Προς το περιεχόμενο

Equing II


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα και πάλι

 

Περιμένω ακόμη να μου απαντήσει κάποιος σχετικά με το equalizer. Παράδειγμα για το μπάσο ποιες είναι οι προτιμιτέες συχνότητες (ανά μπάντα high, hi-mid και λοιπά) και ποια η στάθμη των decibel ανάλογα με τη μπάντα συχνοτήτων. Αν έχετε καμμιά ιδέα και για κανά άλλο όργανο (παράδειγμα κιθάρα, τύμπανα) καλοδεχούμενες.

 

Και πάλι ευχαριστώ προκαταβολικά

Ας ελπίσω κάποιος από σας να ασχολείται με την ηχοληψία

πΛΗκτΡΑ ΑγγΙζΩ ΚΑΙ Σ' αυΤΑ ΠανΤΑ ελΠΙΖΩ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητέ parsifal,

 

Καταρχήν δε χρειάζεται να επαναλαμβάνεις τη δημοσίευση σου.

 

Δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημα που θέτεις και εκεί είναι όλη η ουσία. Κάθε ρύθμιση έχει και διαφορετικό ακουστικό αποτέλεσμα που είτε σου αρέσει είτε όχι. Μαγικά νούμερα δε θα βρεις, γιατί η ρύθμιση που πρέπει να κάνεις εξαρτάται και από τη λήψη που έχεις κάνει: αν για παράδειγμα ένα μπάσσο το έχεις ηχογραφήσει με υπερ-τονισμένες τις συχνότητες κάτω από τα 100Hz τότε θα πρέπει να κόψεις, αλλιώς θα πρέπει να προσθέσεις κλπ. Αν πάλι ρωτάς τι συχνότητες πρέπει να έχει ένα μπάσσο σαν τελικό αποτέλεσμα, πάλι δεν υπάρχει απάντηση. Εξαρτάται από το μπάσσο, το παίξιμο και το μουσικό ύφος.

 

Θα σου πρότεινα να αγοράσεις ένα βιβλίο ηχοληψίας και να μάθεις τα βασικά σχετικά με τις συχνότητες του κάθε οργάνου.

 

Επίσης, αν θέλεις νούμερα, μπορείς να πάρεις τραγούδια που σου αρέσουν και να τα περάσεις από έναν αναλυτή φασματογραφήματος (όλα τα προγράμματα επεξεργασίας ήχου έχουν έναν) και να δεις την ισορροπία των συχνοτήτων.

 

 

Γεράσιμος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου