tombas Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2009 Να ρωτήσω και γω κάτι για τον Lonestar.Ενας φίλος ενδιαφέρεται να πάρει ένα πολύ καλό ενισχυτή ,έχει μια Pat Martino Gibson,και παίζει σχεδόν αποκλειστικά Jazz. Επειδή δεν γνωρίζω από jazz να υποθέσω ότι ο Lonestar θα πρέπει να είναι στις πρώτες επιλογες του...ή όχι? (By the way,το manual του Mark V ,έχει πάρα πολλές πληροφορίες για το σωστό equalisation ενός Boogie...,όπως επίσης και κάποια ενδιαφεροντα άρθρα του Randall Smith.Oποιος δε βαριέται μπορεί να το κατεβάσει απο το site της Mesa) Κρίμα που δεν υπάρχει ο Καιάδας σήμερα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2009 Γενικα Mesa Boogies & jazz πανε χερι-χερι ;) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Alter Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2009 Guru Share Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2009 μηπως πρωτα να αποφασισεις τι ειδους λαμπες προτιμας? μια γενικη κατηγοριοποιηση ενισχυτων ειναι το ειδος τελικων που φορανε. αυτο γιατι στα 2000 ευρω οτι και να παρεις θα ειναι παρα πολυ καλο, το θεμα ειναι οτι αλλο marshall, αλλο fender, αλλο boogie, κτλ. καλυτερα να ακουσεις οτι μπορεις σε μαγαζια και φιλους για λιγο καιρο και αποφασιζεις μετα.. προσωπικα ο καλυτερος boogie που εχω ακουσει ειναι ο mark1. αλλα αυτος ο σφιχτος, με τα εντονα μεσαια ηχος της boogie δεν μου αρεσει οσο ο fender ηχος, καθαρα θεμα γουστου.. γενικα οτι boogie και να παρεις θα τον ευχαριστηθεις, αλλα για 2000 ευρω .... ψαξε πριν δωσεις.... YouTube | Instagram Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ffmakis Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2009 ( 6 ) Boogie είχα, Jazz δεν κατάφερα να μάθω ;D ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2009 ουτε εγω, αλλα ευτυχως εμαθα...χι-τζαζ.....! ;D www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Κουφη Λεοπαρδαλη Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2009 ...-καρ? (dick cale & pulp fiction) ;D To Lonestar το ακουσα με τα ιδια μου τα αυτια απο εναν γνωστο (τον ατιμο :() και ακομα κουδουνιζει στο κεφαλι μου αυτος ο ζουμερος ηχος. Ωρες, ωρες μου ερχεται να παρατησω τα μεταλ και τα διστορσιον ,να χρησιμοποιησω τα λεφτα του μαραθον και να κλεψω τον lonestar του γνωστου μου. :'( I quickly learned that the study of music harmony is the study of everything - Richard Merrick Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου 2009 Να ρωτήσω και γω κάτι για τον Lonestar.Ενας φίλος ενδιαφέρεται να πάρει ένα πολύ καλό ενισχυτή ,έχει μια Pat Martino Gibson,και παίζει σχεδόν αποκλειστικά Jazz. Επειδή δεν γνωρίζω από jazz να υποθέσω ότι ο Lonestar θα πρέπει να είναι στις πρώτες επιλογες του...ή όχι? (By the way,το manual του Mark V ,έχει πάρα πολλές πληροφορίες για το σωστό equalisation ενός Boogie...,όπως επίσης και κάποια ενδιαφεροντα άρθρα του Randall Smith.Oποιος δε βαριέται μπορεί να το κατεβάσει απο το site της Mesa) Mερικά θρεντς για τζαζ ενισχυτές: http://www.noiz.gr/index.php?topic=156946.0 http://www.noiz.gr/index.php?topic=158878.msg224744#msg224744 Δεν είναι ανάγκη να πάει στον Lonestar. Ο κανόνας είναι ότι θέλει καθαρό και δυνατό ενισχυτή με καλό headroom, είτε αυτός είναι Μesa, είτε Fender Twin Reverb, είτε κάποιος κορυφαίος solid state (πχ. http://www.acousticimg.com/flash-index.html). Βεβαίως, όλοι οι λαμπάτοι έχουν καθαρά, το θέμα είναι σε ποια volume levels θα τα χάσουν. Εξαρτάται από το πόσο δυνατά θα χρειαστεί να παίζει. Πάντως, bells and whistles όπως δεύτερα-τρίτα κανάλια, πολλαπλά equalisations κλπ. είναι άχρηστα σε τέτοιες περιπτώσεις, για ευνόητους λόγους. To μάνιουαλ του Mark V μιλάει για τα equalisations του ίδιου του Mark V, όχι όλων των Μark Boogies (που είναι και περίπου 13, ζωή να'χουνε...) Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
G.K. Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου 2009 Ευχαριστω ολους για τα πολυ διαφωτιστικα posts! Bloody Sunday ετσι ε? Ο Electra Dyne εχει καλυτερα καθαρα?? Ενα blues junior εχει το παιδι (εχει περασει και αλλες φασεις παλαιοτερα) και θελει να παει σε κατι ανωτερο. Εκτος του Timmons του αρεσει και (ποιος αλλος) ο Gilmour...Ειπαμε progressivas... Βεβαια θα μου πειτε αλλο ηχοχρωμα οι british Hiwatt. Μπορουν αληθεια να σταθουν διπλα σε ενα Lonestar με αξιωσεις? Αναφερομαι στη σειρα Hiwatt Custom... Δηλαδη εκτος της διαφορετικης ''ταυτοτητας'' του ηχου υπαρχει διαφορα ποιοτητας? Η πικρη αληθεια ειναι οτι ζηλευω που ψαχνει ενισχυτη και ενα Hiwatt κοντα στο χιλιαρικο (πχ custom 20) θα τον χτυπαγα στο κεφαλι... Στράαατα Stratούλα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου 2009 Ο Electra Dyne εχει καλυτερα καθαρα?? 6L6 φοραει και αυτος,τα καθαρα του ειναι εξαιρετικα το ιδιο καλα με του Lonestar. Δηλαδη εκτος της διαφορετικης ''ταυτοτητας'' του ηχου υπαρχει διαφορα ποιοτητας? φυσικα...αν βαλεις τον Hiwatt διπλα στον Mesa θα γελας (με τον Hiwatt) :) προσεξε ΑΥΤΟΝ τον Hiwatt (δηλ.της Music Ground ) οχι εναν αυθεντικο. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
G.K. Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου 2009 Εχω ακουσει τοσο καλα λογια για το Lonestar και Electra Dyne και γενικα για τα καθαρα των 6L6 που μαλλον θα ψησω το φιλο να παμε να παρουμε μια γευση απο τον ...Express 5:50 που φοραει και αυτος τις 6L6. Δεν ξερω αν κανω μεγαλη βλακεια (σιγουρα θα υπαρχουν διαφορες) αλλα ειναι μαλλον η καλυτερη λυση που μπορω να φανταστω για να παρουμε μια γευση απο Mesa 6L6 καθαρα. Υ.Γ. Αν κανω μεγαλη βλακεια πειτε μου για να μη δημιουργηθουν εσφαλμενες εντυπωσεις. Στράαατα Stratούλα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση