

    Να πούμε εδώ ότι DJ αποκαλούμε τον Κυριάκο από την Αμαλιάδα που παίζει σε γάμους και βάζει σερί λίστες, άντε να χώσει και καμιά παραγγελιά σφήνα, DJ αποκαλούμε και τον David Guetta που τον βλέπεις να δουλεύει με 2 controllers και ένα laptop και μένεις παγωτό.

  3. Ένα ωραίο thread στο Reddit για όποιον θέλει να διαβάσει περισσότερες και σχεδόν καθολικά σωστές απόψεις για το δίλημμα air vs water cooling:

    https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/oblbpt/do_you_guys_recommend_water_cooled_or_air_cooled/

     

    TLDR του παραπάνω thread είναι ότι οι δύο επιλογές έχουν συν και πλην και εξαρτάται τι θέλεις να πετύχεις αλλά για το 99% των χρηστών ένα ποιοτικό air cooler είναι υπεραρκετό για επαγωγή θερμότητας και θόρυβο και έχει πολύ μικρότερο ρίσκο και maintenance σε σχέση με αντίστοιχα ΑΙΟ, ειδικά αν μιλάμε για midi ATX tower που θα έχει αρκετό χώρο για airflow.

  4. Ελπίζω να μη θεωρείται διαφήμιση, προφανώς δεν έχω σχέση με κανένα από τα μαγαζιά.

     

    https://www.skroutz.gr/s/45340683/QUIX-Starter-PC-Desktop-PC-Ryzen-5-5600G-16GB-DDR4-512GB-SSD-No-OS.html

    https://www.skroutz.gr/s/48557074/Vengeance-Edge-V4-Desktop-PC-Ryzen-5-5600G-16GB-DDR4-512GB-SSD-No-OS.html

     

    Και αυτό επειδή είπες ότι δεν σε νοιάζει ο σκληρός, αυτό έχει 256άρι SSD.

     

    https://www.skroutz.gr/s/50363334/Intra-Business-Free-Desktop-PC-Ryzen-5-5600G-16GB-DDR4-256GB-SSD-No-OS.html

     

  5. 57 minutes ago, LK said:

    To κρίσιμο σε αυτό το Pc , είναι η τιμή του.

    Αφού και ο 5600G είναι καλός από ό,τι λέτε, όλα καλά 😁

    Αν πάντως η τιμή είναι το μόνο κριτήριο, ρίξε και μια ματιά στα έτοιμα desktop PCs στο Skroutz. Έχει και σε άλλα μαγαζιά μηχανήματα με τον ίδιο επεξεργαστή και main specs και σε ακόμη χαμηλότερη τιμή. Όχι πολύ χαμηλότερη αλλά είδα ένα 10% κάτω.

    • Like 1
  6. Κατανοητό το να το θέλεις έτοιμο, είναι ωραίο το να παίρνεις κάτι, να το ξεπακετάρεις και να το βάζεις στην πρίζα.

     

    Για το τροφοδοτικό θα επιμείνω λίγο ότι είναι σημαντικό γιατί μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα ακόμα και στην αρχή, αν βέβαια παίζει πάνω σε UPS το μηχανάκι μειώνεται σημαντικά η πιθανότητα για τέτοια θέματα.

    Επειδή τελευταία το βλέπω και από περιβαλλοντικής άποψης, μου φαίνεται κρίμα να παίρνουμε ηλεκτρονικά γνωρίζοντας ότι θα τα πετάξουμε σχετικά σύντομα και θα δημιουργήσουμε waste και γενικά προσπαθώ να πάρω κάτι που θα είναι αυτό που θα κρατήσω. Προσωπική οπτική αυτή βέβαια.

    • Like 1
  7. Ο 5600G είναι μάλλον ο πιο VFM επεξεργαστής στην αγορά, ειδικά αν δεν σε ενδιαφέρει το θέμα των γραφικών και σου φτάνει το onboard κύκλωμα. Αν έρχεσαι από αρκετά πιο παλιά γενιά επεξεργαστών θα σου φαίνεται πύραυλος.

     

    Άσχετα από τα specs, εγώ γενικά δεν είμαι υπερ των prebuilt pc από μαγαζιά τύπου Public γιατί θέλω να διαλέγω τα parts μόνος μου. Ειδικά τα τροφοδοτικά και οι SSD που βάζουν οι αλυσίδες σε τέτοια συστήματα είναι τουλάχιστον αμφίβολης ποιότητας. Δεν τίθεται θέμα αν θα δουλεύει καλά το pc βέβαια, μια χαρά θα είναι αλλά ξέρουμε όλοι ότι αυτό που θα φτιάξεις μόνος σου στα ίδια λεφτά θα είναι λίγο καλύτερο και πιθανά θα αντέξει και λίγο καλύτερα στο χρόνο.

    • Like 1
  8. Αν το ψάξεις online θα δεις ότι το συγκεκριμένο το κοστολογούν κάπου στα 100-150 δολλάρια μεταχειρισμένο στην Αμερική. ΟΚ, άλλη αγορά εκεί και χαμηλότερες τιμές στα μεταχειρισμένα.

     

    Στην Ελλάδα ένα καινούριο 10άρι Velodyne (Impact 10) κοστίζει σχεδόν 500 Ευρώ με βάση το Skroutz. Αν το πούλαγες μεταχειρισμένο αυτό το μοντέλο θα το έδινες το πολύ 400 Ευρώ αν ήταν κλειστό στην κούτα του και γύρω στα 300 Ευρώ ή λίγο παραπάνω αν ήταν χρησιμοποιημένο σε πολύ καλή κατάσταση.

    Αυτό που έχεις βγήκε στην αγορά σαν μοντέλο πριν 20 χρόνια και το συγκεκριμένο που έχεις είναι 15ετίας. Αν υποθέσουμε ότι δουλεύει μια χαρά κλπ, μια τιμή κάπου στα 200 Ευρώ θα ήταν νομίζω fair για όλους και θα μπορούσες να τη ρίξεις κι άλλο αν θέλεις να φύγει πιο γρήγορα.

    • Ευχαριστώ 1
    • Συμφωνώ 2
  9. 1 hour ago, trolley said:

    Οπότε, θα πείτε κάποιο που να σας άρεσε, από τόσες χώρες, τόσα χρόνια;

     

    Το θεώρησα κομματάρα όταν το άκουσα πριν 20 χρόνια και το θεωρώ ακόμα. Οκ, είναι εύπεπτο και ευχάριστο και ανεβαστικό και όλα αυτά που περιμένεις από τραγούδι για Eurovision αλλά αλλά έχει groove μπόλικο και για τα δεδομένα της Eurovision, ακόμη και τα τότε δεδομένα που δεν ήταν ακόμη εντελώς τσίρκο, μπορείς να το πεις και ψαγμενιά.

  10. Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις και τις ιδέες.

    Καταλαβαίνω ότι θα πρέπει μάλλον να σκεφτώ πάλι αν θα μείνω στα χρήματα που είχα βάλει ταβάνι αρχικά ή αν θα ανέβει στα 1500 Ευρώ περίπου το ταβάνι. Και βέβαια να βγω να δοκιμάσω, ελπίζω να βρω αρκετά από τα όργανα που προτάθηκαν για δοκιμή.

    • Like 1
  11. 6 minutes ago, kpeyos said:

    To μεγάλο ζήτημα είναι το πόσο απαιτητικό θα είναι το παίξιμο σου. Αν θες keybed στο οποίο να μπορείς να παίζεις γρήγορες τρίλιες πχ, εκεί στο χιλιάρικο θα είσαι λίγο οριακά. Τα πραγματικά καλά stage pianos με τριπλούς αισθητήρες και καλά keybeds ξεκινούν από λίγο παραπάνω νομίζω. Προσωπικά θα πήγαινα σε κάποιο Kawai με RH3 μηχανισμό έτσι κι αλλιώς για να είμαι σίγουρος ότι θα αγοράσω μία φορά. Συνήθως αυτός είναι ο πραγματικά φθηνότερος τρόπος.

    Σωστή παρατήρηση.

    Δεν είμαι σε καμία περίπτωση βιρτουόζος, έχω υπάρξει κάποτε σε επίπεδο να παίζω σονάτες Μότσαρτ κλπ σε σωστό τέμπο και με όλα τα embellishments αλλά τώρα είμαι σίγουρα σε πιο βασικό επίπεδο. Δεν έχω φιλοδοξία να ξαναπάω σε εκείνο το παικτικό επίπεδο, δεν έχω πια χρόνο και υπομονή για σοβαρή μελέτη κλασσικής μουσικής και νομίζω ότι κάτι απλώς αξιοπρεπές θα είναι οκ γι' αυτό που θέλω.

     

    Τα Kawai τα έχω υπόψιν γενικά, έχει τύχει να παίξω μόνο με κάποια ακριβά μοντέλα παλιότερα και ήταν όντως καταπληκτικά. Βλέπω ότι τα μοντέλα με RH3 ξεκινάνε από σχεδόν 1500 Ευρώ και δεν είχα σκοπό να φτάσω σε τέτοια ποσά. Θα κοιτάξω μήπως μπορώ να τα δοκιμάσω κάπου.

  12. 2 minutes ago, Waterfall-K said:

    Το Yamaha CK88 παρεμπιπτόντως έχει ενσωματωμένα ηχεία.

    Δικό μου λάθος που δεν διάβασα σωστά τα specs, sorry.

    Το κόστος παραμένει πρόβλημα για το CK88 όμως, μπορώ να ξεπεράσω λίγο το χιλιάρικο αλλά όχι να πάω 50% πάνω μαζί με τη βάση κλπ.

     

    Αν χρειαζόμουν τα πολλά features που έχει το συγκεκριμένο και έπαιζα τακτικά live, θα ήταν σίγουρα από τα πρώτα που θα κοιτούσα γιατί το σύστημα stage piano μαζί με synth engine και organ engine σε ένα stage-friendly interface είναι πολύ βολικό στο live, είχα χρησιμοποιήσει το Nord Stage ενός φίλου για ένα διάστημα και το εκτίμησα πολύ.

  13. @Waterfall-K Ευχαριστώ για την απάντηση. Είμαι σίγουρος ότι είναι εξαιρετικό όργανο αλλά νομίζω ότι μάλλον απέχει από αυτό που ψάχνω γιατί δεν βλέπω να έχει ενσωματωμένα ηχεία και η τιμή ξεφεύγει αρκετά.

     

    2 minutes ago, trolley said:

     

    Προφανώς πας γι' αυτό:

     

    https://www.thomann.de/gr/roland_fp_30_bk_home_bundle.htm

     

    Άντε καλοτάξιδο, που λένε.

    Εγώ έχω ένα Kawai, χωρίς βάση δική του, αλλά σήμερα και εγώ το Roland θα αγόραζα.

    Φαίνεται ωραίο, ευχαριστώ. Μήπως γνωρίζεις αν υπάρχει κάποιο κατάστημα στην Αθήνα που θα μπορούσα να πάω να το δοκιμάσω;

  14. Έχω μπει σε τριπάκι να θυμηθώ το πιάνο που έπαιζα στα νιάτα μου, πριν μπλέξω με πλήκτρα κλπ και θα ήθελα τη βοήθεια σας για την έρευνα αγοράς ενός νέου οργάνου.

    Έχω καταλήξει ότι θα πάω για stage piano γιατί θέλω κάτι που να είναι νορμάλ σε κόστος, πχ κόστος 1000 Ευρώ ή λίγο παραπάνω αν πραγματικά αξίζει τον κόπο, που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς προβλήματα θορύβου και να μπορεί να μετακινηθεί εύκολα. Πραγματικό πιάνο δεν παίζει με αυτά τα δεδομένα και τα ηλεκτρικά πιάνα τύπου Clavinova γενικά δεν τα συμπάθησα ποτέ.

     

    Το κύριο που με ενδιαφέρει είναι το καλό κλαβιέ με σωστά βαρυκεντρισμένα πλήκτρα, ωραία αίσθηση κλπ και να έχει ενσωματωμένα ηχεία. Το να έχει καλό ήχο κλασσικού πιάνου είναι προφανώς επιθυμητό αλλά δεν θα πεθάνω αν είναι απλά καλός και όχι τρομερός. Οι υπόλοιποι ήχοι και τα features μάλλον δεν με απασχολούν τόσο.

    Έξτρα σημείο που με ενδιαφέρει αρκετά επειδή μάλλον θα πάει στο σαλόνι είναι να έχει και μια πιο όμορφη "πιανέ" βάση όπως για παράδειγμα αυτό: https://www.thomann.de/gr/roland_fp_10_stand_bundle.htm

     

    Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη και ευχαριστώ για τη βοήθεια.

  15. Ούτε κι εγώ χρησιμοποιώ CD-R πιά και δεν νοσταλγώ τις μέρες που το έκανα. Το έγραψαν κι άλλοι ότι πολλά από τα γραμμένα CD κατέληγαν άχρηστα μετά από κάποιο διάστημα λόγω αλλοίωσης κλπ που ήταν πολύ σπαστικό. Και επίσης πολλά από αυτά που έγραφες σε CD ήταν έτσι κι αλλιώς άχρηστα γιατί δεν τα χρειαζόσουν άλλο μετά από λίγο και έφτανες να μαζεύεις σαβούρα βασικά.

    Για το αμάξι δεν υπάρχει καν σύγκριση, USB stick και ξερό ψωμί.

     

    Το μόνο που μου λείπει από την εποχή των CD είναι ότι τότε έβγαιναν δίσκοι και όλα όσα σημαίνει αυτό. Artwork,  η διαδικασία συλλογής, η χαρά να βάζεις το CD στο στερεοφωνικό και να το ακούς από την αρχή ως το τέλος κλπ.

  16. 28 minutes ago, odis13 said:

     

    Μου θυμίζεις κάτι που δίαβασα πριν απο χρόνια, για το PS1 το παλιό το ορθόδοξο - είχε για την εποχή του πολύ αξιοπρεπή DAC, ειδικά σε σχέση με budget hi-fi, και υπήρχαν αρκετοί μερακλήδες που το είχαν στήσει σαν CD player στα συστήματα τους. 

    Κάτι παρόμοιο είχα διαβάσει κι εγώ αλλά για DVD players. Κάπου εκεί στα late 90s και early 00s λεγόταν (δεν έχω εμπειρία) ότι ένα τυπικό DVD player ήταν τόσο καλό για ακρόαση μουσικής που έπρεπε να έχεις κάποιο πολύ ακριβό και εξεζητημένο Audio CD player για πάρεις αντίστοιχη ποιότητα ήχου. Το λέω ως φήμη πάντως γιατί ποτέ δεν είχα ακριβό σύστημα HiFi για να μπορώ να συγκρίνω.

  17. 3 minutes ago, Μανώλης Χναράκης said:

    Η πραγματική τιμή που θα πρέπει να πουλάνε τα καταστήματα για το 6 πρέπει να είναι από 2900 έως 3200 maximum. Εννοώ αναγραφόμενη λιανική.

    Μακάρι να έχεις δίκιο και να προσαρμόσουν την τιμή σε αυτά τα επίπεδα.

    Δυστυχώς φαίνεται ότι οι τιμές για τα flagship synths για τις εκδόσεις με 61 πλήκτρα γενικά θα εδραιωθούν πιο κοντά στο τετραχίλιαρο παρά στο τριχίλιαρο.

    Το λέω με το σκεπτικό ότι και το Yamaha Montage M είναι πιο κοντά στα 4000 και φαντάζομαι ότι ούτε η Korg θα χαλάσει την πιάτσα και θα δώσει το το νέο μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Nautilus 20% κάτω από τους άλλους.

  18. 24 minutes ago, John Goumis said:

    Εγώ θα σου πρότεινα να πουλήσεις ό,τι θεωρείς παραπανίσιο και να κρατήσεις ό,τι

    usa έχεις (δηλαδή την les paul και τον fender ενισχυτή, αν είναι usa) γιατί οι τιμές για αμερικάνικα

    όργανα έχουν ξεφύγει, και αν θελήσεις κάποια στιγμή να ξανα-αποκτήσεις θα την πληρώσεις πιο ακριβά (και με χειρότερο rosewood στην ταστιέρα) ή θα πληρώσεις υπερεκτιμημένα μια μεταχειρισμένη και ο πωλητής θα βγάλει και κέρδος σε σχέση με πόσο την πήρε γιατί όλοι πουλάνε με βάση τις τρέχουσες τιμές (βέβαια από την άλλη και εσύ μπορείς να βγάλεις κέρδος πουλώντας την LP)

     

     

    +1 σε αυτό. Εγώ θα έλεγα ότι το 1-2 κιθάρες είναι το καλύτερο, με προτίμηση η μία να είναι η Les Paul για τους λόγους που περιγράφονται από τον John Goumis και η άλλη να είναι η κιθάρα που θεωρείς πιο "δική σου" και που έχεις το πιο στενό συναισθηματικό δέσιμο. Αν αυτή είναι η Les Paul κιόλας, κράτα μόνο αυτή.

  19. 10 minutes ago, Jazzombie said:

    Σκεφτομουν Pro Tools ή Presonus Studio One απο ενα μικρο search εδω κ εκει.Δεν εχω καμια εμπειρια με αλλα DAWs

    Το Studio One είναι πολύ βολικό περιβάλλον, πολύ εύκολο να το μάθεις και να κάνεις δουλειά γρήγορα. Τα plug-in και τα instruments του είναι επίσης καλά και με αρκετή ποικιλία, μάλλον το Logic είναι καλύτερο εκεί.

    Συμφωνώ με τον trolley ότι έχεις πάρα πολλές επιλογές εκτός DAW ώστε να μην αξίζει πολύ άγχος για αυτό.

    • Συμφωνώ 1
  20. 12 minutes ago, LK said:

    ΟΚ, αλλά εκτός gaming , έχει κάποιο νόημα αυτό ρωτάω.

    Έχω δουλέψει μόνο λίγο σε μια ultrawide 34άρα και curved οθόνη, όχι gaming και τέτοια, και δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα ήταν μια ultrawide αν δεν ήταν curved. Νομίζω ότι θα ήταν αδύνατον να δουλέψεις και να δεις σωστά τις γωνίες.

     

    Edit: Μιλάμε πάντα να κάθεσαι σχετικά κοντά στην οθόνη και να πρέπει να στρίβεις κάπως το κεφάλι για να δεις από τη μια άκρη στην άλλη. Αν κάθεσαι μακριά μετριάζεται το πρόβλημα αλλά για μένα εκεί χάνει το νόημα το ultrawide και είναι καλύτερο το 16:9 κάδρο.

    • Like 2
  21. 2 minutes ago, LK said:

    Έχω μια 25 αρα ultrawide, την LG 25UM58

    Δεν θα πήγαινα σε curved ultrawide.

     

    Οι 25 ίντσες είναι λίγες για να πεις ότι καταλαβαίνεις διαφορά με το ultrawide. Αν πας στη διάσταση που είναι οι περισσότερες ultrawide, δηλαδή 34 ίντσες και πάνω, τότε αλλάζει η εμπειρία. Και εκεί έχει νόημα και το curved κομμάτι.

  22. 55 minutes ago, kpeyos said:

    Εγώ κάτι δεν καταλαβαίνω μάλλον, αν έχει την καλοσύνη κάποιος να μου εξηγήσει. Aυτή τη στιγμή μπορείς να βρεις αξιοπρεπέστατα refurbished με 100€, 4ης γενιάς i5 κλπ κλπ. Ποιός ο λόγος που κάποιος χάνει τον χρόνο του με ένα Celeron? Επαναλαμβάνω, ειλικρινής απορία. 

    Εκτός από όλα όσα γράφηκαν παραπάνω, τα NUC-like μηχανήματα έχουν το βασικό καλό της πολύ χαμηλής κατανάλωσης ρεύματος. Ειδικά αν τα συγκρίνεις με πιο παλιά μηχανήματα όπως 5ης γενιάς Intel Core και πίσω. Ειδικά για always on χρήσεις δεν υπάρχει καμία σύγκριση.

    Αν η κιλοβατώρα ήταν στις τιμές του 2009 μπορεί να μην είχε τόση σημασία, σήμερα για τους περισσότερους νομίζω θα έχει. Και περιβαλλοντικά αν το δεις έχει νόημα.

    • Ευχαριστώ 1
    • Συμφωνώ 1
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου