Προς το περιεχόμενο

HELP!!! (bass effects)


SteveWr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

(δυστυχως ομως περισσοτερο απο ολα τα οργανα το μπασο χρειαζεται ΧΕΡΙ :wink: )

Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη αλήθεια που ισχύει για κάθε μπασίστα από δημιουργίας κόσμου. Everything should groove!

 

ΤΡΟΜΕΡΟ ΠΡΑΜΑ!

Αμετρητες φορες εχω δει να συμβαινει το απιστευτο στο στούντιο:

συνεργαζομαι με εναν ηχοληπτη που τυγχανει να ειναι ΜΠΑΣΙΣΤΑΡΑΣ με..πεταλα!

ΠΑΝΤΟΤΕ οταν καποιος μπασιστας παραπονιεται οτι δεν βγαζει ηχο γιατι του λειπει το ενα & το αλλο (προσωπικα προτιμω τον ηχο του direct μπασου οταν ηχογραφω) του αρπαζει το μπασο & παιζει (οποιοδηποτε μπασο,απο πανακριβα 20χορδα μεχρι παντοφλενια κορεάτικα ..κουπια) & ΑΥΤΟΜΑΤΑ ο ηχος γινεται θεϊκος!! :lol: )

Αυτο βεβαια ισχυει και στα Live.... :wink:

αν δεν το...βαρεσεις το οργανακι ηχος ΔΕΝ βγαινει... 8)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Γεια σου στιβ

 

Προτάσεις για να κάνεις το ψάξιμό σου.

 

Αν κρίνω από το μπάσσο σου θέλεις να παίξεις διάφορα πράγματα πράγμα που σημαίνει ότι θέλεις και λάμπα για ροκ ήχο και solid state ήχο για σλαπ κτλ.

 

Μια πρώτη ιδέα είναι να πάρεις μια κεφαλή ashdown abm που έχει και di πάνω και μπορείς να χρησιμοποιήσεις όσο λάμπα θέλεις ρίξε μια ματιά.

 

για compression πετάλια δοκίμασε keeley compressor or ebs compressor για πιο ακριβά rack dbx και τα λοιπά άστο! Α νομίζω έβγαλε και η bss καλο compression.

 

Είμαι κάτοχος Pod xt το οποίο είναι καλό εργαλείο αλλά προσωπικά δεν με καλύπτει.Θεωρώ ότι μπορεί να γίνει καλό εργαλείο μόνο με τελικό λάμπα ή λαμπάτο di (προσωπική άποψη).

 

Στα λεφτά που δίνεις εγώ θα έπαιρνα ένα avalon u5 di το οποίο είναι ότι καλύτερο και δεν θα το αλλάξεις ποτέ.(λίγο περίεργο θα σου φανεί αλλά εγώ αυτό θα έκανα αν δεν έκανα πολλά live και θα το συνδιάζα με ένα sansamp bass di ).

 

το sansamp είναι μια καλή ευέλικτη λύση.

 

Τα πολυεφέ προσωπικά δεν μου αρέσουν.

 

Από πετάλια το fulltone bassdrive (το έχει ο μπασίστας που παίζουμε μαζί είναι άψογο),τo multidrive ebs επίσης και τέλος μόλις βγήκε το ένα distortion t rex bass το οποίο πρέπει να είναι ενδιαφέρον

 

Γενικότερα πάρε λίγα και καλά μιας και το μπάσο δεν χρειάζεται υπερβολές οπότε χτίσε σιγά σιγά τον ήχο σου.

 

Μην παρεις combo θα χάσεις την μέση σου πάρε μία κεφαλή ώστε να κουβαλάς το λιγότερο δυνατόν και πάρε ένα μικρό ηχείο για το σπίτι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά απο πολύ έρευνα σε ελληνικά και ξένα forum κατέληξα στο sansamp bass driver di programmable. Επειδή όμως πάντα θέλω να είμαι 100% σίγουρος, θα ήθελα να μου πείτε αν πιστεύετε οτι αξίζει τα λεφτά του (τιμη θωμα 245Ε) ή θα έχω ίδια αποτελέσματα και με το πολύ φθηνότερο BDI21 της Behringer (35Ε), που προαναφέρθηκε και ομολογώ οτι δεν το είχα συνατήση μέχρι τωρα στην έρευνα μου, και αν θα έχει ουσιαστική (δηλαδή παρατηρήσημη) επίδραση στον ήχο μου η χρήση οποιουδηποτε των δυο...

Όποιος έχει προσωπική εμπειρία με τα παραπάνω ας την μοιραστεί μαζι μας...

 

υγ. δεν έχω κανένα άλλο πεταλάκι ή πολυεφφέ. Εν ολίγης θα έλεγα οτι είμαι ακριβώς στην ίδια κατάσταση με τον SteveWr με καπως μικρότερο budget (~200Ε)

 

thanks

Free thinkers are dangerous...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

......για compression πετάλια δοκίμασε keeley compressor or ebs compressor για πιο ακριβά rack dbx και τα λοιπά άστο! Α νομίζω έβγαλε και η bss καλο compression.

.......

Από πετάλια το fulltone bassdrive ...' date='τo multidrive ebs επίσης και τέλος μόλις βγήκε το ένα distortion t rex bass το οποίο πρέπει να είναι ενδιαφέρον.....[/quote']

 

Για τρία απ' τα παραπάνω έχω ιδία γνώμη:

1) Το EBS MultiComp είναι πράγματι πολύ καλό αλλά ακριβό

2) Το FullTone Bassdrive δε, είναι πάρα πολύ καλό (νομίζω το δοκίμασα στον Τρίμη) πραγματικά αξιόλογο πετάλι,

3) Το EBS MultiDrive αν και είναι εξίσου ακριβό με το ΜultiComp (όπως και όλα τα Σουηδικά προϊόντα), έχει ένα μειονέκτημα που δεν επιτρέπεται κατά την γνώμη μου για την τιμή του. Δίνει μεν drive (και ζόρικα drive) στον ήχο από την μια, του εξαφανίζει όλα τα πρίμα από την άλλη :roll:

Tigka metal!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά απο πολύ έρευνα σε ελληνικά και ξένα forum κατέληξα στο sansamp bass driver di programmable. Επειδή όμως πάντα θέλω να είμαι 100% σίγουρος' date=' θα ήθελα να μου πείτε αν πιστεύετε οτι αξίζει τα λεφτά του (τιμη θωμα 245Ε) ή θα έχω ίδια αποτελέσματα και με το πολύ φθηνότερο BDI21 της Behringer (35Ε), που προαναφέρθηκε και ομολογώ οτι δεν το είχα συνατήση μέχρι τωρα στην έρευνα μου, και αν θα έχει ουσιαστική (δηλαδή παρατηρήσημη) επίδραση στον ήχο μου η χρήση οποιουδηποτε των δυο...

Όποιος έχει προσωπική εμπειρία με τα παραπάνω ας την μοιραστεί μαζι μας...

 

υγ. δεν έχω κανένα άλλο πεταλάκι ή πολυεφφέ. Εν ολίγης θα έλεγα οτι είμαι ακριβώς στην ίδια κατάσταση με τον SteveWr με καπως μικρότερο budget (~200Ε)

 

thanks[/quote']

Το SansAmp είναι ακριβό αλλά αξίζει σίγουρα τα χρήματά του για την ευκολία και τον ήχο που προσφέρει....αρκεί μια ανάγνωση στο Harmony-Central για να πειστείς ότι η αγορά του είναι επένδυση...απο κει και πέρα, στην αγορά υπάρχουν και πολλοί κλώνοι, όπως το Hartke και το Behringer που προαναφέρθηκαν...συγκεκριμένα, αγόρασα το Behringer καθαρά από περιέργια καθώς η τιμή είναι εξευτελιστική,υστερεί σε ποιότητα κατασκευής και ίσως αντοχής (ο χρόνος θα δείξει) αλλά η απόδοση είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και στο κάτω-κάτω, τι άλλο μπορείς να πάρεις με 35 ευρώ? Σε λίγο, ούτε χορδές...σκέφτομαι με την επόμενη παραγγελία να "τσιμπήσω" και κάνα πεταλάκι της Behringer, απο κείνα με τα 20 ευρώ...μήπως να ζητήσω endorsement από την Behringer?

If you can't do it with StingRay, maybe the problem isn't the bass..."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2) Το FullTone Bassdrive δε' date=' είναι πάρα πολύ καλό (νομίζω το δοκίμασα στον Τρίμη) πραγματικά αξιόλογο πετάλι[/quote']

Πόσο πάει το μαλλί?

If you can't do it with StingRay, maybe the problem isn't the bass..."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πόσο πάει το μαλλί?

 

Ουπς :!:

Μάλλον τα έμπλεξα λίγο :roll: :oops:

Το Fulltone Bassdrive το είχα ακούσει τελικά στο εξωτερικό. Ήταν ακριβό πετάλι, ο Γερμανός αντιπρόσωπος το δίνει 325.-

http://www.cms-music.de/main/fulltone/preise.html

 

Το καλοκαίρι πάντως ψάχνοντας το DieselDawg της Gallien μου πρότεινε ο Τρίμης το Bassbone που ήταν εξίσου καλό. Είχε πει θα το έδινε 260 EUROs. Δεν το θυμόμουν καλά γιατί μου είχε φανεί ακριβό για το budget μου τότε καθώς ήμουν άνεργος. Αλλά αν είναι στα όριά σου άκουσε το έχει δυνατότητες, αυτό το θυμάμαι καλά… :wink:

Tigka metal!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον παιδια σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια σας. Ηταν πραγματικα πολυτιμη! Παω τωρα να ξεκινισω το ψάξιμο και της αγορες και μετα στο καπακι θα παω για προβα με το συγκροτημα μου για να τα δοκιμασω :twisted:

Πάντως superfunk συμφωνω ως ενα σημειο πως το παιξιμο σου εχει αντικτυπο στον ηχο σου (οπως συμβαινει αλλωστε και σε Ολα τα οργανα) αλλα τωρα πως να το κανουμε, αλλο να παιζεις με ενα ενα μπασο-κουπι των 150 ευρω και αλλο με ενα Fender P Bass αμερικανικο :D .

 

λοιπον και παλι thanks σε ολους. Θα επανελθω το βραδυ να σας πς εντυπωσεις!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Hi!

Opws sas eipa phga shmera gia na kanw thn agora mou. Ta 2 pio aksiologa (kai kati parapanw) petalia pou vrhka htan to tonebone kai to tech21 sansamp bass driver di. Telika phra to sansamp to progammable (korufaio!) kai to bass chorus ths boss(auto den me trelane alla oti plhrwneis pairneis...). Apo to sansamp emeina apoluta euxaristimenos, htan auto akrivws pou hthela. Twra mporw na ftiaksv enan pragmatika aksiologo hxo. Euxaristw kai pali gia tis sumvoules sas. An den eixa thn vohtheia sas tha epairna kamia m*****a... Opws sas eipa den eixa idea ti paizei apo petalia gia mpaso....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου