Προς το περιεχόμενο

konbour

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    18
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Day job
    musician
  • Τόπος
    Graz, Austria

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

402 προβολές προφίλ

Συμμετοχή konbour

11

Φήμη

  1. wow δεν ημουν καν κοντα ! ειναι επαγγελματικο tool, αρα ρε γαμωτο overpriced !
  2. Καλησπερα! Το Finale ειναι ο,τι καλυτερο, το χρησιμοποιει η πλειοψηφια των επαγγελματιων. Αν μαθεις τα shortcuts απο το πληκτρολογιο με το speed entry tool, γραφεις γρηγορα παρτιτουρα. Δυστυχως ειναι πολυ ακριβο (της ταξης των 400 δολλαριων νομιζω;) ... Παντως θα το βρεις κ γυρω στο ιντερνετ...
  3. Οσον αφορα τις μοδες και τις τασεις, ισως θα μπορουσα να προσεγγισω το θεμα απο αποψη μουσικης και οχι εξοπλισμου, μιας και πανω κατω οι ηχοι δεν αλλαζουν , απλα αλλαζουν τα μηχανηματα (δηλαδη το Overdrive ειναι Overdrive, διαφερει απο πεταλι σε πεταλι, μετα μπηκε σε racks, Πολυεφφε κλπ) . Μουσικα μιλωντας , θεωρητικα πολλοι απο εμας/εσας ξεκινησαμε να παιζουμε ενα μουσικο οργανο επηρεασμενοι απο μια μουσικη που ακουγοταν αρκετα ελκυστικη στα αυτια μας τοτε. Πχ αν καποιος ακουσε Metallica στα 80's-90's και λοιπες τετοιες μπαντες, την εποχη που μεσουρανουσε το rock/metal, πρακτικα μπορουμε να πουμε οτι επηρεαστηκαν "απο μοδα" ; Ισως... Αλλα δε νομιζω οτι ειναι τοσο κακο αυτο. Οι "μοδες" , οταν εχουν να προσθεσουν κατι, μια νεα αντιληψη του ηχου, της φορμας, της αρμονιας, του ρυθμου, στη μουσικη αυτου του πλανητη, ειναι ευπροσδεκτες. Καθε εποχη εχει τις τασεις της, και δεν ειναι απαραιτητο να τις ακολουθουμε σαν τυφλοι εννοειται, παντα πρεπει να εχουμε το δικο μας κριτηριο. Βεβαια αν θελουμε να ψαχνουμε συνεχεια τη θεση μας κ τον προσανατολισμο μας σε ολον αυτον τον ωκεανο που λεγεται μουσικη , νομιζω αναποφευκτα θα επαναπροσδιοριζουμε συνεχεια το τι μας αρεσει και τι οχι, τα κριτηρια, την αισθητικη μας κλπ. Νομιζω ειναι υγιες.Δε λεω βεβαια απο πχ jazz κλπ να το γυρισεις σε trash rap κλπ , καταλαβαινετε Απο την αλλη , ειναι νομιζω ανθυγιεινο να κολλαμε μονο σε ενα στυλ, ενα ειδος, για ολη μας τη ζωη (βλ. μονο metal, μονο Classic rock , μονο gypsy jazz κλπ). Αυτα επιγραμματικα
  4. Αυτο το "μεθυσμενος" , ειναι εσκεμμενο οπως προειπαμε και προϋποθετει γνωσεις πολυρυθμιων και φοβερο grid (grid= το πως αντιλαμβανομαι ολες τις υποδιαιρεσεις και αξιες μεσα στο μετρο μου). Νομιζω σκοπος του λεγομενου αυτου "drunk feel " οπως εχει πει και ο Questlove (ντραμεραρα φοβερη απο Αμερικα) ειναι να παιξεις φλερταροντας με το λαθος , η ακομα κ να ακουγονται καποιες νοτες λαθος και off-beat γιατι " το λαθος κανει τη μουσικη μας αυτοματα πιο ανθρωπινη και πιο οικεια στον ακροατη". (καπως ετσι το ειχε πει)
  5. Συγχαρητηρια φιλε εισαι το μεγαλυτερο τρολ που εχω δει Αν παλι δεν εισαι τοτε 2-3 πραγματα: 1)Αρχισε να παιζεις με μετρονομο, εστω και 1-2 ριφ να γραψεις, να μην ειναι στον αερα, δεν υπαρχει time στα ριφς. 2)Βρες καλυτερο ηχο στη κιθαρα. Εχει πολλους βομβους 3)Δωσε βαση σε υλικο προς μελετη πριν παιξεις. Δηλαδη : Ηχος, κλιμακες, time, τεχνικη, ολα αυτα πρεπει να υπαρχουν σε ενα ικανοποιητικο βαθμο ωστε να μπορεσεις να τα ενωσεις ολα μαζι και να παιξεις κατι που να βγαζει νοημα, να εχει κατι να πει. Θελει που θελει η μουσικη απειρη μελετη, σκεψου και η κιθαρα με τις ιδιομορφιες της θελει αλλο τοσο. Μη βιαζεσαι.
  6. Καλα εδω στον Hoenig τα βρηκαμε φουλ! Κιθαριστας ειμαι αλλα πωπωωω ο ανθρωπος ειναι απλη εμπνευση!!!! Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΟΣ! Δεν γερνας χααχ απλα νταξει ο καθενας εχει τις προτιμησεις του! Απλα πλεον αυτο του ειδους παιξιμο αρχιζει και παιρνει ολο και παραπανω εδαφος . Η αληθεια ειναι οτι καποτε συζηταγα με εναν μετρ της ρυθμικης αγωγης και μουσικης κ ηταν της αποψης οτι απ τη στιγμη που τα αρμονικα μονοπατια εχουν εξερευνηθει παραπανω απο τα ρυθμικα, οι περισσοτερες καινοτομιες που θα ακουμε απο δω και περα , θα εχουν να κανουν με το ρυθμικο μερος της μουσικης και οχι το αρμονικο. Το οτι δε σου καθεται στο αυτι ειναι απολυτα φυσιολογικα, ουτε εμενα μου καθοταν απ'την αρχη ή πριν καποια χρονια .Και ακομα καποια παιξιματα με δυσκολευουν ακουστικα εννοειται. Σε παραλληλισμο, ειναι σαν να πας σε εναν κλασσικο μουσικο του 16ου αιωνα να του παιξεις μη-διατονικα με πολλες τασεις (dom7 ακκορντα με προεκτασεις κιολας) χωρις λυση. Θα παθαινε λαλα, θα το εβλεπε τερμα αντιαισθητικο. Απλα με τα χρονια αρχισε να ανοιγει το πραγμα κ συνηθισε το αυτι μας. Ενιγουει να μαστε καλα να ακουμε απειρες μουσικες !
  7. Καλησπερα. Με ολο τον σεβασμο θα διαφωνησω. Δεν "παιζει στο γαμο του καραγκιοζη" ο Daddy Daves! Δηλαδη αν παιζει αυτος στο γαμο του καραγκιοζη τι να πουν και οι αρχαριοι... Σε αυτο το neosoul/neo gospel ρευμα ειναι πολυ της μοδας να χρησιμοποιουν το λεγομενο "drunk feel" (video yt του adam neely που το εξηγει: https://www.youtube.com/watch?v=9MzKx0fKg5o). Μπορει να δινει την αισθηση οτι το time παει βολτα, αλλα στην πραγματικοτητα ειναι πληρως ορισμενο και "αχαστο". Οσο για το overplay , ενταξει ειναι ο band leader οποτε θα παιξει παραπανω, αλλα στο βιντεο που εβαλες στην αρχη , τουλαχιστον στα πρωτα 15 λεπτα δεν εχει overplays κατα την ταπεινη μου γνωμη. Εχει αρκετα syncopations, αρκετο drunk feel. Και αυτο που ισως μπερδευει τους περισσοτερους και τους κανει να νιωθουν αβολα ειναι τα ρυθμικα που επιλεγει να παιζει πιστευω. Η αισθηση του μετρου που εχουν αυτοι οι ανθρωποι και πως αντιλαμβανονται το μετρο και τις υποδιαιρεσεις του, πολλες φορες ξεφευγουν της αντιληψης μας, και θελει προσπαθεια κ χρονο να τα πιασουμε και απο πληροφορια να γινει ηχος και να το απολαυσουμε. Παρομοιες "Τρελες" κανει και ο Ari Hoenig, σε αλλο αισθητικο πλαισιο: https://www.youtube.com/watch?v=Rr-d3tO-sXM (παιζει και το θεμα του κομματιου στα τυμπανα στην αρχη). Δε νομιζω οτι μπορουμε να πουμε οτι βαραει και αυτος στον καραγκιοζη. Απλα εχουν αλλη αντιληψη και "ακουνε" αλλα πραγματα στο κεφαλι τους. Δεν ειναι κακο, ετσι προχωραει και εξελισσεται η μουσικη.
  8. Καλησπερα! Δοκιμασε να ενταξεις γενικοτερα στο παιξιμο σου τη Dorian κλιμακα/Mode.Δηλαδη πανω απο ενα Dm7 πχ ακκορντο να παιζεις οχι μονο Dm Pentatonic αλλα να προσθετεις και την 6 (εκτη μεγαλη) που εχει σαν χαρακτηριστικη νοτα η Dorian! Θα σου δωσει μεγαλυτερη ποικιλια φρασεολογικα/ηχητικα! Περα απο το πολυ αξιολογο βιντεο του Levi Clay θα σου ελεγα να δεις Martin Miller (fusion licks ) , Guthrie Govan (χρωματικες κυριως και bends να δεις απο κει ) , Greg Howe και να επεκταθεις οσο γινεται βεβαια και σε τζαζ παικτες καθαρα για να παρεις φρασεολογια.Πχ παρε Pat Martino, Scofield (πιο country-like) , George Benson, Charlie Parker και Coltrane (πνευστα) ! Oλα αυτα βεβαια σε βαθος χρονων ! Αλλα μια καλη αρχη θα ηταν περα απο τα λικς που βλεπεις να παιζεις πανω απο ενα απλο backing track και να παιζεις συνδυασμο pentatonic/dorian Και να τονιζεις παντα την 6η μεγαλη που ειναι η χαρακτηριστικη νοτα! Ετσι θα αρχισεις να αποκτας εξοικειωση ! Οτιδηποτε θελεις μη διστασεις να ρωτησεις, καλη κιθαριστικη εξερευνηση! :)
  9. Καλησπερα! Cover του κομματιου εκανα αρα νοτα νοτα ηθελα να το βγαλω :)
  10. Το συγκεκριμενο σκεφτομουν να το κανω και με δικο μου τελειως σολο, παρ'ολα αυτα εδω ηθελα να παιξω του Govan τις "φρασεις". "Άγχος" νομιζω υπαρχει καθε φορα που προσπαθουμε κατι με μερακι και θελουμε να το πετυχουμε και σαν σωστο αποτελεσμα! Για τα πατηματα δε καταλαβα ακριβως τι εννοεις , οτι ισως επηρεαστηκε το παιξιμο απο αγχος κλπ νομιζω , σωστα; :)
  11. Καλησπερα φιλε! Κατι παρομοιο ειχε τυχει με ενα επιπλο (!!!) που πουλαγε ο πατερας μου στο ebay! Γαλλος παλι (!!!) και να μη ρωταει ΤΙΠΟΤΑ για το επιπλο και να λεει τα ιδια! Ποια ειναι η φαση: Στελνει καποιο λινκ μετα του paypal το οποιο παρολο που το site εχει ολα τα διακριτικα του κανονικου site του paypal, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ WEBSITE! Κ ομως! Οποτε για μενα μη μπλεχτεις καν :)
  12. Οκ ευχαριστω για τις παρατηρησεις θα τις εχω στα υποψιν! Για το slippery ναι σκεφτομουν να το ξανακανω κιολας, αλλα στο larry carlton δεν ειναι ολα τα bends Και τα vibrato ιδια, συμφωνω, αλλα δε γινεται κιολας να ειναι ολα ιδια πιστευω :) Εξηγουμαι: Ο καθε κιθαριστας εχει τα δικα του πατηματα , και τα δικα του bends και vibrato.Bend Και vibrato αποτελουν "expression techniques" , οποτε δεν υπαρχει σωστο και λαθος , αλλα τι θελεις να πετυχεις! Προφανως βεβαια οταν μελετησεις Govan θα σταθεις στα bend του για να βελτιωθεις κ συ σαν παικτης, αλλα πιστεψε με ο,τι cover και να ακουσεις στο youtube του συγκεκριμενου, κανενα δεν ειναι "ιδιο" με του Govan. Γιατι πολυ απλα και 100000 φορες να το ακουσεις δε γινεται να "αποτυπωσεις" παντου τα vibratos ιδια και τα bends.Και δε χρειαζεται κιολας, διοτι πρακτικα αποδιδεις ενα solo-jam , δεν αποδιδεις κατι στημενο οπως πχ Dream Theater που ειναι τα σολο στημενα μεχρι κ στο τελευταιο σηκωμα! :) Ευχαριστω για το χρονο σου, φιλικα Κωνσταντινος :)
  13. Καλησπερα !! Εδω ειναι η αποδοση μου στο -διασημο- πλεον jam του Guthrie Govan πανω απο το "Larry Carlton style" backing track! :)
  14. Σωστος θα θελα να το κανω σαν δοκιμη! Το χει κανει ο Daniele Gottardo στο Wonderful Slippery Thing δικια του εκδοση! Ο τυπος ειναι τερας, πρεπει να τον ακουσεις!!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου