Προς το περιεχόμενο

Αξίζει να γίνεις επαγγελματιας drummer;

vagelism

Προτεινόμενες αναρτήσεις

τους λεω οτι δεν αξιζει ..και οτι αν μελεταγα για το σχολειο...οσο μελετησα για τα drums..θα ειχα γινει ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ και θα εβγαζα 6 εκατομμυρια ευρω το χρονο μονο απο τα φακελακια ;D.,

Σου απαντησα?

Άστα Βαγγέλη,δεν είναι έτσι τα πράγματα .Θα τελείωνες Ιατρική στα 30,ειδικότητα στα 40,μέχρι τα 50 θα ήσουνα τέταρτο,τρίτο και δεύτερο νυστέρι,μέχρι τα 55 θα παρακαλ ούσες τους καρδιολόγους να σου δώσουνε κανένα περιστατικό με επαυξημένη μίζα βέβαια γιατί ακόμα δεν σε ξέρει ούτε η μάνα σου που λέει ο λόγος,όχι να σε ψάξει μόνος του ο ασθενής και αν είσαι καλόςκαι τυχερός,με χαμηλά ποσοστά θνησιμότητας και το σύστημα σε πάει και σε στηρίζει,στα εξηνταπέντε σου,εβδομήντα ίσως έβγαζες το πρώτο σου εκατομμύριο.Και όλα αυτά με την προυπόθεση οτι έχεις πετύχει σε χιλιάδες εξετάσεις γραπτές και προφορικές τρώγοντας μια ζωή πίσω απο τα φοιτητικά έδρανα.Και βέβαια άλλο να έχεις την ευθύνη μιας ανθρώπινης ζωής και άλλο του ρυθμού της μπάντας,που συνεπάγεται μια ζωή μέσα στο στρές και στην πίεση

Αλλά νομίζω οτι΄κάνομε λάθος προσέγγιση.Διαβάζοντας ένας πιτσιρικάς αυτά που γράφω

και που γράφεις δε θα γινότανε ποτέ γιατρός,ποτέ μουσικός.Νομίζω πως πρέπει όλοι να ακολουθούν το δρόμο της καρδιάς τους και των ονείρων τους και τότε είναι βέβαιο οτι θα πετύχουν σε αυτό που επέλεξαν να κάνουν

ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 151
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Moderator

...θα εβγαζα 6 εκατομμυρια ευρω το χρονο μονο απο τα φακελακια ;D.,

...

Ωραίο παράδειγμα. Ηθικοπλαστικό.

Σε ευχαριστω για την ενδιαφερον τοποθετηση.

Οπως ειπε κι ο marathon...ειναι απλα μαθηματικα (φυσικα δε συμφωνω με το παραδειγμα για τον ντραμερ των green day οπως και με αυτους που λενε κλασικα οτι ο grohl ειναι αμπαλος...οσο τσιφτετελι ξερει να παιξει ο ντραμερ των green day, τοσο pop-punk παιζει κι ο Τρανταλιδης με...ελληνικο τροπο! ;D )

Απλα μαθηματικα λοιπον...η χωρα περναει κριση...τα φραγκα τελειωσαν, οσο λιγοτερα λεφτα εχει ο Ελληνας, τοσο λιγοτερο θα διασκεδασει, τοσο περισσοτερα κεντρα-μουσικες σκηνες-μαγαζια θα κλεισουν ή θα λειτουργουν λιγοτερες μερες-τοσο περισσοτεροι μουσικοι δεν θα εχουν δουλεια ή θα δουλευουν λιγοτερο ειτε στη νυχτα ειτε στα μαθηματα...

Θεωρω πως το επαγγελμα του μουσικου ειναι σημερα απο τα πιο δυσκολα για να επιβιωσει καποιος...μονο οι επαγγελματιες μουσικοι Α εθνικης (οχι αποκλειστικα σε ικανοτητα αλλα και σε γνωριμιες, φημη κλπ) θα επιβιωσουν απο ολο αυτο μεσα στα επομενα 10 χρονια. Και νομιζω πως ειναι πιο ευκολο σημερα να εισαι ποδοσφαιριστης Α εθνικης, παρα μουσικος... ;D

Συνεπως...ΟΧΙ. Καντο επειδη το γουσταρεις, αν σου προταθει και καμια δουλιτσα στο αντικειμενο επειδη εισαι καλος παρτη εαν εχεις χρονο, αλλα ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μη βασισεις το βιοπορισμο σου στο επαγγελμα του μουσικου. Θα πεινασεις, εκτος εαν εισαι μεσα στους 20-30 που πραγματικα ξεχωριζουν.

Θεωρεις οτι δεν ειναι αληθινο?

Προσεβαλε τις ηθικες σου αξιες φιλε μου?

Eλπιζω πως οχι..Χιουμορ κανουμε ..Μην χανεις το δασος ..κοιτωντας το δεντρο.

Εχεις λιγακι..αυτη τη ταση ε??

Ωραίο παράδειγμα. Ηθικοπλαστικό.

Σε ευχαριστω για την συμμετοχη Μελωδικε.

Εσυ..κατι μας κρυβεις.. ;D

Άστα Βαγγέλη,δεν είναι έτσι τα πράγματα .Θα τελείωνες Ιατρική στα 30,ειδικότητα στα 40,μέχρι τα 50 θα ήσουνα τέταρτο,τρίτο και δεύτερο νυστέρι,μέχρι τα 55 θα παρακαλ ούσες τους καρδιολόγους να σου δώσουνε κανένα περιστατικό με επαυξημένη μίζα βέβαια γιατί ακόμα δεν σε ξέρει ούτε η μάνα σου που λέει ο λόγος,όχι να σε ψάξει μόνος του ο ασθενής και αν είσαι καλόςκαι τυχερός,με χαμηλά ποσοστά θνησιμότητας και το σύστημα σε πάει και σε στηρίζει,στα εξηνταπέντε σου,εβδομήντα ίσως έβγαζες το πρώτο σου εκατομμύριο.Και όλα αυτά με την προυπόθεση οτι έχεις πετύχει σε χιλιάδες εξετάσεις γραπτές και προφορικές τρώγοντας μια ζωή πίσω απο τα φοιτητικά έδρανα.Και βέβαια άλλο να έχεις την ευθύνη μιας ανθρώπινης ζωής και άλλο του ρυθμού της μπάντας,που συνεπάγεται μια ζωή μέσα στο στρές και στην πίεση

Αλλά νομίζω οτι΄κάνομε λάθος προσέγγιση.Διαβάζοντας ένας πιτσιρικάς αυτά που γράφω

και που γράφεις δε θα γινότανε ποτέ γιατρός,ποτέ μουσικός.Νομίζω πως πρέπει όλοι να ακολουθούν το δρόμο της καρδιάς τους και των ονείρων τους και τότε είναι βέβαιο οτι θα πετύχουν σε αυτό που επέλεξαν να κάνουν

Η ιστορια τωρα εχει ως εξης: 1968-69 ΜΕΓΑ ''ΨΩΝΙΟ'' με την μουσικη ....τι οργανο να πιασω: Αντε κιθαρα εμ'ελα που δεν ημουνα καλος και η τρελλα μου γυρισε στα ΝΤΡΑΜΣ.Πρωτο σετ : ψησταρια με σκαρα και αναποδα τενεκες του λαδιου  ετσι ωστε το χερουλι να κτπαει τη σκαρα και να μοιαζει ο ηχοσ με ταμπουρο  για μποτα κομματι απο λαστιχο αυτοκινητου.ΜΕΤΑ νοικιαζα απο τον Κοκονετση ολοκληρο σετ για Σαββατοκυριακο η εβδομαδα .Κολαση η μεταφορα με ταξι

Παραδεισος οταν επαιζα πανω σε αυθεντικα δερματα γαιδαρου που ειχαν δε και μια ιδιαιτερη μυρωδια.Απο κει  και περα ακολουθησαν 2 σετ μετρια ( ποιος θυμαται τις Meazzi ) και  να που απο ροκ γκρουπ βρεθηκαμε  να δουλευουμε σε γνωστο παραλιακο μαγαζι (club restaurant) επι 3 συναπτα ετη σαν δευτερη ορχηστρα .Εκει καταλαβα οτι πρεπει να κανω και μαθηματα  ρυθμικης αγωγης ,τεχνικη διαβασμα κλπ.Ο δασκαλος μου ηταν μεγας ντραμμερ τηςεποχης( ο μονος  ισως που επαιζε με 2 κασσες ).Αντε παλι απο την αρχη στα βασικα και μολις εστρωσα να και ο στρατος.22 μηνες ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΛΛΑ Η ΤΡΕΛΛΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕ (ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ ΣΤΕΡΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ)Οταν απολυθηκα ευτυχως δεν βρηκα δουλεια αμεσως και ακολουθησα αλλο επαγγελμα ,παραλληλα ομως δουλευα και σαν μουσικος σε επιλεγμενες η οχι δουλειες και στην Ελλαδα και στο εξωτερικο τεραστια εμπειρια και τρελλη ζωη,Καταληγω οτι αυτη την εποχη οσο καλος και να εισαι εχεις προβλημα επιβιωσης  μονο με την μουσικη το οποιο θα χειροτερευει αλλα αν το θελεις πολυ μπορεις να εισαι με στα πραγματα και να βγαζεις ενα συμπληρωμα στο εισοδημα σου.ΠΟΤΕ ομως δεν θα μπορεσεις να επιβιωσεις μονο με το επαγγελμα του μουσικου ακομα κι'αν  κανειςμαθηματα.Το συμπερασμα ειναι ακολουθησε την καρδια σου αλλα παραλληλα εχε τα ματια σου ανοικτα η ζωη απο εδω και περα θα γινει ανυποφορη δυστυχως!!! αν βαρεθηκατε να μου το πειτε .

συμφωνω απολυτα....κ ο δασκαλος του αδερφου μου ο οποιος για χρονια παιζει με μεγαλα ονοματα πρωτοκλασατα θα ελεγα το ιδιο ειπε με την εμπειρια του....αν μιλουσαμε για παλιοτερα ισως να ηταν διαφορετικα...τωρα ομως ειναι ετσι ακριβως

• Guru

δεν ειναι και πολυ διαφορετικο απο αλλες δουλειες το επαγγελμα του μουσικου. για ρωτηστε καποιον εμπορο η ελευθερο επαγγελματια (η και ιδιωτικο υπαλληλο - υποψηφιο ανεργο) σημερα πως πανε οι δουλειες του...

γενικως η γνωμη μου ειναι οτι μουσικος αξιζει να γινεις σε δυο περιπτωσεις. η αν δεν ξερεις να κανεις κατι αλλο (ας πουμε να εισαι απο οικογενεια μουσικων, η και περιπτωση green day που λεγατε πριν, δηλ. να μην εχεις να χασεις τιποτε), η αν εισαι ολη μερα με ενα οργανο στα χερια για καποια χρονια, και σου ειναι αδιανοητο να κανεις κατι αλλο στη ζωη σου..  

δεν ειναι και πολυ διαφορετικο απο αλλες δουλειες το επαγγελμα του μουσικου. για ρωτηστε καποιον εμπορο η ελευθερο επαγγελματια (η και ιδιωτικο υπαλληλο - υποψηφιο ανεργο) σημερα πως πανε οι δουλειες του...

+1

Ο πολύς κόσμος (σ' αυτούς συμπεριλαμβάνω κι εμένα) νομίζει ότι ότι τα "καλλιτενικά" επαγγέλματα είναι πιο χαλαρα και πιο τεμπέλικα. Τελικά η "ελευθερία" που προσφέρει εντός πολλών εισαγωγικών η τέχνη πληρώνεται με πολύ ιδρώτα που πολύς κόμος δεν είναι διατεθειμένος να ξοδέψει. Αν παίξεις ένα μέτρο μουσικής σε οποιοδήποτε όργανο 1000 φορές και ακόμα δε σε ικανοποιεί, έχεις μια εικόνα της "θυσίας".

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

Σε ευχαριστω πολυ skatzo..Ειπες μια πολυ σοβαρη κουβεντα.. χρησιμοποιησες την λεξη ΘΥΣΙΑ και αν αξιζει τελικα καποιος να θυσιασει σε ενα επαγγελμα..{γιατι αν δεν αποκτησεις αλλη δεξιοτητα στην ζωη σου..και απο τα 16 μεχρι τα 27 εισαι με 2 μπακετες ολη μερα..αναγκαστικα θα το κανεις και επαγγελμα}τοσα πολλα χρονια.σε ενα επαγγελμα λοιπον που κατα τη γνωμη μου ειναι ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ.

Σε ευχαριστω για τη συμμετοχη σου.

+1

Ο πολύς κόσμος (σ' αυτούς συμπεριλαμβάνω κι εμένα) νομίζει ότι ότι τα "καλλιτενικά" επαγγέλματα είναι πιο χαλαρα και πιο τεμπέλικα. Τελικά η "ελευθερία" που προσφέρει εντός πολλών εισαγωγικών η τέχνη πληρώνεται με πολύ ιδρώτα που πολύς κόμος δεν είναι διατεθειμένος να ξοδέψει. Αν παίξεις ένα μέτρο μουσικής σε οποιοδήποτε όργανο 1000 φορές και ακόμα δε σε ικανοποιεί, έχεις μια εικόνα της "θυσίας".

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου