Προς το περιεχόμενο

filmmusic

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  164
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  2

filmmusic ήταν Μέλος της ημέρας 11 Μαρτίου 2021

filmmusic είχε την πιο δημοφιλή συμμετοχή!

Bio

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

694 προβολές προφίλ
 • npap

 • LK

 • timos

 • Alex Raptakis

 • rosko

Συμμετοχή filmmusic

Artist

Artist (1/4)

29

Φήμη

 1. Πάντως, να και το κομματάκι για το οποίο έγινε όλη η φασαρία! (και σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις). Καλέστηκα να κάνω ένα demo για ένα animation film teaser. Ως temp track είχαν βάλει αυτό: Οπότε, έκατσα κάπως κοντά. Βέβαια έκανα και μια άλλη βερσιόν που έφυγα από αυτό (με κιθάρα), μήπως αρέσει καλύτερα. Embrace2_wet1.mp3
 2. όχι, δεν ήταν rec enabled. To έκανα, δεν άλλαξε κάτι. ΟΚ, το έκανα αυτό που λες με το render in place. Παίρνει λίγο χρόνο αλλά είναι η μόνη λύση για να κρατήσεις και το εφφέ. Απλώς πρέπει λίγο να δω αυτό με τη μετακίνηση και την αλλαγή tempo γιατί ακόμα δεν "το'χω". χεχε
 3. έλα ντε. και είναι και αργό κομμάτι, χωρίς πολλά midi tracks. Που να είχα δηλ. 30 και βάλε όργανα.
 4. Λοιπόν, βρήκα και μια άλλη λύση εδώ (αλλά μου αλλάζει λίγο την ποιότητα του ήχου), https://vi-control.net/community/threads/omnisphere-artifact-on-tempo-change-any-way-to-address-that.51074/ αν κάνω disable ένα chorus echo effect, το πρόβλημα εξαφανίζεται. Λένε και μια άλλη λύση που θα πρέπει να ψάξω να δω πώς γίνεται (switching the mode off of BPM) Το 10.
 5. Ok, το είδα το ramp, αλλά step δεν έχει. Έχει jump, ramp και automatic. Mάλλον το jump θα εννοείς. Στο manual λέει: "Select Jump if you want new tempo points to change instantly" Τώρα δύσκολα μου βάζεις να κάνω με το μολυβάκι. Άνοιξα το tempo track και προσπαθώ, αλλά δεν το ξέρω το πρόγραμμα και κάνω χαζομάρες. Τουλάχιστον τώρα μάθαμε τί "φταίει". Πάντως, άλλαξα το tempo κατευθείαν χωρίς rit., και πάλι ακούστηκε ένα κλικ στην αλλαγή από το Omnisphere. Άρα φαντάζομαι και στην τεθλασμένη, πάλι θα ακούγεται παραμόρφωση.
 6. Λοιπόν, νομίζω κάτι πάμε να βρούμε έτσι και άρχισα να καταλαβαίνω. Ναι, το rit. έχει περάσει στο tempo track. Παρατήρησα ότι η παραμόρφωση συμβαίνει εκεί που το έχω σημειώσει με κόκκινο! στο rit. (γι'αυτό δε γινόταν μετά όταν μετακινούσα το event και δεν είχε αλλαγή tempo). Άρα; τί κάνω; edit: έκανα ένα πείραμα και έβγαλα εντελώς το rit. από το tempo. To πρόβλημα εξαφανίστηκε!! Οπότε ξαναρωτάω αν ξέρετε τι κάνω για να διατηρήσω και το rit. και να μην κάνει παραμόρφωση.
 7. Vst performance δε βρίσκω. Audio performance βρίσκω αλλά δε βλέπω κάτι περίεργο. Εδώ το screenshot με το cpu τη στιγμή της παραμόρφωσης. Στο omnisphere μόνο 2 νότες κρατάω (όπως στο αρχείο ήχου στο πρώτο ποστ). Αφαίρεσα τη μία, πάλι τα ίδια. Μ'έχασες. Δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα.
 8. To διάβασα, https://steinberg.help/cubase_pro_artist/v9/en/cubase_nuendo/topics/track_handling/track_handling_defining_the_track_time_base_t.html αλλά όποια επιλογή και να διαλέξω το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Το track ξεχειλώνει. Τελοσπάντων, θα ξέρω να αλλάζω το tempo αν είναι στο tempo editor. Ευχαριστώ. Τώρα δεν καταλαβαίνω στο πρώτο πρόβλημα, γιατί εκεί που είναι τα tracks μου παρουσιάζει παραμόρφωση το omnisphere, και όταν τα μετακινώ αλλού δεν την παρουσιάζει. Το "έλυσα" μπακαλίστικα λίγο με το να κάνω πιο σύντομο το track της Omnisphere, οπότε και τυχαία (;) δεν είχα και παραμόρφωση.
 9. Λοιπόν, για το 2ο πρόβλημα κάτι έχει γίνει με το tempo: Είχα εισάγει ένα midi file που είχε ένα ritenuto στο τέλος. Από 60bpm έφτανε σε 36. Οπότε μετά, όταν μετακινούσα τα midi events τα πήγαινα εκεί που το tempo ήταν 36 και γι'αυτό "ξεχείλωνε". Τώρα μάλλον θα πρέπει να βρω πώς μετακινώ midi events χωρίς να αλλάζει η διάρκειά τους με βάση το tempo στο project.
 10. Χρησιμοποιώ το ASIO της Scarlett, οπότε ακούω από τα ακουστικά. Όταν πάω να χρησιμοποιήσω το Generic Low Latency ASIO driver για να ακούω από τα ηχεία μου, παραμορφώνονται τα πάντα! Πάλι δεν ξέρω γιατί. Στο project υπάρχουν 8 midi tracks και ένα video. Αλλά και όταν τα αφαιρούσα, για να δω μήπως είχε παραφορτωθεί το project, πάλι το έκανε. Δεν κατάλαβα πώς βγαίνω από το stretch mode. Εδώ μια εικόνα του project: https://ibb.co/G0ZH6m5
 11. Λοιπόν, παρατήρησα το εξής: Όταν μετακινώ όλα τα midi events αλλού, δεν την κάνει την παραμόρφωση. (δε μπορώ να καταλάβω γιατί), Αλλά: όταν τα μετακινώ, μεγενθύνεται η διάρκεια των νοτών. Πώς γίνεται αυτό; Ψάχνω στο διαδίκτυο και λένε κάτι για snap κτλ., το απενεργοποιώ, τίποτα....!
 12. Καλησπέρα. Έχω ένα πρόβλημα με ένα VST, το Omnisphere της Spectrasonics στο Cubase 10. Καταρχήν ο υπολογιστής μου είναι αυτός, με μια Scarlet Solo απ'την οποία παίρνω τον ήχο μέσω ακουστικών. https://www.noiz.gr/forums/topic/61221-καθόλου-ήχος-από-cubasenuendo-με-realtek-asio-driver/ Κάνω export audio έναν ήχο που έχω από την Omnisphere, και παρουσιάζει παραμόρφωση στο τέλος του όταν κάνω release τον ήχο. (βλ. στο 0.32΄΄ του συνημμένου mp3). To buffer size της κάρτας (το οποίο ακόμα δεν έχω καταλάβει τί είναι), το έχω στο τέρμα (1024). Αν το αλλάξω και το κάνω μικρότερο η παραμόρφωση αλλάζει αλλά παραμένει. Τί μπορώ να κάνω; Embrace2_Omnisphere1.mp3
 13. Προσπάθησα να το ακούσω, αλλά δυστυχώς στα μισά με έχασε. Ένα soundtrack που σίγουρα δεν είναι για τα δικά μου γούστα. Αντιθέτως το παλιό Dune μου άρεσε.
 14. @fusiongtr Λες να φταίει η motherboard μου δηλαδή; @dimsonic Όχι, δεν περνάει κάποιο σήμα. Αφού στον ήχο των Windows επιλέγω τον ενισχυτή, όχι την Scarlett. Βέβαια σε αυτή είναι αναμμένο ένα λαμπάκι (μάλλον είναι το λαμπάκι ότι είναι συνδεδεμένη με usb στο pc μου), λες να την αποσύνδεα εντελώς; Τώρα βέβαια δε μπορώ να κάνω κάποιο τεστ γιατί το έχω δώσει πάλι το home cinema για "επισκευή".
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου