Προς το περιεχόμενο

Fender 57/62 = American Vintage single coils?


ACHIEVEIT

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδες,

 

εδω και καιρο λιγουρευομαι μια στρατ και μια και εχω μια tele baja και ειμαι ευχαριστημενος ειπα και η στρατ να ειναι της σειρας classic player (συγκεκριμενα η classic player 50's strat). Απο οταν την μπανιζα περυσι θυμαμαι οτι στα specs ειχε 3 μονους μαγνητες 57/62. Χωρις να τους εχω ακουσει απο κοντα, ημουν ενθουσιασμενος μια και απο ενα βιβλιο για μαγνητες που συνοδευοταν απο ενα cd με ντεμο απο κλασικους μονους/ρ90 και παφ μαγνητες, οι 57/62 ειχαν το πιο ωραιο και woody ηχο κατα την γνωμη μου. Εξαιρετικος πραγματι.

 

So, φτανοντας στο σημερα (και στα χριστουγεννα :) ) εριξα μια ματια στο dv και με εκπληξη παρατηρησα αυτο "3 American Vintage Strat Single-Coil Pickups with Staggered, Alnico 5 Magnet Pole Pieces"

 

Μπηκα και στο σαιτ της φεντερ και λεει τα ιδια.

 

Η ερωτηση λοιπον:

 

τους αλλαξανε πραγματι ή επειδή όπως και στην baja δεν ηταν φτιαγμενοι στο custom shop αλλα στο mexico (με την ιδια συνταγη βεβαια), για να μην υπαρχουν παραπονα τους μετονομασαν (δηλαδη παλι ειναι η συνταγη 57/62 αλλα mim)??

 

Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mια classic player 50's με serial number MZ6 που ειχα (και αρα του 2006 απο τις πρωτες της σειρας) ειχε οντως τους 57/62. Δυστυχως επειδη με τη fender ποτε δεν ξερεις αν τα specs που αναφερει ειναι "πονηρα" η απλα λαθος απο αβλεψια, στο site της σημερα αναφερει για τη μεν 57 reissue:

 

3 American Vintage Strat® Single-Coil Pickups with White Covers

 

και για την CP50:

3 American Vintage Strat® Single-Coil Pickups with Staggered, Alnico 5 Magnet Pole Pieces

 

Υποθετω οτι αυτο στη γλωσσα της fender σημαινει το ιδιο που σημαινει και οταν και για την CP60 λεει 3 Custom �69 Single-Coil Strat® Pickups with Grey Bobbins......οτι οι μαγνητες της CP50 ειναι ΣΑΝ τους 57/62...

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@ elavd:

Ρε μπαγάσα το δικο σου ποστ ειχα δει πριν αρκετο καιρο και μου ειχαν μπει ψυλλοι στα αυτια. Μετα ειχα δει και καποια αλλα ποστ στο tdpri και ειχα υποθεσει οτι και η baja μου ειναι σε ολα μεξικανα αλλα δεν με πειραξε γιατι ακουγεται πολυ καλα. Εδω ομως με προβληματιζει που δεν ισχυριζονται πλεον καν οτι φοραει τους 57/62 (γιατι απ το ποστ σου ουτως η αλλως θυμομουν οτι θα ναι μεξικανικοι)

 

@ fenderiarhs:

Εχεις δικιο, στα specs γραφουν ακριβως αυτα. Βεβαια στη καρτελα του overview ισως φαινεται τελικα πιο καθαρα τι παιζει (τωρα το ειδα):

 

American Vintage '57 Stratocaster Reissue:

"Original details on this American Vintage ’57 Stratocaster include unique ’57/’62 pickups, three-way switching (five-way switch kit included), beveled pickup magnets, ashtray bridge cover and single-ply pickguard."

 

Classic Player '50s Stratocaster:

".... '57/'62 vintage-style single-coil pickups (reverse wound/reverse polarity middle pickup), custom two-point vintage-style tremolo, a five-way switch and custom pickup switching."

 

Θυμαμαι που λεγαν για την CP60 (αρα φανταζομαι και για την CP50) οτι ενω το σετ '69 που πουλανε στα μαγαζια δεν ειναι Reverse Wound/ Reverse Polarity, στην CP60 είναι. Και στην CP50 λοιπον λενε οτι ειναι rwrp. Στην American Vintage 57 Ri δεν ειναι.

 

Απ την πανω περιγραφη λοιπον μαλλον μου φαινεται πως προκειται για την περιπτωση "μεξικανικα αντιγραφα των 57/62 rprw" - δηλαδη οτι φοραγε απο την στιγμη που πρωτοβγηκε η σειρα CP50. Τι λετε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θυμαμαι που λεγαν για την CP60 (αρα φανταζομαι και για την CP50) οτι ενω το σετ '69 που πουλανε στα μαγαζια δεν ειναι Reverse Wound/ Reverse Polarity, στην CP60 είναι.

 

Νομίζω ότι αυτό δεν ισχύει για την CP60s. Οι "69"-άρηδες που φοράει, ΔΕΝ είναι rwrp, όπως δεν είναι και οι CS69 pickups.

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι εχεις δικιο elavd - oi 69 δεν ειναι rprw. Εστειλα και ενα μειλ στην φεντερ για τους 57/62 και θα ενημερωσω οταν μου απαντησουν. Ελπιζω να ειναι παντως στα ιδια στανταρ αντιγραφης με τους μαγνητες της τελε (που θεωρω πολυ καλους) και οσο πιο κοντα μπορουν οι μεξικανοι να τυλιξουν στα 57/62 specs.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια χαρά θα είναι, μην ανησυχείς ;)

Αρκεί να σου αρέσει το ηχόχρωμα των 57/62 (έχεις ακούσει το αμερικάνικο set αλήθεια; ).

 

Προσωπικά δε με ξετρελαίνουν...Είναι κάπως μουντοί/μπασαριστοί για τα γούστα μου...

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχι τους αμερικανικους δεν τους εχω ακουσει απο κοντα. Οπως ειπα πιο πανω, τους ερωτευτηκα απο ενα συγκριτικο ντεμο μαγνητων. Για να μην λεω και πολλα τα περασα στο πισι απ το σιντι και τα ανεβασα εδω (βεβαια εχουν υποστει συμπιεση αλλα μια ιδεα την παιρνετε).

 

Σε σχεση με την CP60's με τους 69 μαγνητες, ενας φιλος που συχναζει εδω μαλιστα, αν δεν κανω λαθος εχει αυτο το σετ και ενω ο neck και middle ειναι πολυ ωραιοι, ο bridge ξυριζε ανυποφορα.

Fender_57-62_bridge.mp3

Fender_57-62_neck.mp3

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου