Προς το περιεχόμενο

Marble Field

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    24
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Marble Field

  1. Ποιό sequencer χρησιμοποιείς; Έχω την εντύπωση ότι σε όλα τα μοντέρνα DAW υπάρχει η δυνατότητα να εξάγεις τα hitpoints από ένα ηχογραφημένο κανάλι και να τα μετατρέψεις σε MIDI νότες. Στο Cubase γίνεται μέσα από τον ενσωματωμένο audio editor, στα Pro Tools με το beat detective αν δεν απατώμαι κ.ο.κ. Το πρόβλημα βέβαια είναι τι θα κάνεις με τα overhead κανάλια, καθώς εκεί τα hitpoints δεν λένε απολύτως τίποτα και θα πρέπει να βρεις έναν τρόπο να κατασκευάσεις ένα εικονικό overhead track...
  2. Άνοιξε το Vst Performance από το μενού Devices και τσέκαρε το φόρτο εργασίας του συστήματος. Αν έχεις εγκαταστήσει την 64-bit έκδοση του Cubase και τρέχεις 32-bit plug-ins μέσα στο project σου (τα οποία αναγκαστικά τρέχουν μέσω VST Bridge) είναι πολύ πιθανό το VST Bridge να σου έχει "γονατίσει" το σύστημα, με αποτέλεσμα τα dropouts. Τουλάχιστον εγώ αντιμετώπισα παρόμοιο πρόβλημα όταν έκανα τη μετάβαση στο 7.5...
  3. To MIDI αρχείο δεν εμπεριέχει ήχο φίλε μου. Θα σου χρησίμευε μόνο αν το φόρτωνες σε ένα synth ή ένα sampler ή κάτι τέλος πάντων που να μπορεί να διαβάσει ένα τέτοιο αρχείο. Για να πάρεις ένα audio track που θα μπορείς να το ακούς από το mp3 player πρέπει να κάνεις export σε ένα audio format όπως mp3, wav κλπ. ;)
  4. Την χρησιμοποιώ πάνω από ένα χρόνο και θα έλεγα ότι για την κατηγορία τιμής δεν έχει μεγάλο ανταγωνισμό. Μεγάλο πλήθος συνδέσεων, drivers χωρίς σημαντικά προβλήματα σταθερότητας και πολύ εύχρηστο το mixconsole με πολλές επιλογές δρομολογήσεων. Οι Liquid προενισχυτές διαθέτουν πλήθος χρήσιμων και διακριτών μεταξύ τους ηχοχρωμάτων, αν και δεν έχω δουλέψει όλα τα original μοντέλα για να σε κατατοπίσω πλήρως ως προς την πιστότητα των εξομοιώσεων (o Neve 1073 και ο Avalon πάντως είναι εντυπωσιακά κοντά στην πραγματικότητα). Οι υπόλοιποι προενισχυτές όπως και οι DI είσοδοι είναι αξιοπρεπείς για την κατηγορία. Πολύ καλές οι προενισχύσεις των ακουστικών, αν και χρειάζονται πολύ "γκάζι" ιδίως με ακουστικά υψηλής αντίστασης. Ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα εγώ με την δικιά μου είναι η πολύ κακή απόκριση των gain ποτενσιόμετρων, καθώς είναι σχετικά αναίσθητα μέχρι το 8 (πάνε μέχρι το 10), με συνέπεια να έχεις πολύ μικρή διαδρομή μεταξύ του 8 και του 10 για να κάνεις μικρορυθμίσεις. Αντιμετώπισα επίσης κάποια μικρά θέματα κρεμάσματος όταν προσπάθησα να την συγχρονίσω ως slave με εξωτερικό AD/DA μέσω ADAT αλλά ήταν μεμονωμένα περιστατικά.
  5. Marble Field

    FOTC: The most beautiful girl in the room

    Καταπληκτική η ομώνυμη σειρά, με πλήθος κομματιών ανάλογου χιούμορ να την διανθίζουν :D
  6. Είναι πράγματι μια περιεκτική ανακεφαλαίωση μιας ζωής ούτως ή άλλως βουτηγμένης στα μυστικά και τις αντιφάσεις. Η μόνη παρατήρηση είναι ότι το άρθρο επιμένει στην κατασκοπευτική του δράση ως κύριο προσανατολισμό του. Η προσωπική μου εντύπωση είναι ότι η εκδοχή του ιδιοφυή, οραματιστή και ελαφρώς ανισόρροπου και αφελή επιστήμονα (που εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να "δραπετεύσει" από τους σοβιετικούς περιορισμούς) περιγράφει καλύτερα τον Leon Theremin. Εξαιρετικό και το ντοκυμαντέρ Theremin: An Electronic Odyssey του Steven Martin, για όποιον ενδιαφέρεται για το θέμα. Υ.Γ.1: Το βίντεο της Lydia Kavina φυσικά βρίσκεται εκεί για να διανθίσει το άρθρο και ούτε κατά διάνοια δεν μπορεί να θεωρηθεί επεξηγηματικό του πώς παίζεται το theremin. Η Kavina (μία από τους κορυφαίους σολίστ) το κάνει να μοιάζει παραπλανητικά εύκολο ;D Υ.Γ.2: Ο αρθρογράφος αναπαράγει (έστω με επιφυλάξεις) το μύθο του Good Vibrations. Η αλήθεια είναι ότι το όργανο που χρησιμοποίησαν οι Beach Boys είναι το Tannerin http://en.wikipedia.org/wiki/Electro-Theremin, καθώς δεν κατάφεραν να βρουν μουσικό που να παίζει theremin τη δεδομένη στιγμή ;)
  7. Φαντάζομαι ότι στην M-Audio δεν λειτουργούν ταυτόχρονα και οι 4 είσοδοι σε δειγματοληψίες πάνω από τα 44KHz. (Διαλέγεις δηλαδή τις Mic/Line εισόδους ή την SPDIF)
  8. Έχεις τσεκάρει μήπως είναι ενεργοποιημένο το control room monitoring? (Devices->VST Connections->Studio->Disable Control Room). Αν ναι, πρέπει να το απενεργοποιήσεις, ή να το αναθέσεις σε άλλη έξοδο απ'ότι το main bus.
  9. Το ίδιο το Cubase (αν και δεν θυμάμαι από ποιά έκδοση και μετά) έχει ένα ανάλογο plug-in, το AutoPan, το οποίο είναι πρακτικά ό,τι ανέφεραν οι προλαλήσαντες, δηλαδή ένα αυτοματοποιημένο panning, το οποίο προσφέρει κάποιες ευκολίες σε θέματα συγχρονισμού με το τέμπο του project κλπ. Θα το βρεις στην κατηγορία Modulation, αν δεν απατώμαι, αλλά σημείωσε πως πρέπει να το φορτώσεις σε stereo κανάλι για να δουλέψει.
  10. Έχε υπ'όψην ότι το link που παραθέτεις αφορά μόνο σε ένα upgrade για το βασικό Etherwave και όχι στο όργανο αυτό καθ'αυτό. Εδώ η πραγματική τιμή: http://www.thomann.de/gr/moog_etherwave_theremin_plus.htm
  11. Είναι βέβαιο ότι η κάρτα είναι ρυθμισμένη για direct monitoring των inputs; Κάπου πρέπει να έχει μια τέτοια επιλογή... (Λίγο προφανές αλλά ποτέ δεν ξέρεις... ::))
  12. Για να απαντήσω ο ίδιος στον εαυτό μου ;D και να κλείσει το θέμα, σε περίπτωση που κάποιος χρειαστεί την ίδια βοήθεια: Η μεταφορά έγινε με απόλυτη επιτυχία σώζοντας το project σε OMF format. Το Nuendo διάβασε κανονικά τις χρονικές θέσεις των σκόρπιων events, αλλά κυρίως αναγνώρισε και το ποιό event πάει "πάνω" και ποιό "κάτω" στις περιπτώσεις overdub στο ίδιο κανάλι. (φαντάζομαι ότι σε αυτό βοήθησε ο αύξων αριθμός στην ονομασία του κάθε soundbite) Όλα καλα λοιπόν!
  13. Πρόσφατα ηχογράφησα μια μικρή ορχήστρα για τη μουσική μιας θεατρικής παράστασης. Η δουλειά ηχογραφήθηκε σε ξένο studio, σε Digital Performer. Το πρόβλημα είναι ότι το editing είναι αρκετά επίπονο και χρονοβόρο και σε συνδυασμό με την εντελώς newbie σχέση μου με το Performer, έχουν ρίξει ανησυχητικά τους ρυθμούς δουλειάς μου. Καθώς ο χρόνος παράδοσης πιέζει, η ερώτηση είναι η εξής: έχει κανείς δοκιμάσει να μεταφέρει project μέσω OMF από το Performer σε Nuendo (το οποίο χρησιμοποιώ στο "δικό μου" στούντιο και θα μου λύσει το πρόβλημα παραγωγικότητας); Αν ναι, και δουλεύει, τι γίνεται με τα audio events που υπερκαλύπτονται (σε overdubs λόγου χάρη); Καταλαβαίνει το νέο DAW, όταν εισάγει τα audio αρχεία, ποιό είναι το "πάνω" και ποιό το "κάτω"; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  14. Marble Field

    Halloween Theremin Sounds!

    ;D Ελληνικές δεν λες τίποτα! Να μην σχολιάσω ότι ο παραλληλισμός επεκτείνεται και στην προτίμηση του κόσμου στην b-movie/sci-fi πλακίτσα και τον χαβαλέ από τις άρτιες αισθητικά προτάσεις... Anyway, η May μπορεί να ζήσει και χωρίς το MF-104, το νέο EP άλλωστε τα σπάει! ;)
  15. Marble Field

    Halloween Theremin Sounds!

    Ρε συ, βάσει των αποτελεσμάτων στο forum νικητήριο βίντεο είναι αυτό το οποίο, αν και πάλι όχι καλύτερο απ'το δικό σας :(, τουλάχιστον είναι σκάλες ανώτερο από αυτό που προανέφερες...
  16. Να υποθέσω ότι είσαι αριστερόχειρας; (Edit: Μόλις είδα ότι ήδη το ανέφερες :) ) Δεν είμαι βέβαιος ότι ο παραλληλισμός με τα τάστα του μπάσου πράγματι θα σε βοηθήσει... Στο παίξιμο ακριβείας στο theremin δεν έχεις από πού να κρατηθείς, με συνέπεια να απαιτείται μεγαλύτερη ακρίβεια στην κίνηση των δακτύλων και την σταθερότητα του χεριού, προσόντα στα οποία συνήθως υπερτερεί το "καλό" μας χέρι. Όχι ότι αυτό θα είναι απαγορευτικό για να μάθεις ακόμα και έτσι, αλλά πιθανόν να περιορίσεις τις προοπτικές σου... ::)
  17. Εδώ ίσως; http://www.musicalsaws.com/ (Λέγεται ότι οποιοδήποτε πριόνι κατάλληλων διαστάσεων μπορεί να "παιχτεί", αλλά αυτό έχει το αβαντάζ οτί είναι φτιαγμένο επί τούτου και δεν έχει δόντια που θα μπορούσαν να γίνουν πιθανόν επικίνδυνα...)
  18. Σωστό! Δικό μου το λάθος...
  19. Το συγκεκριμένο είναι το Persephone της Eowave http://www.eowave.com/products.php?prod=5, το οποίο ουσιαστικά είναι αντίγραφο του Ondes Martenot και αν δεν απατώμαι η παραγωγή του έχει σταματήσει. :-\
  20. Αν κατάλαβα καλά αυτό που εννοείς, τότε πρέπει από το μενού "insert curve" (δίπλα στα tools στο παράθυρο του tempo track) να επιλέξεις "Ramp", αντί για "Jump" που είναι το προεπιλεγμένο. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να δημιουργήσεις "καμπύλες" όπου το τέμπο αλλάζει σταδιακά. Με λίγο πειραματισμό θα πετύχεις το ralletando που επιθυμείς (ίσως βοηθήσει να απενεργοποιήσεις το snap ή να το βάλεις σε κάποια μικρή μετρική τιμή για να αυξήσεις την ακρίβεια της επεξεργασίας).
  21. Όσο για τον μεταβλητής ταχύτητας μετρονόμο: Στο μενού Project--->Tempo Track (Ctrl+T) μπορείς να προγραμματίσεις ότι αλλαγές θες στο τέμπο του κομματιού...
  22. Η έξοδος του Etherwave είναι πολύ υψηλή για μερικούς ενισχυτές κιθάρας ακόμα και με το gain στο ελάχιστο, οπότε χρειάζεσαι ενισχυτή που να δέχεται/ανέχεται line σήματα. Επίσης, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, ο ενισχυτής κιθάρας χρωματίζει αρκετά τον ήχο του theremin με ενοχλητικά συνήθως αποτελέσματα, ιδίως στις ψηλές περιοχές. Ένας ενισχυτής πλήκτρων είναι η λογικότερη επιλογή. ΥΓ: Ο ενισχυτής της Moog, παρόλο που υποτίθεται οτι είναι σχεδιασμένος για το Etherwave, είναι "για κλωτσιές" ακόμα και για τα λεφτά του, οπότε θα σου πρότεινα να τον αποφύγεις.
  23. Εεεε, εντάξει, κόψε κάτι βρε αδερφέ...
  24. - Τι διαφορά έχει ένα κοντραμπάσο από ένα φέρετρο; - Στο φέρετρο το πτώμα είναι μέσα...
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου