Προς το περιεχόμενο

mikeRORY

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    41
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από mikeRORY

  1. Μπάσο με χίλια, εγώ πήρα πέρισυ το κίτ από thomann για p. https://www.thomann.de/gr/harley_benton_bassguitar_kit_pstyle.htm Κόψιμο headstock, βάψιμο "στο φτερό" και αλλαγή χορδών γιατί αυτές που είχε ήταν μάπα και παίζει ωραιότατα. Δεν το έχω βάλει σε ενισχυτή, μόνο σε plugin.
  2. Να αλλάζει άραγε χορδές κάθε 12-15 ώρες;
  3. mikeRORY

    DIY Superfunk Jazzmaster

    Πςςςς...άααααλλο λέβελ λέμε!! Argy, με 2 χιλιοστά ταστιέρα (αν κατάλαβα καλά) και μάλιστα λυγισμένη, δε φοβήθηκες να κόψεις για τάστα; θέλεις γύρω στο 1,5 χιλιοστό βάθος αν θυμάμαι καλά...Λίγο το ψωμί που μένει από κάτω. Τα inlays φαντάζομαι μπήκαν πιο ρηχά. SF μεγειές!!
  4. mikeRORY

    DIY guitar project - custom design

    Ωραίο το καπάκι, με το ανάλογο stain θα γίνει σούπερ! Το μανίκι θα είναι βιδωτό ή κολλητό; με κλίση ή χωρίς; Το χέντστοκ μονοκόμματο; Η γέφυρα της τέλε είναι πολύ χαμηλή και αν πάτε με κλίσεις θα πρέπει να παίξετε πολύ οριακά με ελάχιστα περιθώρια διορθώσεων. Καλή επιτυχία, Αργύρης=εγγύηση!
  5. mikeRORY

    DIY amp (creme brulee)

    Ωραίος και μερακλής ο παίχτης, χίλια μπράβο!!! Μ'αρέσουν πολύ οι γωνίες που έχεις βάλει με το δέρμα.
  6. Thanks guys για την άμεση ανταπόκριση!! Απ' ότι φαίνεται πρέπει να βγουν τα καβούρια και να φύγει κανένα 150άρι...! Επίσης, αν παίζει ρόλο, το κεφάλι υποστηρίζει μεγάφωνα σε διάφορα ωμ, 4,8, 16... Βλέπω ότι "φοριούνται" κυρίως τα 8αρια.
  7. Δεν έχω να συνεισφέρω κάτι ως μη-γνώστης, απλά βλέποντας γνώστες στο παρόν θρεντ και αν μου επιτρέπει ο ΟΡ τη σφήνα, θα ήθελα να ρωτήσω ποια κατά τη γνώμη σας είναι καλή επιλογή μεγαφώνου για έναν 18watt ενισχυτή που έφτιαξα σε κεφάλι της modulus. Έχει 2 τελικές EL84 και παίζω μπλουζ-παλιοροκ κλπ... δε με ενδιαφέρουν λύσεις τύπου 4χ12, θα προτιμούσα ένα 12άρι άν όχι 10άρι. Αυτή τη στιγμή παίζει σε jensen 10άρι.
  8. Πάρε τη Μ4, την πήρα πριν κανένα δίμηνο, μόνο καλά έχω να πω...
  9. mikeRORY

    Oddball guitar build!

    πςςςς!!!! Μπράβο Αργύρη φοβερή! (το μπλε σου είναι όνειρο!)
  10. Χωρίς να ξέρω το βάρος, θα δοκίμαζα να εκμεταλλευτώ τις τρύπες περνώντας μέσα του πλαστικό σωλήνα αποχέτευσης. Βγαίνουν σε διάφορες διατομές, θέλεις να μπει σφηνωτά και να "φρενάρει" στο σημείο που θες είτε με tire-ups είτε με τρύπα και βίδα περαστή. https://www.skroutz.gr/c/3590/solines-apocheteysis.html?page=2 Λύσεις τύπου ταινίες 3μ δε νομίζω να κρατήσουν και πολύ στον αφρό. Επίσης, δεν είναι κακό να πατήσεις και 2-3 τρύπες στον τοίχο. Αν το μετανιώσεις, στοκάρεις και τελείωσες.
  11. Ρε παιδιά αυτές οι λίμες της hosco (η τριάδα) καταργήθηκαν;;;;; Μόνο για ακουστική, μπάσο κλπ βρίσκω πια. Έχουμε εναλλακτική σε παρόμοιο μπάτζετ;
  12. Πολύ καλό! και ωραίο ριφ! Γράφε πράμα φίλε και η παραγωγή θα έρθει! Αφού έχεις το logic, γιατί δεν χρησιμοποιείς τον drummer του logic? Είναι πολύ απλό και ρεαλιστικό και γκρουβάρει. Εσύ του λες μόνο "πιο δυνατά, πιο περίπλοκα, πιο απλά κλπ κλπ", δες κανά tutorial. Αν θες να κάνεις και κανά περίεργο και συγκεκριμένο brake, το επεξεργάζεσαι και σαν midi, κανονικά νότα-νότα. Επίσης, όπως σου είπαν και οι άλλοι, κοίτα στις αγγελίες κανένα μπάσο (80-100 ευρώ), είναι όντως ξενέρωμα το midi για μπάσο.
  13. Έτσι μοιάζει τελικά η παρτιτούρα του μαέστρου απ' ότι φαίνεται
  14. Ευχαριστώ για την απάντηση! Αν είναι τόοοσο καλύτερα, τα σκέφτομαι (ίσως με 4-5 δόσεις) τα DT-770 Pro. Απλά βλέπω ότι παίζει το ίδιο μοντέλο σε πολλές εκδοχές που έχουν να κάνουν με τα ohm. Tι προτιμώ; πολλά ή λίγα; υπάρχουν με 30 υπάρχουν και με 250 ωμ... σε σχεδόν ίδια τιμή. Πρέπει να διαβάσω 5 πράγματα (αρκεί να βρω από πού)... Edit: Sorry βρε συ Alex Raptakis μόλις είδα ότι λες ακριβώς αυτό που ρωτάω για τα διαφορετικά ωμ στην προηγούμενη σελίδα.
  15. Ξεθάβω! Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ακουστικά με ταβάνι τα 100 ευρώ. Υπάρχει κάρτα motu m4, monitors m-audio bx8a και logic pro x. Κυρίως τα θέλω για το tracking κιθάρας και φωνής. Είτε ακουστική με πυκνωτικό μεγάλου διαφράγματος (behringer b1), είτε ηλεκτρική με diy isobox μέσω sm57. Τώρα υπάρχουν κάποια πολύ φθηνά AKG του 40άρικου πριν 10 χρόνια. Φαντάζομαι, αν έχω καταλάβει καλά, χρειάζομαι κλειστού τύπου ώστε να μην επανατροφοδοτώ το σήμα στην ηχογράφηση. Ειδικά το πυκνωτικό "πιάνει" πολλά αχρείαστα τσίκι τσίκι. Με ενδιαφέρει κυρίως η κατά το δυνατόν σωστή απόκριση στις συχνότητες, κυρίως όταν γράφω ηλεκτρική μέσω isobox που δεν έχω ιδέα πώς ακούγεται όταν το κουτί είναι κλειστό. Δε ξέρω τι άλλο πρέπει να προσέξω στα σπεξ. Για mixing, editing χρησιμοποιώ κατά κύριο λόγο τα monitors. Ό,τι έχετε σε πρόταση ρίξτε την για να μην πάω εντελώς ντουγρού!
  16. Μπορείς να ψάξεις να ακούσεις το ίδιο έργο από διαφορετικούς μαέστρους. Ίσως το καταλάβεις μόνος σου, γιατί δε βλέπω διάθεση να δεχτείς απόψεις άλλων. Κι αν σου φαίνεται εύκολο να ακούσεις το φάλτσο/λάθος ανάμεσα σε 100 όργανα και να καταλάβεις αυτόματα ποιος το έκανε, γίνε μαέστρος, να είσαι και πρώτη μούρη.
  17. Καλημέρα! Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κοιτάξεις στις αγγελίες με το μπάτζετ σου, σίγουρα θα πάρεις κάτι πολύ ποιοτικότερο. Πολύς κόσμος παίρνει κιθάρα, τα βρίσκει σκούρα, τα παρατάει και πουλάει σε άριστη κατάσταση. Για vfm μάρκες ξεκίνα από LAG, Cort...Δοκιμή όπως+δήποτε!
  18. Μπράβο, πολύ καλή επιλογή και δουλειά, είμαι σίγουρος ότι θα παίξει τέλεια, θέλει μόνο λίγη προσοχή στη συστροφή των καλωδίων για να μην έχεις θόρυβο.. Έφτιαξα και γω τον 5f1 πέρισυ χρησιμοποιώντας μετασχηματιστές από blackheart 5watt και κατασκευάζοντας νέα πλακέτα με ανορθώτρια λάμπα κλπ κλπ και μετά από κάποιες τροποποιήσεις και προσθήκη negative feedback διακόπτη, δηλώνω φουλ ερωτευμένος! Έχω μπροστά και ένα SD-1 μόνιμα ανοιχτό και χαμηλώνοντας το volume της στρατ στο 6-7 ακούς Rory....(νταξει, οκ...ντεμέκ Ρόρι δηλαδή γιατί παίζω εγώ, αλλά ήχο αλητεία). Επίσης στο διαμέρισμα που μένω, δεν μπορώ να τον ανοίξω πάνω από "9 η ώρα" χωρίς να μου χτυπήσουν κουδούνι. Έπαιζε με celestion 12άρι αλλά του έβαλα jensen 10άρι και έγινε πιο μεσαίος και τον ευχαριστιέμαι περισσότερο. Του 'φτιαξα και ένα κουτί από περισσεύματα και το έστησα ως κεφαλή:
  19. Αυτό με το χάρακα πάντως για τα αυλάκια, εγώ είχα "φτιάξει" ένα τέτοιο στο autocad και το εκτύπωσα καμια 10ριά φορές και κάνει μια χαρά τη δουλειά του. Θα μπορούσα και να το πλαστικοποιήσω. Αν βρω το αρχείο θα το επισυνάψω. Τώρα για nut files είχα πάρει ένα φτηνό σετ (15-20 ευρώ;) από ebay και πραγματικά, πεταμένα λεφτά. Παλιότερα είχα πάρει τα πριονάκια από στιούμακ. Καλά είναι αλλά αφήνουν φλατ πάτο. Τα τσιγκουνεύτηκα τότε, τώρα θα έπαιρνα ασυζητητί τα files, από καναν άλλο όμως, έλληνα ή ευρωπαίο. Κακά τα ψέματα όμως, τα tusq βολεύουν αν και πάλι θέλουν το πειραγματάκι τους κι αυτά.
  20. mikeRORY

    DIY AMMO BOX STEREO

    Νομίζω και οι 2 τρόποι δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα, στην ουσία καταργείς την στέρεο λειτουργία των ηχείων. Αλλά η κιθάρα είναι μόνο όργανο. Για να περάσεις modulation effects πρέπει να χρησιμοποιήσεις στέρεο καλώδιο. Με κάποιο τρόπο δηλαδή το ηχείο σου να "δει" 2 εισόδους, L+R. Το καλύτερο θα ήταν να αφήσεις την φάση στέρεο, δηλαδή να βάλεις στέρεο μεγαλο θηλυκό με λ και ρ κανονικά και ξεχωριστά και να κάνεις τη μετατροπή στο καλώδιο της κιθάρας. Δηλαδή το καλώδιο που θα πάει στο ηχείο να έχει στέρεο μεγαλο τζακ με γεφυρωμένα τα λ+ρ. Έτσι δεν καταργείς το στέρεο του ηχείου,αν θελήσεις πχ να συνδέσεις μουσική.
  21. mikeRORY

    DIY AMMO BOX STEREO

    Τι να πω, θεωρητικά θα πρεπε να ειναι 3.. 2 με μόνωση και η γειωση μερικές τρίχες χάλκινες (!) (Και γω κουμπούρας είμαι μη νομιζεις)
  22. mikeRORY

    DIY AMMO BOX STEREO

    https://www.cigarboxguitar.com/wp-content/uploads/2014/11/Stereo-Jack-Annotated.jpg H γείωση πάει στο 2 και το χοτ πάει στα 1 και 3. Προσοχή να μην ακουμπάει και βραχυκυκλώσει η "γέφυρα" στο 2 Σορι, επίσης μπορείς να βάλεις μονοφωνικό μεγάλο θηλυκό όπου έχεις ενώσει από πριν τα καλώδια l+r μεταξύ τους και τις γειώσεις επίσης μεταξύ τους. 2 επαφές έχει το μονο, χοτ και γείωση. Ελπίζω να ειμαι λιγο κατανοητός
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου