Προς το περιεχόμενο

Miltos23

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    1.460
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Day job
    -
  • Τόπος
    Αθηνα

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή Miltos23

Rock Star

Rock Star (3/4)

  • Συζητητής Rare

Badges

165

Φήμη

  1. Γεια σας αγαπητοί, Έχω ένα debate με έναν φίλο για τους γείτονες που μένουν από πάνω μας. Εκείνος υποστηρίζει ότι γενικά οι άνθρωποι σέβονται τους άλλους και προσέχουν να μην κάνουν φασαρία. Στον αντίποδα πιστεύω ότι γενικά οι άνθρωποι ΔΕΝ σέβονται τους άλλους και ΔΕΝ νοιάζονται αν θα ενοχλήσουν τους άλλους και κάνουν φασαρία ακόμα και σε ώρες κοινής ησυχίας. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να ανοίξω αυτό το poll για να έχω ένα μεγαλύτερο δείγμα έρευνας.
  2. Δεν ξέρω τι είναι, εκτιμώ ότι απλά άλλαξαν το όνομα που εμφανίζεται πχ το "Miltos23" να γίνει "Πεταλουδίτσος" αλλά αναγράφεται το ex-Miltos23 για να γνωρίζουν ποιος είναι.
  3. Το βιντεοκλιπ δεν τον είδα για να επικεντρωθώ στη μουσική. Το περίμενα καλύτερο, να έχει ένα κάποιο ενδιαφέρον στοιχείο ή έστω "κάτι" για να μου αρέσει. Δεν το βρήκα, δεν πλησιάζει καθόλου τα ακούσματα μου, αν αρέσει σε άλλους τότε είναι ακόμα μια επιβεβαίωση του πόσου απέχει το γούστο μου από το γούστο της πλειοψηφίας.
  4. Επανέρχομαι γιατί κάποτε είχα και Jackson Kelly, πολύ όμορφη κιθάρα αλλά πάλι το ζύγισμα ήταν περίεργο, δηλαδή "έγερνε" προς τα μπροστά για αυτό και την έδωσα. Σε κάθε περίπτωση ειλικρινά σου προτείνω να τις δοκιμάσεις με τη ζώνη σου και στο ύψος που θέλεις γιατί μπορεί να απογοητευτείς πολύ αν δεν σου κάνουν. Πάμε λίγο στα του floyd, όλα τα parts αλλάζουν εύκολα και υπάρχουν και αρκετοί κατασκευαστές. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει αυτό το part: https://www.floydrose.com/collections/parts/products/fr1tbp?variant=29882335506 το οποίο είναι αυτό με τα μαχαίρια και το πρώτο που χαλάει. Saddles, blocks κλπ μπορείς να βρεις το παραπάνω part δύσκολο. Πάμε τέλος στο bolt on (οχι που δεν θα το σχολίαζα), προτιμώ τις bolt on κιθάρες γιατί αν υπάρξει πρόβλημα με το μπράτσο (παραμορφώσεις ταστιέρας, σπασίματα, τερμάτισμα του truss rod) που είναι ακριβές επιδιορθώσεις, τότε απλά αλλάζεις ένα μπράτσο και τέλος. Αλλά όπως πάντα αυτό είναι προσωπική άποψη
  5. Γενικά οποιαδήποτε Jackson japan μεταχειρισμένη είναι μια καταπληκτική κιθάρα σε καταπληκτική τιμή, οπότε μπορείς να περιμένεις να βγει καμιά σε αγγελία. Σχετικά με το σχήμα, επειδή παλιότερα (αλλά πολύ παλιά, πάνω από 10 χρόνια) είχα μια king V θυμάμαι ότι δεν είχε καλό ζύγισμα (αλλά ούτε και εντελώς χάλια) και έχει μεγάλο μήκος = είναι πολύ εύκολο μα χτυπήσεις σε καμιά γωνία. Οπότε σου προτείνω να δοκιμάσεις μία πριν πάρεις. Σχετικά με το floyd: Δεν κάνω "βαριά" χρήση και αυτό γιατί δεν τα εμπιστεύομαι, είτε μιλάμε για το low profile της Jackson είναι για το edge pro της Ibanez, ποτέ δεν ένιωθα σιγουριά (αν και απο το edge pro δεν είχα ποτέ πρόβλημα). Οπότε το συμπέρασμα μου είναι το εξής: Αν κάποιος χρησιμοποιεί το floyd και η κιθάρα του έχει φτηνό τότε αργά ή γρήγορα θα φαγωθούν τα μαχαίρια και θα χρειαστεί αντικατάσταση με ένα original floyd ή αγορά της βάσης που έχει καινούργια μαχαίρια.
  6. Ναι και δεν με εχει βολέψει καθόλου - αν εβρισκα το αντίστοιχο του Chris Broderick Pick Clip: https://reverb.com/en-gr/item/6836739-chris-broderick-pick-clip-right-handed-black θα ήμουν χαρούμενος αλλά δεν υπάρχουν. Σε αυτό το σημείο να τονίσω ότι έχω βρει λύση που να με εξυπηρετεί (στη 3η σελίδα του τοπικ) απλά συμπληρώνω ότι βρίσκω σε περίπτωση που κάποιος στο μέλλον έχει το ίδιο πρόβλημα.
  7. Ποστάρω εκ νέου για να γράψω ένα μινι review για 2 προϊόντα από το Temu που υπόσχονται αύξηση του grip: Grip sticker #1 Grip sticker #2 Το υλικό βοηθάει πάρα πολύ στο κράτημα, υπερβολικά πολύ, αλλά είναι επίσης χοντρό. Δεν έψαξα κάπως να τα τριμάρω γιατί φαντάζομαι θα κόψω κανά δάχτυλο. Τελικά έκανα ένα λωρίδες και με βόλεψε περισσότερο. Τα αγόρασα γιατί ήλπιζα ότι θα είναι κάτι σαν τα https://www.monstergrips.com/ που έχουν πάχος (σύμφωνα με το site τους) 0.3mm αλλά δεν.
  8. Αναφέρεις κάτι πολύ γενικό οπότε αναγκαστικά θα σου απαντήσω γενικά. Όλα αυτά που σε προβληματίζουν και εν γένει η ανθρώπινη φύση έχουν μελετηθεί και μελετώνται πολλά χρόνια τώρα με τη φιλοσοφία. Επίσης το θέμα των σκέψεων και γιατί ο εγκέφαλος μας λειτουργεί όπως λειτουργεί έχει αναλυθεί από τη ψυχολογία και την ψυχιατρική. Σου προτείνω το κανάλι του Konstantinos Charantiniotis στο youtube και το site https://www.ow.gr/ στο section της ψυχολογίας. Θα σου αναφέρω ένα από τα βασικά πράγματα του ανθρώπινου εγκεφάλου: Δεν του αρέσουν οι αλλαγές, προτιμά τη συνήθεια και θέλει να χρησιμοποιεί ελάχιστη προσπάθεια οπότε αν δεις αυτα που σου προτείνω η πρώτη σου αντίδραση πιθανότατα θα είναι "λένε/ γράφουν μαλακίες", "αυτά που λένε είναι δύσκολο να γίνουν" κ.α., ε, εδώ πρέπει να αναγνωρίσεις ότι είναι ο εγκέφαλος σου που σε σταματάει. Θέλει κόπο να του αλλάξεις τις ρυθμίσεις να τον επαναπρογραμματίσεις. Στην περίπτωση σου έχει συνηθίσει να κάνεις αυτές τις σκέψεις, πάει εκεί όταν αγχώνεται γιατί νιώθει οικεία, ξέρει τι θα βρει εκεί. Πάει στα σίγουρα. Τέλος, να θυμίσω ότι ο άνθρωπος υπάρχει στη γη 195.000 χρόνια, όμως είναι στην "έξυπνη" φάση του τα τελευταία 3.000 χρόνια (αναλογικά 1,5% του χρόνου που υπάρχουμε σαν είδος) αυτό σημαίνει ότι έχουμε κατάλοιπα αυτοματισμών στο σώμα και τον εγκέφαλο μας από πολύ παλιά που μας επηρεάζουν. Άρα πρέπει να τα αναγνωρίσουμε και να τα αλλάξουμε. Το θετικό είναι ότι μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου. Σίγουρα.
  9. Στα 23 επινα φραπέ γλυκό με γάλα, μετά πήγα στρατό, τέλειωσε το γάλα τον έπινα απλά γλυκό, τέλειωσε η ζάχαρη τον έπινα σκέτο, μετά από αυτό έμεινα στο σκέτο, έναν το πρωί και έναν decaf το μεσημέρι. Θα μοιραστώ και ένα μυστικό για όσους πίνετε εσπρέσο: Αν ένα μαγαζί έχει πολλή κίνηση ο εσπρέσο που θα φτιάξει εκείνη τη περίοδο θα είναι χάλια γιατί έχει ανεβάσει θερμοκρασία η μηχανή και ο καφές ζεσταίνεται πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να καίγεται - δεν βγαίνουν σωστά τα αρώματα του με αυτή τη τεχνική. Φυσικά μεγαλύτερο ρόλο παίζουν η ποικιλία και η μάρκα του καφέ.
  10. Όπως και εσύ έτσι και εγώ δεν κατάφερα ποτέ να υλοποίησω αυτή τη συνδεσμολογία, μέχρι που το παράτησα. Ωστόσο, θα σου πρότεινα να το βάλεις μόνο στη λούπα για να μπορέσεις να κάνεις τη δουλειά σου.
  11. Από προσωπική μου εμπειρία οι δονήσεις μέσω του οπλισμού της πολυκατοικίας μπορεί να ταξιδέψουν πολύ μακριά. Πχ, στον 1ο όροφο της πολυκατοικίας που μένω έκαναν ανακαίνιση, γκρέμισαν το μπάνιο, άλλαξαν - διέλυσαν το σαλόνι και δεν άκουσα τίποτα, πείραξαν την κουζίνα που είναι ευθεία κάτω από τη κρεβατοκάμαρα μου (μένω στον 5ο) γινόταν κόλαση στο σπίτι, μιλάμε τους άκουγα σαν να ήταν δίπλα μου. Στο διάδρομο τις πολυκατοικίας δεν ακουγόταν τίποτα. Οπότε κρατάω μια πισινή ότι η κυρία μπορεί πράγματι να ακούει το θόρυβο. Μήπως ακουμπάει η βάση των ντραμς σε κάποιο τοίχο; Μήπως να άλλαζες θέση στα ντραμς μέσα στο δωμάτιο; Αν έχεις την δυνατότητα προτείνω να βάλεις κάποιον να παίζει και να κατέβεις κάτω να δεις τι γίνεται. Σίγουρα η ευγένεια θα σε βοηθήσει. Με την ευκαιρία να πω ένα άλλο καταπληκτικό περιστατικό θορύβου: Στην απέναντι πολυκατοικία και δεξιά (45 μοίρες δεξιά) με δρόμο να μεσολαβεί με 2 λωρίδες αράζουν κάποιοι μουσικοί και παίζουν στο μπαλκόνι, δηλαδή σε ανοιχτό χώρο, με ακουστικές κιθάρες, καχόν, σαξόφωνο κλπ Παίζουν καλά αν και δεν με ενθουσιάζει η μουσική τους, με κουράζουν γιατί παίζουν τα ίδια αλλά κάνω και τον χαβάλε μου καμιά φορά και τους χρησιμοποιώ σαν backing track για να παίζω από πάνω (εκείνοι δεν με ακούνε :p ) Ποιο είναι το πρόβλημα; Αν κλείσω τις μπαλκονόπορτες ακούω την μουσική στο βάθος αλλά ταυτόχρονα ακούω ΞΕΚΑΘΑΡΑ ένα κρότο/χτύπημα από κάποιο όργανο (καχόν;) στο σαλόνι, τη κουζίνα και το μπάνιο. Πιστέψτε με, είναι 10/10 ενοχλητικό. Όλο αυτό το έγραψα για να έχετε μια εικόνα ότι μπορεί να ενοχλούμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε ακόμα και με τον πιο απίθανο τρόπο.
  12. Λίγο υπομονή φίλε μου και θα έχεις νέα τους σύντομα. Επίσης βάζω στοίχημα ότι αύριο - μεθαύριο θα σου έρθει και το δεύτερο μόνιτορ με ξεχωριστή παράδοση!
  13. Προσωπικά εκτιμώ ότι για να την επέστρεψε κάποιος κάτι δεν θα του άρεσε (πρόβλημα στο βαψιμο γιατί είναι ψείρας, τάστα που κόβουν στις άκρες κλπ). Αυτό θεωρώ ότι είναι το πιθανότερο σενάριο. Το άλλο σενάριο είναι απλώς να ήθελε να τη δοκιμάσει και απλά την επέστρεψε. Επειδή τα 64 ευρώ είναι πολλά (-19% της τιμής) πιστεύω ότι κάποιο πρόβλημα θα έχει, συνήθως τα b-stock που ειναι κομπλέ είναι ένα -2%. το λέω απο προσωπική πείρα, πήρα ένα digitech freqout, άνοιξα προσεκτικά τη συσκευασία γιατί αν δεν μου έκανε θα το επέστρεφα όπως και έκανα, και όταν πήγε πίσω ανέβηκε με μερικά ευρώ διαφορά. Οπότε bottom line, επειδή είναι μεγάλη η έκπτωση πιστεύω ότι κάποιο πρόβλημα έχει. Αν όμως δεν βαριέσαι όμως τη διαδικασία να την παραλάβεις, να τη τσεκάρεις κι αν δεν σου αρέσει να την στείλεις πίσω τότε οκ, προχώρα!
  14. Σε ευχαριστώ για τις προτάσεις σου, αλλά είμαι τόσο ερωτευμένος με το American sound και μου έχει φανεί τόσο πολύ χρήσιμο που δεν έχω σκοπό να ψαχτώ παραπάνω. Το ερώτημα μέσα μου είναι πραγματικά ξεκάθαρο, αν θα πάρω το ίδιο ή κάποιο άλλο!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου