Προς το περιεχόμενο
 • Καλό είναι να μη θεωρούμε τον εαυτό μας σημείο αναφοράς για το επίπεδο όσων διαβάζουν. Μιλήστε από προσωπική εμπειρία (με την κατανόηση ότι η εμπειρία σας ενδέχεται να μην ισχύει για άλλους) ή αναφέρετε τις πηγές σας.

   

  Oι απόψεις που γράφονται στο forum εκφράζουν τους συνομιλητές και όχι την σελίδα.

Μουσική Τεχνολογία


Κανονισμοί

1. Γράφουμε ελληνικά με πεζούς χαρακτήρες ακόμα και τον τίτλο του μηνύματος. Οχι μόνιμη χρήση ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ, όχι greeklish. 

2. Συμφωνείτε να μην αναρτήσετε: παραπλανητικά, δυσφημιστικά, ανακριβή μηνύματα ή με συκοφαντικό, υβριστικό, άσεμνο, πρόστυχο, χυδαίο, απεχθές, απειλητικό, με πορνογραφικό προσανατολισμό ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο που υπόκειται στην νομοθετική αρχή, καθώς και πολιτικού, θρησκευτικού, ή φυλετικού χαρακτήρα.

3. Δεν επιτρέπονται κάθε είδους προσωπικές επιθέσεις, προσβλητικά σχόλια, αγενή και εριστικά μεταξύ των μελών. Απαγορεύονται τα προκλητικά ποστ που χαρακτηρίζουν αρνητικά κάτι, κάποιον ή κάποιους αφού οδηγούν σε flame wars. Π.χ. "Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι φασίστες του αντικαπνιστικού νόμου, είναι ότι περιορίζουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες άλλων.” Λάθος! Η σωστή διατύπωση είναι: "Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι υποστηρικτές του αντικαπνιστικού νόμου, είναι ότι..."

4. Δεν επιτρέπεται η προώθηση και αναζήτηση πειρατικού λογισμικού και μουσικής ή οτιδήποτε άλλο παραβαίνει τον νόμο, μέσα από τη σελίδα.

5. Δεν επιτρέπεται η πολλαπλή χρήση user name.

6. Δεν επιτρέπονται υπογραφές που αποτελούν διαφήμιση ή είναι προσβλητικές για τον οποιονδήποτε. Επίσης δεν επιτρέπονται εικόνες στον χώρο των υπογραφών.

7. Τα μέλη συμφωνούν να μη προωθούν, να διαφημίζουν ή να δυσφημίζουν έμμεσα, αλλά και άμεσα προϊόντα δικά τους ή άλλων και τις έμμισθες υπηρεσίες τους. Η αναφορά σε προϊόντα και υπηρεσίες μπορεί να γίνεται μόνο αν έχει ρόλο ενημερωτικό στην συζήτηση.

8. Δεν επιτρέπονται δημοσιεύσεις προώθησης εμπορικών site και των ενεργειών τους (διαγωνισμοί, ψηφοφορίες, φεστιβάλ, κ.α.). Συνεπώς δεν επιτρέπεται η εκμετάλλευση του noiz.gr για εμπορικούς σκοπούς χωρίς την έγκριση του. Παράλληλα δεν επιτρέπεται η αντιδεοντολογική εκμετάλλευση της σελίδας από site με ανταγωνιστικό περιεχόμενο προκειμένου να προσελκύσουν μέλη. 

9. Συμφωνείτε ότι δεν θα αναρτήσετε υλικό του οποίου δεν είστε κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων.

10. Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, διανομή, μεταφορά, μεταποίηση, μεταπώληση, δημιουργία παραγωγής εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού. Τυχόν αναπαραγωγή επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου μας με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας του Noiz.gr ή οιουδήποτε άλλου δικαιούχου των πνευματικών δικαιωμάτων.

11. Ο παρών δικτυακός τόπος εμπεριέχει παραπομπές σε δικτυακούς τόπους τρίτων. Το Noiz.gr δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των σελίδων αυτών καθώς και για οποιαδήποτε ζημιά προκύψει από τη χρήση τους, καθώς ο επισκέπτης έχει πρόσβαση σε αυτές με δική του ευθύνη.

Μη συμμόρφωση στα παραπάνω μπορεί να οδηγήσει σε διαγραφή της δημοσίευσης ή και σε άμεση και μόνιμη διαγραφή του μέλους. 

Ο παραβάτης θα ειδοποιείται είτε με μήνυμα είτε με προσωπικό μήνυμα από κάποιον moderator. Σε περίπτωση σοβαρής (κατά την κρίση του administrator) παραβίασης, θα ενεργοποιείται η απαγόρευση πρόσβασης στο forum (ban). 
Η διεύθυνση IP του εκάστοτε μηνύματος καταγράφεται για να διασφαλιστεί το περιεχόμενο των αναρτήσεων όπως ήδη ορίστηκε. 

Συμφωνείτε ότι ο webmaster, ο διαχειριστής ή ο συντονιστής έχουν το δικαίωμα να διαγράψουν, να επεξεργαστούν ή να μετακινήσουν οποιαδήποτε ανάρτηση ή Θ. Ενότητα το περιεχόμενο της οποίας δεν πληρεί τους όρους χρήσης.

Οποιαδήποτε απορία για κλείδωμα ή διαγραφή μηνύματος ή θέματος ή τη διαχειριστική διαδικασία θα πρέπει να υποβάλλεται με προσωπικό μήνυμα (PM) ή e-mail στους αρμόδιους moderators ή τον administrator και όχι με δημιουργία θέματος (topic). Οποιοδήποτε παρόμοιο θέμα δημιουργηθεί, θα κλειδώνεται ή σβήνεται αμέσως.

Ως μέλος αποδέχεστε να αποθηκευτούν τα κείμενα και οι πληροφορίες που θα εισάγετε, σε βάση δεδομένων. Θα παραμείνουν όσο εξυπηρετούν την ροή των συζητήσεων κατά την κρίση του διαχειριστή. Οι πληροφορίες αυτές δεν πρόκειται να γνωστοποιηθούν σε τρίτο πρόσωπο ή φορέα χωρίς την άδειά σας, όμως ο webmaster, ο διαχειριστής ή ο συντονιστής δεν φέρει την ευθύνη απώλειάς τους από κακόβουλους χρήστες σε περίπτωση εισβολής τους στον διακομιστή.

Θυμηθείτε: Η πρόσβαση σε αυτό το forum δεν είναι κεκτημένο δικαίωμα κανενός. Πρέπει λοιπόν να το χρησιμοποιείτε με σεβασμό στους κανόνες. Αν αυτοί οι κανόνες δεν σας αρέσουν, θυμηθείτε πως κανένας δεν σας ανάγκασε να γίνετε μέλος στο forum μας.

Σε περίπτωση αίτησης διαγραφής εκ μέρους των μελών ενεργεί η διαχείριση κατόπιν εντολής. Η πράξη είναι μη αναστρέψιμη. Η επανένταξη με διαφορετικό όνομα για την εκ νέου συμμετοχή στο φόρουμ είναι επιλήψιμη.

Οι όροι χρήσης αφορούν το σύνολο του noiz.gr, τηρούνται επιμελώς και μπορούν να αλλάξουν οποτεδήποτε.

Forums

 1. Ηχοληψία, Παραγωγή, Mix & Master

  Γενική ενότητα για θέματα ηχοληψίας, μουσικής παραγωγής, mixing & mastering. Ερωτήσεις, συμβουλές, κριτικές & απόψεις.

  38,6k
  αναρτήσεις
 2. DAW & Υπολογιστές

  Σχετικά με υπολογιστές, DAWs, plugins, κάρτες ήχου, και περιφερειακά.

  54,4k
  αναρτήσεις
 3. Ηχογράφηση

  Μικρόφωνα, τεχνικές ηχογράφησης και οτιδήποτε σχετικό με recording.

  5,3k
  αναρτήσεις
 4. Παρουσιάσεις - Δοκιμές

  Τα μέλη παρουσιάζουν / δοκιμάζουν τα μουσικά τους όργανα και μηχανήματα ήχου.

  7,6k
  αναρτήσεις
 5. Ξεκινώντας

  Απορίες για τα βασικά της μουσικής τεχνολογίας και των μουσικών οργάνων.

  1k
  αναρτήσεις
 6. Live Sound

  Ήχος για live, ηχεία, monitors, backline, PA, FOH & φωτισμός.

  1k
  αναρτήσεις
 7. Ακουστική & Κατασκευή Στούντιο

  Κατασκευή & θέματα ακουστικής σε home studios, control rooms & studio δωμάτια.

  2,2k
  αναρτήσεις
 • Αναρτήσεις

  • Αγαπώ vst, χρησιμοποιώ vst, αγοράζω vst. Ωραία και η δουλειά που κάνανε στα βίντεο, πραγματικά διασκεδαστική.   Αλλά, αλλά. Στις λεπτομέρειες φαίνονται οι διαφορές.   Στο θεμα των σταργουορζ π.χ. προβληματικές αττάκες στα χάλκινα, για φάπες τα διπλά των φλάουτων και των εγχόρδων, ε υπάρχουν θεματάκια πώς να το κάνουμε. Και τα έχει βγάλει κι όλα σε audio στο Cubase, πετραδάκι πετραδάκι για να μην πάθει εγκεφαλικό η cpu.   Ή στο dallas π.χ. πόσο φτωχό ειναι το λεγκάτο του κόρνου στην πρώτη πρώτη είσοδο, και μετά πώς το κάνει να ακούγεται σαν μουτζούρα στην απάντηση μαζί με την τρομπέτα.   Καλά ειναι, πρώτα ειναι, φοβερά ειναι, κοντά με το πραγματικό είναι.   Πραγματικό δεν ειναι. Κι όπως με τα soundfonts και με τους άλλους GM ήχους, αν κάνεις τα χατήρια του ήχου, θα ακουστεί καλά. Αν θες οπωσδήποτε να βάλεις τον ήχο να σου κάνει τα δικά σου τα χατήρια... Εκεί ψιλοπρόμπλεμ. Μπορεί και να μην ακουστεί καλά.
  • από κάποιες εκδόσεις της τεχνολογίας VST και μετά και εδώ και 15 χρόνια υπάρχει η εξής διαφορά.   Οι φυσικοί περιορισμοί του hardware π.χ. o αριθμός των διαθέσιμων καναλιών για τη μίξη, οι δρομολογήσεις και οι μονάδες εφφέ που έχεις στακαρισμένες γύρω γύρω στο στούντιο, είτε το ερασιτεχνικό είτε το επαγγελματικό σε σχέση με το software που ο μοναδικός περιορισμός είναι η δύναμη της CPU.    H ποιότητα είναι συνάρτηση της διαθεσιμότητας των εργαλείων και των δυνατοτήτων ............. πολυπλοκότητας στη χρήση τους μαζί με τις γνώσεις και την ικανότητα του χρήστη.     Δεν έχει να κάνει με τα format και τα μέσα που ακούει ο χρήστης, τι σχέση έχει αυτό με το θέμα 😄 και πως μπορεί να αποδείξει κάτι που δεν υπάρχει σύγκριση και στη θεωρία αλλά και στην πράξη.     Πόσα στάδια μετατροπής και συνδεσμολογίας παρακάμπτονται μέσω τvn VST προς όφελος της καθαρότητας, της εργονομίας, της ευελιξίας, του κόστους, της παραγωγικότητας, της συνδυαστικότητας, της απόλυτης δημιουργικότητας και πότε θα εξαλειφθεί τελείως η αντίληψη πως το hardware ακούγεται καλύτερα, το βυνίλιο ακούγεται καλύτερα, τα παλιά ηχεία τα ακριβά είναι καλύτερα από τα σύγχρονα studio monitors του πεινασμένου (λες και τα έχουμε όλοι στον ίδιο χώρο, με την ίδια απόσταση και ακούμε όλοι το ίδιο κλπ.) και εκεί θα καταλάβεις τη "διαφορα"    το harware έχει γίνει και αυτό software πλέον. Το hardware περιέχει VST μέσα του.    Aυτό λοιπόν.   Αιωνία η μνήμη του hardware.   Ήταν οι υπολογιστές που κάναν τη ζημια.   Ήταν τα κοινά πρωτόκολλα που ψηφιοποίησαν και γιγάντωσαν το hardware, το έσπρωξαν μπροστά και αυτό, το αφομοίωσαν όπως οι κβαντικοί υπολογιστές θα μας αφομοιώσουν όλους μας και θα μας περάσουν στην αιωνιότητα, στην αφθαρσία.    To  VR/AR έρχεται με προνομιακή συνδρομή στη μουσική παραγωγή και τη μουσική τεχνολογία.     τα NEXT GEN VST θα μας συναρπάσουν. 😍  τα ΜΕΤΑ VST 5G χαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχα🤣
  • το εχω κανει και ακουγεται μια χαρα (μη νομιζεις οτι οι High Gain ειναι....high gain...το ιδιο οutput εχουν περιπου με τους toasters) ομως εχει ενα ...τρομακτικο μειονεκτημα ο συνδιασμος αυτος.....ειναι ΠΑΝΑΣΧΗΜΟΣ.. εμφανισιακα....😂   λογικο, αλλωστε οι Rickenbacker ειναι niche market guitars αυτοι που τις χρησιμοποιουν δεν γεμιζουν ταξι......😅   πλακα πλακα σαν περισσοτερο "πλουσια" tele ακουγεται κατι που μονο θετικο ειναι μια και ο ΣΤΟΧΟΣ καθε σοβαρου οργανοποιου ειναι να φτιαξει μια κιθαρα που να ακουγεται οσο το δυνατον περισσοτερο σαν ΤΕΛΕΚΑΣΤΕΡ 🤣  να τα λΑΙμεκιαΦΤα 
  • Τα δυο πρωτα εχουν αυτο που λεγεται κλασικο σχεδιασμο. Πιο κλασικος δε γινεται. Τα πρωτα τα εχω απο το 77 και τα δευτερα απο το 89.   Παρε εσυ αλλα που να κρατήσουν τοσο. Τα ΑΤΗ50 ειναι υποδεεστερα ιδιως απο τα δευτερα
  • Δεν τα είδες ποτέ σου, αυτά και άλλα παρόμοια, γιατί προφανώς δεν σύχναζες σε σκυλάδικά στα τέλη των '70s/αρχές των '80s. Με λίγο ψάξιμο όμως μπορείς να τα ακούσεις σε πλήθος παραγωγών του είδους και της τότε εποχής.   Θα σου πω κάτι αλλά θέλω να είσαι όρθιος: το έχω κάνει άπειρες φορές την περίοδο 2015-2023.  Καλώς ήρθες στον 21ο αιώνα...😄    Πρωτάκουστο...😄 MGs, φιλικά να σου πω ότι έχεις χάσει κάποια επεισόδια. Στην εποχή μας -ευτυχώς- δεν χρειάζεται να έχεις τα πειραγμένα Hammond C3 και Leslies του Jon Lord για να ακουστείς σαν τον Jon Lord. Σήμερα ο ήχος ενός Hammond C3 των 200 κιλών υπάρχει σε ένα Hammond XK1c των 7,5 κιλών. Και το καλύτερο? Ένα XK1c είναι έτη φωτός πιο προηγμένο, με δυνατότητες που στα '60s-'70s οι μηχανικοί του Lord δεν μπορούσαν καν να φανταστούν ότι υπάρχουν. ΞαναΚαλώς ήρθες στον 21ο αιώνα.😌
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου