Προς το περιεχόμενο

compressor πριν το wah ή compressor μετά το wah????

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κατά την γνώμη μου ο compressor μπαίνει μετά το wah καθώς στο δικό μου setup (cry baby+boss cs-3 μόνιμα ανοικτό) όταν έβαζα μπροστά τον comp μου φαινόταν σαν να "μπούκωνε"

Τα ίδια έχουμε αλλά με τα ακριβώς ανάποδα αποτελέσματα  ::) ..... άβυσσος ...

www.facebook.com/kostas.antonakopoulos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγώ προτείνω πρώτα comp μετά volume και μετά wah. αν βάλεις τον comp μετά το wah, τότε η χροιά του wha και η εναλλαγή συχνοτήτων-εντάσεων που δημιουργεί, θα εξισορροπηθούν τόσο που θα χάσεις κάποια απ τα στοιχεία του εφέ (μικρή διαφορά βέβαια..)

το άλλο θέμα είναι ότι o comp μετά το volume, δεν αφήνει το volume να λειτουργήσει όπως θα "έπρεπε" γιατί ενώ με το volume προσπαθούμε να αυξομειώσουμε τις δυναμικές, με τον comp κάνουμε ακριβώς το αντίθετο.. είναι σαν να κάνουμε τη δουλειά του volume δύσκολη.. ::)

αν βάλεις τον comp μετά το wah, τότε η χροιά του wha και η εναλλαγή συχνοτήτων-εντάσεων που δημιουργεί, θα εξισορροπηθούν τόσο που θα χάσεις κάποια απ τα στοιχεία του εφέ

Αυτό ακριβώς ... (το είπες πολύ ωραία) .... Να συμπληρώσω ότι το παραπάνω γίνεται έντονα αντιληπτό παίζοντας με τη μπάντα και όχι μόνος .

Ενεργοποιημένος ο κομπρέσορας μετά το wah είναι σαν να το ''θάβει'' στη μίξη .

www.facebook.com/kostas.antonakopoulos

Μετά απο ατελείωτες ώρες προσωπικών δοκιμών και υπερψαξίματος στο internet. Guitar>>Tuner>>Wah>>Compressor>>Overdrive>>Distortion>>Equalizer>>Effects(ή send-return amplifier)>>Amplifier

Aφού είχες ατελείωτες ώρες προσωπικών δοκιμών, τι το χρειαζόσουν το ίντερνετ?

Να ρωτήσω όμως κι εγώ κάτι άλλο: στην περίπτωση που το wah είναι tbp και ότι ο compressor είναι μονίμως ανοικτός, αν θέλουμε να προσθέσουμε κι ένα fuzz ge πως θα είναι η σειρά;

Δεν έχει τόση σημασία το αν το wah θα είναι true bypass. Πρέπει να δίνει την κατάλληλη εμπέδηση στο Ge fuzz όταν θα είναι ανοιχτό. Kαι ο κομπρέσσορας, αν είναι μονίμως ανοιχτός πριν από αυτό, θα το επηρεάζει ακομη πιο άσχημα. Από εδώ: http://www.foxroxelectronics.com/Wah%20retrofit%202.html

Put a "clean boost" or "buffer" type of pedal between the Wah and the Fuzz. This cures the problem, but it creates a new one. You see, the Fuzz Face works best with no active circuitry between it, and your guitar's pickups. Any type of active buffer will kill much of the FuzzFace tone and make it sound more like a regular distortion pedal. It also affects the ability to "clean up" the fuzz by rolling back the volume knob on your guitar, one of the greatest features of the FuzzFace.

Για περισσότερα: http://www.foxroxelectronics.com/Wah%20retrofit%201.html

Προσωπικά θα χρησιμοποιούσα πρώτο κάποιο fuzz friendly wah όπως αυτό με το Retrofit, μετά το fuzz και μετά τον κομπρέσσορα, διαλέγοντας κάποιον ήπιο (ιδανικά με dry blend όπως ο TC Nova Dynamics, ο Barber ή άλλοι δυο που υπάρχουν) και όχι με έντονη συμπίεση.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

εγώ προτείνω πρώτα comp μετά volume και μετά wah. αν βάλεις τον comp μετά το wah, τότε η χροιά του wha και η εναλλαγή συχνοτήτων-εντάσεων που δημιουργεί, θα εξισορροπηθούν τόσο που θα χάσεις κάποια απ τα στοιχεία του εφέ (μικρή διαφορά βέβαια..)

το άλλο θέμα είναι ότι o comp μετά το volume, δεν αφήνει το volume να λειτουργήσει όπως θα "έπρεπε" γιατί ενώ με το volume προσπαθούμε να αυξομειώσουμε τις δυναμικές, με τον comp κάνουμε ακριβώς το αντίθετο.. είναι σαν να κάνουμε τη δουλειά του volume δύσκολη.. ::)

Όσον αφορά στο volume όλα καλά.

Όμως πιστεύω ότι το wah δεν μεταβάλει την ένταση του ήχου αλλά μόνο τις συχνότητες (μπάσα-πρίμα) κι εκεί νομίζω δεν επεμβαίνει ο comp παρά μόνο στις εντάσεις. Το ότι ακούς πιο δυνατά τον ήχο όταν το wah είναι toe down δεν οφείλεται στο ότι η ένταση είναι υψηλότερη αλλά στο ότι τα πρίμα ακούγωνται πιο δυνατά. Έτσι δεν νομίζω ότι ο comp σου κάνει flat το σήμα του wah μιας κι επεμβαίνουν σε διαφορετικά στοιχεία του. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Κι εμένα μου ακούγεται καλύτερα ο κομπρέσορας πριν το wah. Βέβαια, έχει πολύ μεγάλη σημασία ο ήχος που θέλεις, η χρήση των 2 πεταλιών που κάνεις και το υπόλοιπο rig σου. Άλλες οι απαιτήσεις του πάνκη, που έχει cry baby -> behringer compressor -> boss od2 -> roland cube, και άλλη του προγκρεσιβά που έχει morley -> black finger -> 62 ντιστόρσια -> 156 πετάλια -> Hiwatt Custom Fullstack και Engl Powerball.  8)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου