Προς το περιεχόμενο

pmich

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    12
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή pmich

0

Φήμη

  1. Να προσθέσω την ερασιτεχνική μου εμπειρία, με την άδεια των επαγγελματιών φυσικά ;D Μπορείς να αναβαθμίσεις ένα starter kit, μέχρι ενός ορίου βέβαια, ως προς τα τύμπανα. Δηλαδή, ψάχνεσαι λίγο με το κούρδισμα, βάζεις καλύτερα δέρματα, κλπ κλπ. Με τα πιατίνια δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτε. Είναι επίσης γεγονός ότι το μέτριο σετ σου, θα ακούγεται πολύ καλύτερα με καλύτερα πιατίνια. Η επιλογή των μεταχειρισμένων, είναι λίγο επικίνδυνη, όχι ως προς την ποιότητα, αν δεν είναι ραγισμένα, μην φοβάσαι. Το θέμα είναι πως θα τα "παντρέψεις" ηχητικά, καθώς δεν έχεις εξασκήσει ακομη το αυτί σου. Θα σου πρότεινα να δεις ευκαιρίες από Νάκα με την έκπτωση που έχει στα Zildjian. Η σειρά ΖΗΤ δεν είναι καθόλου κακή για μελέτη, πωλούνται δε σε σετ (ΗΗ, CRASH, RIDE). Αν θες αποκλειστικά ΗΗ θα σου πρότεινα τα PAISTE Alpha 14'' Σε μεταχειρισμένα δες αν πουλάει καποιος σετ. Όπως σου είπα, τα τύμπανα μπορείς να τα φτιάξεις, το φτηνό πιατίνι πάντα σαν τενεκές ακούγεται. ΥΓ: Γνωρίζω ότι τα πιατίνια που προτείνω δεν είναι τα σούπερ, αλλά έχουμε να κάνουμε με αρχαρια, που δεν είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει (που το εύχομαι). Για μελέτη είναι μια χαρά, χωρίς να υποφέρουν τα αυτιά της.
  2. Το καλύτερο είναι γράσσο σιλικόνης, food grade. Τροφικής διαβάθμισης, είναι η ακριβής μετάφραση. Είναι συνθετικό γράσσο που χρησιμοποιείται σε λίπανση μηχανών συσκευασίας τροφίμων, δεν περιέχει δηλητήρια, τοξικές ουσίες κλπ κλπ. Το βρίσκετε εύκολα σε μεγάλα χρωματοπωλεία. Κυκλοφορεί σε spray ή σωληνάριο.
  3. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μήπως έχεις κάτι σχετικό με το θόρυβο του πεντάλ; είναι εύκολο να αλλάξεις τα mama heads με τα mesh? Δεν πρέπει αν ξαναρυθμίσεις τα triggers? χαζή ίσως ερώτηση αλλά δεν έχω ιδέα από e-drums. Ούτε κι εγώ είμαι "κανονικός" ;D ΥΓ: Ωραία τα 2box αλλά 2400,00 είναι υπερβολικά πολλά. Μιλάω για max 780 (Alesis DM-10 τα βρήκα Ελλάδα 730,00).
  4. Την καλημέρα μου σε όλους. Παίζω τύμπανα ερασιτεχνικά και λόγω μετακόμισης σε διαμέρισμα, έχω το εξής θέμα: Σκέφτομαι να αγοράσω μια e-drums μάλλον προς Alesis DM-10 ο προσανατολισμός. Από την άλλη έχω συνηθίσει τα αναλογικά, και δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι θα μείνω ευχαριστημένος. Οπότε λέω μήπως και γίνεται να αγοράσω μια αναλογική και αντικαταστήσω τα drum heads με mesh heads για το γνωστό πρόβλημα της όχλησης (κι όχι μόνο) των γειτόνων. Το + σε αυτή την επιλογή είναι ότι όταν χρειαστεί μπορείς να βάλεις κανονικά δέρματα όταν θέλεις. Θεωρείτε ότι με την κατάλληλη τοποθέτηση μονωτικών για τον φερτό θόρυβο από το πετάλ στην κάσα (φελός, λάστιχο, πετροβάμβακας, χοντρή μοκέτα) θα μπορώ να τα χρησιμοποιήσω; Ο λόγος που βάζω το θέμα είναι ότι (είτε το πιστεύετε, είτε όχι) κατοικούσα πάντα σε μονοκατοικία, και δεν έχω ιδέα σχετικά. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει Alesis DM-10, να μου πει αν έχουμε δυνατότητα για ήχους rim? σαν να παίζουμε στο στεφάνι της αναλογικής; Παίζω συνήθως, τζαζ, μπλουζ και αν μου τη "δώσει" πάω μέχρι Zeppelin. Ερασιτεχνικά πάντα. ΥΓ: την DM-10 την δοκίμασα σε κατάστημα, αλλά ο πωλητής δεν ήξερε να μου απαντήσει σε αυτό που ρωτάω και ήταν όλο μη και μη όταν πήγα να δω τις ρυθμίσεις του drum module Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το σεντόνι.
  5. Δεν θα σου συνιστούσα να κάνεις κάτι τέτοιο, είναι σίγουρο ότι με τα εξαρτήματα δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι που δουλεύει. Ο ίδιος παραδέχεσαι ότι δεν ξέρεις τίποτε από ηλεκτρονικά. Αν πρόκεται να το διαλύσεις για να τον πετάξεις, τότε όπως λένε και οι φίλοι απλά χάρισέ σε κάποιον που πιθανόν να το χρησιμοποιήσει. Αν είναι χαλασμένος, ίσως κάποιος μπορεί να το φτιάξει. Αλλά η περίπτωση διαλύω και φτιάχνω κάτι άλλο, απλά δεν παίζει, σε τέτοιες περιπτώσεις. Φιλικά πάντα...
  6. Δεν έχω τσεκάρει τον Τρίμη σε τέτοιες περιπτώσεις όποτε δεν μορώ να ξέρω. Σου ανέφερα τι είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να κάνει, αν θέλει να θεωρείται σοβαρός σε αυτό που κάνει. Αυτό το UK warranty, θέλει από μέρους σου έρευνα, στείλε ένα email και προφανώς θα σου απαντήσουν. Εγώ το ερμηνέυω, ότι αν πουληθεί στην Αγγλία, αναλαμβάνουν και την εγγύηση, όπως όλα τα μαγαζιά. Προφανώς για Ελλάδα θα σου πουν για τον τοπικό αντιπρόσωπο. Αν όμως έχεις αμφιβολίες πάρτον από Τρίμη, να είσαι 100% καλυμένος. Κι ο γιός μου που θέλει ένα κεφάλι, από Ελλάδα θα το πάρει, πάνω - κάτω τα ίδια έχει.
  7. Την καλημέρα μου. Υπάρχει νόμος, όπου η εγγύηση υποχρεωτικά καλύπτεται από ΟΛΟΥΣ τους επίσημους αντιπροσώπους της εκάστοτε εταιρείας. Δεν μπορεί ο Τρίμης να αρνηθεί να σε καλύψει, διότι μπορείς να κάνεις καταγγελία στην Blackstar και να χάσει την αντιπροσωπεία. Μπορείς ΑΝΕΤΑ να αγοράσεις ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ προϊόν και να καλύπτεσαι κανονικά. Οφείλεις βέβαια να στείλεις με φαξ την δήλωση εγγύησης στην Blackstar και στον Τρίμη. Προσοχή μιλάμε για καινούρια προϊόντα, όχι δεύτερο χέρι (εκτός κι αν σου δώσουν και τα σχετικά έντυπα εγγύησης) Για συντήρηση δεν το συζητάμε, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να την παρέχουν ή να μεσολαβήσουν σε αποστολές κλπ κλπ. Ελπίζω να βοήθησα. Προσωπικά θα τον αγόραζα από τον Τρίμη, ξεχνώντας το ebay, τουλάχιστον σε τέτοιο ακριβό μηχάνημα. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω καμία σχέση με το μαγαζί
  8. Ομολογώ ότι δεν το διάβασα :-[, όμως χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης (μην παρεξηγηθούμε κιόλας :) ) ενημερώνω: Το ότι έγραψε ο Νάκας "έλεγχος καλής λειτουργίας" δεν σημαίνει και πολλά, δίνει όμως το δικαίωμα στον πελάτη, αν έχει ίδιο πρόβλημα εντος 2 μηνών (νόμος ΕΕ) να απαιτήσει δωρεάν επανέλεγχο). Στην ουσία τώρα. Για να φτάσουμε στο σημείο να γράψει ο αντιπρόσωπος (και να υπογράψει ο τεχνικός του) ότι έγινε έλεγχος καλής λειτουργίας, πρέπει να έχει "ξεσκίσει στον έλεγχο" μια συσκευή, ειδικά αν η επισκευή ήταν "ψυχρές κολλήσεις" που απο τη φύση τους είναι στριφνή βλάβη. Τώρα ο τελικός έλεγχος, καλής λειτουργίας, είναι η συμπλήρωση ένος φυλλαδίου με σημεία που ελέγχονται σε μια συσκευή πριν αυτή επιστραφεί στον πελάτη προς χρήση. Μπορεί να είναι ένας έλεγχος που το service του Νακα, εφαρμόζει (του στυλ: ελεγχος καλωδίου τροφοδοσίας, για φθορές, έλεγχος λειτουργίας ΟΝ/ΟFF κλπ) που είναι το πιθανότερο, μπορεί η μαμα εταιρεία να απαιτεί έλεγχο, βάσει δικής της ποιοτικής διαδικασίας, με διακριβωμένα όργανα (πχ, ρύθμιση bias, μέτρηση τάσεων κλπ κλπ). Ο πελάτης έχει δικαίωμα να ζητήσει αντίγραφο του φύλλου, για να διαπιστώσει αν οι έλεγχοι που έγιναν, μπορούσαν να διαπιστώσουν αποκατάσταση του προβλήματος. Βέβαια όλα τα παραπάνω, ΑΠΑΙΤΟΥΝ την ελάχιστη λογική υπευθυνότητα της επιχείρησης, ώστε να ελέγχει ότι τηρούνται ΟΛΕΣ οι διαδικασίες από τους υπαλλήλους. (για αυτό είναι υπεύθυνοι οι ελεγκτές του ISO) Μόλις είδα ότι πρόκειται για λαμπάτο ενισχυτή, διέγραψα τα σχόλια που αφορούν στην δεύτερη επισήμανση που κάνεις (ορθά), με είχες προλάβει ;D Όλα αυτά πάντα με διάθεση ενημέρωσης και σε καμιά περίπτωση ως αντιπαράθεση, τα γράφω δε διότι εργάζομαι σε τμήμα service ιατρικών και λόγω φύσης δουλειάς, υποχρεώνομαι να γνωρίζω νόμους και δικαιώματα. Συγγνώμη αν σας κούρασα.
  9. Ως ηλεκτρονικός να σου πω μερικά βασικά: 1. Το ότι σου πήρε ο Νάκας 66 ευρώ με την αιτιολογία "επισκευή ψυχρών κολλήσεων" θεωρείται τουλάχιστον ΛΗΣΤΕΙΑ. 2. Είναι γεγονός ότι η ψυχρή κόλληση είναι δύσκολο να βρεθεί, ειδικά αν το πρόβλημα της συσκευής δεν είναι, επαναλήψιμο, άρα και εύκολα διαπιστώσιμο. Βλέπεις "ύποπτες κολλήσεις" τις περνάς με κολλητήρι, όλα παίζουν σωστά, και το πρόβλημα επαναλαμβάνεται μετά από λίγο καιρό...όποτε ή δεν βρήκες όλες τις ψυχρές ή το πρόβλημα είναι αλλού. 3. Με δεδομένο το ότι επισκεύασε ψυχρές κολλήσεις, έπρεπε να "ξεσκίσει" στον έλεγχο τον ενισχυτή, για να διαπιστώσει ότι λειτουργεί σωστά, αφού δεν το έκανε, μπορείς να απαιτήσεις να το κάνει δωρεάν,χωρίς να αλλάξει κεντρική πλακέττα. 4. Δεν έχω χρόνο να ψάξω για σχέδιο αλλά γενικά οι αυξομειώσεις στον ήχο ή γενικά σε ρυθμίσεις, οφείλονται σε προβληματικά ποτενσιόμετρα. Αν πρόκειται για βλάβη πλακέττας, τότε αυτό θα παρουσιάζεται συνέχεια. Κοίτα αν το πρόβλημα εμφανίζεται μετά από αρκετή ώρα, όταν δηλαδή το κύκλωμα έχει "ζεσταθεί", αδόκιμος όρος αν έχουμε τρανζίστορς, καθώς δεν μιλάμε για τρελλές θερμοκρασίες, μας γυρνάει όμως πάλι σε ψυχρή κόλληση. 5. Αν δεν τον θες, μπορείς κάλλιστα να τον χαρήσεις σε κάποιον λέγοντας ότι κάνει τόσο η επισκευή. Πάντως να τον πουλήσεις, μου μοιάζει δύσκολο. **** Τώρα είδα ότι είναι λαμπάτος**** sorry!!!! Αν σου κάνει τρελλίτσες, μπορεί να έχεις θέμα με την πλακκέτα αλλά επειδ'η η πλακέτες αυτού του είδους είναι σχετικά απλές, μπορεί να βρεθεί άκρη από ένα καλό μάστορα που θα σπαταλήσει χρόνο. Ξέρω έναν (χωρίς να θεωρηθεί διαφήμιση), εγώ είμαι σε τελείως άλλο τομέα. Αν θες στείλε μου ΡΜ να σου πω. Περιοχή Αττικής φυσικά...
  10. Τον έχουμε σπίτι. Πολύ καλύτερος από αυτό που περιμένεις από ένα μηχάνημα low budget. Δεν έχει παίξει δυνατότερα από το 5, διότι απλά κουφαίνεσαι. Καθρά και βρώμικα ...Marshall ;) Είναι καλός ακόμη και για ένα μικρό live χωρίς μικρόφωνο. Θεωρώ ότι είναι μια τίμια αγορά.
  11. Καλησπέρα, δεν είμαι κιθαρίστας, ο γιός μου ομως έχει τον ίδιο ενισχυτή και μια και ειμαι ηλεκτρονικός, ασχολούμαι με κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Έχουμε και λέμε λοιπόν: εδώ νομίζω έχεις μπερδευτεί, κι εξηγούμαι: 1. Για να διαπιστώσεις ότι έχεις πρόβλημα με τον ενισχυτή, πρέπει απλούστατα να συνδέσεις απευθείας την κιθάρα σου σε αυτόν. Αν καθαρά και "βρώμικα" παίζουν κανονικά ο ενισχυτή είναι ΟΚ 2. Πάμε στο πεταλάκι, στη θέση σου θα ξανα-άλλαζα μπαταρία για σιγουριά. 3. Ο ρόλος των πεταλιών είναι να βγάζουν αυτή τη χαρακτηριστική βρωμιά που το κάθε ένα έχει. Για να το πετύχεις το χρησιμοποιείς στο καθαρό κανάλι. Αν το χρησιμοποιήσεις στο βρώμικο, αυτό που κάνεις είναι να βρωμίζεις το ήδη "βρώμικο" κανάλι, με απλά λόγια. Υπεροδηγείς την ήδη υπεροδηγούμενη λάμπα, με αποτέλεσμα να ακούς περίεργα πράγματα. θα σου πρότεινα τα εξής: 1. Έλεγχο της συμπεριφοράς του ενισχυτή χωρίς το εξτρα πεταλάκι 2. Σύνδεση του πεταλιού στο καθαρό (αν δεν παίζει καλά, άλλη μπαταρία) 3. Αλλαγή καθαρού - βρώμικου από το πετάλ του ενισχυτή, όταν όμως έχεις τον ενισχυτή στα δικά του βρώμικα, να απενεργοποιείς το distortion. 4. Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με τον ενισχυτή. Τα λέμε πάλι... Μπορεί κάποια από αυτά που γράφω να φαίνονται χαζά ή παιδικά, αλλά πίστεψέ με, πρέπει να σιγουρεύεσαι πάντα. Ο σοφός λαός λέει: " Η μάνα του doublecheck ποτέ δεν έκλαψε" ;D
  12. http://www.artmusic.gr/main.php?cPath=13_17_74 Είναι ο αντιπρόσωπος της ESP στην Αθήνα. Παρά το ότι δεν την έχει στο site, είναι πολύ πιθανό να την έχει, κανε τον κόπο κι επικοινώνησε μαζί του.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου