Προς το περιεχόμενο

H Αmiga ZEI !!!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Νεούδια..χοχο, ο πάλιουρας έχει Spectrum +2 στο κουτί μαζί με manual,χεχε.

Επίσης έχει παίξει και με commodore 64,amstrad cpc464 k 6128 και spectrum +3,+,και τον θρυλικό 48 έτσι για να μάθετε.Αλλά το holy grail τον ΖΧ81 δεν μπόρεσα ποτέ να τον γραπώσω dam it! ;D

Sinclair_Spectrum+2_System_s1.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 46
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Φαντάζομαι οτι θα εχετε όλοι οι παλιοί amigades, στα pc σας τον UAE Amiga Emulator.

Τον ανακάλυψα ένα χρόνο πρίν, και έτσι ξαναέχω την amiga σπίτι μου μετά από τόσα χρόνια

Ειναι φανταστικός, εχει όλα τα παιχνίδια που κυκλοφορήσαν ποτέ, όλα τα kickstart και υποστηρίζει και joystick

Εχθες κι όλας έπαιζα Turrican2 Z και Shadow of the Beast,

Για την εποχή της ήταν κορυφή και για εμάς τους παλιούς τα παιχνίδια παίζονται ακόμα με το ίδιο κόλλημα.

Μετάνοιωσα που την πούλησα τότε ο βλάκας για ενα κομμάτι ψωμί , αλλα ο θεός emulator μας την έφερε κοντά μας αυτή και τα mame καθώς και άλλα κλασσικά μεταγενέστερα μηχανήματα,

να μας θυμίζουν τα παλία καλά χρόνια του "αθώου", αγνού gaming στα amigadika και στα σπίτια φίλων να πέφτει ξύλο στο kick off

Φιλαρα σου περισσευει κανα link για τον emulator;;;;; εχω ακουσει αλλα δε μπορω να τον βρω..

Γιατρός!!! Τι γιατρός??  Μετεωρολόγος..!!!

Επίσης έχει παίξει και με commodore 64,amstrad cpc464 k 6128 και spectrum +3,+,και τον θρυλικό 48 έτσι για να μάθετε.Αλλά το holy grail τον ΖΧ81 δεν μπόρεσα ποτέ να τον γραπώσω dam it! ;D

Sinclair_Spectrum+2_System_s1.jpg

Ποντικομαχητε εδω μεσα βλεπω...

Απλα παραθετω τα home micro παρασημα μου (1981, 1982).

- ZX-81 σε κιτ που το συναρμολογεις μονος σου. 1K RAM. Μετα αυτος εβγαινε συναρμολογημενος απο την μαμα του και πουλιοταν ως κοινο computer. Χαθηκε η μαγεια....

- Spectrum 48K ΜΕ ΤΙΣ ΓΟΜΟΛΑΣΤΙΧΕΣ (τον αληθινο τον Spectrum, οχι αυτο το πλαστικο πραγμα με τα κοκαλινα πληκτρα που βλεπω στις φωτογραφιες και που βγηκε μολις ... πριν κανα χρονο(;)...) Σημειωτεον, μου δουλευει ακομα αυτος.

-------

Sinclair Research LTD © 1982

--------

Στους υπολοιπους (κομοντοραδες, ακορναδες, βικ20αδες, μπιμπισαδες, ορικ(ατμος)αδες, νιουμπρειναδες, αμιγκαδες (καλα εδω μιλαμε για πολυ νεους), εμ-ες-εξ-αδες κλπ απλα φατε την σκονη μου:

RANDOMIZE USR 0

Επαναλαβετε:

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο Sir!

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΙΟΣ!

Sir Clive Sinclair.

Καλο ειναι να ειμαστε γραφικοι και νοσταλγικοι, οντως ΟΛΑ τα παραπανω μηχανηματα, τα προηγουμενα, τα επομενα, τα συγχρονα τους ηταν ΟΛΑ καλυτερα σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ μπορει να φανταστει ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ (επιδοσεις, γραφικα, χρωματα, ηχο, ταχυτητες, basic, τσιπακια, περιφερειακα, μαρκετιγκ, σπραιτς, ντιζαιν κλπ) αλλα Θειος (και Spectrum) ηταν μονο 1.

Mojo/karma/γιν-γιαν κλπ δεν μπορεις να βγαλεις απο μια Amiga η εναν Αρχιμηδη η ενα BBC, προς θεου δηλαδη, σχεδον μοιαζουν με τα σημερινα. Το spectrum ΗΤΑΝ μια ξεχωριστη κατηγορια απο μονο του και αν καποιο εχει χαρακτηρισει την εποχη εκεινη με τις πωλησεις του, την μανια, το ατομο πισω απο αυτο (ποιος ξερει ποιος ηταν ο εφευρετης του BBC, τι φατσα ειχε αυτος που εφτιαξε το τσιπακι του ηχου της Amiga), την φανατιλα των πιστων users ηταν αυτο το home computer.

Ο Θειος ηταν ο απολυτως εφευρετης και πιο λαθος μαρκετιερ που βρεθηκε. Αυτος ηταν η Timex (τα πρωτα ηλεκτρονικα ρολογια/ξυπνητηρια, τα θυμαται κανεις?), αυτος ηταν τα home micro σε εξευτελιστικη τιμη για τον λαο μαζικα (ZX81, ZX Spectrum), αυτος ηταν το QL (το μηχανημα με τις οντως απειρες δυνατοτητες για την εποχη του που ποτε δεν επιασε), αυτος ηταν τα Microdrives, αυτος ηταν το πρωτο τρικυκλο ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ αυτοκινητο (C5, ειχε ενα το PLOT παρκαρισμενο απεξω στα Εξαρχεια), αυτος ηταν ιδρυτικο στελεχος της ΜΕΝΣΑ και ακομα και σημερα βγαζει κατι περιεργες πατεντες (υποβρυχια ενος ατομου, ηλεκτροκινητα πτυσομενα δικυκλα που διπλωνουν σε βαλιτσακι και τα περνεις μαζι σου στο Μετρο) κλπ. Και ηταν και φα-τσα-ρα!

Λαβετε και ενα Link στο youtube για τραγουδι σχετικο με το C5 :)

Και μια διαφημιση εποχης για το spectrum 48k

MSX and Bill Gates vs Sinclair + Sir Clive (about the future of home micros). Προφανως ο Sir Clive (οπως παντα απετυχε παταγωδως να προωθησει την δικη του αποψη, ενω ο γυαλακιας πιτσιρικας που μιλαει στην αρχη, φαινεται να πηγε καλυτερα :-)

Οποιος διαφωνει θα του ριξω αστροπελεκι με το θετικο μου καρμα και θα τον κανω κιμα. Παρακαλουνται οσοι εχουν μεγαλυτερο καρμα απο μενα να μην μπουν σε κοντρα μαζι μου σε αυτο το topic γιατι δε με παιρνει εκει τετοια απειλη:-)

My love for you is ticking clock, Berserker

spacer.gif

Πόσο είχα λιωσει στο saboteur :D

Ο κυριος λογος που σημερα θυμουνται την Amiga, τα Commodore, τα Amstrad, τα BBC, τα Dragon, τα Oric, τα Newbrain, τα Atari, τα MSX κλπ ειναι γιατι ΟΛΑ τους καποια στιγμη τολμησαν  [ και κερδισαν :) ] να συγκριθουν με το ιερο τερας, μονιμο σημειο αναφορας για δεκαετια και βαλε, προκατοχο τους Spectrum 48K και ΖΧ81 και εμειναν στο συλλογικο υποσυνειδητο εξαιτιας του hype αυτου (ξερω γω σα να λεει η Εφη Θωδη οτι μπορει να φωναζει δυνατοτερα απο την Καλλας η να τρωει πιο γρηγορα απο αυτην η να σηκωνει περισσοτερα κιλα παγκο στο γυμναστηριο -πραγματα που οντως δηλαδη ειναι αληθινα- και για καιρο μενει στην επικαιροτητα εξαιτιας της δηλωσης αυτης).

Κατα τα αλλα τετοια home computers δεν θα τα θυμοταν ουτε ο θυρωρος της πολυκατοικιας τους.... :)

Σοφα λογια:

Το να υπαρχει συναξη Amigaδων ειναι σα να υπαρχει συναξη χρηστων πεταλιων Behringer Compressor.

Το thread ειναι στο περι ανεμων υδατων (τωρα και φωτιων)

Let the flame begin...

Νιωθω την αναγκη να αναπροσαρμοσω την τελευταια μου δηλωση (τα σοφα μου λογια σε κατι πιο χαρακτηριστικο):

Σοφα λογια:

Το να υπαρχει συναξη Amigaδων ειναι τοσο χρησιμο οσο να υπαρχει συναξη χρηστων παλιων κουρδιστηριων κιθαρας Behringer.

Commodore 64 ρεεεεεεεε!  ;D ;D ;D ;D

Όποιος έχει δει πουθενά full screen vector graphics να τρέχουν με 14 fps σε hardware του 1982 και 64kb μνήμη και ΔΕΝ ήταν το fighter bomber στον C64 να μου το πει...

Άσε που είχε και το πιο εξελιγμένο τσιπ ήχου που υπήρχε μέχρι τοτε (MOS Technology SID 6581 / 8085)  :P

Commodore 64 ρεεεεεεεε!  ;D ;D ;D ;D

Όποιος έχει δει πουθενά full screen vector graphics να τρέχουν με 14 fps σε hardware του 1982 και 64kb μνήμη και ΔΕΝ ήταν το fighter bomber στον C64 να μου το πει...

Άσε που είχε και το πιο εξελιγμένο τσιπ ήχου που υπήρχε μέχρι τοτε (MOS Technology SID 6581 / 8085)  :P

Αυτο ακριβως λεω. Η καθε (τυχαιο παραδειγμα, βαλτε ο,τι θελετε αντι αυτου του ονοματος) Εφη Θωδη ειχε δυνατοτερη φωνη απο την Καλλας, σηκωνε πιο πολλα κιλα παγκο απο την Καλλας, ειχε πιο πολλες τριχες ανα τετραγωνικο εκατοστο σωματος απο την Καλλας, μεγαλυτερα πελματα απο την Καλλας αλλα ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΛΑΣ.

Ηταν απλα το ατομο που φωναζει δυνατα, σηκωνει παγκο, εχει μεγαλα πελματα και πιο πολλες τριχες.

Δεν περιγραφεις κατι καλυτερο απο την Καλλας (απλα λες οτι κατι σαν το Γιετι των Ιμαλαιων μαλλον την δερνει αν παλεψουν)

Ε, ετσι και με αυτο το ... πως το ειπες ... που καποτε κατι λες οτι θα εκανε/ειχε αλλα δεν το θυμαμαι ...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου