Προς το περιεχόμενο

Στάθης1540724939

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  629
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από Στάθης1540724939

 1. Ναι Όλα κάνουν καλή δουλειά, το θέμα είναι ποιο θα σε βολέψει στη λειτουργία του. Εαν θα είχα σκοπό να κάνω live sequencing θα ξεκινούσα τις δοκιμές μου με το ableton . Το sonar πλεον είναι free
 2. Ήταν όντως συχνό το φαινόμενο ασυμβατότητας των drivers των συσκευων με chipsets διαφορετικών της texas instruments, ειτε το firewire ηταν onboard ειτε επεκταση ,το έβλεπα πολύ συχνα σε παράπονα σε forum. Εγω παντως εχω ακομα μια mobo 10ετιας (και βαλε, asus p5q deluxe) με onboard LSI chipset , και ποτε δεν ειχα προβλημα με την maudio profire (την οποία αυτή και εαν καταδικαζουν στο web για κακους drivers, ποτέ δεν ειχα θεμα). Δυστυχώς για το μέσο χρήστη αυτά διαπιστώνονται εκ του αποτελέσματος. Ας είναι τουλαχιστον το chip texas instruments (ή έστω LSI )
 3. Είναι ωραίο όταν βρίσκεις αφορμή να ασχοληθείς δημιουργικά ξανά με το ίδιο όργανο, οποιαδήποτε και να είναι αυτή. Μία ανανεωμένη βιβλιοθήκη ήχων ίσως να είναι και η καλύτερη αφορμή , αφού "ανασταίνει" ένα συνθ και εφόσον "εμπνέει" σε προδιαθέτει να ασχοληθείς περεταίρω μαζί του. Καλό "λιώσιμο" λοιπον , αντε και απο εσένα ένα μικρό demo ! Αρκει να μην έχει τόσο sidechain γιατι καλο χρυσό , αλλα το υπερβολικό μου προκαλεί ηχητική επιληψία
 4. Είναι πιο εύκολο να εμφανιστεί η πληροφορία μέσω ενός πληροφοριακού συστήματος (γενικά και αόριστα) σχετικά με τους υπόλοιπους "συμβατικούς τρόπους" , αλλα πιστεύω έχει βαρύτητα να ενημερωθείς για ένα live μέσω κάποιας αφίσας ή ενος flyer . Επίσης , ο βομβαρδισμός του χρήστη απο πληροφορίες πολλές φορές επιφέρει να αντίθετα ,ανεπιθύμητα αποτελέσματα (περι social media ο λόγος) . Περνώντας κανείς ως πεζός απο ένα σημείο με αφίσες ,μπορεί να αδιαφορήσει για το περιεχόμενο, μπορεί όμως και να μπει στη διαδικασία να διαβάσει και να ενημερωθεί.Σε αυτό βέβαια παίζει σημαντικό ρόλο και η αισθητική που περιβάλλει το πλαίσιο στο οποίο αναρτώνται αυτές οι αφίσες, γιατι προδιαθέτει ειτε θετικά ειτε αρνητικά. Ξέχωρα το γεγονός πως, εαν η αφίσα επιμεληθεί με τον κατάλληλο τρόπο, μπορεί να τραβήξει λίγο περισσότερο το ενδιαφέρον και την προσοχή. Απο την άλλη, ένα απλό μουντό κείμενο στην οθόνη του υπολογιστή δεν κινεί και τόσο το ενδιαφέρον στο "απλό" κοινό (απλό εννοώντας το όχι και τόσο μουσικόφιλο που θέλει απλά να παει για ένα ποτάκι , ας είναι και live) . Στο κοινό το οποίο ψαχνεται για κάποιο live του γούστου του, η ψηφιακή πλατφόρμα ως μέσον αναζήτησης πιστεύω πως είναι υπεραρκετή και αποτελεσματική. Τώρα όσο αφορά το " απο στόμα σε στόμα " , πιστέυω πως είναι καθαρά θέμα γνωριμιών και κύκλου που θέλει( ή όχι ) να σε στηρίξει.
 5. Θα κάνω κάποια σχόλια πάνω στα δικά σου hints. 1. True. Με τη διαφορά πως δεν είναι τόσο τραγικό να πιάσει κάποιος κολλητήρι. Εαν κάποιος απο την άλλη είναι επιφυλακτικός (κατι που είναι σεβαστό ) , αρκεί να το πάει σε ένα τεχνίτη ή ηλεκτρονικό , γνωρίζοντας όμως πως είναι μία υπεραπλη διαδικασία. Το αναφέρω γιατι την έχω πατήσει στο παρελθόν με απλή "επεμβαση " τεχνικού σε midi keyboard χρεόνοντάς μου 50 ευρώ, και το μόνο που έκανε ήταν να ανοίξει το keyboard και να βαλει στη θέση του κάτι που είχε φύγει. Το διαπίστωσα όταν το keyboard ξαναέβγαλε το πρόβλημα και το διόρθωσα μόνος μου. 2. True. Καθημερινή μου διαδικασία (λες και του βαζω pin ) μεχρις οτου αντικαταστήσω τις μπαταρίες. 3.True . Χρειάζονται κάποιοι καλοί προενισχυτές, προσωπικά χρησιμοποιώ αυτούς της κάρτας ήχου. 4. Ολοκληρωτικά αδύναμα effects - και κατ'επέκταση άχρηστα. Η γκάφα που έκανε τότε η yamaha είναι πως το chip δημιουργεί "noise cancellation" με αποτέλεσμα να δημιουρούνται θέματα φάσεων. Σε κάποιους (ξενα φορουμς) αρέσει αυτό το φαινόμενο λόγω ρετρο, προσωπικά δεν το αντέχω και γενικότερα θεωρώ πως ο,τι παλιό δεν είναι απαραίτητα ωραίο ή αφορμή νοσταλγίας. Χρησιμοποιώ ένα lexicon mx400 με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα 5. True. Οι ακουστικοί ήχοι ως αποτέλεσμα sampling υστερούν κατα πολύ σε σχέση με τους σημερινούς. Για την ακρίβεια ,ένας που θα παίξει για πρώτη φορά τους ακουστικούς ήχους της εποχής και συγκεκριμένα του sy77 θα βάλει τα γέλια. Εδώ όμως υπάρχει η σημαντική διαφορά , πως η "ρετρο" σκοπιά του ήχου έχει κάποιο νόημα. Μπορεί κάποιος να πετύχει απολύτως εύστοχα ηχόχρωμα δεκαετίας 90 σε πιάνο πχ καποια ηλεκτρονικά /dance κομματια της εποχής. Όντως κάποιοι ήχοι μπορούν επάξια να χρησιμοποιηθούν (περαν της ρετρο σκοπιάς) . Η awm2 μεριά του synth προσφέρει και τις κλασσικές κυματομορφές τυπου saw/square/triangle , και η synth engine επιτρέπει αρκετά πολύπλοκες υλοποιήσεις. 6.Τρου 7. Το συνθ αυτό κατασκευαστικά φαντάζει αθανατο! Αλλα ναι οκ ενα καλυμα δε βλαπτει Όταν με το καλό ασχοληθώ με διαφόρων τύπων αναβαθμίσεις στο synth , θα δημοσιοποιήσω τις παρεμβάσεις μου σε περίπτωση που φανούν χρήσιμες.
 6. Βασικά αυτο ειναι το συνθ, δεν είναι ένα συνθ (το οποίο για τον χ/ψ λόγο είναι αγαπημένο) Δεύτερον , είναι αγαπημένο λόγω χρήσης ή dream synth? γιατι εαν ισχύει το δευτερο μπορώ να ποστάρω αυτό... Επιμονή και υπομονή !
 7. Δύσκολα θα βρεθεί σε αυτήν την τιμή, εγώ το αγόρασα χωρίς μπαταρίες(αυτες που κρατουν τα patches) και floppy belt ,με κάποια σπασίματα στις γωνίες. Μικρό το κακό όμως. Και 300 παλι φθηνό είναι,εδω τόσο βρίσκεις άλλα συνθς που τα λυγίζεις με το ένα χέρι. Anyway ,ξεφυγα απο το θέμα. Ας μιλήσουμε για αγαπημένα συνθς!
 8. Να μου κανεις μία χαρη να πεις στην κα Έμη , οτι θελω ένα cs80 έτσι για έπιπλο στο σαλόνι
 9. Για το V-synth έχω ακούσει διαβάσει τα καλύτερα. Μάλιστα , σε διαγωνισμο (του οποίου το όνομα δεν το θυμάμαι) για το καλύτερο hardware performance synth της χρονιάς, έβγαινε για αρκετές φορές πρώτο (ίσως και έως 10 έτη έπειτα απο την κυκλοφορία του. Δεν είναι τυχαία η παραμονή της τιμής του μεταχειρισμένου σε υψηλά επίπεδα. Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να παίξω ποτέ με αυτό το συνθ. Όπως δεν έχω καταφέρει να αποκτήσω διάφορα πολυπόθητα συνθς, ίσως λόγω του οτι -όπως αναφέρθηκε- τα software πλέον κάνουν τα πάντα. Συνεπώς , η γνώμη μου δεν έχει τόση ισχύ λόγω ελλειπούς ενασχόλησης με τα hardware. Ωστόσο , δεν θα μπορούσα να κρύψω το θαυμασμό μου για το synth 30ετίας, το οποίο μπορεί να συνθέσει τόσο περίπλοκους ήχους , και να σταθεί τόσο επάξια συχνοτικά σε ένα mix για τα χρόνια του. Ο λόγος για το sy77 ... το οποίο ξεχωρίζει με διαφορά ανάμεσα στο σύνολο των hardware synths μου (και των δύο ) . Τα envelopes, τα φιλτρα του και η πολυπλοκότητα που προσφέρει η AFM είναι κάτι το οποίο το χαρακτηρίζει μοναδικό. Το μέγεθος της σπουδαιότητάς του , ενδεχομένως να αυξάνεται κατακόρυφα, λόγω του οτι αυτές τις μέρες μπορεί κανείς να το βρει παμφθηνα μεταχειρισμένο. Δεν το κάνει η χαμηλή τιμή τόσο σπουδαίο, όσο το γεγονός πως με μια μικρή δαπάνη μπορεί κανείς να το κάνει δικό του. Είναι τόσο αγαπημένο, που όταν το βρήκα στις αγγελίες για 150 ευρώ, το τσίμπησα ως δεύτερο χωρίς 2η σκεψη. Βασικό του μειονέκτημα το εχθρικό UI και η έλλειψη Control Change ανάμεσα στην πληθώρα των παραμέτρων σύνθεσής του. Αν έβλεπα ξανά κάποιο στα 150 θα το αγόραζα ξανά.
 10. Ενα LFO ειναι με αναθεση στα voltage του DC motor της κινησης, ωραια ιδεα, μαλλον πρεπει να ασχοληθουμε με ενα ομαδικο project να φτιαξουμε και εμεις κατι τυπο "τι αλλο θα δουμε"
 11. Αυτό το σύστημα έχει κυκλοφορήσει για κάτι τέντες νομίζω!
 12. Οχι γι αυτο ανέφερα πως "δεν είναι ασχημο σαν concept" , αλλα ο ζυγός κλίνει (κατα τη γνώμη μου)προς το "λιγότερο" πρακτικό και αρκετά φθηνότερο. Και το λιγότερο πρακτικό είναι εντός εισαγωγικών γιατι στην κιθάρα που παρουσιάζεται λαμβάνουμε ως σημείο αναφοράς οτι αυτό είναι όντως πρακτικό, αφεταίρου δεν εχει δοκιμασθεί , άρα ας πουμε οτι είναι πρακτικό. Οι 2-3 κιθάρες δεν είναι απαραίτητα ούτε λάθος ούτε κουραστικό, όπως αντίστοιχα και το βαλε βγαλε των μαγνητών βέβαια . Είναι υποκειμενικό, προσωπικά το θεωρώ άσκοπο. Ή καλύτερα ο σκοπός του πιστεύω πως είναι να φτιάξουμε ένα πρωτοποριακό concept να πουλήσει όσο πουλήσει. Απο την άλλη αυτό μακάρι να είναι η αφετηρία για καινούριο σχεδιασμό στην ηλεκτρική κιθάρα. ps τα πολλαπλά 20-30ευρα ίσως είναι ένα καλό κίνητρο να πιάσει κανείς μόνος του κατσαβίδι και κολλητήρι, δεδομένου πως δεν είναι απαγορευτικό για κάποιον αρχάριο με τέτοιες ασχολίες, όπως αντίστοιχα είναι ο υπολογισμώός του σπειρωματος στο μαγνήτη για να επιτύχουμε τη σωστή αντίσταση.
 13. ...που να εχουν νοημα, χωρις αποκλειστικα την προοπτικη εμπορευματοποίησής τους. Δεν είναι άσχημο σαν concept αλλα λιγο άσκοπο μου φαίνεται. Όπως και ειπώθηκε πριν , τι θα κάνει κάποιος ο οποίος θέλει διαφορετικό τόνο στο live του; Θα αρχίσει τα ραβε ξύλωνε μπροστά στο κοινό, ή θα έχει μία δευτερη κιθάρα; Γιατι υποτίθεται πως στο live δε χρειάζεσαι 2η κιθάρα αφου έχεις τους μαγνήτες-cipsακια Τι θα την κάνει κάποιος την κιθάρα αυτή , όταν έπειτα απο δεκάδες αλλαγές μαγνητών θα κατασταλάξει στο τι ηχόχρωμα θέλει ; Θα την πουλήσει και θα πάρει μια συμβατική με ίδιους μαγνήτες; Εντωμεταξύ οι κιθαριστες δεν δίνουν περιουσίες για ξύλα;
 14. Χορδιστηρι για πασχοντες απο τενοντιτιδα;
 15. Δεν θα εχεις ηδη κανει προενισχυση και μετατροπη απο την behringer? Δεν το πιασα.
 16. Επισης το reason εχει διαφορετικη φιλοσοφια με τα υπολοιπα daws, σε τετοιο βαθμο που μόλις οι τελευταίες εκδόσεις τού δίνουν αυτό το χαρακτηρισμό. Ξεκίνησε ως πρωτοποριακό concept ενός ψηφιακού rack , με καταγραφή μόνο midi καναλιων , και ο τρόπος λειτουργίας του κέρδισε αρκετούς καλλιτέχνες ,με αποτέλεσμα να εξελίσεται σταδιακά και να έχει φτάσει σε ένα αρκετά αξιοπρεπές σημείο. Είναι ο λόγος που δεν έχω καταφέρει (προς το παρων) να "δεσω" με καποιο άλλο daw (εμφανέστατα ανώτερο) , αφού ξεκίνησα με αυτό .
 17. Αντε με το καλο! Το κακο με το maschine ειναι οτι δεν εχει χωρο για το γκαϊφε . Τα εβαλα αρχικα στα προχειρα στο τραπεζι και ειδα τελικα οτι ειναι βολικο, τα ηχεια μονο να βολεψω και μετα θα ειναι αρκετα ανετο.
 18. Έπειτα απο μία επική μάχη με το χρόνο για να προλάβω το διαγωνισμό της Adam...
 19. Δεν νομιζω να ειναι αυτο , αλλωστε στο ψηφιακο σημα δεν αλλοιωνεται η ποιοτητα λογω κωδικοποιησης(και αυτο ειναι που το καθιστα βολικο), αν ηταν να αλλοιωθει το ηλεκτρικο σημα που περνα απο το καλωδιο θα ειχε πιθανοτατα ως αποτελεσμα να μην ακουσεις καθολου ηχο( οπως αντιστοιχα με το ψηφιακο σημα εικονας). Δοκιμασε στο control panel της καρτας σου εαν υπαρχει πεδιο που αναγραφει "sync source",εαν ναι δοκιμασε "external (s/pdif)" .
 20. Καλοριζικο ! Με γειες! Προβλεπεται να εχει αρκτετα θετικα αυτη η αναβαθμιση περαν του αισθητικου. Πρωτη διαπιστωση ειναι η ανακτηση του περιεχομενου στο κειμενο...αρκετα βολικο! Μου θυμιζει λιγο google acounts η φαση, ωραιο ...αυτο "Σταθης1237684382957" να μην εβγαζε στο προφιλ μου ακομα καλυτερα ps : τοσο ανανεωμενο που αναγκαζομαι να βαλω 1η φορα φωτο στο avatar, οχι τιποτα αλλο , αυτο το τεραστιο " Σ " που φαινεται τωρα καπως μου τη δινει
 21. Aπο το site της Alesis : "A class compliant device is one that does not require an extra driver from Alesis to connect to your *Windows computer, Macintosh computer, or iOS device. A class compliant device uses drivers that are written by Microsoft or Apple, and come pre-installed on the computer. *Windows (98SE and up) is required for class compliant support." Το ιδιο και για το ikeyboard. Δεν εχω δει ποτε usb midi να χρειαζεται το δικο του driver, ή ακριβολογώντας, να μην ειναι class compliant. Επίσης , το iKeyboard εχει expression συνδεση, που μπορεις να βαλεις πεταλ ως volume ,wah κλπ αν σε ενδιαφερει... Απο εκει και περα , η επιλογη του midi ειναι καθαρα θεμα ποιοτικο , κατι που το ξερει μονο οποιος το εχει αποκτησει.
 22. Καλησπερα Το να σαμπλαρεις ενα ηδη σαμπλαρισμενο μηχανημα, ειναι λιγο ασκοπo θα ελεγα, καθως στην ουσια θα δημιουρησεις ξανα την synth engine του στο DAW. Μπορεις να σαμπλαρεις στο DAW σου τους ηχους του korg, ομως δεν θα εχεις το ιδιο αποτελεσμα, καθως η ποιοτητα του τελικου ηχου σου θα εξαρτηθει απο τη δουλεια που θα ριξεις στο sampling , και για να βγει καλο αποτελεσμα θα ειναι υπεραρκετη.Δεν θα αρκεστεις δηλαδη απλα σε καποια δειγματα ηχου, αλλα και στην καταλληλη χρηση τους (envelopes, velocity zones κλπ ) Αυτο που μπορεις να κανεις, ειναι να συνδεσεις το οργανο εκτος του audio και με midi. Ετσι κατα την ηχογραφηση θα παιζεις απο το korg, θα το ηχογραφεις κανονικα με audio αλλα ταυτοχρονα θα εχεις καταγεγραμμενα και τα midi events. Ετσι, εαν κατι αργοτερα δεν σ αρεσει ,μπορεις να το αλλαξεις,ή μπορεις να χρησιμοποιεις το korg επειτα απο την καταγραφη των midi events ως καποιο synth module( θα πατας play στο DAW και μεσω midi θα ακουγεται το korg) ,ή μπορεις και να περάσεις ακριβως ο,τι εγραψες και στο vst που θες να χρησιμοποιησεις κλπ...
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.