Προς το περιεχόμενο

johnsmith

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    54
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από johnsmith

  1. Εάν μιλάμε για μίξεις, αξίζει να πάρεις και τα δύο ώστε να έχεις δύο reference points κατά τις μίξεις σου και να δώσεις λίγα χρήματα για ένα βασικό treatment του χώρου σου, πχ basstraps. Τα συγκεκριμένα ακουστικά ούτως ή άλλως δεν στα προτείνω για μίξη, καλύτερα να προτιμήσεις ανοιχτού τύπου, πχ hd-600, ή κάτι τέλοσπαντων στο δικό σου budget. Πάνω απ'όλα, αν βλέπεις ότι το budget σου είναι κάκιστο, προτίμησε ένα καλό studio.
  2. Είχα δει ότι είχα γράψει vst plugs και το διόρθωσα, όχι αρκετά γρήγορα όπως φαίνεται :P Uad-2 ηχητική διαφορά με uad-1 δεν έχει, μόνο maximum αριθμό fx. E, ξες, Ghen, ενίοτε, θες να είσαι και αντιοικονομικός :P Έχεις προσέξει διαφορά μεταξύ έκδοσης 4 και 5 του cubase μήπως ; Είναι πιο αποδοτικό ;
  3. http://www.tcelectronic.com/media/DT_Konnekt_US_0705.pdf σελίδα 32
  4. Προτείνω ανεπιφύλακτα εξωτερική κάρτα ήχου, για πολύ μεγαλύτερη ευκολία. Δεν έχω δοκιμάσει την συγκεκριμένη εσωτερική της RME, αλλά η Fireface της ίδιας εταιρίας, είναι απλά καταπληκτική (και 400 ευρώ πάνω απο το budget που υποθέτω ότι έχεις). TC δεν έχω δοκιμάσει και δεν μπορώ να πω. Focusrite Saffire, δεν βρίσκω το μοντέλο που διάλεξες στο επίσημο site. Με την focusrite saffire που χρησιμοποιούσα (LE αλλά και κανονική έκδοση), δεν είχα κανένα πρόβλημα, όμως το interface της κάρτας μου έσπαγε τα νεύρα συνεχώς. Την έβρισκα μη-friendly γενικώς, αλλά αυτό φαντάζομαι είναι ιδιαίτερα υποκειμενικό ζήτημα. Στα ίδια χρήματα, υπάρχει και η νέα κάρτα της m-audio, η profire 610, που μου αρέσει πολύ. Αν έκανα τώρα αγορά, θα δαπανούσα περισσότερα και θα έπαιρνα την fireface, αλλά είμαι ευχαριστήμενος (για μια φορά στη ζωή μου) με τη profire 610 στον κύριο υπολογιστή μου.
  5. Πρέπει να κάνεις εγγραφή. http://www.propellerheads.se/download/refills/index.cfm?fuseaction=get_article&article=refillrules
  6. Ήμουν ανάμεσα στο να κάνω μια γενική αναβάθμιση και να βάλω I7 μαζί με ddr3, ή να αγοράσω μια uad-1, για να μπορώ να τρέχω περισσότερα plugins. Κρίμα και τα voxengo plugs που αγόρασα. Ακόμα και με την q6600, φτάνω στο limit πάρα πολλές φορές.
  7. Ναι, και phantom power αν είναι πυκνωτικό. Ενδεχομένως να βρεις κάρτα ήχου με ενσωματωμένο preamp, ψάξε και στις αγγελίες.
  8. Ναι, όντως, ο χαρακτηρισμός αδικεί τους πάντες. Εγώ το βρήκα ως μια απο τις ελάχιστες ευκαιρίες να ασχοληθώ με μια μίξη όπως θα έπρεπε, εμπειρία σημαντικότερη απο αυτή καθε αυτή κονσόλα. Όσον αφορά την ψηφοφορία, στο μυαλό μου, πολύ πιο επίφοβη είναι η ανοιχτή ψηφοφορία απο την ψηφοφορία των 3 μελών. Δεν βρίσκω παράξενο να δούμε πολλούς "φίλους".
  9. Ακόμα αναρωτιέμαι, αν κάποια απο αυτές τις μίξεις θα είναι όντως πολύ καλύτερη απο τις υπόλοιπες, τόσο που θα αξίζει πραγματικά την πρώτη θέση. Τέσπα, θα δούμε (ακούσουμε) σε λίγες μέρες.
  10. Αυτό που λες οφείλεται στην κάρτα ήχου. Το σήμα που στέλνει το keyboard σου είναι απλή πληροφορία, όχι ήχος, εξ'ου και midi keyboard. Πάντως, αν σε ανησυχεί ακόμα και θες να πληρώσεις για ένα επιπλέον καλώδιο, δεν χρειάζεται επιπλέον midi interface, αν έχει είσοδο midi η κάρτα ήχου σου.
  11. Η κάρτα έχει : Είσοδοι : XLR balanced και 1/4" καρφί balanced/unbalanced άρα μπορείς είτε xlr είτε jack. Tο trs είναι το γνωστό jack. Αν βάλεις jack, προτίμησε σίγουρα balanced. Το midi keyboard, αναλόγως ποιο έχεις, μπορεί να συνδεθεί και απλά με usb, δίχως να χρειάζεται η αγορά midi καλωδίου.
  12. Το αστείο είναι ότι έχεις το nuendo + το πιο φτηνό keyboard της behringer. Lolz.
  13. Στην profire δε χρειάζεται monitor εντός προγράμματος. Απλά άνοιξε το profile control panel και ανέβασε το analog 1/2 (αναλόγως ποιό preamp χρησιμοποιείς) σε κάποιο απο τα 3 tabs, αναλόγως που θες να παίζει.
  14. Καλά, αυτό είναι αλήθεια, αλλά λίγο το ένα, λίγο το άλλο, μαζεύονται τα probs. Τι χρησιμοποιείς ως προενίσχυση μικροφώνων αν επιτρέπεται ;
  15. Οκ, ευχαριστώ για την πληροφορία φίλτατε Eye :)
  16. Ναι, αν μπορείς να αγοράσεις την 610, μη το σκέφτεσαι πολύ, δεν θα μετανιώσεις (εκτός ίσως τα preamps της, τα οποία σπάνια χρησιμοποιώ). Και αρκετά καλύτερη απο την 410, διαφορετική ποιότητα κατασκευής και υλικών. Αντιθέτως με τον φίλτατο Superfunk (που πάντως είχε πάρα πολύ σωστές απόψεις στο post του) εγώ έχω καταλάβει διαφορά μεταξύ καρτών ήχου, και δεν χρειάστηκε να παω σε 2000+, λόγω έλλειψης νοήματος. Η διαφορές ΕΙΔΙΚΑ στους προενισχυτές μικροφώνου είναι τεράστιες ανάμεσα στις κάρτες. Και μην πούμε τώρα ότι μια κάρτα των 100 ευρώ όπως η tascam fireone συγκρίνεται με μια fireface 800 ή duet...Τέτοιες απόψεις δεν έχω διαβάσει ούτε στο gearslutz... PS. Τώρα είδα και την απάντηση για την firewire. Θες να μου πεις ότι αντιπροτείνεις usb ;...Δεν είναι θέμα ανωτερότητας κάρτων, είναι ότι όλες οι σοβαρές κάρτες βγαίνουν ως firewire. Προσωπικά δεν άκουσα ποτέ για incompability firewire και mac, εγώ προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα και κανένας συνάδελφος στη δουλειά. Όσο για usb, ειδικά στις πρώτες μορφές της, ήταν FULL απο προβλήματα, plus, cpu hog. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί πολύ με την 2.0. Μπορώ επίσης να σου πω ότι firewire χρησιμοποεί το F-22, έτσι για σπάσιμο :p
  17. "Δεν υπάρχει λόγος να ασχολείσαι με το firewire, εκτός αν έχεις κάποιο παλαιότερο mac." Απο που κι ως που ;;;... Δεν του προτείνω την 410 καθαρά για λόγους κάκιστων preamps. Σε αυτή τη τιμή έχεις αρκετές κάρτες που μπορείς να διαλέξεις, τις καλύτερες απο αυτές στις έδωσε ο Alchemist. Προσωπικά θα αγόραζα μια focusrite saffire LE (εκτός αν ήθελα διπλό headphone outp). Η νέα 610 της m-audio είναι επίσης πολύ καλή, η πρώτη κάρτα ήχου τους που βρίσκω πολύ καλή. Αν έχεις τα χρήματα, μπορείς να δώσεις λίγα περισσότερα για την rme fireface 400/800. Υπεροχή. Αν έχεις mac, αλλάζει το πράγμα αλλά μάλλον pc κόβω να έχεις.
  18. Δεξί κλικ, νέο audio track, όρισε το mono, βάλε ως in το input της κάρτας ήχου όπου έχει ήδη συνδεδεμένη την κιθάρα. Άνοιξε τα inserts του audio track και βάλε το amplitube. Τελείωσες.
  19. Νταξ, κλασικό θέμα noiz, εκεί που ήταν να έχει ουσιώδεις συμβουλές, αρχίσανε πάλι τα θεωρητικά τους για τα οποία κανένας μηχανικός δεν θα ενδιαφερόταν ουσιαστικά. Εφόσον μιλάμε για μουσική που είναι να πάει σε δίσκο, δουλέψτε με 44.1, 32bit float ή 24 bit αν δεν μπορείτε, εάν γίνεται, και δώστε τα σε κάποιο mastering studio να σας κάνουν dithering της προκοπής. Εφόσον δεν δουλεύετε για ήχο σε video, δεν έχει νόημα το 48. Εάν έχετε χώρο και processing power και πιστεύετε ότι όντως κάτι θα αλλάξει βάλτε 88.2, αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα καταλάβετε διαφορά. Και σοβαρά, τι νόημα έχουν όλα τα υπόλοιπα, δεν ξέρω...
  20. Και κλασικά πλέον, http://kxproject.lugosoft.com/
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου