Προς το περιεχόμενο

New Line6 Pod HD series


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δυστυχώς δεν ξέρω την ορολογία της Line6... Βγάζουν το mic αλλά αφήνουν την "εξομοίωση" της καμπίνας? Δηλαδή τι, ένα LPF?

 

Δυο πράγματα: πρώτον, υποτίθεται ότι τα τρία μοντέλα της σειράς απευθύνονται σε διαφορετικές ανάγκες. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την χρυσή αρχή του marketing, όταν μπορείς να βγάλεις διαφορετικά μοντέλα, ακολουθείς την λογική "οικονομικό/στάνταρ/full option". Το οικονομικό έχει τη θέση του. Το στάνταρ (HD400) υπάρχει μόνο για να πουλάει full option μοντέλα, καθώς η τιμή του δε δικαιολογεί τα κομμένα χαρακτηριστικά.  ;)

 

Δεύτερον, δεν ξέρω αν θα το κάνουν σε κάποιο firmware update, αλλά είναι φάουλ που δεν έδωσαν δυνατότητα multi tracking μέσω USB. Δεδομένου ότι τα HD δουλεύουν στα 96KHz (ελπίζω εκεί να τα τρέχετε οι κάτοχοι, ναι?  ;)), θα μπορούσαν να είναι μια "απάντηση" στο 11Rack σ'αυτό τον τομέα. Εξάλλου το Χ3 είχε τέτοια δυνατότητα.

 

Γενικά νομίζω ότι θα υπάρξουν αρκετές εξελίξεις με free updates αλλά και με "πακέτα" amp/cabs που θα μπορεί να αγοράζει κάποιος. Και για να πω την αλήθεια, δεν θα με χαλούσε καθόλου να υπήρχε στους modelers μια λογική όπως... στα κινητά.

 

Δηλαδή τι εννοώ: να μπορούσες να αγοράσεις, ας πούμε το HD500, σε πολύ χαμηλή τιμή, ας πούμε €200. Αλλά θα είχε μόνο 3 ενισχυτές και καμπίνες και 10 εφφέ! Για ο,τιδήποτε περισσότερο θα ήθελες, αγορά online ΜΟΝΟ αυτών που χρειάζεσαι, είτε σε πακέτα είτε μεμονωμένα. Φυσικά θα πρέπει να λυθούν προβλήματα software piracy για να δουλέψει ένα τέτοιο σύστημα.  ;)

 

Βασιλη δεν ξερω τι επιπλεον μπορει να σηκωσει το συστημα , διαβαζω κατι προβληματα για DSP alerts οταν φτειαχνεις καποιο patch στο 500αρι η αν θες dual amp chain εχεις περιθωριο για κανα reverb k delay επιπλεον. Ισως θελει λιγο συμαζεμα ο κωδικας ακομα κ εχω την γνωμη οτι τα πρωτα free updates αυτο θα κανουν ( περα απο καποια μικρα bugs)

( αν δεν παιξει ο tigerSharc δεν γινεται δουλεια!! ;D)

Lets ...Rock!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 608
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Μια μικρή απορία για τους κατόχους του HD σχετικά με το USB.

 

Αντιγράφω από το manual του HD500:

 

When using the POD HD500 USB connection, the audio driver manages several tasks. The driver feeds the processed guitar signal out the USB Record Send to your computer and receives playback audio from the computer. It also grabs the processed guitar signal before routing it to the Record Send, to provide a low latency monitor signal, and then mixes the monitor signal with the playback audio and feeds this combined signal to your POD HD500 analog outputs.

 

Τί έλεγχο έχει ο χρήστης στην μίξη του playback audio με το monitor signal?

Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η επιλογή αυτή με ένα laptop ως ενα επιπλέον FX Loop στο τέλος της αλυσίδας (εφόσον μπορούμε να θέσουμε την παράμετρο της μίξης στο full wet)?

 

Προσωπικά θα με ενδιέφερε αρκετά με την προσθήκη ενος laptop να τρέξω στην αλυσίδα μου εναν IR loader ή ένα καλό ΕQ.

 

Και αν τα παραπάνω ισχύουν τι latency δίνει το POD σαν κάρτα ήχου (ανεξάρτητα από το latency των ASIO driers).

 

Αν κάποιος κάτοχος μπορεί να το δοκιμάσει ας ποστάρει τα αποτελέσματα.

Ευχαριστώ.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ήδη βγήκε το πρώτο firmware update.Από το site της Line6 για την HD500:

 

Version 1.10.00 - Released 9/30/10

 

POD HD500 v1.10 is a FREE firmware update that adds several exciting new features, updates HD amp models, presets, and contains several small bug fixes. It is highly recommended that all POD HD500 users perform this update!

 

POD HD500 Flash Memory v1.10 RELEASE NOTESIf you are a POD HD500 owner, please download and install the latest version of Line 6 Monkey software and use it to update your POD HD500 to this latest version of Flash Memory. Once you’ve connected your POD HD500 to your computer via USB port (hubs are not supported) Monkey will recognize your unit and take you through the update process. The Line 6 Monkey application may be downloaded here.

 

Features/Changes

    * Various features added to the System Setup menu

    * Updated HD Amp Models

    * Updated amp model defaults

    * Updated presets

    * Added user defined MIDI foot controller capabilities

    * Added amp model bypass volume

    * Added per-preset Trails on/off

    * Improved Tuner

    * Improved DT50 communication via L6 LINK (allows better communication between POD HD500 and Line 6's new DT50 flagship amplifier series)

    * Various bug fixes

 

Known Issues

    * Exiting Tuner mode via the VIEW button may cause unexpected results

      WORKAROUND - Exit Tuner mode using the footswitch

 

Με την ευκαιρία, αυτού διάβασα όλα τα posts του παρόντος thread, έχω να παραθέσω κάποιες απόψεις μου.

 

Αν ένα μηχάνημα (οποιασδήποτε εταιρίας) δίνει σε ένα μουσικό τη δυνατότητα να υλοποιήσει (έστω και ένα μέρος από) αυτά που έχει στο μυαλό του (με τα μέσα που διαθέτει), του παρέχει ευκολίες και προάγει την μουσική έκφρασή του, τότε για μένα αξίζει.

 

Αν ένα μοντέλο ενισχυτή/εφφέ ακούγεται καλά στα αυτιά μου, δε θα με νοιάξει και πολύ αν είναι ή όχι πιστό αντίγραφο του πραγματικού. Πιστεύω στο modelling πάντα θα ισχύει το "πλησιάζει το αληθινό, δεν το αντικαθιστά". Δεν υπάρχει και λόγος βέβαια να το αντικαταστήσει, αν θέλεις το real thing, ε κάνε τις σχετικές θυσίες και πάρε το.

 

Πιστεύω πως πολλοί (αν όχι οι περισσότεροι) μουσικοί είναι ερασιτέχνες, δεν έχουν περάσει από τα χέρια τους 100+ όργανα/μηχανήματα (και πιθανότατα ούτε και πρόκειται) και αυτό που επιθυμούν να επιτύχουν είναι ένας αξιολογος (ή καλός αν γίνεται) ήχος που να γουστάρουν (και να σηκώνει και η τσέπη τους) και να τους βοηθά να εκφράζονται. Τώρα, πόσοι και ποιοί έχουν τη δυνατότητα να αποκήσουν το rig των ονείρων τους? Ο καθένας κοιτά να κάνει ότι καλύτερο μπορεί με τα μέσα που έχει. Και εδώ τα modelling μηχανήματα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος καθώς προσφέρουν ευκολίες και πλήθος επιλογών που ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ το πραγματικό δίχως να ξοδέψεις 2 και 3 περιουσίες (πάντα αναλογικά με τον αριθμό των μοντέλων εφφέ/ενισχυτών/καμπινών/μικροφόνων κ.α. που προσφέρουν).

 

Το οτι γίνεται σύγκριση της νέας σειράς POD με κάτι που θεωρείται top στην κατηγορία, μόνο καλό μπορεί να χαρακτηριστεί. Το "ότι πληρώνεις παίρνεις" ισχύει κατά κανόνα, αλλά ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις. Αν μια από αυτές αποτελεί η νέα γενιά POD's...lucky us!

 

PS. Πάντως εγώ έχω ήδη ξεκινήσει το διάβασμα των manuals της HD500. Αν -όπως αναφέρθηκε- "βγαίνει" συχνοτικά σε συνθήκες πρόβας/Live (πάντοτε σε λαμπάτο τελικό στάδιο+καμπίνα) τότε ήδη μετρώ αντίστροφα προς την απόκτησή της :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το Σαββατο ημουν στο ΓΙΩΡΓΟ και γραψαμε κανα 2 βιντεακια μικρα με το hd300 ετσι να δουμε τι κανει.Ενισχυτης koch,κιθαρα charvel με duncan......παιζω εγω οποτε δεν ειναι και το ασφαλεστερο δειγμα......συμπαθατε μας.Τα μοντελα προσομειωσης που χρησιμοποιηθηκαν θα γραφτουνε αυριο γιατι ξεχασα το σκονακι μου ;D

 

 

 

 

 

 

sorry για τον τροπο παιξιματος αλλα πρωι γαρ.....και αταλαντου παιχτη μην περιμενετε θαυματα

RUN FOREST....RUN!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξεχασες να πεις πως τα φοβερα πλανα τα τραβηξα εγω!!! :D Επισης πως παθαμε την πλακα μας ειδικα με καποιες προσομοιωσεις σε μεγαλες εντασεις .Συμπερασμα?

Value for money to 300αρακι!!!!!

 

επισης ο Αντωνης ειναι φοβερος παιχτης κ μαλιστα ειχε κ το καταλληλο ριφ για τον καθε ηχο!!!! Toν βλεπω συντομα στο premier guitar στο gear test

Lets ...Rock!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Πολύ ωραίο παιδιά! Μπράβο!

 

Αντωνάκη ο Γιώργης έχει δίκιο, ορίζεσαι επίσημος παρουσιαστής για ό,τι gear πέφτει στα χέρια μας.  :P ;D

 

Εντωμεταξύ η Line6 φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ανταποκρίνεται και σε κάποια αρχικά παράπονα και νομίζω θα προχωρήσει σύντομα σε firmware updates που τα αντιμετωπίζουν.

 

Ένα άλλο θέμα: με τιμές dv κοίταξα πόσο έρχεται το τρίπτυχο JTV + POD + DT50. Δείτε το και πείτε μου αν κατά τη γνώμη σας είναι value for money ή όχι (μιλάμε πάντα για πλήρες rig, μην το ξεχνάμε). Απ'όσα έχω ακούσει μέχρι τώρα σε clips θεωρώ ότι θα ισχύει αυτό που λένε οι USAαίοι, "kicking some serious butt". To πολύ καλό πάντως είναι πως το 300άρι έχει τους ίδιους ήχους με το 500άρι, οπότε δικαιολογεί την επιλογή του ακόμα και σαν backup μηχάνημα, όπως το αγόρασε ο Γιώργης.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παρα πολυ καλο αποτελεσμα πραγματικα...επειδη ενδιαφερομαι για πολυεφφε τουλαχιστον reverb,delay,chorus πως τα παει σ αυτον τον τομεα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παρα πολυ καλο αποτελεσμα πραγματικα...επειδη ενδιαφερομαι για πολυεφφε τουλαχιστον reverb,delay,chorus πως τα παει σ αυτον τον τομεα?

Μια χαρα Παναγιωτη!!!!Επιπεδου Μ9/13! Ελα κ εσυ για τεστ!!! :)

 

 

Lets ...Rock!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μια χαρουλα τοτε παιζει να χτυπησω κι εγω μια...και ειναι οτι πρεπει με τις προσωμοιωσεις και για γρηγορο practice...300 ευρουλακια τα βρισκω πολυ λιγα για την χρηση του

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μια χαρουλα τοτε παιζει να χτυπησω κι εγω μια...και ειναι οτι πρεπει με τις προσωμοιωσεις και για γρηγορο practice...300 ευρουλακια τα βρισκω πολυ λιγα για την χρηση του

 

Ακριβως αυτο , η πιο πρακτικη λυση κ θα ελεγα οτει καλυτερο εχω ακουσει απο πλευρας amp sim μετα απο το axe. Το 400αρι οπως πολυ σωστα εχει πει κ ο Locci δεν εχει λογω υπαρξης , το δε 500αρι εχει επιπλεον routing πιο πολλα εφε ταυτοχρονα αλλα ακριβως τους ιδιους ενισχυτες με το 300αρι. ( κ 200 ευροπουλα παραπανω). Το σημαντικο για μενα ειναι πως υπαρχει μεγαλο περιθωριο βελτιωσης στους αλγοριθμους της line6 με μελλοντικα update ( ηδη αποτι ακουσα ετοιμαζεται αλλο ενα). Αυτο το λεω γιατι καποια μοντελα οπως ο jcm800 εχει φοβερη πιστοτητα κ αποκριση στην σειρα HD αρα το hardware ειναι ικανο να αναπαραγαγει σωστα τα ηχοχρωματα των ενισχυτων σε πολυ μεγαλο βαθμο!

Lets ...Rock!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου