Προς το περιεχόμενο

Επαγγελματικό Studio


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους.Ειμαι στην φαση να ανοιξω ενα μικρο studio πρωτα για προβες αλλα αργοτερα να εξελιχθει και σε recording.Ανατρεχω στα βιβλια της σχολης και αρχισα την κατασκευη του(διαστασεις-υλικα ηχοαπποροφησης κτλ)αλλα δεν ειναι και τοσο ευκολο ως αρχαριος !!!Θα ηθελα να ρωτησω καταρχας τον ελαχιστο ογκο που θα μπορουσε να εχει.Συμφωνα με αυτα που ξερω πρεπει να ειναι απο 1500 ft³ και πανω.Ο χωρος που εχω ειναι καπου στα 1300 αλλα χαμηλωνοντας το υψος,πλατος,μηκος κατα περιπτωση, για να ειμαι σωστος με την αναλογια υψους-μηκους-πλατους πεφτω στα 1000 μετα απο πολλες μετρησεις.Εχω το περιθωριο για αυξηση του μηκους οποτε μπορω ανετα να φτασω τα ενδεικτικα 1500 ft³.Μηπως ομως ολα αυτα δεν ισχυουν πρακτικα !!?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η σύσταση για δωμάτια 1500 τ.π. έχει προκύψει για δύο λόγους. Πρώτον διότι δωμάτια μικρότερα από 1500 τ.π. έχουν διάφορα προβλήματα κατανομής των αξονικών ιδιοσυχνοτήτων και δεύτερον γιατί η ελάχιστη θεμελιώδης συχνότητα ενός τέτοιου δωματίου είναι γύρω στα 45 Hz.

Με το να μεγαλώσεις δυσανάλογα τη μια διάσταση του χώρου σου για να φτάσεις τα 1500 τ.π. δεν θα διορθώσεις τη κατανομή των ιδιοσυχνοτήτων στις άλλες δύο διαστάσεις. Αν θέλεις να ξεφύγεις από τα διάφορα δοκιμασμένα ratios χρησιμοποίησε αυτό το εργαλείο για να αποφασίσεις πως θα μεταβάλεις τις διαστάσεις σου και να πετύχεις σωστή κατανομή των αξονικών ιδιοσυχνοτήτων. (Θα ήθελα να επισημάνω ότι το ίδιο σημαντικό με την αποφυγή των συχνοτήτων που προστίθενται, τα λεγόμενα στάσιμα, είναι και η αποφυγή των μεγάλων αποστάσεων στη κατανομή των συχνοτήτων.)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολυ ενδιαφερον link αλλα δεν μπορω να κατεβασω το αρχειο.Θα συνεχισω τους υπολογισμους με χαρτι και μολυβι μεχρι να βρω καποια ακρη ή ενα προγραμμα να μου κανει την ζωη ευκολη.Επισης ειμαι και σε αναζητηση βιβλιου σχεδιασμου ηχομονωσης και ηχοαπορροφησης στουντιο.καμια προταση?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμμ έχεις δίκιο , μάλλον είναι προσωρινό πρόβλημα του server. Σχετικά με τα βιβλία δες εδώ , μην ανοίγουμε ταυτόχρονα δυο threads με το ίδιο θέμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου