Προς το περιεχόμενο

Πως χτιζεται ενα live ηλεκτρονικης μουσικης με ableton live


shanti

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια χαρα σε ολους/ες

λοιπον το νεο μου προβλημα ονομαζεται ableton live. δε θα σας κουρασω...

με ενδιαφερει μονο να χτισω ενα live πανω σε αυτο. γραφω ηλεκτρονικη μουσικη κ εχω ηδη τα κομματια γι 'αυτο αλλα ενδιαφερομαι να μαθω τον τροπο στο περιπου. οκ φανταζομαι θα βαλω το ενα track πισω απο το αλλο , προσπαθωντας οπου μπορω να τα μιξαρω μποτα με μποτα αλλα μετα τι?

εχω μαθει οτι κυκλοφορουν καποια βιντεος στο διαδικτυο ισως στο youtube σχετικα με αυτο το θεμα αλλα οσο κ αν εχω ψαξει δεν εχω βρει αυτο καθεαυτο...

εχω βρει π.χ dj set στο ableton αλλα δε με βοηθαει.

μηπως καποιος μπορει να μου στειλει ενα link ι δεν ξερω να βοηθησει την κατασταση?

για να μη γινομαι κουραστικος με τυχον "ασχετες" απαντησεις οπως ξαναγραψα παραπαννω με ενδιαφερει μονο να στησω ενα live ηλεκτρονικης μουσικης, το arrangment καλυτερα...

σας ευχαριστω προκαταβολικα :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σ'ευχαριστω acidfx για τον κοπο που μπηκες για να μου στειλεις τα παραπανω βιντεος.

ομως οπως εγραψα κ παραπανω το θεμα μου ειναι πως στεινεται το live κ οχι το αποτελεσμα. στα βιντεος οκ δινει καποιες ιδεες αλλα οπως κ σε αλλα βιντεος που εχω πετυχει, βλεπουμε το αποτελεσμα.

εγω θελω καποιο η καποια βιντεος που να εξηγουν πως γινονται ολα αυτα κ κατοπιν να βλεπω το αποτελεσμα.

οποτε συνεχιζουμε την ψακτικη χεχε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάτι παρόμοιο με σένα προσπαθώ να κάνω και εγώ αυτή την περίοδο.

 

Αυτό που κατάλαβα (και όπως άκουσα συμπίπτει κατά ένα βαθμό με αυτά που λέει ο τύπος στο πρώτο video):

 

Παίρνεις από το Sequencer σου τα main lines των κομματιών σου (bassline, pads, leads, drum loops) σε .wav και τα χώνεις στο lappy.

 

Ανοίγεις το live, τα κάνεις stack στο ειδικό view του προγράμματος και απο εκεί ξεκινάει το παιχνίδι.

 

Φορτώνεις π.χ. effects σε διάφορα buss (eg Filter) και κάνεις assign τους controllers στο keyboard σου.

Ορίζεις να trigg-a-ρονται συγκεκριμένα πράγματα με τα keystrokes είτε στο lappy είτε στο midi keyboard, etc...

 

Κάποτε έτυχε να παρεβρεθώ σε live performance των Vibrasphere. Πήγα και έκατσα πίσω από τον τύπο με το laptop μετά απο συνεννόηση με τον τεχνικό ήχου.

 

Από αυτό που είδα στην οθόνη (πολλές γραμμές και πολλές στήλες) τότε, κατάλαβα ότι θέλει πολύ χρόνο στο studio και εκ βαθέων γνώση των δυνατοτήτων του live.

Εναλλακτικά, όταν γράφεται ένα κομμάτι, παράλληλα ετοιμάζεται και η Live version του. Αυτό πιστεύω είναι πιο εύκολο από το να ξεκινήσεις να στήσεις Live από κομμάτια που έχουν περάσει από το στάδιο Render/Export...

 

 

Το καλλιτεχνικό κομμάτι το βγάζω απ'έξω...

Ghen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλημερα  :)

ναι ghen καπως ετσι λειτουργει το παραπανω βιντεο και ισως αυτη ειναι μια απο τις πολλες τακτικες χτισιματος ενος live. vibrasphere δε μπορω και να θελω να γινω κ φυσικα ουτε που μπορω να πλησιασω το χτισιμο τους χεχε...ειναι απλα τεζααα τα ατομα!

εγω εχω ηδη ετοιμα τα tracks κ πιστεψε με δεν εχω την υπομονη να τα ξαναφτιαξω main lines κτλ. ετσι κ αλλιως δε γνωριζω καλα το ableton ισα ισα τα βασικοτατα κ θελω γι'αρχη κατι σε πιο ευκολο κ λιτο. πχ αυτο που φανταζομαι ειναι να βαλω τα tracks σε μια σειρα, ν'ανοιξω καποια midi files κ να τα πειραζω ενω ταυτοχρονα να πεταω λουπες η κατι τετοιο.

αυτο που εγω ψαχνω ειναι καποια βιντεος η κατι που τελος παντων θα με βοηθησει κ θα μου δειχνει ακριβως τον τροπο που γινονται ολα αυτα σιγα σιγα...πως πχ φορτωνω effects, τι στελνω που κ πως για καναλια κτλ κ διαφορα αλλα κολπακια..

αλλα συνεχιζω να ζητω κατι σε πιο απλο γι'αρχη...

κ παλι σας ευχαριστω για την προσπαθεια βοηθειας  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί τρόποι στησίματος ενός live στο live (..) λόγω της φοβερής ευελιξίας του session view και της λογικής των clips.

 

Αυτό που ίσως θα σε βοηθούσε για βασικά ζητήματα όπως effects, warping, session και arrangement, κανάλια κλπ είναι τα έτοιμα lessons που υπάρχουν στο help (Help > All Lessons). Υπάρχουν κατατοπιστικά tutorials ειδικά για djing στο live αλλά θα σου πρότεινα να τα δείς όλα για να γνωρίζεις περίπου τι ακριβώς συμβαίνει και να κατανοήσεις την λογική του.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ το συγκεκριμένο dvd το έχω κανά χρόνο και είναι αρκετά καλό.Βέβαια έχω να το χρησιμοποιήσω πολύ καιρό.Το είχα δει μια δυο φορές στην αρχή μόνο.Αλλά και πάλι δεν βοηθάει στον συγκεκριμένο τομέα.Απλά αναπτύσει τις λειτουργίες του προγράμματος,χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι καλό φυσικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε, δες αυτο το videaki! Ειναι απο ενα live που εκανα... τα πλανα ειναι αμονταριστα ο ηχος απο την καμερα και ο cameraman ανοιγοκλεινει την καμερα... Παρολα αυτα νομιζω οτι η συγκεκριμενη περιπτωση ειναι just αυτο που εψαχνες.

 

Ειναι ενα live οπου υπαρχουν καποια tracks τα οποια ειναι σε playback, υπαρχουν καποια λουπες οργανων η/και κρουστων και καποια synths τα οποια τα παιζουμε live.

 

Ενδεικτικα σου λεω οτι δεν υπαρχει καποια φορμουλα για το τι θα κανεις και για το πως θα στησεις το setup σου. Το μονο που χρειαζεσαι ειναι controlers και ενα γερο laptop και βασικες γνωσεις του MIDI προτοκολου.

 

αυτο ειναι το setup απο τις προβες, στην πορεια προστεθικε και ενα BCF2000..

 

n610275422_949963_7728.jpg

 

 

Ελπιζω να σου δωσει καποια ιδεα...

mpoyrdes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίες ατμόσφαιρες στο Live παιδιά. Με πoιό/ποιά alias/es εμφανίζεστε ?

 

Άσχετο:

 

Ήταν κανείς στο 1ο Πανελλήνιο Camping Rock Festival στην Νέα Αγχίαλο Βόλου κάπου στα μέσα των 90s ?

 

Περίπου το ίδιο πράγμα κάναμε ως duo με ένα Roland E-96 και ένα XP-50. Αν δείτε τα specs του μηχανήματος (e-96) πιθανόν να σας προκαλέσουν γέλωτα, αλλά το είχαμε λιώσει όσον αφορά το midi loop triggering. Δεν προοριζόταν για τέτοιες δουλειές μεν, όμως σε συνδυασμό με τα patches του XP-50 (σχεδόν ίδια μηχανή με JV-1080) το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό. Φυσικά ούτε λόγος για EQ-Comp-Limiters, etc...

 

Με την πρώτη ευκαιρία, ψαχτήρι και ανέβασμα στο myspace...

 

Στο audio....ru μπορεί κανείς να βρει αρκετό υλικό και σε .PDF και σε video για το Live. Όρεξη και χρόνος να υπάρχει και όλα γίνονται. Και ένα extra ζευγάρι χέρια ακόμα καλύτερα για να βοηθήσει. Οι kraftwerk παίζουν minimal σε σχέση με Trance acts, αλλά είναι τέσσερις στην σκηνή και ο καθένας triggάρει κάνει τα δικά του...Συνήθως τα one-man shows είναι σε μεγαλύτερο ποσοστό playback παρά live performance.

 

Περιμένω feedback...

 

Nik.

 

 

 

 

Ghen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου