Προς το περιεχόμενο

Tι ενισχυτή να πάρω για αρχή?


athenap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αφού αυτό που χρειάζεσαι είναι ένας ενισχυτής που να σου δίνει μια ικανή ένταση χωρίς υπερβολές όμως, πιστεύω ότι οι ενισχυτές που σου προτείναν παραπάνω είναι ιδανικοί. Και θα τον χρησιμοποιείς και για καιρό, αφού ακόμα και όταν πάρεις καποιον μεγαλύτερο, ο μικρός είναι αυτός που θα κουβαλάς πιο ευκολα.

Α, και για χρήση ως ηχείο του υπολογιστή δεν θα έλεγα ότι κάποιος ενισχυτής μουσικού οργάνου είναι κατάλληλη επιλογή. ;)

Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 45
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Βζου και jmone δεν σοβαρεύεστε λιγάκι;

 

A sorry αλλά εδώ συμφωνώ με τους 2 προλαλησαντές σου. Αν δεν έλεγε ότι είναι καινούρια θα πέφταμε όλοι και θα λέγαμε ότι έχει ξανασυζητηθεί, ψάξε, έλεος, ίλεος, αλληλούια νταμπανταμπα νταμπα εεεεεε και θα είχε χαθεί το θρεντ αυτό, έπειτα από 1-2 απαντήσεις...

 

Γιαυτό κι εγώ θα προτείνω να κοιτάξει σε παλιότερα θέματα 1 χιλιοσυζητημένου (αυτό, οι καρτες ως τα 300€, τα ξύλα και το fender vs gibson)

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διαφωνώ κάθετα Mπούκα, εγώ προσωπικά θα απαντούσα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αν ήταν άντρας, γυναίκα, κάτι μεταξύ τους, τεχνητή νοημοσύνη ή ακόμη και εξωγήινος. Όσο για τους άλλους, γουατέβα.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το οτι δεν ειναι αντρας δεν παιζει κανενα ρολο ρε παιδες, ισα ισα που ειναι δικο μας λαθος να προτεινουμε σε αλλους "νεους" τα τρελα μηχανηματα που εχουν ειπωθει κατα καιρους και να τους λεμε τις οποιες αλλες ανοησιες.

Για το θεμα μας τωρα, δεν μας εχεις πει ακομα αν χρειαζεσαι παραμορφωση, η παιζεις μονο καθαρα. Αν χρειαζεσαι και παραμορφωση καλυτερα να πας σε καποιον modeling ενισχυτακι οπως τα vox και roland που σου ειπαν.

Αν παιζεις μονο καθαρα τοτε να κοιταξεις τα λαμπατα μηχανηματα που σου ειπαν.

Για εφφε, ειδα ενα pocket pod ( η καπως ετσι) που λογικα θα ειναι σε πολυ χαμηλη τιμη αφου το μεγεθος και οι δυνατοτητες του ειναι κατα πολυ περιορισμενα σε σχεση με τα αλλα pods (δεν ξερω ομως αν αυτο ισχυει σιγουρα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαθαίνω βασικά... και θέλω να πειραματιστώ. Αυτή τη στιγμή παίζω κυρίως καθαρά. Να παίζω τις ασκήσεις με εφφέ? ;D ;D

Παίζω και κάτι τραγουδάκια με distortion(μη φανταστείται καμιά τρομερή ταχύτητα). Είμαι newbie  :)

έχω και το guitar rig (το software μόνο). το εγκατέστησα σήμερα  :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αφου το έχεις, σύνδεσε την κιθάρα σου στον υπολογιστή και παίξε! Αν έχεις καλά ηχεία, θα έχεις πολύ καλό ήχο, άξιο σχεδών όλων των ενισχυτών αυτού του budget. Εγώ δεν έχω ενισχυτή, χρησιμοποιώ το Guitar Rig 2 μέσω της maudio audiophile και studio monitors και είμαι μια χαρά!

 

Αν η κάρτα ήχου σου είναι on-board και όχι asio, μπορείς να χρησιμοποιήαεις αυτό το λαμπρό πρόγραμμα:

http://tippach.business.t-online.de/asio4all/ASIO4ALL_2_7_English.exe

 

για να έχεις χαμηλό latency με οποιαδήποτε απλή κάρτα ήχου.

 

Το guitar rig θα σε βοηθήσει να βρείς τον ήχο σου (καθώς εξομοιώνει ήχους απο όλα τα είδη της κιθαριστικής μουσικής) και να κάνεις την σωστή αγορα σε hardware!

 

αν έχεις το Guitar Rig 1 μπορείς να κατεβάσεις την demo έκδοσή του 2 απο εδώ:

 

http://www.native-instruments.com/index.php?id=guitarrig2pcdemo_us&id=guitarrig2pcdemo&L=0&rdrctd&flash=0

 

Είναι πολύ καλύτερο απο την πρώτη έκδοση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To 2 έχω! Δε θα πω πως το απέκτησα...  :-X Η κάρτα ήχου  μου είναι on-board. Ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες!  :)

Συνέδεσα την κιθάρα μου στον υπολογιστή και έπαιξα με το guitar rig, αλλά έχει ένα θόρυβο. Είναι φυσιολογικό, ε; Υπάρχει τρόπος να τον μειώσω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν ξέρω κατά πόσο είναι φυσιολογικό αλλά έχει κάτι που λέγεται noise gate αυτό αφαιρεί τον θόρυβο πρέπει να είναι κάπου στα ρακ

ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες αργότερα...

Τελικά, μού στειλε ένας φίλος μου Γάλλος τον παλιό του ενισχυτή, έναν kustom 15w ότι πρέπει για πράκτις (για αρχή τουλάχιστον), οπότε με τα λίγα λεφτά που είχα μαζέψει πήρα το G2.1u της Zoom (μεταχειρισμένο) για γνωριμία με τα εφφέ :). (Βέβαια, τα άφησα τελικά όλα σπίτι τα Χριστούγεννα, γιατί στο γυρισμό από Barcelona δεν μπορώ να κουβαλάω δύο κιθάρες στο αεροπλάνο και έτσι παίζω με την ακουστική μου...όταν παίζω δηλαδή!άτιμη εξεταστική! >:( Λέω να πάρω και κάμια HB tele μόλις τελειώσει για να το ρίξω έξω. Νομίζω ότι είμαι off -old- topic και ότι αρχίζω να κολλάω GASίτιδα :P)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου