Προς το περιεχόμενο

johnlight

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    6
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Day job
    Ηχολήπτης
  • Τόπος
    Αθήνα

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή johnlight

-2

Φήμη

  1. καλησπέρα! Επειδή τυχαίνει να έχω στην κατοχή μου ουκ ολίγα cabinet simulators (και κάποια από αυτά σπάνια κιόλας), νομίζω ότι μπορώ να πω κι εγώ κάτι. Αν έχεις ένα πολύ καλό προενισχυτή ή πεταλιέρα τότε ναι... θα κάνουν δουλειά σε ηχογράφηση ή παίξιμο σε χαμηλές εντάσεις. Την απόδοση που έχει ένας ΚΑΛΟΣ συνδυασμός ενισχυτή και μικροφώνου (ή μάλλον μικροφώνων) δεν θα την έχεις, αλλά θα είσαι πολύ κοντά και αρκετά πιο εύκολα και γρήγορα. Σε μια δουλεμένη μίξη κιόλας... ίσως ούτε καν φανεί ότι είναι simulators! Άσε που ακούμε Ελληνικές "επαγγελματικές" παραγωγές να έχουν πολύ χειρότερο ήχο κιθάρας από ό,τι θα έβγαζε ένα palmer! Προσωπικά έχω (μεταξύ άλλων) το PDI-03, αλλά την original έκδοσή του 1993. Όλοι λένε ότι αυτό είναι πολύ καλύτερο από το τωρινό re-release. Το PDI-09 δεν το έχω, αλλά σκοπεύω σύντομα να το αγοράσω και αυτό. Με αυτά τα δεδομένα, θα τολμούσα να σου προτείνω να δοκιμάσεις το μικρό γιατί η διαφορά στα φράγκα είναι μεγάλη, και το "σημερινό" PDI-03 λένε ότι δεν είναι "όπως παλιά". Όσο για τα software?... εδώ γελάνε (ή κλαίνε!). EΙΔΙΚΑ αν θέλεις distortion, το Guitar Rig είναι από τις μεγαλύτερες απάτες ever! Το Amplitube της ΙΚ Multimedia είναι κάπως πιο ρεαλιστικό σαν ήχος, αλλά μην περιμένεις τρελά πράγματα. Και ενώ μπορεί να χαζέψεις κάμποσες ώρες με αυτά τα προγράμματα και ίσως και να διασκεδάσεις λίγο, όταν έρθει η ώρα να γράψεις κιθάρες, θα διαπιστώσεις ότι... ΔΕΝ.... Μακάρι ο ήχος τους να ήταν τόσο καλός όσο τα γραφικά τους! ;D Αν θέλεις οπωσδήποτε softare cabinet simulator, ψάξε να βρεις μια σουίτα ΔΩΡΕΑΝ plug-ins που λέγεται "SimulΑnalog Guitar Suite" και εγκατέστησέ την. Είναι μια εργασία που έκαναν σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού, χωρίς καθόλου γραφικά αλλά με ΗΧΟ! Ειδικά αν χρησιμοποιήσεις το "Rendef Twin" (αναγραμματισμός του Fender προφανώς!) σε μια direct ηχογραφημένη κιθάρα, με λίγες ρυθμίσεις θα βγάλεις αξιοπρέπη ήχο και... θα βάλεις τα γέλια με τα διάφορα Guitar Rig-οειδή!!! Η καλύτερη software υλοποίηση σε εξομοιωτή ενισχυτή κιθάρας -και ας έχει τα χρονάκια του! Γνώμη μου λέω βέβαια... αλλά δεν χάνεις και τίποτα να δοκιμάσεις, ε? :) Φιλικά Γιάννης.
  2. Sorry παιδιά! Tώρα... σαν "κακός" που είμαι θα κάνω μια παρένθεση να ρίξω το επίπεδο της σύζήτησης. Ή κατά μία άλλη άποψη... να το προσγειώσω λίγο. :P Το ξέρω πως απέχει από τα περισσότερα high-end μηχανήματα που αναφέρετε σε αυτό το θέμα αλλά... μόλις το παρήγγειλα απ' έξω. Kάπου έπρεπε να το πω γιατί θα έσκαγα! Περιττό να πω ότι ήδη μετράω αντίστροφα τις μέρες! (αν ακούγεται όσο καλά λένε και όσο καλά δειχνει... θα γίνει πάρτυ!!!) ;D Άνευ απροόπτου, θα είναι ηχητικά αυτό ακριβώς που χρειάζομαι. ΥES!!!!!!
  3. Kαλημέρα! 1. τα ηχεία θα τα συνδέσεις από τις αντίστοιχες εξόδους τις κονσόλας σου. "Control Room" ή CR λέγονται αυτές οι έξοδοι. 2. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι ΔΕΝ πρέπει να έχει στεροφωνικό jack η σωστή κάρτα ήχου για κύριες εισόδους, αλλά ξεχωριστές L/R εξόδους. Εκεί θα στείλεις τις "Main Out" εξόδους της κονσόλας σου. Αν δεν έχει η κονσόλα (το πιθανότερο) RCA εξόδους χρησιμοποίησε 2 ανταπτοράκιa από μονοφοωνικό jack σε RCA (ένα για κάθε καλώδιο και κανάλι) ή έτοιμα τέτοια καλώδια.
  4. Όντως! Αν είναι να δώσεις τα λεφτά που ζητάει η Waves, γιατί να μην πάρεις DSP κάρτες με εκπληκτικά plugins όπως της UAD ή το FOCUSRITE LiquidMix? (μην σου πω και με λιγότερα φράγκα) Ή για να γίνω και πιο "κακός": Γιατί να μην αγοράσεις hardware μηχανήματα? ;D
  5. Προσωπικά συμφωνώ 100%. Έχω δουλέψει μάλιστα λίγο με την 410 και μου φάνηκε υπερβολικά "πλαστικούρα". Και η κατασκευή και ο ήχος της. Αν θες να αναβαθμιστείς σε ποιότητα αλλά ΚΑΙ εισόδους/εξόδους (με αξιοπρεπέστατους προενιχυτές) πάρε PROFIRE 610. Aν δεν σε πολυενδιαφέρει το θέμα παραπάνω Ins/Outs, τότε με τα μισά χρήματα κοίτα την M-Audio Audiophlie 192. Βalanced εισόδους και εξόδους και λίγο μικρότερο latency. Αν μπορείς να δώσεις τα παραπάνω χρήματα πάρε την RME HDSP που προτείνουν τα παιδιά. Aν πάλι δεν καίγεσαι για τίποτε από τα παραπάνω ιδιαίτερα, μείνε με την 2496. Ποιοτικά "πατάει" κάτω πολλές μεγαλύτερες και ακριβότερες κάρτες. Είτε είναι άλλως εταιρειών είτε της ίδιας της M-Audio.
  6. Kαλημέρα κι από μένα! Λοιπόν: α. Η δουλειά που έχει γίνει σε αυτό το blog είναι όντως εκπληκτική. Παρά τις όποιες -λογικές και αναμενόμενες- ελλείψεις ή λάθη πιθανά έχει. Προσωπικά θα ήθελα να πω ένα μεγάαααααααααααααααααλο ΤΗΑΝΚS στο παιδί, γιατί έδωσε link να κατεβάσω το "Δημοσθένους Λέξις" (κι όχι "Λέξεις" ;D) από τις "Ειδικές Δυνάμεις"! Είναι από τους ελάχιστους Ελληνόφωνους Ροκ δίσκους που μου λείπουν από την συλλογή μου και τον ψάχνω πάνω από 10 χρόνια!!! Κάποτε, στην Θεσσαλονίκη μάλιστα είχα γνωρίσει κι ένα παλιότερο μέλος τους που... ούτε αυτός τον είχε!!! Ευχαριστώ λοιπόν που τουλάχιστον έχω αυτή τη ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ διασκευή (που τόσα "ονόματα" αντέγραψαν και κακοποίησαν αργότερα), έστω και σε mp3 b. Ελληνικό Ροκ υπήρχε.... θα μπορούσε να υπάρχει... αλλά δυστυχώς πλέον ΔΕΝ υπάρχει! Ας είναι καλά οι Έλληνες "ενορχηστρωτές"και "παραγωγοί" (που χρησιμοποιούν το ίδιο... preset για mastering ανεξαρτήτως είδους μουσικής), και οι καλές μας εταιρείες. Όλοι αυτοί που καταφέρνουν ακόμα και το πιο "δυνατό" ή δυναμικό κομμάτι να ακούγεται στο CD αναιμικό, άνευρο, άγευστο, άοσμο, άχρωμο κλπ... Με την λογική βέβαια του super market: να έχουμε κάτι για όλους, να μην ενοχλεί κανέναν, για να πάρουμε "πελατεία" από παντού! Ναι βρε ηλίθιοι... μπορεί αυτό που βγάζετε να μην "ενοχλεί" ή "ξενίζει" κανέναν, αλλά δεν πορώνει και κανέναν ώστε να σκάσει το 20άρικο να το αγοράσει! Πότε θα καταλάβουμε επιτέλους ότι... δεν υπάρχει φαγητό που να αρέσει σε όλους?
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου