Προς το περιεχόμενο

Ποιά μεγάφωνα προτιμάτε για rock, metal?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν και εχουν γινει συζητησεις επι συζητησεων στο νοιζ για λαμπατους ενισχυτες νομιζω οτι ενας παραγοντας του ηχου μας με μεγαλη βαρυτητα ειναι το ηχειο που εχει η καμπινα που χρησιμοποιουμε.Ποια ηχεια προτιματε για ροκ και μεταλ και γιατι ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 31
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

...Η ζωη ειναι δυσκολη μετα το εγκεφαλικο...Εννοουσα μεγαφωνα και μαζι με την διορθωση ηθελα να ρωτησω τα c90 των mesa boogie πωλουνται ξεχωριστα ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ηθελα να ρωτησω τα c90 των mesa boogie πωλουνται ξεχωριστα ?

 

να σε ηξερα λιγα χρονια πριν που τα εβγαζα απο τους boogie μου και τα πεταγα στα σκουπιδια (τα αντικαθιστουσα με σοβαρα μεγαφωνα) να σου χαριζα 2-3.... ;D ;D ;D

 

παντως αν εισαι μαζοχιστης και θες να τα αγορασεις τα πουλαει η Boogie online (μπορεις να αγορασεις και τα Celestion Classic Lead 80 που ειναι σχεδον τα ιδια)

 

http://mesa.stores.yahoo.net/noname1.html

 

κριμα τα λεφτα σου ομως...(ναι ΤΟΣΟ αθλια ειναι.... ;D)

 

για metal & hard rock τα καλυτερα μεγαφωνα ειναι τα μεγαφωνα που ετσι και αλλοιως ειναι τα ...καλυτερα για οτιδηποτε μουσικη και να παιζεις.... ;D

 

http://www.electrovoice.com/products/410.html

 

η αν θες την απολυτα...μεταλλικη υλοποιηση του

 

http://www.electrovoice.com/products/308.html

 

η αν θες το ιδιο (& καλυτερο στα μισα λεφτα)

 

http://www.usspeaker.com/DELTAPRO12-1.htm

 

καθως και αυτο

 

http://www.usspeaker.com/Commonwealth12-1.htm

 

γενικα για metal χρειαζεσαι μεγαφωνο που να μη μπουκωνει καθολου και να "μη καταλαβαινει Χριστο"

 

 

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να σε ηξερα λιγα χρονια πριν που τα εβγαζα απο τους boogie μου και τα πεταγα στα σκουπιδια (τα αντικαθιστουσα με σοβαρα μεγαφωνα) να σου χαριζα 2-3

 

Τρελη ζωη περνανε οι ρακοσυλλεκτες που μαζευουν τα σκουπιδια του Superfunk..

 

γενικα για metal χρειαζεσαι μεγαφωνο που να μη μπουκωνει καθολου και να "μη καταλαβαινει Χριστο

 

Aκριβως αυτο ψαχνω θελω οταν παιζω στα πρωτα ταστα της Μι να μην μπουκωνει και να χανεται ο ηχος.Αυτο το παθαινω με τo μεγαφωνο του marshall μου ενα celestion "custom voiced by Klain Main"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mπορω με καποια μοντα να βαλω μεγαφωνο 8 ohm στον Marshall mg100 που εχω ? Ο ενισχυτης λεει οτi η εξοδος ειναι 100 watt στα 4ohm και εκει που φευγει το καλωδιο για το ηχειο "minimum impedance 4ohm".Αν βαλω μεγαφωνο 8 ohm απλα παιζει πιο σιγα ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι απλά θα παίζει πιο σιγά, όσο για την μπουκωμένη μι, να ξέρεις πως ότι ηχείο και να βάλεις πάλι μπορεί να βγαίνει μπουκωμένη. Γιατί? Γιατί άλλο το μπούκωμα, από την μεγάλη ένταση του ενισχυτή που οδηγεί το ηχείο στα όρια του και το μπουκώνει ή γιατί ο ενισχυτής είναι φούλ τέρμα (γιατί δεν σου φτάνει το γκάζι) και δημιουργεί αυτός το μπούκωμα (υπεροδηγημένο σήμα στην έξοδο, κλιπάρισμα του ενισχυτή, μάξιμουμ THD) και άλλο το μπούκωμα που δημιουργείς εσύ από το πολύ drive, το eq και τα πεντάλια. Εσύ πιο "μπούκωμα" θες να γλυτώσεις? Δηλαδή και 500 βαττ τελικό να βάλεις με 18ιντσο γούφερ, στο ένα να τον ανοίξεις, αν υπερβάλεις στο eq και στο drive πάλι μπουκωμένος θα βγείς... Έπειτα, η νότα ΜΙ, έχει βασική συχνότητα πολύ χαμηλά στα 80 hz, στις συχνότητες αυτές σχετικά δύσκολα ανταποκρίνονται τα ηχεία κιθάρας, πχ. το EVM12L BlackLabel, έχει Frequency Response (-10dB)  80 - 7000 Hz, δηλαδή τα 80 hz παίζουν -10 db χαμηλότερα από ότι το 1 Khz, άρα άμα πας να ανεβάσεις τις χαμηλές, θα το "μπουκώσεις" λίγο πολύ. Χώρια ότι σε τρελές εντάσεις αρχίζει και η καμπίνα να δημιουργεί "μπουκώματα" Θα πρέπει μάλλον να κατεβάσεις τις μεσαίες και τις πρίμες για να φέρεις στα ίσα τις χαμηλές, παρά να προσπαθείς απεγνωσμένα να φουλάρεις τα μπάσσα για να γεμίσει με όγκο. Οι συμβουλές του SF και τα ηχεία που προτείνει είναι πολύ σωστές, αλλά με λάθος χειρισμό του ενισχυτή και με λάθος "φτιάξιμο" του ήχου, δεν θα γλυτώσεις τα μπουκώματα.

'Ολα είναι ατμός...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έπειτα, η νότα ΜΙ, έχει βασική συχνότητα πολύ χαμηλά στα 80 hz, στις συχνότητες αυτές σχετικά δύσκολα ανταποκρίνονται τα ηχεία κιθάρας

 

Για ποια Μι μιλάμε ακριβώς? Ποιας οκτάβας? Υπόψιν επίσης ότι πολλοί metallers παίζουν downtuned ή με 7χορδες, ακόμη και με 8χορδες.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιλάμε για την Μι μοργκάνα, σε νορμάλ κούρδισμα (νομίζω είναι η Ε3) με βασική συχνότητα 160hz και πρώτη αρμονική κάτω, στα 80hz με διαφορά μόλις 3-4 db από την βασική, δηλαδή μιλάμε ότι τα 80hz σκάνε μιά χαρά πρώτο πλάνο. Και με την ευκαιρία της συζήτησης, να και κάτι πολύ χρήσιμο :

 

http://www.phy.mtu.edu/~suits/notefreqs.html

'Ολα είναι ατμός...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου