Προς το περιεχόμενο

Πως παίζω με το extreme και χρησιμοποιώ το wheel του pa 50


charles1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ας υποθέσουμε οτι εχώ ενα pa 50 και ενα triton extreme πως θα μπορώ οταν παίζω με το extreme και  να χρησιμοποιώ το wheel του pa 50???υπάρχει καποια σύνδεση που πρέπει να κάνω ή απλά είναι αδύνατον...ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ότι το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να παίζεις τους ήχους του Extreme με το κλαβιέ και το wheel του PA. Δε γνωρίζω να γίνεται αυτό που λες, να χρησιμοποιείς κλαβιέ στο ένα και wheel από το άλλο.

 

Όπως και να έχει, η μόνη σύνδεση που μπορείς να κάνεις για τέτοια θέματα είναι να τραβήξεις MIDI καλώδια από το PA στο Extreme. :)

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να ρωτήσω ΓΙΑΤΙ :o θες να κάνεις τέτοιο πράμα;

σου χάλασε το joystik και to ribbon του extreme?

 

συμφωνώ απόλύτως με alchemist διότι απ όσο μπορώ να φανταστώ είναι αδύνατον να χεις άλλον ήχο στο κλαβιέ του PA50 και πειράζοντας το wheel να επιρεάζεις τον ήχο του extreme...

φβ/snoozeloop

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας υποθέσουμε οτι εχώ ενα pa 50 και ενα triton extreme πως θα μπορώ οταν παίζω με το extreme και να χρησιμοποιώ το wheel του pa 50???υπάρχει καποια σύνδεση που πρέπει να κάνω ή απλά είναι αδύνατον...ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Ναι μπορεί να κάνεις κάτι τέτοιο. Η σύνδεση είναι όπως λέει ο φίλος Ninja , είναι απλή, απλώς ίσως απαιτήσει κάποιο setup απο την πλευρά του Extreme. Δεν είναι κάτι δύσκολο αν ήξερα το extreme θα σου έλεγα τα ακριβή βήματα αλλά είμαι κάτοχος μοτιφ.

 

Θεωρητικά ότι κουμπί χρησιμοποιείς στο PA εκπέμπει ένα συγκεκριμένο σήμα MIDI γνωστό ώς CC που είναι ο αριθμός του controller που χρησιμοποιείς εκείνη την στιγμή. Αν θυμάμαι ορθά ο αριθμός του modulation wheel είναι CC01 αλλά μπορει και να κάνω λάθος. Σίγουρα όμως το manual Πρέπει να τα λέει όλα αυτά.

 

Συστηχώς Θα διαφωνήσω με τους δύο προηγούμενους φίλους WrTsXxx και Alchemist μιας και γνωρίζω οτι κάτι τέτοιο γίνεται στο μοτίφ και φαντάζομαι οτι κάτι ανάλογο θα συμβαίνει και με τα υπόλοιπα worksations πάντα βέβαι με μια επιφύλαξη ότι το ισως όταν το extreme δεν επιτρέπει την χρήση του κλαβιέ του όταν κάνει receive ενα κανάλι Midi.  Aν δεν με απατάει η μνήμη μου την μία φορά που το δοκίμασα με το μοτιφ το Ableton έστελνε Midi στο μοτιφ  αλλά το κλαβιέ του λειτουργούσε άψογα .Kαι όχι μόνο αυτό αλλά είναι δυνατόν να λάμβάνει και να στέλνει SysEx δηλαδή MIDI σήματα που έχουν πολύ πιο προχωρημένες δυνατότητες όπως το να σταματάει και να ξεκινάει τον sequencer να αλλάζει τα effects, να ενοργοποιεί μετρονόμου , να μιξάρει (volume, solo,mute,pan) τα κανάλια κτλ.

www.myspace.com/thekilon

www.soundclick.com/kilon

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αμφίδρομη σύνδεση midi μεταξύ των 2 και είσαι έτοιμος. Όχι μόνο θα μπορείς να χειρίζεσαι το Extreme από το Joystick του Pa50 αλλά και το αντίστροφο...θα μπορείς δηλαδή να χειρίζεσαι το Pa50 με το Joystick του Extreme. Επίσης αν στείλεις οποιοδήποτε από τα 2 σε ένα mixer και παίζεις με τα onboard master volumes των οργάνων θα μπορείς να παίζεις ήχους και από τα 2 όργανα ταυτόχρονα πράγμα το οποίο με λίγο ψάξιμο μπορεί να αποδειχθεί ενδιαφέρον

 

Γιατί όμως θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο εφόσον τα 2 Joysticks είναι της ίδιας φιλοσοφίας (Χ-Υ αξονες στο ίδιο Joystick)? Πχ αν ήθελες να ελέγχεις κάποιο πλήκτρο το οποίο χρησιμοποιεί wheel αντί για joystick τότε έχει νόημα αλλά αλλιως...

 

Μήπως το joystick του Extreme τα παιξε?

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήπως το joystick του Extreme τα παιξε?

 

μόνο σ αυτό θα σταθώ που ναι και το ερώτημα που έθεσα και ο βασικός λόγος που ποστάρισα.

 

εκπλήσομαι που τελικά γίνεται και...

:-[ :-[  :-X :'(Ζητώ συγνώμη που ως αδαής και ημιμαθής βιάστικα να δώσω απάντηση αστήριτκτη και λάθος. :-\ :-[ :-[

φβ/snoozeloop

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου