Προς το περιεχόμενο

Shelter

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    1.365
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Follower

Bio

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

1.660 προβολές προφίλ

Συμμετοχή Shelter

Rock Star

Rock Star (3/4)

  • Αξιόλογες συμμετοχές Rare
  • Αξιόλογες συμμετοχές Rare

Badges

108

Φήμη

  1. Πωπω αυτό το κίτρινο μιλάμε δεν γραφει καθόλου παρα μόνο σε βαθύ σκοτάδι.
  2. Συνεχίζω με δάχτυλα και στην πρώτη ικανή παύση έχω άλλη στην τσέπη και πανω στον ενισχυτή. Βέβαια παίζω με thumb pick αλλα εχει συμβεί και να μου γλιστρήσει και να φυγει και να σπασει.
  3. Ετοιμαζόμουν να γράψω θερμή παράκληση να μη χρησιμοποιείτε τη λέξη "τέχνη" και τα παράγωγά της καθώς πριν 2 χρόνια η Σάττι τα είχε απαγορεύσει. Κριντζάρει με αυτά. Βέβαια τότε είχαμε και πανδημία και μετά το τελευταίο μάθημα ρυθμολογίας φαίνεται να το εχει ξεπεράσει. Εγώ στο χωριό μου δεν ειχα ρεγκετόνι ομολογουμένως, ισως γιατι ειμεθα οζόλες ορεσίβιοι και ντυνομαστε με τομάρια. Και απο το κρύο όντως έχουμε θέμα και με το χιούμορ. Αλλά μια ώρα παραδίπλα στη Θήβα, το ρεγκετόν το πάνε ορθοπεταλιά 20 αιώνες τώρα. Καμια φορά και εμείς όταν μπουχτίζουμε, κατηφορίζουμε προς τα εκει. Εχει κάτι καταγώγια που παίζουν true low down and ντερτι σταφ. Άρα I can relate λιγο.
  4. Να καταγραφεί στο Αρχείο Ελληνικής Μουσικής, το αρχείο του ΚΣΔΜΔΣ, και στον τομέα Εθνομουσικολογίας και Πολιτισμικης Ανθρωπολογίας του ΤΜΣ της φιλοσοφικής μαζι με το Ζάρι. Να τα διδασκουμε αργότερα να μαθαίνουν οι χωριάται να ξεστραβώνονται.
  5. Όπως έγραψα και στο άλλο θέμα, έπιασα το διαμέρισμα μου απο την πολύ αρχή. Πριν καν γινουν σχέδια. Συνεπώς ήμουν ο πρώτος που μπήκε μέσα στην πολυκατοικία. Για περίπου 1 χρόνο ήταν ιδανικά. Έκανα ότι μου ερχόταν χωρίς συνέπειες. Μετά σιγά σιγά άρχισε να αραιοκατοικείται μέχρι που απέκτησα κατοίκους στο απο κάτω διαμέρισμα κάτι ηλικιωμένους. Εγώ δεν ειχα ακόμη συνειδητοποιήσει τη διάδοση του θορύβου και εκτός απο ότι έπαιζα (μιλάμε τώρα ότι έπαιζα με fuzz) έβαζα στο στερεοφωνικο σχετικά δυνατά συνηθισμένος απο την προηγούμενη κατάσταση. Μια μέρα μπήκα στο ασανσέρ και βρήκα κολλημένο ένα διάλογο σε χαρτάκια μέσα στην καμπίνα. Ενα χαρτάκι που έγραφε "Αγαπητέ συγκάτοικε, το παιξιμο σας ειναι συμπαθητικο, αλλά λιαν ενοχλητικό καθώς συμβαινει καθημερινά. Παρακαλουμε σεβαστειτε τους υπολοιπους. Λυπαμαι αλλά αυτή είναι η αλήθεια". Μετά δεύτερο χαρτι απο κάτω "Υπογραφη?" και απο κάτω τρίτο χαρτί "Ούτε εσεις υπογράψατε τη μουσική". Αφού έπιασα όλους τους άλλους και βεβαιώθηκα ποιος ήταν ο OP του ασανσερ και ότι κανένας άλλος δεν είχε πρόβλημα, συνέχισα έχοντας απλά αυστηρό break στις ώρες κοινης ησυχίας.
  6. Εγώ θυμαμαι ενα περιστατικό που σου έφεραν την αστυνομία εσένα
  7. Αυτό αν μπορει να γινει ειναι ισως η καλυτερη λύση. Με όσους έχω συζητήσει που παίζουν χάλκινα πνευστά για αυτό το θέμα έκαναν αυτό όταν τους έπαιρνε.
  8. Δυστυχώς το poll δε με καλύπτει γιατι δεν έχω απο πάνω. Μένω στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας με άλλα 2 διαμερίσματα στον όροφο εκ των οποίων το ένα το έχει μια θεσσαλονικιά που έρχεται 2 φορες το χρονο για περιπου 1 βδομάδα κάθε φορά και στο άλλο μένει μια τυπισα με σοβαρά προβλήματα ακοής (παρα το ακουστικό δεν ακουει σχεδον τιποτα). Θεωρήτικά θα ήμουν ευτυχής αλλά ενοχλώ τον γέρο που μένει απο κάτω. Στο παρελθόν είχα λογοφέρει αρκετές φορες με τη μακαριτισα τη γυναικα του γιατί παρα το ότι είχε δίκιο, δεν ειχε τρόπους και γινόμασταν σώβρακο. Αυτός είναι αλλιώς. Δε μου έχει κάνει παρατήρηση ποτέ, βέβαια και εγώ προσέχω όσο μπορώ περισσότερο, αλλά ξέρω ότι με ακούει όταν παίζω και ισως ακουγομαι και σε μη μουσικές αφορμές. Την ίδια στιγμή, επειδή μέχρι πρόσφατα εργαζομουν με κυλιόμενες βάρδιες,αρκετή νύχτα και σμικρυνσεις ωραριου, δηλαδή αρκετές φορές έκανα βάρδια 14:00-22:00 και ξαναειχα 06:00-14:00 ή εκανα βάρδια 06:00-14:00 και ξανά 22:00 της ίδιας μέρας εως 06:00 της επόμενης, είχα ένα ωράριο πολύ διαφορετικό απο όλο τον υπόλοιπο κόσμο με αρκετές ιδιαιτερότητες. Δηλαδή οι ώρες του ύπνου μου που ήταν καθημερινά ελάχιστος (4-5 ωρες) ήταν κατι παραπάνω απο ιερές και συνέβαιναν πρωινες ή μεσημεριανες ώρες. Σε εκείνα τα διαστήματα συνέβαινε να εχω περισπάσεις απο ήχους που συνέβαιναν απο πολύ κατώτερους ορόφους, απο οικογένειες με παιδιά. Δηλαδη να με ενοχλεί ο 2ος όροφος ή ο 3ος ενώ μένω στον 5ο! κυριως απο πιτσιρικια που ουρλιάζανε και παιζανε πεντώντας πραγματα σε τοιχους. Κάποιες φορές ήμουν στο τσακ να κατέβω και να κανω παρατήρηση αλλά σκεφτόμουν ότι δεν μπορεις ακριβώς να αναγκάσεις κάποιον που ζει φυσιολογικα εντώς οριων κοινης ησυχιας να αλλάξει γιατι εσύ έχεις ιδιαιτερότητες. Θεωρώ όμως ότι όντως ο κόσμος ΔΕΝ σέβεται τους αλλους και αντιδρά επιθετικά (ως αμυνα) κάθε φορά που θα παρατηρηθεί μη δεχόμενος το ενδεχόμενο να μην εχει δικιο. Εξαιρεσεις φυσικά υπάρχουν αλλά δεν χαρακτηριζουν το πλήθος. Βοηθάει η ικανότητα να έχεις μια αρκετα καλη σχέση με τους γείτονες ώστε με ευγενικό τρόπο, αν τους εξηγήσεις την κατάσταση σου, να ελπίζεις ότι θα σεβαστουν. Αλλά δεν πιάνει πάντα. Επίσης μερικοι όντως δεν καταλαβαινουν οτι ενοχλούν. Δηλαδή πέραν της χοντροκομμένης μαλακιας αυτου που βάζει τσιτα στερεοφωνικο, ο γέρος που ακουει δυνατά ειδήσεις το μεσημέρι, καποιος που μιλαει δυνατα στο τηλέφωνο ή ενα ζευγαρι που τσακώνεται, μάλλον δεν εχουν εκεινη τη στιγμη συναισθηση οτι εσυ τους ακους μεσα στο σπιτι σου. Γενικά απο τα 12 διαμερίσματα της πολυκατοικίας, οι 9-10 ειναι πολύ οκ. Αλλά αυτό είναι τύχη.
  9. Μην ψαρώνεις. Λιγο η εμπειρία και πολύ η νευρομυική προσαρμογή. Μην το υποτιμάς.
  10. Αποζημειώνει αυτό γιατι όταν έχει παρακολουθησει μια κατασκευή ή ανακαινηση απο την αρχή, εισαι σε θεση να αντιληφθεις φθορές που θα γινουν εν δυναμει μεγαλος μπελας αν προχωρήσουν. Ολες οι κατασκευές μετά τα 15 χρόνια θέλουν επισκευές σιγά σιγα. Ειναι σαν σερβις στα αυτοκίνητα. Αυτό με τις σκάλες είναι κλασσικό πρόβλημα των παλαιών οικημάτων. Ελπίζω τουλάχιστον η σκάλα να είναι καλή (δηλαδή η αναλογία ριχτιού και πατήματος να την καθιστά άνετη και εύκολη όσο γινεται). Το να μεινεις για παντα fit μονο καλό ειναι. Έμφαση στα πόδια που θα σε κρατήσουν όρθιο στα γεράματα.
  11. Το καταλαβαίνω Λάκη. Δεν ειπα οτι ειναι πανανθρώπινη σταθερά. Και εγώ είμαι πρακτικά δεμένος με το διαμέρισμα που μένω (παρα το οτι λέω ότι προσπαθώ) γιατι το απέκτησα πολύ μικρός με ένα πολύ μεγάλο για την τότε ηλικία μου άλμα. Και μου ήρθε σχεδόν καρμικά καθώς έτυχε ενώ αναζητούσα σπίτι και δεν έβρισκα κατι με τις προδιαγραφές που ήθελα, να κληθώ να κάνω τοπογραφική αποτύπωση στο οικόπεδο που χτίστηκε η πολυκατοικία. Τότε έμαθα για την μελλοντική οικοδομή και καπάρωσα θέση. Φυσικά πήρα δάνειο και μάλιστα πολύ μεγαλύτερο απο ότι ως τότε φανταζόμουν, σε μια εποχή που όλοι με κράζανε γιατί τότε τα ενοίκια ήταν στο χώμα. Αλλά τώρα δεν ακούγεται ψίθυρος γιατι οι καιροί αλλάζουν! Έχω την αίσθηση ότι κάποια στιγμή θα ξαναχρειαστεί αυτό το διαμεριμα. Σε μένα ή σε άλλον. Θεωρώ ότι η επένδυση σε ακίνητο είναι καλή και πάντα θα είναι. Αρκεί να ειναι καλο το ακίνητο, σε σωστή τοποθεσία και φυσικά "πεντακάθαρο"...
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου