Προς το περιεχόμενο

batucada

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    26
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από batucada

  1. To groove γεννήθηκε ως καθαρά ορος djiing και απορρέει απο το groove=αυλάκι του δίσκου. Ερχεται απο τα μέσα των 50'ς οπου πρωτοεμφανιστήκαν οι djs και ειναι ο πρωτος ορος που χρησιμοποιήθηκε για την αλλαγή δισκων, εννοείτε σε μια underground μορφή ακομα. Στη συνέχεια το grooving συνδέθηκε με το σημερινό που λέμε flow του προγράμματος και σιγά σιγά πέρασε και στα live, oπου εκτός απο την σωστή σε bpm ενναλαγή των κομματιών ήρθε και το θέμα της τονικότητας απο τραγουδι σε τραγούδι. Κατ' αρχήν αυτο έκανε την εμφάνισή του στους τζαζιστες και μετέπειτα περασε και στους υπόλοιπους μουσικους. Το into the groove ή grooving που ακούγεται και γράφεται σε αρκετά κομμάτια της εποχής (οχι δεν το ανακάλυψε η Μαντόνα) είναι η πρώτη ευρεία χρησιμοποίηση του ορου και εξηγεί την μετεξέλιξή της οπως αρκετοί ανέλυσαν παραπάνω. Σημερα αδυνατώ να καταλαβω τι σημαίνει groove μια και ο καθένας το χρησιμοποιεί για να πουλήσει κατι παραπάνω. Για μένα παραμένει μια εννοια που αποδίδει τη συνέχεια σε ένα μουσικό πρόγραμμα και τα υπόλοιπα τα θεωρώ μυστήρια του...μαρκετινγκ.
  2. Ωραιο ρε Νeeq. Το' πες και το κανες... Με τα ποντεσιομετρα έκανες τιποτα?
  3. Εννοείτε. Απλά μου θυμισε να αναβαθμίσω το λειτουργικο μου σε 64μπιτο... Εχω εκείνα τα παραπανήσια ΡΑΜ που δεν τα αξιοποιουν τα XP pro. :)
  4. Δυο τιμολόγια για ένα προιόν ειναι απάτη και διώκεται... :) Εγω πήρα ένα μικρό maudio ozone που ειναι παιχνιδάκι μπρος σ' αυτο που συζητάμε και ζήτησα να μου κόψει μικρότερο τιμολογιο και αναστατωθηκε το αμερικανό. Ξερεις τι σημαίνει IRS? Ασε καλυτερα... :roll:
  5. Δεν μπορείς να βάλεις αξία CIF σε προιόν που στέλνεις με κουριερ. Αυτο μπορεί να γίνει μονο με μεταφορικές εταιρίες που εκδίδουν τιμολογιο και ο πελατης δεν ειναι ιδιωτης αλλα επαγγελματίας. Η μονη λυση ειναι send it as a gift και να κοπανισουν οτι μπορέσουν μονο στα μεταφορικά, αντε κανα 20ευρω δηλαδή αν είναι κατι πολυ βαρύ, οπως του Κοσμά καλη ώρα...
  6. Eκτος απο το ΦΠΑ και τους δασμους τα υπόλοιπα ειναι έξοδα ιδιώτη εκτελωνιστή. Δεν σου ήρθε ταχυδρομικώς με τα ΕΛΤΑ? Αυτα που παραθέτεις ειναι γραμμένα στη διασάφηση ή σε κάποιο άλλο έγγραφο? EDIT: Ωπα σορυ Κοσμά τωρα το πρόσεξα οτι παρήγγειλες μέ fedex. USPS παιδιά αν αγοράζεται απο αμερική. Προσοχή η διαφορά δολαριου - ευρώ εχει ενοχλησει την ευρώπη και ψαχνουν και το παραμικρό για να φορτώσουν δασμους στα υπερατλαντικά φθηνα πλέον εισαγώμενα.
  7. Ωπα 8O Eδιαφέρουσες αλλαγές με πιο σημαντική οτι έγινε 64bit το Ableton. Μαλλον ήρθε ο καιρος της αναβάθμισης στα vista 64 bit... :roll: Επισης ενδιαφέροντα το νέο drum rack αλλα και REX files support... Περιμενα κάποιο ξεχωριστο section για επεξεργασία midi files... :(
  8. Harilatron νομιζω δεν ειναι στη φυλακή αλλά δουλεύει στο ελληνικό δημόσιο... :P
  9. Neeq τρελάθηκες με το moog. Aντε ετοίμασε μου εκείνα τα θέματα να τα δουλεψουμε... :D Κosmasepsilon εχεις πολλους θαυμαστές... Τα καλυτερα μου ειπαν κάτι φιλαράκια σου. :wink: Εχει διαφορά το moog που χρησιμοποιούμε ως plugin με το μηχάνημα, εκτός απο τον αναλογικό ήχο προφανώς?
  10. ΑΚG K 701 και Beyerdynamic DJX1. Tα πρώτα πολυ αναλυτικά, τα δεύτερα με πιο χοντροκομμένο ήχο με έμφαση στα χαμηλά. Τα πρώτα στο home studio τα δευτερα για djing. Μια φορα δοκίμασα τα AKG σε μαγαζί, επεσε το γέλιο της αρκούδας, δεν άκουγα τίποτα... Τα DJX1 ειναι αρκετά βαριά και σφιχτά, οποτε σε μεγάλες ακροάσεις δεν προτείνονται μιας και κουράζουν. Τα ΑΚG ειναι ακριβώς το αντίθετο... Τα 271 που βλέπω χαίρουν εκτίμησης τα είχα φορέσει σε στουντιο φίλου και οντως αξίζουν τα λεφτά τους μεχρι τελευταίας δραχμής... :wink: Να συμπληρώσω, τα καλυτερα που έχω δοκιμάσει και μπορουν να ανταπεξέλθουν και στις δυο δουλειές που προαναφέρω ειναι τα sennheiser HD25. Υστερουν σε σχέση με τα Κ701 αλλά στο djiing ειναι καλυτερα απο τα DJX1 οσον αφορά στον ήχο, δεν απομονώνουν βεβαια τοσο καλά. Ειναι σχεδόν αντίθετες οι χρήσεις σε ακουστικά για djing και στουντιο αλλά τα HD25 δείχνουν να τα καταφερνουν καλά και ειναι και all time classic :)
  11. Το τελευταίο χρόνο έβαλα στα σετ μου την χρηση του live, οπότε έχω μια επαφή με το προγραμμα, λιγότερο όμως απο τα άλλα που αναφέρετε σε αυτο το ποστ. Τον τελευταίο μήνα ψιλογρατσουναω και τα υπολοιπα sequencer που λετε να δω τι κάνουν. Η βασική διαφορά απ' οτι μπορώ να καταλάβω ειναι η φιλοσοφία που έχει το κάθε προγραμμα. Το live εχει μια διαφορετική χρήση, και ναι οντως ειναι πιο ευχρηστο σε συνθήκες ζωντανου προγράμματος. Τι προετοιμάζεις? Βασικά κάνεις τα τραγουδια σου live ready, το οποίο γίνεται δημιουργώντας τα κατάλληλα σημεια σε κάθε τραγουδι έτσι ώστε το live να αντιληφθεί και να κάνει την λειτουργία warping για να έχεις beatmatching. Στην εκδοση 6,9 αυτο έγινε πιο έυκολο και πιο αποτελεσματικό. Τωρα τα υπολοιπα που κανεις μπορει να περιλαμβάνουν λουπες, έτοιμες ή να τις ετοιμαζες κατα την ωρα του παιξίματος, κατι που τα άλλα προγράμματα δεν ξερω κατα ποσο ευκολα μπορουν να το κάνουν. Το δοκίμασα στο protools και απλά δεν γινόταν. Τα vst's, effects διαφορα οργανα έιναι έτοιμα και παίζουν on beat επάνω στο τραγουδι σου οταν και οποτε σε κάνει κέφι. Οχι δεν χρειάζεται να προετοιμάσεις τίποτα. Ειναι πραγματικό live με τα λαθακια του και τον αυθορμητισμό του που μπορει να έχει το παιξιμο μιας ζωντανής ορχήστρας. Εχω ακουσει σετ dj που πραγματικά δεν καταλαβαίνεις ποιο κομμάτι παίζει και ουτε αντιλαμβάνεσαι και τις αλλαγές μεταξύ τους. Μερικές φορές νομίζεις ότι το παίζουν ένα τραγουδι με πολλές εναλλαγές αλλά χωρίς καμιά παυση. Ωραιο ταξίδι κι αυτό. Σε ένα gig εκτός Ελλάδας επαιξα τρεις ωρες περιπου μονο με ableton live αλλά σε ένα καταπληκτικό dj booth με φοβερους controller Allen & Heath και monitor της klein&Hummel. Πραγματικά ένοιωθες οτι εκείνη τη στιγμή μεταδίδεις αυτο που νοιώθεις και ένα απο τα εργαλεία ήταν το ableton live. Πριν απο μερικές μερες έκανα και ερώτηση για αυτο το θεμα, ποιον sequencer να διαλεξω μια και κολλησε και μενα το μικρόβιο της παραγωγής, αλλα βλέπω οτι μάλλον θα κολλησω με το live. :)
  12. Nα προσθέσω αν μου επιτρέπεται, την πολυ καλή στερεοφωνική εικόνα του κομματιού, αν και το ευρος μπορουσε να μεγάλωσει λιιιγο ακόμα. Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιησες για mastering?
  13. Δεν προκειτε να λειτουργήσουν τα controlers οσο το πρόγραμμα δεν "βλέπει" remote στο midi σου. Κανε μια προσπάθεια στα options και παίξε με το computer Midi keyboard αν σου βγάλει remote για το πληκτρολογιό σου. Κάνε αυτη την εντολη, μπες και βγες απο το πρόγραμμα, αν και τα mac δεν έχουν αναγκη επανεκινήσεων. Δοκιμασε πάντως εκει στα options.
  14. Εχει remote η lite εκδοση. Δεν μπορω να το εξηγήσω. Το μονο που μπορω να φανταστω είναι οτι δεν έχει γίνει σωστά η εγκατάστασή της.
  15. @bloody sunday...Δεν παρατήρησα κάποια αλλοίωση στην αρχική πηγή. Τωρα δεν ξέρω όμως τι γίνεται με επεξεργασία φυσικών φωνητικών που υποτίθεται είναι η βασική του λειτουργία. @boukaw7. Eχεις δίκαιο, την πάτησα μια φορά με αγορά προγράμματος απο το μπέι. Στην προκειμένη όμως ο πωλητής εκτός απο το πρόγραμμα και την αποδειξή αγοράς, μου έκανε και μεταφορά το προσωπικό του register στην Celemony που είναι η κατασκευάστρια εταιρία. Πιστεύω είναι ΟΚ. Παρόλα αυτά οντως υπάρχει πρόβλημα στο ιντερνετ με πειρατικό υλικό.
  16. Το χρησιμοποιώ εδώ και μερικές μέρες, κατόπιν παρότρυνσης φιλου που κάνει αρκετά χρόνια αυτη τη δουλειά. Ειναι εύκολο στο χειρισμό του, το μάνουαλ είναι καλογραμμένο και κατανοητό. "Τακτοποίησα" δεόντως :P με αυτό μερικά φωνητικά που τα πήρα και τα χρησιμοποιώ στα ρεμιξ που κάνω. Απο προχθες δοκίμασα μάλιστα και μια διαφορετική μέθοδο, που την προτείνει και στο μανουαλ, να περάσω ολο το τραγουδι στο μελονταιν και να εξάγω με κάποιους χειρισμους που τους αναλυει μέσα στο μανουαλ και με την βοήθεια ενός άλλου plugin, τα φωνητικά ή κάποια συγκεκριμένα οργανα του κομματιού. Νομίζω είναι πολυ καλή αγορά. Αν και λιγο ακριβό στην λιανική, το βρήκα στο μπέι με 68 ευροπουλα :)
  17. Καλησπερα, και καλά να περνάς.... :) Το λινκ που δινεις δεν βγαζει σε καποιο αρθρο...
  18. batucada

    intro

    Λες αυτό να φταίει??? :? Τεσπα, ξεκίνησα να διαβάζω το ableton, μια και το cubase ακομα δεν το βρήκα να το δοκιμάσω, και ελπίζω να κατασταλάξω στο καλύτερο... Το project mix μετατράπηκε σε μια κάρτα ήχου της RME. Το έστειλα στο φιλαράκι μου και περιμένω να μου στείλει την κάρτα. Επισης συζητώντας με παλιο φιλο που ζει στην Αγγλια και κάνει αρκετές παραγωγές, εχει και δικό του στουντιο, τα ιδια μου είπε μεσες ακρες. Ας βρω το πρόγραμμα που με βολευει καλυτερα. Καταρχήν να μην επενδύσω σε εξοπλισμό αλλά μονο σε μια παρα πολυ καλη κάρτα ήχου και μετά αφου ξεκαθαρίσω τι θέλω να δω τι θα χρειαστώ απο εξοπλισμό και παραπάνω προγράμματα. Παντως και αυτός μου είπε ότι θα πρέπει να δοκιμάσω και τα pro tools.
  19. batucada

    intro

    Oυπς... με τσάκωσες :lol: Starscream εσύ ποιο sequencer δουλευεις?
  20. batucada

    intro

    Ναι ειναι η cubase studio full retail version, sorry για την παραπληροφόρηση. Τωρα το πρόσεξα καλυτερα. :? Το cubase 4 μου το δινει στα 550 ευρώ :( aouts :o boukao7 τι λες για το Ableton? Εάν υποθέσουμε ότι ολη η μιξη γινεται μέσα στον υπολογιστή (χωρις εξωτερικους μικτες, κάρτες κτλ), η ποιοτητα της κάρτας ήχου παίζει κάποιον ρόλο? Δειτε και αυτο το bundle , δεν ειναι το κανονικό cubase 4 μαζι του? http://cgi.ebay.com/PRESONUS-FIREPOD-FIREWIRE-CUBASE-4-FULL-VERSION-NEW_W0QQitemZ220135353340QQihZ012QQcategoryZ41784QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
  21. batucada

    intro

    Thanx Starscream. Ναι νομίζω οτι θα μπορουσα να χρησιμοποιήσω κάτι τέτοιο αλλα νομίζω οτι με καλυπτει προς το παρόν το project mix μια και το έχω. Ναι και εγω το ιδιο ειπα μολις ειδα την διαφορά αλλά μιλαμε για το ιδιο ακριβως πρόγραμμα. Ειναι το cubase 4 full retail edition που ειναι η μεγαλυτερη εκδοσή του. :roll: Με το Ableton εκανα κατι δοκιμές και μιλησα και με αλλους μου ειπαν οτι κάνουν μιξεις μέσα σ' αυτο χωρις κανένα πρόβλημα. Τωρα δεν ξερω, θα τα δοκιμάσω και τα δύο και νομίζω οτι ταιριάξει καλυτερα σ' αυτο που πάω να κάνω θα το χρησιμοποιήσω. Αυτο νομίζω ειναι το καλυτερο... Κατι δίαβαζα σήμερα το απογευμα σε ενα απο τα λινκ που δίνετε μεσα στο φορουμ και έλεγε οτι αν δεν έχεις σοβαρό μικτη να τρεξεις την μιξη "έξω απο το κουτί" ειναι καλυτερα να το κάνεις με τον σοφτγουερ μικτη. Ισχύει κατι τετοιο?
  22. batucada

    intro

    Το project mix OK μάλλον έχεις δίκαιο ότι είναι too much αλλά σκέφτομαι μήπως για εμένα που έχω συνθήσει στην χρήση του μικτη, δεν θα με βοηθούσε αν κάνω assign ολα αυτά τα κουμπάκια στο cubase 4 και να το χρησιμοποιώ ως εξωτερικό controller, μαζί με το ozone? Το trigger finger με βολεψε πολυ σε λαιβ χρήση στα σετ που κάνω και γενικά τώρα βλέπω ότι μπορώ να βάλω κάποιο όργανο σε αυτο το μηχάνημα. Κοιταζω τις τιμές του cubase 4 στα ελληνικά σαιτ και στα ξένα... Γιατί τέτοιο χάσμα τιμών στο software??? 8O Το ηξερα για τα μηχανήματα αλλά και στο software? 749 o Nakas, 302 ο γνωστός μου απο Αμερική... Μιλάμε για το full retail προγραμμα. Τι γινεται, κάνω κάποιο λάθος? :roll:
  23. batucada

    intro

    To μικρόφωνο έμεινε απο εκπομπή που έκανα στο ραδιόφωνο και έκανα απο το στουντιο στο σπιτι μου το live ή καμια φορά την "κονσέρβα". To project mix μπορεί να το αλλάξω απο τον τύπο που το πήρα με κάτι άλλο. Εχω μια σχετικά καλη άκρη στο Αμέρικα και το είχα πάρει απο εκεί σε καλη τιμή, γι' αυτο το έχω.
  24. batucada

    intro

    Eυχαριστώ Lambrosgg για το καλοσορισμα και ευχαριστω και για τα ¨φώτα¨ σου. Το φοβομουν οτι θα καταληξω να τυρανιέμαι με το cubase αλλά τι να κάνεις, η τέχνη θέλει θυσίες :D Εψαξα στο σαιτ της steinberg αλλά δεν δίνει κάποιο demo για να το δοκιμάσω. Υπαρχει σε κάποια μορφή (νομιμη εννοείτε) που να μπορώ να το δοκιμάσω? Ειδα ότι υπαρχουν διαφορετικές εκδοσεις του προγράμματος, ποια νομίζεται ειναι η πιο σωστή για μένα ή δεν αξίζει τον κόπο και να πάρω την Cubase 4 κατευθείαν? To protools τι λέει? μια και το project mix ειναι αρκετά συνδεδεμένο μαζί του... Αν σας έπρηξα μπορείτε να με κάνετε ban :D
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου