Προς το περιεχόμενο

Συμβουλή για πρώτη ηλ. κιθάρα και ενισχυτή


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας φίλοι.

 

Πρόσφατα αν και μεγάλος σε ηλικία άρχισα να μαθαίνω ακουστική κιθάρα (

Καλός ήρθες στον ...κοσμο μας. Και εγώ μεγαλος ξεκίνησα στα 40 και ....πολύ καλά εκανα.. ;) και έκανες. Ακου φίλε μου επειδή και εγώ απο το νοιζ ενημερώθηκα στο που να ψαξω και να αγοράσω εξοπλισμό θα σου πω να μην κάνεις το λάθος και αγοράσεις φτήνά πράγματα ... Εγώ οτι πρωτοαγόρασα το πουλησα με τις απαιτήσεις μου να ανεβαίνουν με την προοδο και ξανά παλι λεφτα και ..ανχος.. Η Vibe είναι γαμώ τις κιθαρες την είχα και την πούλησα για μια am standard που με τους μαμα μαγνήτες ήταν σε ήχο κατώτερη απο την vibe (μεχρι να αλάξω μαγνήτες τρόμαξα οτι εκανα μεγα βλακεία). Απο ενισχυτη η προτασεις που σου εχουν κανει για λαμπατο μικρό είναι κατα με ο σωστός δρόμος αφου ειχα τον Fender mustang II και αυτόν τον σκότωσα κλαίγοντας τα μισα λεφτα για να καταλήξω στον blackstar HT5R και διαφορα πετάλια που τα αγορασα σιγά σιγά... Πρόσεξε οι αγορες και τα λεφτά που θα δώσεις να πιασουν τόπο. :)

i love my stratogibsontele

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 38
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Φίλε καλώς ήλθες.

 

Όπως σου ξαναείπαν και άλλοι φίλοι:

 

1.μην βασίζεσαι στα (καλά ή κακά) logos. πχ απορρίπτεις τις squier πριν τις δοκιμάσεις. Από τα χεράκια μου πέρασε για ένα έτος πριν την πουλήσω fender American deluxe strat (που είδα πως την έβαλες στα μελλοντικά "θέλω") και δεν μπορούσα να πιστέψω τους τόνους λούστρο που είχε το μπράτσο και κόλλαγε συνεχώς, ενώ η deluxe squier strat είναι 5 χρόνια μετά την αγορά της πάντα η αγαπημένη μου...

2. μη βασίζεσαι στις κριτικές άλλων. μιά κιθάρα που για κάποιον είναι απαράδεκτη είναι ιερό δισκοπότηρο για κάποιον άλλον...

3. το σημαντικότερο όλων: πήγαινε σε μαγαζιά και παίξε ΕΣΥ (όχι ο πωλητής) και αυτό που θα σε "φτιάξει" θα το βρεις ΕΣΥ (όχι εμείς)...

Hot Dog .......................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mέχρι στιγμής, στα χαρτιά τουλάχιστον, έχω προτεραιότητα από ενισχυτές Bugera V22 Infinium (354 ευρώ από Ελλάδα) με υπόψη Vox VT 80+ και Marshall, VHT σε παραπλήσια τιμή. Τείνω προς τον Bugera γιατί τον βρίσκεις εύκολα στην Ελλάδα οπότε το service θα είναι ευκολότερο. H αρχική σύσταση ήταν για Bugera 6260, αλλά η τιμή του είναι στα 480 ευρώ, με βγάζει κάπως ψηλά.

Aπό κιθάρα, Squier Classic Vibe Strat 50's (349 από Γερμανία, εκείνη η πράσινη με γοήτεψε) και Dean Zelinsky Private Label Custom Z-Glide RW NS (299 από Γερμανία). Πιθανώς αυτή να είναι ελαφρά καλύτερο value for money. Πάντως, με αυτές τις (καλές πιστεύω) επιλογές είμαι και μέσα στο budget μου.

Φυσικά, τα Σαββατοκύριακα βόλτα στα εδώ καταστήματα, δοκιμές και κουβέντα, δεν αποκλείεται ο εδώ έμπορος να μου κάνει καλύτερη προσφορά η υπόδειξη.

(Το Zoom G3 το βλέπω 129 από Ελλάδα, αλλά δεν βιάζομαι για εφφέ.)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δες και τις Vintage vintage v100.

Για την εποχή και τον ήχο που τη θέλεις είναι ταμάμ.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξέχασα να πω, ότι έχω κάπως προβληματικό χέρι, είναι κάπως μικρό, μικρό επομένως και το μικρό μου δάκτυλο και έχω επίσης μια αναστροφή νεύρου στον αριστερό καρπό που μου έχει αφαιρέσει ένα 25% της "αίσθησης" στο μικρό μου δάκτυλο, που είναι φυσικά και αγύμναστο σαν σε όλους τους αρχάριους. Το παλεύω καθημερινά.

Δοκίμασα (μόνος) κάποιες Epiphone και σε μεγαλύτερη κατηγορία τιμής για να έχω και μέτρο σύγκρισης, και παρόλο που τις βρήκα καλοκατασκευασμένες κιθάρες με καλό ήχο, ήταν το μπράτσο πιο χοντρό από ότι θα με βόλευε. Ηταν και ελαφριά πιο βαριές από ότι περίμενα. Αμέσως μετά, δοκίμασα μια Squier Affinity και το μπράτσο της και η ισορροπία της μου κάθησαν καλύτερα, με βόλευαν ας πούμε περισσότερο.  Δεν ξέρω αν αυτές οι πρώτες εντυπώσεις είναι λόγω απειρίας. Α, δοκίμασα και Υamaha 611 Pacifica και μου άρεσε, απλά δεν θα έδινα τόσα για πρώτη κιθάρα. Δεν βρήκα Squier Classic Vibe για δοκιμή εκεί που πήγα, (ούτε Vintage, ούτε Dean Zelinsky), θα ψάξω περισσότερο μια και προς τις Squier Classic Vibe τείνω. Στην τιμή των 350 ευρώ (που δεν είναι και λίγα) θα μπορούσαν να δίνουν και μαλακιά θήκη και ζώνη, αλλά τέλος πάντων. Δεν είμαι και πολύ του παζαριού. Για ενισχυτή θα ψάξω ξεχωριστά. Οι πωλητές εδώ φιλικοί και εξυπηρετικοί, αν και προσπαθούσαν να με ωθήσουν κιθαριστικά σε μεγαλύτερη κατηγορία τιμής με φθηνότερο ενισχυτή (Fender Mustang II v2.0 για παράδειγμα). 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξέχασα να πω, ότι έχω κάπως προβληματικό χέρι, είναι κάπως μικρό, μικρό επομένως και το μικρό μου δάκτυλο και έχω επίσης μια αναστροφή νεύρου στον αριστερό καρπό που μου έχει αφαιρέσει ένα 25% της "αίσθησης" στο μικρό μου δάκτυλο, που είναι φυσικά και αγύμναστο σαν σε όλους τους αρχάριους. Το παλεύω καθημερινά.

 

Εγώ ενας λόγος που αρχισα να παίζω(Εκτός απο τον Gary moore ;D ;D ;D) ήταν οτι τα δύο μικρά δάκτυλα του αριστερού μου χεριού δεν τα ενιωθα δεν είχα αφή.Εκανα ηλεκρομυογράφημα και εδειξε μόλις 20 τις εκατο του νευρου δούλευε μόνο ...λόγο οτι το νευρο είχε μαγκώσει και επρεπε να κάνω εγχείρηση εαν ήθελα να μην ατροφίσει το χερι και να μου μετακινίσουν το νευρο... Εγώ αντιθέτος αρχισα γυμναστήριο και κιθάρα στην αρχή είχε μεγάλη πλάκα (σε εισαγωγικά) γιατι δεν μπορούσα να ορισω σωστα το δύο δάκτυλα στην ταστιέρα αλλά ο επιμένων νικά και μετα απο 2,5 χρόνια τα δακτυλα μου εχουν γίνει καλά και στοχευουν αψογα οπως και τα υπολοιπα 3 ;D με μόνο κουσούρι ενα μικρο μουδιασμα αλλά σπανια. Μην αποκλειεις οπως σου εχουν ξαναπει και παραπάνω τα μεταχειρισμένα υπάρχουν διαμάντια σε τιμές μπόμπα στις αγγελίες του νοιζ  τον blackstar HT5R τον πήρα 250 ευρώ απο 450 και μαλιστα αλλαγμενο ηχείο 12αρι Celestion αγρατζούνιστος και ενα χρόνο τώρα τον εχω πηδήξει και δεν χαμπαριάζει τιποτα. Την φεντερ μου την πηρα και αυτή απο το νοιζ 600 ευρώ αντι για 1100 και αγρατζούνιστη...

i love my stratogibsontele

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην τιμή των 350 ευρώ (που δεν είναι και λίγα) θα μπορούσαν να δίνουν και μαλακιά θήκη και ζώνη, αλλά τέλος πάντων. 

Και την fender μου την εδωσε με σκληρή θήκη fender λούρι fender... και καλωδιο μαμα ;) ;)

i love my stratogibsontele

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πήγα και εγώ σε νευρολόγο και μετά από προσπάθεια βρήκε το ανεστραμμένο νεύρο, σαν χειρουργός που ήταν πρότεινε εγχείρηση. Επειδή το πρόβλημα που έχω δεν είναι μεγάλο (ένα 20-25% στο μικρό δάκτυλο), δεν την έκανα, αντίθετα άρχισα και εγώ γυμναστήριο και κιθάρα! Κάνω ασκήσεις κιθαριστικές καθημερινά για την εκγύμνασή του και σαν να το αισθάνομαι καλύτερα ήδη.

Από ότι είδα, μπορώ να συνδέσω για αρχή την κιθάρα στο PC με έναν adaptor και να χρησιμοποιήσω το Guitar Rig, έχω και άφθονα καλώδια και στερεοφωνικά/ηχεία καθότι ασχολιόμουν με electronica/synths, οπότε για ενισχυτή/πεταλιέρα δεν βιάζομαι καθόλου. Βρήκα και ποιος φέρνει στην Ελλάδα τους VHT, κοιτάζω φυσικά και στο noiz.gr αλλά πρέπει να είναι πραγματική ευκαιρία για να πάρω κάτι (καλο)μεταχειρισμένο, οι τιμές που είδα δεν με έπεισαν ως τώρα αν και σηκώνει παζάρι. Την κιθάρα που θα πάρω σκοπεύω να την κρατήσω τουλάχιστον 3-4 χρόνια και ίσως για πάντα, οπότε το ψειρίζω λίγο, οπωσδήποτε πρέπει να την φέρνει κάποιος Ελλάδα, οπότε Dean Zelinsky και άλλες μάρκες που δεν εισάγονται δεν παίζουν. Στα χαρτιά, μου άρεσε (καθότι παλιομοδίτης) η πράσινη Squier Vibe, λέω να την χτυπήσω αφού την δοκιμάσω, τέτοια όμορφη (για τα γούστα μου) κιθάρα θα την κρατούσα για πάντα.

Εξασκούμαι συνήθως μπροστά στο PC μου για να έχω Guitar Pro 6 να τρέχει και τα διάφορα μαθήματα που έχω κατεβάσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα δακτυλά σου θα στρώσουν εντελός .... Εγώ οταν ήμουν στη θέση σου ηθελα καινούργια και δεν ακουγα κανέναν... 8) 8) πήρα απο τομαν την Gibson studio 2012 ήθελα διπλούς μαγνήτες και all around κιθάρα την πλήρωσα 1000 ευρώ και δεν το εχω μετανιώση(εδώ την πούλαγαν πολύ ακριβοτερα) είναι η πρώτη και η αγαπημένη μου κιθάρα.Μετα όμως αρχησα να αγοραζω απο εδώ και πάλι δεν το εχω μετανιώσει.... :P

i love my stratogibsontele

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου