Προς το περιεχόμενο

Πατέντες: Εδώ πραγματικά βλάπτουν...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Superfunk το χειρότερο όλων ξέρεις πιο είναι;

Ότι δεν υπάρχει φάρμακο για την αντιμετώπιση του aids! Όλα όσα κυκλοφορούν απλώς παρατείνουν τη ζωή του ασθενούς με το σκεπτικό ότι κάποτε θα βρεθεί η θεραπεία της μάστιγας και θα μπορέσει (ίσως) να θεραπευθει! Βάλτε τα κάτω και θα δείτε την "αγαθοσύνη" των Ινδών! :wink:

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 83
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Παιδιά,επειδή ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ να μιλάω για κάτι τόσο σοβαρό ενω δεν κάνω τίποτα ουσιαστικό για να βοηθήσω,σταματάω εδώ.

 

Μενέλαε έχεις ένα δίκιο,η ένστασή μου είναι οτι δεν μπορούμε να μιλάμε με αριθμούς εκεί που τα νούμερα είναι ΤΡΑΓΙΚΑ και να κοιμόμαστε ήσυχοι επειδή "έτσι είναι τα πράγματα καλώς ή κακώς στην παγκόσμια αγορά".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά' date='επειδή ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ να μιλάω για κάτι τόσο σοβαρό ενω δεν κάνω τίποτα ουσιαστικό για να βοηθήσω,σταματάω εδώ.

 

Μενέλαε έχεις ένα δίκιο,η ένστασή μου είναι οτι δεν μπορούμε να μιλάμε με αριθμούς εκεί που τα νούμερα είναι ΤΡΑΓΙΚΑ και να κοιμόμαστε ήσυχοι επειδή "έτσι είναι τα πράγματα καλώς ή κακώς στην παγκόσμια αγορά".[/quote']

 

Γιαυτό και πρέπει να αγωνιζόμαστε ώντας ρεαλιστές και όχι να γενικολογούμε και να μην προσφέρουμε τίποτα ουσιαστικό στον κόμο! :wink:

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυσκολέυτηκα μπορώ να πώ πάρα πολύ με την ιδέα του να ανοίξουμε πόλεμο αντιπαραθέσεων για τόσο σοβαρά θέματα αλλά δεν μπορώ να μην αναφέρω και εγώ τους προβληματισμούς μου στο θέμα.

 

Κατ αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι είμαι ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ σε όποια μορφή εμφανίζεται αυτή.

 

Η πολυεθνική φαρμακευτική πρέπει πρώτα να αποδείξει στα δικαστήρια ότι οι Ινδοί επιστήμονες έκλεψαν την ιδέα τους και όχι ότι και αυτοί μετά απο έρευνες κατέληξαν σε παρόμοια συμπεράσματα για την χρήση κάποιων ουσιών που βοηθάνε την φαρμακολογία στον αγώνα ενάντια στο AIDS.

 

Οι πολυεθνικές μπροστά στο κέρδος δεν υπολογίζουν τίποτα ούτε ακόμα και την ίδια την ανθρώπινη ζωή και ας θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε το αντίθετο.Ας αναλογιστούμε πόσους ανθρώπους του "τρίτου κόσμου" έχουν χρησιμοποιήσει σαν πειραματόζωα είτε με την θέλησή τους εκμεταλευόμενες την ανέχειά τους είτε χωρίς την θέλησή τους εκμεταλευόμενοι την άγνοιά τους για να δοκιμάσουν τα φάρμακά τους και νά εξάγουν "επιστημονικά συμπεράσματα" και ας έχουν στείλει στον άλλο κόσμο χιλιάδες.

 

Ο ΟΗΕ εξυπητετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών αφού χρηματοδοτείται απο αυτές και όταν θίγονται συμφέροντα ξέρουμε τις θέσεις που παίρνει κάθε φορά όταν ασκούν βέτο οι ΗΠΑ για πολύ σοβαρά θέματα.

 

Οι Ινδοί είναι λαός με πανάρχαια γνώση της φαρμακολογίας απο διάφορα βότανα κλπ και σε όλο τον κόσμο Ινδοί γιατροί διαπρέπουν.Γιατί λοιπόν να μην έχουν φτάσει και αυτοί σε κάποιο αποτέλεμα στο θέμα του φάρμακου για το AIDS?

 

Οι πολυεθνικές και οι υπερδυνάμεις θέλοντας να ελέγχουν όλο τον κόσμο θέτουν τις απαγορεύσεις και τα όρια σε όλα τα θέματα.Παράδειγμα η Αμερική να έχει πυρινικούς αντιδραστήρες για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος το Ιράν όμως ΟΧΙ.Προβάλουν συνέχεια το θέμα της ασφάλειας και της τρομοκρατίας διορίζοντας τον εαυτό τους παγκόσμιο χωροφύλακα.Αν και κατά την γνώμη μου γενικά πρέπει να σταματήσουν ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ και καταστρέφουν τον πλανήτη. Η Γαλλία λέει όχι στην πυρηνική ενέργεια στο Ιράν αλλά η ίδια έχει 150 γερασμένους πυρηνικούς αντιδραστήρες για παραγωγή ηλεκτρισμού που πρέπει να τους σταματήσει λόγω "ηλικίας" και ένας θεός ξέρει" σε ποιούς θα φορτώσει τα ραδιενεργά μπάζα της.

 

Όσον αφορά τον φίλο μας που ασχολείται με την έρευνα στα φυτοφάρμακα θα ήθελα να τον παρακαλέσω να μην καμαρώνει γι αυτό.Αρκετά ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ μας ταίζουν κάθε μέρα μέσα απο την διατροφική αλυσίδα.Καλύτερα να κάνανε έρευνα για οικολογικές μορφές καλλιέργειας μήπως και γλυτώσει κανένας από τους ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ των φυτοφαρμάκων.Αλλά είπαμε το κέρδος από τα φυτοφάρμακα είναι και αυτό τεράστιο και δεν νομίζω να συμφέρει τις πολυεθνικές έτσι μέσα απο την Αγροτική Πολιτική των κυβερνήσεων που στηρίζονται από αυτές μας τα σερβίρουν στο πιάτο μας.

 

Ο κατάλογος είναι ατελείωτος δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο και γίνω κουραστικός ίσως και δυσάρεστος.Μπορείτε να σχολιάσετε αλλά δεν θα απαντήσω...

 

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα πράγματα είναι απλά: δεν έχει να κάνει με την ινδια, τα φάρμακα αυτά παρασκευαζόνταν σε πολλές άλλες χώρες (με υψηλά ποσοστά AIDS), πολλές φορές και από κρατικές βιομηχανίες (με 0 κέρδος). Όλοι αυτοί αναγκαστηκαν να σταματήσουν μετα από πιεσεις των τοπικών πρεσβειών των ΗΠΑ, ή με απειλές κυρώσεων του Π.Ο.Ε.

Η ινδία είναι το τελευταίο μέρος στον πλανήτη που παρασκευάζονται αυτά τα φάρμακα με ΛΟΓΙΚΟ κόστος για ένα σύστημα υγείας κάποιας τριτοκοσμικής χώρας.

Ωραίες λοιπόν οι θεωρίες, αλλά καταλάβετέ το, αν περάσει αυτή η μήνυση, ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.... τοσο απλά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσον αφορά τον φίλο μας που ασχολείται με την έρευνα στα φυτοφάρμακα θα ήθελα να τον παρακαλέσω να μην καμαρώνει γι αυτό.Αρκετά ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ μας ταίζουν κάθε μέρα μέσα απο την διατροφική αλυσίδα.Καλύτερα να κάνανε έρευνα για οικολογικές μορφές καλλιέργειας μήπως και γλυτώσει κανένας από τους ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ των φυτοφαρμάκων.Αλλά είπαμε το κέρδος από τα φυτοφάρμακα είναι και αυτό τεράστιο και δεν νομίζω να συμφέρει τις πολυεθνικές έτσι μέσα απο την Αγροτική Πολιτική των κυβερνήσεων που στηρίζονται από αυτές μας τα σερβίρουν στο πιάτο μας

 

Σε όλα τα άλλα συμφωνώ σε αυτό μου τα χάλασες! Για το πόσο επικίνδυνα είναι όντως ίσχυε μέχρι τα μέσα 80. από εκεί και πέρα άλλαξαν άδρδην τα πράγματα. Εξάλλου δες απλά φάρμακα όπως η ασπιρίνη τι παρενέργειες έχουν :wink: Τώρα ένα φάρμακο που δουλεύω αν σου πω ότι μετά την εφαρμογή δεν χρειάζεται να πλυθείς δεν θα με πιστέψεις όπως δεν το πίστευα κι εγώ μέχρι που το είδα!

Αλήθεια γιατί σε όλες τις εκπομπές δεν καλούν κάποιον, έστω απλό γεωπόνο και όχι καθηγητή; Ε θα χαλάσουν το όλο κλίμα τρομοπαράνοιας που μας ποτίζουν για μερικά νουμεράκια ε; :wink:

Τώρα για το αν είμαι περήφανος ρώτα παράγωγούς και ανάτρεξε στη ιστορία να δεις λιμούς και λιμούς που αντιμετωπίσθηκαν. Ρώτα κάποιον Ιρλανδό για ποιο λόγο μετανάστευσε το 1/3 του πλυθησμού του προς Αμερική και γιατί το άλλο 1/3 πέθανε; Η απάντηση θα σε αφήσει άφωνο :wink:

 

Όσο για το αν συμφέρει τις εταιρίες γαι τα βιολογικά για κάνε μικρή έρευνα να δείς σε όλες αυτές τις βιολογικές καλλιέργειες ποιός προμηθεύει σπόρους και "βιολογικά" σκευάσματα από φυτικά εκχυλίσματα που σε πολλά από αυτά δεν αννανεώθηκε η άδειά τους λόγω υψηλότατης επικινδυνότητας! :wink:

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δύσκολο θέμα και περίπλοκο...

 

Είναι αλήθεια πως για την ανάπτυξη ενός φαρμάκου χρειάζονται απίστευτα ποσά. Και τα κέρδη, όμως είναι αντιστοίχω τερατώδη.

 

Το θέμα είναι ότι μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο χωράνε χρηματοοικονομικά κριτήρια....

 

Ένα άλλο πρόβλημα, που ίσως δεν το ξέρετε, είναι το ότι οι φαρμακευτικές εταιριες δεν μπαίνουν στον κόπο να αναπτύξουν φάρμακα για σθένειες που υπάρχουν μόνο στον "αναπτυσσόμενο" (γ@μώ τα politically correct μου), γιατί πολύ απλά δεν θα έχουν κέρδη! :roll:

 

Γι' αυτό και έχουν δημιουργηθεί εταιρίες, μετά από διακρατικές συμφωνίες (πχ. από χώρες τις Λατινικής Αμερικής) που ασχολούνται με την καταπολέμηση τέτοιων ασθενειών. Και μάλιστα τα φάρμακα πωλούνται σε χαμηλότατες τιμές!

one colour: black - and shades of grey

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@gangster

Drugs for neglected diseases initiative

http://www.dndi.org/

:wink:

 

Ευχαριστώ! :wink:

Είχα ακούσει για το όλο πράμα σε μια εκδήλωση στη σχολή, αλλά δεν είχα συγκρατήσει ονόματα.

one colour: black - and shades of grey

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγνωμη, για ποια παρανομια μιλατε για να καταλαβω...

Ειμαι εγω ο κακομοιρουλης ο ινδος και βλεπω τα παδια μου και τους γυρω μου να υποφερουν και να πεθαινουν.Μαθαινω πως υπαρχει ενα φαρμακο το οποιο στοιχιζει ομως οσα βγαζω εγω σε ενα χρονο, ισως και περισσοτερο, αλλα παραλληλα υπαρχει καποιος που το κοπιαρει και χρειαζομαι μονο 20 μερες δουλειας για να το παρω.Τι θα κανω?

Εξεταζεται το θεμα απο μια σκοπια πολυ πιο μακρινη, η οποια δεν λεω πως δεν ειναι σωστη, αλλα προσπαθηστε να την εξηγησετε και σε αυτον που εχασε την οικογενεια του επειδη δεν ειχε τα χρηματα να την βοηθησει, να δουμε τι θα σας πει...

Καταλαβετε πως δεν μιλαμε για σπασμενο λογισμικο, ή για πειρατικα CD, μιλαμε για ζωες.

Προσωπικα το τελειωνω εδω το θεμα γιατι,οπως πολυ σωστα ειπε και ο blue, ντρεπομαι να μιλαω για τετοια θεματα αραχτος απο την καρεκλα μου, πραγματικα με καναι να νιωθω ασχημα.

 

Σταυρος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου