Προς το περιεχόμενο

Ποιο DI?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω το Motif ES8 και αντιμετωπιζω το εξης προβλημα:

Οταν συνδεω το οργανο για να ηχογραφησω στην κονσολα έχω θορυβο που μειωνει αρκετα το headroom(το Digicheck της Multiface ΙΙ λεει ότι το headroom μειωνεται κατα 20-25db). Έχω αρκετες συσκευες συνδεδεμένες πάνω στην κονσόλα και καμία δεν παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα.

Υποψιάζομαι ότι ο θόρυβος προερχεται από παρεμβολές των καλωδίων ηχου με τα καλώδια του ρευματος που ειναι αρκετα.

Το πρόβλημα είναι ότι οι εξοδοι του Motif ειναι unbalanced :x οποτε αν θελω να ακυρωσω το θορυβο θα πρεπει να χρησιμοποιησω ενα(στερεοφωνικο) η 2 DI για να μετατρεψω το σημα σε balanced.

 

Εδω χρειαζομαι τη βοηθεια σας noizαδες!

Ποιο DI μου προτεινεται γι'αυτη τη δουλεια?Εχω ψαξει αλλα δεν θα έλεγα οτι θα μπορουσα να διαθεσω 150 ευρωπουλα για την αγορα ενος μονο DI(δηλαδη 300 συνολικα).

Θα πρεπει να παρω active η passive?

Και κατι αλλο: Θα επρεπε να σκεφτομαι για κατι σαν το DMP3 της M-Audio?Υποτιθεται οτι ειναι stereo DI και ταυτοχρονα διεθετει και δυο προενισχυτες.

 

Ευχαριστω εκ των προτερων για τυχον απαντησεις :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εισαι σιγουρος οτι ο θορυβος ειναι απο τα καλωδια? ποσα μετρα καλωδια εχεις? εχεις κανει διαφορα τεστ? δηλαδη αλλα καλωδια αλλη κονσολα κλπ κλπ. τι ειδους ειναι ο θορυβος? μηπως εχει να κανει με γειωσεις . ισως η λυση να μην ειναι το di. εχεις την δυνατοτητα να δανειστεις ενα και να δοκιμασεις? ο θορυβος δε σου μειωνει το headroom απλα καταλαμβανει ενα μερος της δυναμικης περιοχης το οποιο εξακολουθει να σου ειναι διαθεσιμο , απλα εχει .... θορυβο :) (μαλλον αυτο εννοει )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εισαι σιγουρος οτι ο θορυβος ειναι απο τα καλωδια? ποσα μετρα καλωδια εχεις? εχεις κανει διαφορα τεστ? δηλαδη αλλα καλωδια αλλη κονσολα κλπ κλπ. τι ειδους ειναι ο θορυβος? μηπως εχει να κανει με γειωσεις . ισως η λυση να μην ειναι το di. εχεις την δυνατοτητα να δανειστεις ενα και να δοκιμασεις? ο θορυβος δε σου μειωνει το headroom απλα καταλαμβανει ενα μερος της δυναμικης περιοχης το οποιο εξακολουθει να σου ειναι διαθεσιμο ' date=' απλα εχει .... θορυβο :) (μαλλον αυτο εννοει )[/quote']

 

Ναι, εχεις δικιο απλα δεν το εξεφρασα καλα.Τα καλωδια ειναι 3μετρα αλλα περνανε αρκετα κοντα απο υπολογιστες, τροφοδοτικα κλπ. Ο θορυβος θυμιζει αρκετα θορυβο που προερχεται απο προβλημα γειωσεως ομως αυτος ο θορυβος δεν υπαρχει απο την εξοδο των ακουστικων.Αυτο με κανει να νομιζω οτι ο θορυβος προερχεται απο παρεμβολες στα unbalanced καλωδια που συνδεονται απευθειας με την κονσολα μου. Δυστυχως δεν εχω τη δυνατοτητα να δανειστω DI. :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θορυβος ή βομβος;

 

Οπως και να ειναι νομιζω οτι ετσι κι αλλιως χρειαζεσαι ενα DI για να μη γραφεις line στη κονσολα. Το ποσα θες να δωσεις ειναι στη δικη σου κριση. Αν δεν υπηρχε τετοιο θεμα θα σου ελεγα να παρεις ενα BSS (130euro).

 

Παντως νομιζω πως για τη περιπτωση σου ακομα και ενα Samson (40 euro) θα σε βγαλει παληκαρι.

Εχει και ενα που ειναι διπλο DI, γλιτωνεις τις δυο συσκευες λοιπον....

 

Τωρα active ή passive.

Αν εμπιστευεσε το phantom power της κονσολας σου παρε active, αν δηλαδη εχεις να κανεις με κανα μηχανακι της προκοπης και εφοσον η αποσταση ειναι μικρη.

 

Αν οχι τα passive της DOD νομιζω οτι ειναι πολυ καλα. Και μπορεις να τα χρησιμοποιεις και εκει που δεν εχεις phantom...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω :)

 

Εγω σκεφτομουν για κατι σαν αυτο:

http://www.thomann.de/thoiw2_behringer_di20_di_box_prodinfo.html#fpix

 

Απο Samson ποιο προτεινεις?Πηγα στο site της εταιριας αλλα δεν βρηκα τιποτα.

 

Κανενας καμμια γνωμη για το DMP3 ρε παιδια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια χαρα ειναι και αυτο απλα εμενα τα Behringer μου εχουν παρουσιασει προβλημα συχνα με hum.

 

Οχι οτι το Samson ειναι καλυτερο ποιοτικα, αλλα εν πασει περιπτωσει εγω ειχα στο μυαλο μου αυτο http://www.samsontech.com/products/productpage.cfm?prodID=1754&brandID=2

 

Αυτο ειναι το διπλο που σου ειπα το εχει και σε μονο βεβαια και ειναι το S-direct.

 

Και τελικα σε αυτη την κατηγορια τιμης λιγο πολυ τα ιδια πραγματα παιρνεις. Και ολα αυτα αν επιλεγεις active...

 

Το DMP3 τι το θες; Αντι για Di να παρεις αυτο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω ενα παρομοιο προβλημα με το Kurzweil Κ2661. Μου βγαζει ενα βομβο υψυλης συχνοτητας στην κορνα. Μου το εκανε σε τρια διαφορετικα μερη(στο σπιτι, στο στουντιο μου και στο προβαδικο).

Το πηγα στο service και ο τεχνικος δεν βρηκε απολυτως τιποτα. Πηγα και εγω το ενα ηχειο μου για να το ακουσω και ο ιδιος και δεν ακουσα τιποτα(ο βομβος αρχιζε με το που ανοιγα το μηχανημα ανεξαρτητος της ενταση του volume, απλα ακουγοταν συνεχεια).

Η λυσεις που μου προταθηκαν ειναι ητε ενας μετασχηματιστης 1/1 η Di.

Μολις τωρα το πηρα απο το service και μετα την δουλεια θα παω να το ακουσω παλι στο σπιτι να δω τη παιζει.

Δεν πρεπει να εχουμε ακριβως το ιδιο προβλημα αλλα πρεπει κατι να παιζει με το ρευμα....

Οι δικες μου οι εξοδοι ειναι balance αλλα νομιζω οτι πρεπει να βαλω stereo καλωδια για να δουλεψουν ως balance(νομιζω).

Δοκιμασε και αυτο με τον μετασχηματιστη πριν προχωρησεις στα di...

Περνάν τα χρόνια και είναι κρίματζ,

Θέλω ν'αλλάξω image...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Airborne: Το συγκεκριμένο DI της behringer δεν στο προτεινω. Προτιμώ το

 

http://www.thomann.de/thoiw2_behringer_di100_ultra_di_prodinfo.html

αφού ειλικρινά το πρώτο, όταν το έχω είναι σαν να μην το βλέπω. Δεν έχω κάτι με την εταιρεία -αλίμονο...- αλλά το συγκεκριμένο έχει στάνταρ πρόβλημα hum -τουλάχιστον όσα έχουν πέσει στα χέρια μου.

Underground: Το προβλημά σου μου θυμίζει το πρόβλημα της κάρτας ήχου μου. Μετά από διάφορες διαδικασίες, κατέληξα ότι είναι πρόβλημα ανόρθωσης στον μετασχηματιστή. Δεν νομίζω να είνα πρόβλημα γενικά -τουλάχιστον στην κάρτα μου, αφού ο ήχος στις εισόδους δεν έχει θόρυβο :lol: :lol: :lol: . Εάν δεν μπορείς να τον αποφύγεις με τίποτα, αυτή η λύση με τον μετασχηματιστή μου αρέσει. Το θέμα του DI, καλύτερα να το ακούσεις, και μετα να κρίνεις. Όντως για να παίξουν balanced οι έξοδοι jack, θέλουν stereo βυσμα. Απλά, πρόσεχε, γιατί θα πάρεις σήμα δυνατότερο. Επίσης πρόσεχε, εκεί που είναι τα βύσματα, έχει ένα σχηματάκι, το οποίο σου λέει που πρεπει να είναι κολλημένο και τι στο βύσμα. Συνήθως, ένα 'απλό' στεροφωνικό βύσμα, είναι καταλληλο, όμως ποτέ δεν ξέρεις. Ο θόρυβος δεν θα αλλάξει, εάν είναι όπως τα λες. :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου